NK Jedinstvo Bihać

Moderator/ica: GracanicaAA

Rafael30
Kontakt:

Re: NK Jedinstvo Bihać

Post Postao/la Rafael30 » 16 mar 2016, 01:10

A šta Halid promaši :pray: :pray: :pray: kakva dva zicera :hmmmmm:
Sandi je opet u Podgrmeču.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 16 mar 2016, 10:51

Ja ne znam jel teze bilo promasiti prvu ili drugu sansu :bow:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Bihac96
Kontakt:

Post Postao/la Bihac96 » 19 mar 2016, 17:10

Da li cu dozivjet da vise dobijemo ovaj yebeni Gosk :twisted:
Samo Jedinstvu pjevamo i za njega zivimo !

NK Jedinstvo Bihac (SN 96)

emcho1919
Kontakt:

Post Postao/la emcho1919 » 19 mar 2016, 18:32

Velika šteta, ni sa igračem više nismo uspjeli ništa :damn: :damn:
Bol je prolazna, ponos je vječan!

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 19 mar 2016, 19:05

Nikad ove sugavce dobiti, zivim za dan kad ih nabijemo 3-4 razlike :facepalm:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

tropic
Kontakt:

Post Postao/la tropic » 19 mar 2016, 19:11

Nismo mi sposobni dobiti šugavce. Ne znam kako smo Bratstvu koje je 3 puta jace od šugavaca utrpali 3 komada. Ono danas je zalosno bilo. Stvarno seljacki nogomet igramo, danas sve skoro sve bilo nabij naprijed na Halida. Bolan Bosnjak i jos jedan da dva pasa izbace citav nas vezni red. Pri ispucavanju skoro nikog na centru i ne sjecam se da je poslije ispucavanja i jedna nasa lopta bila. I stvarno je sramota naplacivati ulaz 4KM, prije da oni nama trebaju davati pare da dodjemo gledati ovu bijedu.

A šugavci padaju citavo vrijeme, od prve minute zestoko igrali. Ponasanje im je odraz vukojebine iz koje dolaze.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 19 mar 2016, 23:38

Danas je ovo bilo baš loše... Nisam trener i stručnjak ali sve tri izmjene promašene danas. Bolje smo igrali protiv Bratstva a i teren je bio lošiji, da nismo onako brzo dali 3 gola ne bi mi ni dobili onako lagano.
Izbij nabij, glavom samo prvom do sebe. Nikakvih pasova, kreacije, ako se šta napravi to je iz skoka ili individualni kvalitet Mirze, Topića...
Ne treba ni pričati kakvo je zalaganje i trka bila, nakon što smo primili gol, niko više nije mogao povući naprijed. Šut svi imaju ko invalidi. Doručkuje se premingera pa zato.
Mada uglavnom protiv nas se može braniti svako ko može trčati.

BihacSN
Kontakt:

Post Postao/la BihacSN » 20 mar 2016, 00:13

Topić je pola ekipe. Da ga nema bili bi kanta za nabijanje i već bi pakovali kofere za drugu ligu

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 20 mar 2016, 16:19

slika

Navijači NK "Jedinstvo", "Sila nebeska" ove godine proslavlja pune dvije decenije postojanja. Toliko je naime prošlo od osnivanja ove popularne navijačke grupe koja je prošla cijelu Bosnu i Hercegovinu. Mnogi se sa radošću sjećaju ranog poslijeratnog perioda, "Abidovih" fanatika i Jedinstvovih nastupa u Evropi. Ipak, realnost je danas drugačija.

