FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Lakoste
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Lakoste » 23 mar 2016, 19:29

Je li ovo @Zukanovic prest'o navijati za Sarajevo kako su otisli Bulic i Jesic :? :mrgreen:

DenchiNL
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la DenchiNL » 23 mar 2016, 19:31

Evander je napisao/la: Jesi kad cuo za ugovor o djelu?

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
naravno, međutim ne može se primjeniti

" Prema tome, za primjenu ovog zakonskog instituta potrebno je da se ispune sljedeći uslovi:
– da su privremeni i povremeni poslovi utvrđeni kolektivnim ugovorom ili pravilnikom o radu,
– da privremeni i povremeni poslovi ne predstavljaju poslove za koje se zaključuje ugovor o radu,
– da ne traju duže od 60 dana u toku kalendarske godine."

znači svega 2 mjeseca a koliko traju radovi na kampu??? i rad na terenu i održavanje istih je stalni posao...žao mi je
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Pitaristok
Kontakt:

Post Postao/la Pitaristok » 23 mar 2016, 19:44

bibula je napisao/la:Malo offtopic.

Zna li neko ko je izvodac radova na kampu?
bilo je objavljivano neka firma radili u njemackoj itd

Evander
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Evander » 23 mar 2016, 19:48

DenchiNL je napisao/la:
Evander je napisao/la: Jesi kad cuo za ugovor o djelu?

naravno, međutim ne može se primjeniti

" Prema tome, za primjenu ovog zakonskog instituta potrebno je da se ispune sljedeći uslovi:
– da su privremeni i povremeni poslovi utvrđeni kolektivnim ugovorom ili pravilnikom o radu,
– da privremeni i povremeni poslovi ne predstavljaju poslove za koje se zaključuje ugovor o radu,
– da ne traju duže od 60 dana u toku kalendarske godine."

znači svega 2 mjeseca a koliko traju radovi na kampu??? i rad na terenu i održavanje istih je stalni posao...žao mi je
Ko je rekao da je odrzavanje?
Covjek je strucnjak, botanicar.
Helem.
Na koji nacin profesori u penziji ostaju na katedri?

Placanje keshom, bez ugovora, je kriminal!

Pitaristok
Kontakt:

Post Postao/la Pitaristok » 23 mar 2016, 19:56

svaka dva mjeseca novi ugovor o djelu, beze se proturjecite
ne moze to sve voditi jedan covjek jos penzioner mozda samo konsultacije oko trave

SiouxLukavac
Kontakt:

Post Postao/la SiouxLukavac » 23 mar 2016, 19:57

Opet me dočeka više obavjesti o citiranju, pa ću morati dati svoj komentar jer se dosta o meni i mom imenu pisalo, ovo će biti vjerovatno moj zadnji komentar.
molotovljev je napisao/la:Evo šta je napisao nakon utakmice sa Slavijom. Zašto bi molotovljev bio na aparatima nakon što je Sarajevo ubjedljivo pobijedilo
svog protivnika. Ovo je za mene uvreda!
SiouxLukavac je napisao/la:@molotovljev na aparatima :D
To sam napisao jer se stadionom orilo "UPRAVA NAPOLJE" a ti tvrdio danima da manjina to skandira. Samo iz tog razloga. Tebi sam čak i poslao privatnu poruku (provokativnu) jer si me uzeo za zub, uredu, ja sam protiv, ti nisi, hajmo dalje, a ne da me tjeraš, kao da sam tu od juče.
Što se tiče mog pisanja, dugo sam tu na forumu i dugo pišem na ovoj temi i nisam nikad imao problema. Prelistaj moje komentare, 80% mojih postova je na ovoj temi - proslavljao golove, analizirao utakmice, pohvaljivao, rijetko kad kritikovao, ALI nikad psovao...

Izbjegavao sam pisati "MI", "NAŠI", LOŠI/DOBRI "SMO" iz razloga što mi je ovakvo ime, mada sam imao propusta pa sam tako nekad i pisao.

Spominje se njaki klan, smiješno. Istina je da su se sada navijači, mišljenjem podjelili na one koji su protiv, i na oni koji nisu protiv uprave.
Zadnjih dana sam arogantno pisao, pa je većina to možda vidjela kao provokaciju, uopšte nije, već moje mišljenje i nezadovoljstvo, imam pravo bit nezadovoljan jer sam ispoštovo dosta gostovanja, dosta i domaćih utakmica. Opet napominjem, ja sam iz Lukavca, studirao sam u Sarajevu 4 godine, proveo sam dosta više godina od toga u Sarajevu pored fakulteta (rodbina), pratio i pratim redovno Sarajevo baš kao i Radnički, od većih Sarajevo, od manjih Radnički, nažalost, Radnički nikad neće napraviti neki iskorak, tu podrazumijevam ulazak u PL, pogotovo sada kada se liga smanjuje jer nema sposobnih i voljnih ljudi da ulože pare u klub. Jedan sam od onih koji više voli pogledat utakmicu naše ligu nego El Classico ili neki tamo italijanski/njemački derbi.
Neko spomenu da sam se ulizivao i pisao na temi Slobode?! Smiješno. Jesam sportski čestitao, pohvalio njihov rad itd, baš kao što sam, čini mi se čestitao na temi Željezničara na dobrim pojačanjima, Mladosti DK na odličnom terenu. Poštujem svakog ko radi na unapređenju BH fudbala, bio on iz Mostara, Prijedora, Tuzle, Sarajeva, svejedno, bitno je da se ulaže u sport i da se kvalitet lige popravlja.

