Mobilni- gdje, kako, šta?
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Mobilni- gdje, kako, šta?
treba mi lista svih mobitela iz telekoma na jednom mjestu u pdf-u gdje mogu vidjet koliki je pdv za taj i taj mob.Da ne idem na salter bhtelekoma da ne trazim ,mozda ima na netu.Ako neko zna nek zalijepi. Hvala
"Zivot se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"!
Pa mozes malo i mozak koristit nemoj noge
Digitron i racunaj
Nego ja sam nekada nalazio njihovu listu telefona u pdf-u, samo sto su tu bili haman pa svi uređaji od pocetka prodaje.

Digitron i racunaj

Nego ja sam nekada nalazio njihovu listu telefona u pdf-u, samo sto su tu bili haman pa svi uređaji od pocetka prodaje.
Mia San Mia
R32 je napisao/la:Pa mozes malo i mozak koristit nemoj noge![]()
Digitron i racunaj![]()
ma koristio bi ja i mozak ali ja ne znam koliki im je pdv uopste na maloprodajnu cijenu ,znas li ti??
A opet preglednije mi je kad imam sve mob. na jednom mjestu nego da otvaram na njihovoj stranici 1 po 1 mob.
"Zivot se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"!
Upravo mi se nadogradio android na 6.0 na LG G3, lijepo zasad izgleda. Dosta fluidniji mobitel izgleda nadogradnjom
"Give me what I want and I'll go away"
"See you in another life, brother."
Real Madrid
Real Madrid
Joj ja sam skoro sve nove telefone uzeo kod njih, samo sto se ne sjecam tacno pdv-a. A ove po 1KM sto sam uzeo nije bilo pdv-a. Mada mi i nelogicno da je pdv veci ili manji od 17%.
Mia San Mia
Pdv je 17% na sve sto se prodaje u BiH pa tako i na mobitele.
A racunas ovako
Ako je telefon recimo 500km onda u digitron kucaj
500-14,5299% i dobices iznos bez pdv sto znaci da je razlika izmedju tog iznosa i 500km pdv koji ces platiti
500-14,5299%=427,35
500-427,35=72,65
I to je pdv na 500km.
A racunas ovako
Ako je telefon recimo 500km onda u digitron kucaj
500-14,5299% i dobices iznos bez pdv sto znaci da je razlika izmedju tog iznosa i 500km pdv koji ces platiti
500-14,5299%=427,35
500-427,35=72,65
I to je pdv na 500km.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Don Alfredo Di Stefano
Ja upravo skidam, odavno ga i cekam.Toxicity je napisao/la:Upravo mi se nadogradio android na 6.0 na LG G3, lijepo zasad izgleda. Dosta fluidniji mobitel izgleda nadogradnjom
Ćemo da vidimo...

Sinoc odradio update preko pc suita,izgleda odlicno sto neko napisa fluidnije,uradio sam i factory reset,ono radi urokamandraX je napisao/la:Ja upravo skidam, odavno ga i cekam.Toxicity je napisao/la:Upravo mi se nadogradio android na 6.0 na LG G3, lijepo zasad izgleda. Dosta fluidniji mobitel izgleda nadogradnjom
Ćemo da vidimo...

“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Don Alfredo Di Stefano
Don Alfredo Di Stefano
Auuu, fakat...ODLICAN update! Zaljubio sam se ponovo u mobitel.madridist je napisao/la:Sinoc odradio update preko pc suita,izgleda odlicno sto neko napisa fluidnije,uradio sam i factory reset,ono radi urokamandraX je napisao/la:Ja upravo skidam, odavno ga i cekam.Toxicity je napisao/la:Upravo mi se nadogradio android na 6.0 na LG G3, lijepo zasad izgleda. Dosta fluidniji mobitel izgleda nadogradnjom
Ćemo da vidimo...

