Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Ex1t je napisao/la:Pukla tikva negdje. HZ vs. Dino. Ovoga sam se i bojao. **** Dinu ko Dinu, al Dino sad izgleda u rangu baljka po HZ. Opasno se manipulira sa sirim masama, a meni ovo sve mirise na neka crnija vremena. Ono isto kad imas dobru trebu, al ti mislis da mozes bolje, **** je i zakacis nakog groba. Strah me toga sa konja na magarca jer realno kad pogledamo bivse uprave, vece su sanse da bas tako bude. Kao navodno sve se nakupilo, a nedavno svi zagreljeni na HZ turniru. Ko je ovdje budala, nek svak sam prosudi. Pa se onda poziva na borbu protiv uprave jer su svi navijaci kao navodno ZA, a to nije tacno. Dosta raje je razocarano, ali nisu svi za skidanje glava. Loze nas opasno.![]()
mi smo imali kao i neku ideju prosli putaZnali smo za sta se borimo. Imali smo neki plan i program, a ovo sada je daj samo rusi, bez ikakve alternative jer zaboga nevalja busenje iz srbije jer je neko rekao da ima kod nas u Laktasima
istog kvaliteta. Ili penzioner dobiva nadnicu od 120KM i hoce preko racuna? Usput zar jer FKSarajevo izvodjac radova? Znaci ono hajka na upravu vidi se ascare samo zato jer neuriniramo po protivnicima, cak sta vise urinirali su po nama.
![]()
A brzo se zaboravilo koliko je taj recimo Dino valjao tim istima koji su se i nedavno na HZ turniru grlili sa njim. Pa reko samo da vidim, dze pukla tikva? Opet se pitam ko je ovdje budala?
Nikad im ruznu rijec nije uputio, uvjek ih stitio po medijima a mogao je milion puta da im se najebe m@mice. Sad Dino salje muriju a prije bilo Dino picka nesmije nista protov navijaca reci.Sifra #palilose i #palicese, samo se uredno plati a ti isti ostete budzet Sarajeva svaku domacu tekmu i to je sad postalo uredu a oni koji dovedu igrace su ostetili budzet, isto ko da vecina timova ubode svaki transfer pa nestete budzet tima, a okey je stetiti budzet svaku tekmu #palilose#palicese
ko je ovdje budala, opet se pitam? Situacije, izvlacenja iz murije, stipendija "Vedran", i mnoge druge guzne aktivnosti podrzane od strane dine, nisu stetile budzetu
Nije mi jasno da neko sam sebi skace u stomak.
Najgore je sto ovo nije bio momenat i sto niko trenutno nemisli sta je najbolje za klub. Nek nam je Bog na pomoci dalje jer realno nemamo mi trenutno ekipu koja ima veci potencijal i kapacitet od ove da napravi taj iduci korak. Problem je i sto mi sve ocekujemo preko noci. Vidjecemo kako dalje, sretno sa buducim direktorom. Sifra #palilose#palicese.
Evander je napisao/la:@Sekac
Evo ti konkretne stvari, bez rekla, kazala:
1. Nazadujemo. Nije ostvaren napredak kakav smo svi mi ocekivali i kakav je bio realan sa sredstvima koja su nam bila na rasppolaganju.
2. Nedostatak vizije. Dovodjenje recimo jednog Kramara je pokazatelj da oni nemaju blage veze sta rade. Stranac koji bllagee veze nema i koji zauzima sammo mjesto nekom omladincu, a to dobro naplati.
3. Malverzacije oko kampa.
Radi cega se dovllaci busenje iz Srbije po skuplljoj cijeni, a imas firmu u BiH koja to isto radi.
4. 13 trenera u pet godina.
5. Bezbroj igraca u istom periodu.
6. Dovodjenje pojacanja i njihova tjeranja nakon pola godine uz skupe otpremnine.
7. Smijesne suspenzije igraca i njihovo vraacanje nakon par dana.
8. Menadzerski lobiji. Je li moguce da jedan Bulic dovodi samo svoje igrace?
9. Mesetarenje sa kriminalnim miljeom koji nam se nalazi u lozi.
10. Laganje o "Europskom Sarajevu" koje vidimo svi da je milljama daleko.
11. Bespotrebna prica o tome kako smo mi iznad ostaih, kako trebamo igrati sa Dinamom, Zvezdom... a nas mlate Sllavija, Kakanj, Travnik.