Jedinstvo jedva da i postoji, a tako je zahvaljujući kriminalcima, korumpiranim funkcionerima, nesposobnim političarima i njima sličnim. "Sila nebeska" iako često kritikovana od strane onih koji imaju šest puta više krivičnih djela, ili toliko zatucanih da misle da se još uvijek "snifa" ljepilo, jedina voli i bori se za nekadašnjeg bihaćkog giganta, Jedinstvo.

slika

Iz sezone u sezonu odlaze na gostovanja, ne propuštaju nijedno. Koliko su oni potrošili ovih godina, ne bi izračunao ni guverner Centralne banke. A kada bi neko i izračunao, toliko bi se postidio veličine njihove ljubavi, da bi od srama skrio rezultate. Sila nebeska je primjer ustrajnosti, želje i htijenja. Sila nebeska ne polaže ispite preko štele, SN se ne zapošljava preko rođaka, SN ne šuti kad mu se to kaže. SN pomaže humanitarnim akcijama, SN održava sjećanja na bihaćke legende. SN čisti teren, tribine, cijepa i slaže drva na stadionu Jedinstva.

E taj SN ove godine navršava 20 godina. Danas su to momci koji su zreli, imaju završene fakultete, neki i zasnovane porodice. Iz Abidovog perioda" rijetko je tko ostao. Ali pokupili su nešto vrijedno. Moto: "Nema predaje, nema ustupaka, nikome".

slika

Nakon Abida, kratko su lutali, da bi ih Remzo i Sudo ponovo okupili u organiziranu grupu. O ovom "organizirani" dalo bi se raspravljati. Bili smo "šabani", nosili Zvezdine i dresove Brazila, ali i taj period je prošao, te se iz njega puno naučilo. Moralo se od nečeg krenuti. Te faze su prošli i mnogi veći, a ruku na srce neki i danas prolaze.

slika

Nakon toga, uslijedio je možda i najteži periodu u historiji SN-a. Konstantna borba sa upravom kluba, gradskom upravom, ali i pojedincima iz vlastitih redova. Gostovanja se i dalje ne propuštaju, a kako se na njih ide i otkud novac, ne znaju ni sami.

slika

Nego, da se vratimo na proslavu dvadesete godišnjice. Manifestacija će se održati u julu mjesecu 2016. godine. Ona će biti sklop sportskih i muzičkih događaja. U pripremi je dokumentarni film povodom dvadeset godina rada "Sile nebeske" koji će biti emitovan u sklopu proslave. U pripremi je također i magazin koji će izići specijalno za tu priliku. Sadržaj će biti podijeljen na dvadeset stranica koje će sadržati tekstove, slike i iskustva prijašnjih aktera. Program će trajati sedam dana, od 10.-16. jula 2016. godine i biti će jedinstvena prilika da se upoznate sa historijom NK Jedinstva, Sile nebeske, ali i da pomognete u volonterskim akcijama i radovima koji će se održavati za cijelo vrijeme obilježavanja 20 godina navijanja SN-a. Odati će se počast i nekim prijašnjim generacijama, od Sioux-a do osnivača i legendi bihaćkog kluba.

Na kraju ovog subjektivnog teksta, stavićemo i jedan citat navijača splitskog Hajduka koji se razočaran igrama voljenog kluba i odnosom novih i mladih tzv. igrača, prisjetio legende ovog kluba Blaža Sliškovića Bake i prokomentarisao: "Više je Baka pokazao u dvadeset minuta nego ovi novi za čitav život". Alkoholičari, pijandure i neandertalci koji ste prolazili kroz klub sve ove godine, zamislite se i zapitajte "A koji sam ja to **** u ovoj priči?"
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

Rafael30
Kontakt:

Post Postao/la Rafael30 » 20 mar 2016, 21:22

Prošle godine u januaru pojavio se na prozivci u Jedinstvu, tada je trener bio Mehmed Janjoš, nakon par treninga tadašnji "znalci i strucnjaci" mu rekoše da on nije za Jedinstva, da je mlad još, samo je napunio 18 godina. Nekim pukim slučajem koju sedmicu poslije toga zavrsio je u Akademiji Sarajeva, godinu dana poslije "nezadovoljene probe" u Jedinstvu, danas je debitirao za prvi tim Sarajeva i bio strijelac trećeg gola u pobjedi nad Slavijom 3:0. Ili ga je Čala ukrao i odveo svojim, ili su naši nesposobni toliko. Moje mišljenje da je ovo prvo, koliko god bio protiv ove uprave. Cazinjanin Hamza Čataković slika