Sad tek vidim kako mi je mobitel grozno radio na lolipopu, kao da sam uzeo duplo jaci mobitel
"Give me what I want and I'll go away"
Real Madrid
Real Madrid
Može li mi neko napisati utiske o Windows Phone 8.1?
Dvoumim se između Lumie 640 XL i Galaxy J5. Veoma su slični s tim da Lumia ima pola gige manje RAMa, pa me zanima kako to utiče na sistem. S obzirom da sad imam LG Optimus L9 2, i telefon je katastrofa kad se nabaci par aplikacija i napuni 8 GB memori kartice. Nisam selfie whore, tako da me blic naprijed ne zanima.
Dvoumim se između Lumie 640 XL i Galaxy J5. Veoma su slični s tim da Lumia ima pola gige manje RAMa, pa me zanima kako to utiče na sistem. S obzirom da sad imam LG Optimus L9 2, i telefon je katastrofa kad se nabaci par aplikacija i napuni 8 GB memori kartice. Nisam selfie whore, tako da me blic naprijed ne zanima.
4.10.2009.
ma ne znam da li ima potrebe pisati o 8.1 kad su vec izbacili win10
sto se tice rama, to ti za windows i nije toliko vazno
uglavnom, vecini korisnika win10 na Lumiji 640 odlicno radi (desetka nije jos zavrsena, iako su je izbacili oficijelno)
sad ne znam kakav si korisnik i kakve aplikacije koristis...
npr. morat ces instalirati zamjenske aplikacije za youtube, koje su odlicne (mytube, metrotube, tubecast, perfect tube ... )
updejti za neku app ti kasnije dolaze na win mobitele
sto se tice rama, to ti za windows i nije toliko vazno
uglavnom, vecini korisnika win10 na Lumiji 640 odlicno radi (desetka nije jos zavrsena, iako su je izbacili oficijelno)
sad ne znam kakav si korisnik i kakve aplikacije koristis...
npr. morat ces instalirati zamjenske aplikacije za youtube, koje su odlicne (mytube, metrotube, tubecast, perfect tube ... )
updejti za neku app ti kasnije dolaze na win mobitele
Dakle, mogu očekivati u najmanju ruku jednake performanse kao i na Androidu? Nisam znao da podržava Windows 10. Kojem bi vi telefonu dali prednost?
4.10.2009.
na Windowsu instaliraj koliko hoces aplikacija, mobitel ce ti raditi isto.. a Lumia 640 XL je odlican mob i ima glance screen
sad zavisi samo kakav si ti sa aplikacijama.. vec sam ti napisao u prethodnom postu
ako si navikao na android onda ostani
jer i taj Samsung je dobar mob
sad zavisi samo kakav si ti sa aplikacijama.. vec sam ti napisao u prethodnom postu
ako si navikao na android onda ostani

Ma na tom telefonu bi bili instalirani viber i još par aplikacija. Ne bi trebalo znači biti problem. Hvala ti puno nna informacijama.
4.10.2009.
- theboss_RD07
- Kontakt:
Ja bi uvijek dao prednost Lumia uredjajima jer sam s jednom takvom imao dosad najbolje iskustvo sto se tice izdrzljivosti, kvarova, stopanja itd. Ali fazon je sto je WP dosta monoton sistem i brzo postane smorljiv. Tako npr ja sad prelazim sa Lumije 630 bas na galaxy j5koalem je napisao/la:Ma na tom telefonu bi bili instalirani viber i još par aplikacija. Ne bi trebalo znači biti problem. Hvala ti puno nna informacijama.

⭐
Telefon kupujem ocu koji nije dosad imao prilike koristiti smartphone. Tako da neće biti na njemu nekih aplikacija koje ja koristim, već čisto one da se možemo čuti preko interneta. Bitno mi je da je dobra kamerica, baterija, i da nije bugovit. A 3000mAh ne bi trebalo predstavljati problemtheboss_RD07 je napisao/la:Ja bi uvijek dao prednost Lumia uredjajima jer sam s jednom takvom imao dosad najbolje iskustvo sto se tice izdrzljivosti, kvarova, stopanja itd. Ali fazon je sto je WP dosta monoton sistem i brzo postane smorljiv. Tako npr ja sad prelazim sa Lumije 630 bas na galaxy j5koalem je napisao/la:Ma na tom telefonu bi bili instalirani viber i još par aplikacija. Ne bi trebalo znači biti problem. Hvala ti puno nna informacijama.

4.10.2009.
- theboss_RD07
- Kontakt:
Licno sam imao par problema sa Viberom, ali mislim da su to otklonili. Sto se tice ostalog, onda, lumia je apsolutna preporuka.koalem je napisao/la:Telefon kupujem ocu koji nije dosad imao prilike koristiti smartphone. Tako da neće biti na njemu nekih aplikacija koje ja koristim, već čisto one da se možemo čuti preko interneta. Bitno mi je da je dobra kamerica, baterija, i da nije bugovit. A 3000mAh ne bi trebalo predstavljati problemtheboss_RD07 je napisao/la:Ja bi uvijek dao prednost Lumia uredjajima jer sam s jednom takvom imao dosad najbolje iskustvo sto se tice izdrzljivosti, kvarova, stopanja itd. Ali fazon je sto je WP dosta monoton sistem i brzo postane smorljiv. Tako npr ja sad prelazim sa Lumije 630 bas na galaxy j5koalem je napisao/la:Ma na tom telefonu bi bili instalirani viber i još par aplikacija. Ne bi trebalo znači biti problem. Hvala ti puno nna informacijama.
⭐
Koliko je para S7 npr kad bih ga uzimao na 24mjeseca-rate?mandraX je napisao/la:Hoće kupit' neko kad ste navalili?![]()
350KM - 12 mjeseci garancije.
04.10.2009 !!
Evo nadogradio sam lg g3 na ovaj marshmallow zadnji. Sve je super ali me interesuje moze li se namjestiti da mobitel ne gasi automatski wifi kad je u stanju mirovanja??
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
www.nkbratstvogracanica.com