12. Namjestanje nagradne igre.
13. Zadrzvanje Uscuplica na klupi i ako je svako mogao vidjeti da on nije kapacitet za trenera.
14. Laganje o zdravlju Musemica i podmetanje da je to raazlog otkaza.
15. Povratak trenera bez licence, par mjeseci nakon sto je dobio otkaz zato sto nema tu istu licencu.
Ima jos toga, ali mi mrsko tipkati.
Pantelija je napisao/la:Evo bez "šuplje" rekla kazala
- OCIGLEDAN NAZADAK U TRANSFERIMA, danas nam vezni red cine Rustemovic, Emerson, Berberovic, poluRadovac, a nekada Jajalo, Cimi, Stojcev :O
- Odbrana Kramar i prodani Barbaric
- U napadu prva violina cezar
- OČIGLEDNA katastrofa u igri gdje nas samo slabost ekipa konkurenata drzi u borbi za evropu... podsjecam, u sampionskoj sezoni smo na pola lige imali samo 7 bodova manje nego sada.
Igramo uzasno, zrnjski 0-1 i 2-2 siroki nas dobio i mi njih, kone nas uzele, slobodu dobili na guzove 1-0 ispali iz kupa, celik dobili u 94' i dalje ne mogu vise ....
- Očigledan nazadak u PR-u kluba
Navijaci kojih se skupi 7.000 da budu clanovi, najbrojnija gostovanja u ligi, najveci potrosaci u fan shopu i najskuplje karte u ligi (a uslovi na stadionu i na terenu za plakati) a uprava sramoti te naviajce izjavama o ratu savezu (pa nije bilo rata), borba za pravdu vedrana pa daju izjave svako mjesec ili par mjeseci, nakon 10-ak pljuvanja javnih po FKS ni jedna jedina tuzba protiv tih lica, izjave o tome da zasluzujemo veci nivo, a mi na diobi 4-5 mjesta i ispali iz kupa , izjave o 6 novih stadiona a ni jedan nema ni temelje, izjave o neplacenoj vodi a onda oni dovedu bolje igrace od nas, i tako dalje i tako blize
- Katastrofalna transfer politika vec 5 godina gdje smo imali preko 50 igraca na platnom spisku vecinom menadzerski igraci (Imate TM pa tamo vidite ko su im menadzeri)
- Unistavanje imidza kluba druzenjem i sjedenjem u VIP LOZI sa kriminalnim miljeem, to se vidi iz videa, slika itd.
Mozda nije ovako?
To je otprilike to.FrancescoTotti je napisao/la:
Dovoljno je reci 13 trenara u 5 godina i bezbroj igraca. Da je normalan klub i da se zdravo razmislja... neko bi morao odgovarati zbog losih odluka, jer samo tako mozes otkloniti greske. A cinjenica da niko nije snosio nikakvu odgovornost nakont 6 trenera dovela je do 13 trenera i do toga da klubovi s losijom finansijskom situacijom nam mogu parirati.LQZI je napisao/la:PitarBordo je napisao/la:Evander je napisao/la:@Sekac
Evo ti konkretne stvari, bez rekla, kazala:
1. Nazadujemo. Nije ostvaren napredak kakav smo svi mi ocekivali i kakav je bio realan sa sredstvima koja su nam bila na rasppolaganju.
2. Nedostatak vizije. Dovodjenje recimo jednog Kramara je pokazatelj da oni nemaju blage veze sta rade. Stranac koji bllagee veze nema i koji zauzima sammo mjesto nekom omladincu, a to dobro naplati.
4. 13 trenera u pet godina.
5. Bezbroj igraca u istom periodu.
6. Dovodjenje pojacanja i njihova tjeranja nakon pola godine uz skupe otpremnine.
7. Smijesne suspenzije igraca i njihovo vraacanje nakon par dana.
8. Menadzerski lobiji. Je li moguce da jedan Bulic dovodi samo svoje igrace?
9. Mesetarenje sa kriminalnim miljeom koji nam se nalazi u lozi.
11. Bespotrebna prica o tome kako smo mi iznad ostaih, kako trebamo igrati sa Dinamom, Zvezdom... a nas mlate Sllavija, Kakanj, Travnik.
13. Zadrzvanje Uscuplica na klupi i ako je svako mogao vidjeti da on nije kapacitet za trenera.
15. Povratak trenera bez licence, par mjeseci nakon sto je dobio otkaz zato sto nema tu istu licencu.
- Katastrofalna transfer politika vec 5 godina gdje smo imali preko 50 igraca na platnom spisku vecinom menadzerski igraci (Imate TM pa tamo vidite ko su im menadzeri)
- Unistavanje imidza kluba druzenjem i sjedenjem u VIP LOZI sa kriminalnim miljeem, to se vidi iz videa, slika itd.