Bihac96
Kontakt:

Post Postao/la Bihac96 » 20 mar 2016, 22:29

Debitovao je on već prije ove utakmice protiv Slavije gdje je upisao asistenciju,ma da to nije ni bitno :D Ni prvi ni zadnji kojeg su u Jedinstvu odbili da se napravi prostor alkoholicarima i kockarima ;)

Rafael30
Kontakt:

Post Postao/la Rafael30 » 21 mar 2016, 16:20

Bihac96 je napisao/la:Debitovao je on već prije ove utakmice protiv Slavije gdje je upisao asistenciju,ma da to nije ni bitno :D Ni prvi ni zadnji kojeg su u Jedinstvu odbili da se napravi prostor alkoholicarima i kockarima ;)
Znam to, Kup je bio, omladinci su igrali većinom. Ovo je debi u Premier ligi :)

batigol777
Kontakt:

Post Postao/la batigol777 » 21 mar 2016, 22:34

LloriS je napisao/la:
slika
Navijači NK "Jedinstvo", "Sila nebeska" ove godine proslavlja pune dvije decenije postojanja. Toliko je naime prošlo od osnivanja ove popularne navijačke grupe koja je prošla cijelu Bosnu i Hercegovinu. Mnogi se sa radošću sjećaju ranog poslijeratnog perioda, "Abidovih" fanatika i Jedinstvovih nastupa u Evropi. Ipak, realnost je danas drugačija.

Jedinstvo jedva da i postoji, a tako je zahvaljujući kriminalcima, korumpiranim funkcionerima, nesposobnim političarima i njima sličnim. "Sila nebeska" iako često kritikovana od strane onih koji imaju šest puta više krivičnih djela, ili toliko zatucanih da misle da se još uvijek "snifa" ljepilo, jedina voli i bori se za nekadašnjeg bihaćkog giganta, Jedinstvo.
slika
Iz sezone u sezonu odlaze na gostovanja, ne propuštaju nijedno. Koliko su oni potrošili ovih godina, ne bi izračunao ni guverner Centralne banke. A kada bi neko i izračunao, toliko bi se postidio veličine njihove ljubavi, da bi od srama skrio rezultate. Sila nebeska je primjer ustrajnosti, želje i htijenja. Sila nebeska ne polaže ispite preko štele, SN se ne zapošljava preko rođaka, SN ne šuti kad mu se to kaže. SN pomaže humanitarnim akcijama, SN održava sjećanja na bihaćke legende. SN čisti teren, tribine, cijepa i slaže drva na stadionu Jedinstva.

E taj SN ove godine navršava 20 godina. Danas su to momci koji su zreli, imaju završene fakultete, neki i zasnovane porodice. Iz Abidovog perioda" rijetko je tko ostao. Ali pokupili su nešto vrijedno. Moto: "Nema predaje, nema ustupaka, nikome".
slika
Nakon Abida, kratko su lutali, da bi ih Remzo i Sudo ponovo okupili u organiziranu grupu. O ovom "organizirani" dalo bi se raspravljati. Bili smo "šabani", nosili Zvezdine i dresove Brazila, ali i taj period je prošao, te se iz njega puno naučilo. Moralo se od nečeg krenuti. Te faze su prošli i mnogi veći, a ruku na srce neki i danas prolaze.
slika
Nakon toga, uslijedio je možda i najteži periodu u historiji SN-a. Konstantna borba sa upravom kluba, gradskom upravom, ali i pojedincima iz vlastitih redova. Gostovanja se i dalje ne propuštaju, a kako se na njih ide i otkud novac, ne znaju ni sami.
slika
Nego, da se vratimo na proslavu dvadesete godišnjice. Manifestacija će se održati u julu mjesecu 2016. godine. Ona će biti sklop sportskih i muzičkih događaja. U pripremi je dokumentarni film povodom dvadeset godina rada "Sile nebeske" koji će biti emitovan u sklopu proslave. U pripremi je također i magazin koji će izići specijalno za tu priliku. Sadržaj će biti podijeljen na dvadeset stranica koje će sadržati tekstove, slike i iskustva prijašnjih aktera. Program će trajati sedam dana, od 10.-16. jula 2016. godine i biti će jedinstvena prilika da se upoznate sa historijom NK Jedinstva, Sile nebeske, ali i da pomognete u volonterskim akcijama i radovima koji će se održavati za cijelo vrijeme obilježavanja 20 godina navijanja SN-a. Odati će se počast i nekim prijašnjim generacijama, od Sioux-a do osnivača i legendi bihaćkog kluba.