Mozda nije ovako?To je otprilike to.FrancescoTotti je napisao/la:
Oerde je napisao/la:Butterfly effect, rekli bi neki. Jedan poraz, pa izjava Husića, gostovanje na Face-u u kojem su neki očekivali da Selimović izvuče sablju zlatnu iz korica dijamantima optočenih i posječe glavu Sisoje Laprdala slavnog. Ah avaj, ne učini ovaj tako, već osmijeh baci na optužbe klete, što razjari naciju mu bordo, i počeše forumom da s' svete, i pričaše da Azmir ga odr'o. Par kikseva i par neutemeljenih optužbi. Game over. Od toga je počelo, a gdje će završiti sam Bog zna. Ja znam da ću podržati ono za šta se većina bude zalagala, svakako. Ali ima tu jedna sitnica. Grlati se više slušaju. To je činjenica. Većina ljudi prečesto šuti ne želeći da se uvlači u konflikt, premda se misli drukčije. Jednako kako je Selimović šutio dok mu je Azmir psovao majku, a onda i svima nama, ali smo to zaboravili. Jer je rekao vi iz Sarajeva uvijek hoćete da bude po vašem! Pa naravno, jer realno navijači ti pjevaju naše pjesme, pitar ti vodi klub do najvećeg uspjeha ikad, prva i zadnja titula u bivšoj Jugoslaviji u Bosnu je došla na Koševo, vi ste trofejniji jedino od Proletera iz Slavinovića i šta je problem!? No, eto to je pokrenulo ovo sve što se događa s nama i među nama.
Interesuje me samo šta sa smjenom uprave? Šta kad ode uprava? Da li već postoje neke ideje kako to sve treba da ide, pa da ih analiziramo, ili eto nadoće u vožnji!? Ako treba da nadolazi u vožnji onda mi se ne vozi toliko daleko u neizvjesnost. Ako nema cilja onda je samo hir. Dokazivanje. A kome treba da se dokazuje, i kome treba da se dokazujemo? Sarajevu!? Timu za koji živimo. Svi. Garry Kasparov je jednom rekao: „Moramo biti u mogućnosti da proširimo pogled, tako da možemo ocijeniti dublje posljedice naše taktičke odluke.“ Ako se već procijenilo šta će, šta može biti i ne biti i ako se ima jasan cilj onda sam za to da se uprava povuče još večeras, ako nije onda nisam. Prilično je jednostavno. Mi smo svi optimisti i uvijek računamo na to da će sve biti onako kako mi planiramo, tačnije kako mi sanjarimo; odlazi uprava, dolaze novi ljudi, bolji ljudi, jači ljudi, mi pregazimo ligu, idemo u grupne faze lige prvaka, već dogodine potpisujemo igrače nadaleko poznate, ponovo gazimo ligu, Gazprom nas moli da potpišemo sponzorski ugovor, bjanko ček na stolu, dok se naša uprava premišlja jer im Fly Emirates nudi i izgradnju stadiona. Ali ako već nagađamo ima i onih sa ne baš tako sjajnim vizijama tipa: odlazi uprava, novu izabare Tan, sve mahom stranci i ekonomisti. Libo ih racku i za navijače i za grb i za ime, čisto se brinu za igrače i to isto tako samo radi prodaje istih. Ako krene po zlu dovode tek onako zdrave ljude, a onda ih prodaju u dijelove (bubrezi, srce, zalisci srčani su isto u folu). Navijači bijesni kreću u sodomiziranje klupske kase, uprava angažira šleper kerova i dva šlepera s prikolicom zaštitara, „uletači“ na teren više ne bivaju vraćani na tribinu, više se ne tjeraju sa stadiona, privode se, klub ih tuži uzima im kintu, navijači ogorčeni kreću u bojkot, Koševo postaje Maksimir etc. etc. To su samo neke od pretpostavki. Moje mišljenje. Isto je moje mišljenje da ova uprava nije s namjerom štetila klubu, i isto tako mislim da se greške događaju, ali iste su bile produkt upravo slušanja glasa navijača. Nađite jedan post gdje neko rekao „ne treba Ješić“, samo jedan u trenutku kad je ovaj potpisao. A ja ću naći barem stotinu „To Ješa je car, čvrsta ruka, hu ha“. Nemojte biti licemjerni. Problem je generalno u našoj državi što odgovornost i pravo nisu uzročno-posljedično, niti na bilo koji drugi način vezani. Još jednom ću ponoviti ako neko nešto radi samo da sujetno odbrani neku od svojih izjava, samo da dokaže da može, onda je to baš shit. Stvar