Na kraju ovog subjektivnog teksta, stavićemo i jedan citat navijača splitskog Hajduka koji se razočaran igrama voljenog kluba i odnosom novih i mladih tzv. igrača, prisjetio legende ovog kluba Blaža Sliškovića Bake i prokomentarisao: "Više je Baka pokazao u dvadeset minuta nego ovi novi za čitav život". Alkoholičari, pijandure i neandertalci koji ste prolazili kroz klub sve ove godine, zamislite se i zapitajte "A koji sam ja to **** u ovoj priči?"
Ceatitke biscani od srca i radovat cemo se vasoj posjeti u Gradaccu.
Zaista bi volio da se nadjemo u PL za koju godinu jer vi to zasluzujte i kao grad i kao ponos Bosne i Hercegovine.
Neobra se bostan,dok sljive ne popadaju.

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 22 mar 2016, 00:50

@batigol777 Hvala drug i Zvijezdi sve najbolje da udjete ove godine u PL
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 26 mar 2016, 15:14

Promašiše i penal u Čapljini :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Mirzoni89
Kontakt:

Post Postao/la Mirzoni89 » 27 mar 2016, 15:55

slika
NK Jedinstvo 1919 - Zajedno kroz zivot idemo...

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 28 mar 2016, 00:02

E moj Fudo, što sebi posla tražiš ... Kad te ovi momci uhvate u mraku, propjevat ćeš :facepalm:

tropic
Kontakt:

Post Postao/la tropic » 28 mar 2016, 00:14

Nije ovo prvi put da se ovo desi. A ni zadnji. Nesposobna stvorenja, nakon sto je ovo izaslo u javnost ja bih od srama napustio mjesto predsjednika i citavu upravu poveo za sobom. Sramota.

Amsterdam1312
Kontakt:

Post Postao/la Amsterdam1312 » 01 apr 2016, 10:58

Trebaju svi zajedno stati uz te momke sada, cijeli grad, svi navijači i simpatizeri i jednom zauvijek promijeniti politiku u klubu, ako treba krenuti iz zadnje lige polako ali sa zdravom atmosferom i s jednim ciljem.

Bihac96
Kontakt:

Post Postao/la Bihac96 » 01 apr 2016, 15:12

Amsterdam1312 je napisao/la:Trebaju svi zajedno stati uz te momke sada, cijeli grad, svi navijači i simpatizeri i jednom zauvijek promijeniti politiku u klubu, ako treba krenuti iz zadnje lige polako ali sa zdravom atmosferom i s jednim ciljem.
Tom gradu,tim simpatizerima nažalost Jedinstvo više ne znači.Nemaju ljudi više strpljenja a ni živaca da se uvijek bore protiv istog iz godine u godinu ko god da dodje uvijek ista priča.Sam pokazatelj su bili zadnji protesti gdje nije bilo ni 200 ljudi.To je bio sam pokazatelj ovoj upravi ali i nekim sljedećim da mogu radit šta hoće i krasti koliko hoće jer klub obične gradjane ne zanima osim onim standardnih 50-tak momaka koji dolaze na svaku tekmu.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.