je u tome da se sad piše kako se gleda na Horde ovako ili onako i kako na sjeveru ima obrazovanih i finih momaka!? Čuj to? Pa naravno da ima. Horde su najbolja navijačka skupina na svijetu, ali isto tako jel' su ti momci među onim već spomenutim najgrlatijim!? Gledamo dalje nego što bi trebali, gledamo na ostanak ili odlazak uprave, a niko ne gleda na situaciju koja se dešava, na situaciju at this fucking moment, right here, right now. Podijelili smo se. Navijači protiv uprave, onda navijači protiv navijača. Radi čega? Husića? Od njega je sve krenulo. Radi nečijeg hira, ne kontam. Sad kad nam to najmanje treba. Znate one izjave „za mene nije navijač koji...“ e, pa za mene nije navijač koji se osam kola prije kraja prvenstva na minus pet bodova oprašta od svega. Umjesto da se držimo skupa, mi se razišli svak sebi. Ja isto imam neke ideje, ono u fazonu sad izdržimo sve ovo skupa, uprava iziđe transparentno se oglasi, prizna greške, krene u rješavanje istih, na kraju sezone se malo pregrupišemo, riješimo se recimo Zahirovića (koji nije tu radi FCS-a) i sličnih, bez obzira ko su, pa nastavimo dalje. Meni su svi u ovoj priči nebitni i prolazni, tako da se ne misli da ja branim upravu, ja sam cijeli život branio i branit ću samo FK Sarajevo, a zbog situacije koja je „right here, right now“, Sarajevo najviše ispašta.
Kraljuuu, svaka ti cast - aferim! Sta znaci jedan kvalitetan post na temi.Oerde je napisao/la:Butterfly effect, rekli bi neki. Jedan poraz, pa izjava Husića, gostovanje na Face-u u kojem su neki očekivali da Selimović izvuče sablju zlatnu iz korica dijamantima optočenih i posječe glavu Sisoje Laprdala slavnog. Ah avaj, ne učini ovaj tako, već osmijeh baci na optužbe klete, što razjari naciju mu bordo, i počeše forumom da s' svete, i pričaše da Azmir ga odr'o. Par kikseva i par neutemeljenih optužbi. Game over. Od toga je počelo, a gdje će završiti sam Bog zna. Ja znam da ću podržati ono za šta se većina bude zalagala, svakako. Ali ima tu jedna sitnica. Grlati se više slušaju. To je činjenica. Većina ljudi prečesto šuti ne želeći da se uvlači u konflikt, premda se misli drukčije. Jednako kako je Selimović šutio dok mu je Azmir psovao majku, a onda i svima nama, ali smo to zaboravili. Jer je rekao vi iz Sarajeva uvijek hoćete da bude po vašem! Pa naravno, jer realno navijači ti pjevaju naše pjesme, pitar ti vodi klub do najvećeg uspjeha ikad, prva i zadnja titula u bivšoj Jugoslaviji u Bosnu je došla na Koševo, vi ste trofejniji jedino od Proletera iz Slavinovića i šta je problem!? No, eto to je pokrenulo ovo sve što se događa s nama i među nama.
Interesuje me samo šta sa smjenom uprave? Šta kad ode uprava? Da li već postoje neke ideje kako to sve treba da ide, pa da ih analiziramo, ili eto nadoće u vožnji!? Ako treba da nadolazi u vožnji onda mi se ne vozi toliko daleko u neizvjesnost. Ako nema cilja onda je samo hir. Dokazivanje. A kome treba da se dokazuje, i kome treba da se dokazujemo? Sarajevu!? Timu za koji živimo. Svi. Garry Kasparov je jednom rekao: „Moramo biti u mogućnosti da proširimo pogled, tako da možemo ocijeniti dublje posljedice naše taktičke odluke.“ Ako se već procijenilo šta će, šta može biti i ne biti i ako se ima jasan cilj onda sam za to da se uprava povuče još večeras, ako nije onda nisam. Prilično je jednostavno. Mi smo svi optimisti i uvijek računamo na to da će sve biti onako kako mi planiramo, tačnije kako mi sanjarimo; odlazi uprava, dolaze novi ljudi, bolji ljudi, jači ljudi, mi pregazimo ligu, idemo u grupne faze lige prvaka, već dogodine potpisujemo igrače nadaleko poznate, ponovo gazimo ligu, Gazprom nas moli da potpišemo sponzorski ugovor, bjanko ček na stolu, dok se naša uprava premišlja jer im Fly Emirates nudi i izgradnju stadiona. Ali ako već nagađamo ima i onih sa ne baš tako sjajnim vizijama tipa: odlazi uprava, novu izabare Tan, sve mahom stranci i ekonomisti. Libo ih racku i za navijače i za grb i za ime, čisto se brinu za igrače i to isto tako samo radi prodaje istih. Ako krene po zlu dovode tek onako zdrave ljude, a onda ih prodaju u dijelove (bubrezi, srce, zalisci srčani su isto u folu). Navijači bijesni kreću u sodomiziranje klupske kase, uprava angažira šleper kerova i dva šlepera s prikolicom zaštitara, „uletači“ na teren više ne bivaju vraćani na tribinu, više se ne tjeraju sa stadiona, privode se, klub ih tuži uzima im kintu, navijači ogorčeni kreću u bojkot, Koševo postaje Maksimir etc. etc. To su samo neke od pretpostavki. Moje mišljenje. Isto je moje mišljenje da ova uprava nije s namjerom štetila klubu, i isto tako mislim da se greške događaju, ali iste su bile produkt upravo slušanja glasa navijača. Nađite jedan post gdje neko rekao „ne treba Ješić“, samo jedan u trenutku kad je ovaj potpisao. A ja ću naći barem stotinu „To Ješa je car, čvrsta ruka, hu ha“. Nemojte biti licemjerni. Problem je generalno u našoj državi što odgovornost i pravo nisu uzročno-posljedično, niti na bilo koji drugi način vezani. Još jednom ću ponoviti ako neko nešto radi samo da sujetno odbrani neku od svojih izjava, samo da dokaže da može, onda je to baš shit. Stvar je u tome da se sad piše kako se gleda na Horde ovako ili onako i kako na sjeveru ima obrazovanih i finih momaka!? Čuj to? Pa naravno da ima. Horde su najbolja navijačka skupina na svijetu, ali isto tako jel' su ti momci među onim već spomenutim najgrlatijim!? Gledamo dalje nego što bi trebali, gledamo na ostanak ili odlazak uprave, a niko ne gleda na situaciju koja se dešava, na situaciju at this fucking moment, right here, right now. Podijelili smo se. Navijači protiv uprave, onda navijači protiv navijača. Radi čega? Husića? Od njega je sve krenulo. Radi nečijeg hira, ne kontam. Sad kad nam to najmanje treba. Znate one izjave „za mene nije navijač koji...“ e, pa za mene nije navijač koji se osam kola prije kraja prvenstva na minus pet bodova oprašta od svega. Umjesto da se držimo skupa, mi se razišli svak sebi. Ja isto imam neke ideje, ono u fazonu sad izdržimo sve ovo skupa, uprava iziđe transparentno se oglasi, prizna greške, krene u rješavanje istih, na kraju sezone se malo pregrupišemo, riješimo se recimo Zahirovića (koji nije tu radi FCS-a) i sličnih, bez obzira ko su, pa nastavimo dalje. Meni su svi u ovoj priči nebitni i prolazni, tako da se ne misli da ja branim upravu, ja sam cijeli život branio i branit ću samo FK Sarajevo, a zbog situacije koja je „right here, right now“, Sarajevo najviše ispašta.
Jesam.bordobijeli je napisao/la:evander jesi li ikad i na jednoj temi nesto pozitivno napisao za bilo koga
Imas temu akademija i omladinci. Ne spojlaj temualeksandar_veliki je napisao/la:aleksandar_veliki je napisao/la:Ako ko zna, ovi kadeti vasi u reprezentaciji, odakle su i otkada su u klubu?
Evander je napisao/la:Jesam.bordobijeli je napisao/la:evander jesi li ikad i na jednoj temi nesto pozitivno napisao za bilo koga
Dajte onu sliku gdje izlazi iz nogometnog savezazlo87 je napisao/la:[img]https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtf1/v/t1.0-0/q86/s526x296/12472438_571025636412119_9197406765074747345_n.jpg?oh=769580dd14131440ef34eab2e4b5b832&oe=5779613C[/img]
Ne odmaraju svi ti si tuPitarBordo je napisao/la:Tema umrla, čak i spineri odmaraju.
Šta pričaš kume?keli1946 je napisao/la:Ne odmaraju svi ti si tuPitarBordo je napisao/la:Tema umrla, čak i spineri odmaraju.
Kako je u kancelariji, hej ljudi on ima kancelariju heeeebote ako neko nije znao
Evander je napisao/la:Dajte onu sliku gdje izlazi iz nogometnog savezazlo87 je napisao/la:![]()