Svi smo mi bili euforčni, dizali se u nebesa, i na kraju nas mnogi spustiše, baš oni koje smo ismijavali. I ja sam najavljivao šetnju ligom, najavljivao duple i na kraju hladan tuš, pa te mnogi zayebavaju, iz tog razloga sam zadnje vrijeme nazvao ludim svakog ko vjeruje u titulu još uvijek a nama i Evropa upitna kako igramo. Ja mislim da ovo nije put do evropskog Sarajevo, zato sam za promjene.

Eh, nastavljam čitati, ali prestajem pisati, nije to zbog molotovljeva i nekih još, nego iz razloga što se moje ime spominjalo unazad par stranica, to stvarno ne želim. A možda kad budem imao vremena, napravim novi račun i nastavljam pisati.
Zamolit cu sve, i one koji su protiv mene i one koji nisu da me ne citiraju i da ne obraćaju pažnju na ovaj post i da se ne nastavlja ova priča jer nema veze sa FKS. Lijep pozdrav svima. Ide ovo sve u Spoiler da ne kvarim temu ovim dužim postom, pogotovo još kad nema veze sa naslovom teme.
I mislim da nema potrebe da se pokreće neka svađa onih koji su protiv i koji nisu. I jedni i drugi imaju razloge što tako misle, ne može se reći ovaj je više upravu što je protiv uprave od onog koji nije. Halo ba, nismo bedblubujsi ko što bi vugdalić rekao, ja poštujem one koji misle da uprava treba ostati i dati im podršku, imaju svoje razloge, ne vjeruju u mahalaske priče, mada u svakoj toj priči ima neke istine, bar malo. Svi mi želimo gledati evropsko Sarajevo, bolje Sarajevo od trenutnog, organizovanije i profesionalnije i nadam se da će se stvari popraviti i da će to neće bit samo san i pusta obećanja.
Zadnja izmjena: SiouxLukavac, dana/u 23 mar 2016, 20:06, ukupno mijenjano 2 puta.

Pitaristok
Kontakt:

Post Postao/la Pitaristok » 23 mar 2016, 19:59

jel moze neko upuceniji odgovoriti koji je bio interes i koliki pomenute novosadske mafije

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 23 mar 2016, 20:00

DenchiNL je napisao/la:
Evander je napisao/la:Pa ako to tako kazes, kako onda opravdavas da se busenje dovozi iz Srbije i to po skupljoj cijeni, a isti kvallitet mozes kupiti ovdje.
Plus, transport je laksi. Nema carine.

A sta cemo sa Uscuplicem i licencom?
To nisi odgovorio, kao niti na mnoga pitanja iz posta ranije.

Znam da ces mi reci "a dokaz", ali moram pomenuti.
Znam licno covjeka koji je radio na tooj travii, covjek je u penziji, ranije radio za Park doo.
Placali su mu 120km dnevnicu, ali keshom.
Nakon sto je trazio da mu plate na racun, vise nije ni radio.

Sta ti govori to?
Opste poznato je da preko gradjevine se najlakse peru pare, a vjeruj da je u slucaju kampa toga bilo u izobilju.

ovo podvučeno nije istina, niti je logično da penzioner traži da mu se naknada/plata za rad uplati na račun čime bi izgubio pravo na penziju....
:thumbup: :kafa:
Moj denchi ne vrijedi oni samo vjeruju što čuju ali nema veze. Dženo je bio kao trener ali pomoćni a sve je išlo preko Ibrake ma tu je Dino pojeo **** što je poslušao navijače pa ostavio Uščuplića sad ga i zato prozivaju
Sarajevo ljubavi moja!

DenchiNL
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la DenchiNL » 23 mar 2016, 20:04

Evander je napisao/la:
Ko je rekao da je odrzavanje?
Covjek je strucnjak, botanicar.
Helem.
Na koji nacin profesori u penziji ostaju na katedri?

Placanje keshom, bez ugovora, je kriminal!

molim te obrati pažnju kad citiraš

-sam si rekao da je postojao ugovor o djelu, dakle nije kriminal
-profesori u penziji nisu tema razgovora, nema potrebe da granamo i spinujemo mada pretpostavljam na neki vid zloupotrebljavanja ovog zakona
-tvoj prijatelj, botaničar je trebao, čak i morao prijaviti kriminal taj za koji tvrdiš da se desio inače je saučesnik...

ja ti odgovorno tvrdim da nema stručnjaka u BiH za ovu vrstu terena, jer da ima bilo bi i tih terena(npr. u kampu repke), vrlo vjerovatno su ga platili za savjet a on je imao druga očekivanja, npr. da to bude neki doživotni poslić :thumbup: nema potrebe zbog toga pisati svašta i insinuirati....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 23 mar 2016, 20:10

Pitaristok je napisao/la:svaka dva mjeseca novi ugovor o djelu, beze se proturjecite
ne moze to sve voditi jedan covjek jos penzioner mozda samo konsultacije oko trave
naravno da ne može, niti može biti stručnjak za to kada takvo što (FIFA standardizacija) ne postoji u BiH
a samo ako upališ moždane vijuge i skontaš da je Srbija ravna i puna polja a Bosna brdovita Hercegovina kamenjar sve ti bude jasno

ali je sumnjivo jer nije iz BiH ali isto pravilo ne važi ako je Haad u pitanju onda daj Adidas pa makar turski dupljak....samo da nije naš

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 23 mar 2016, 20:16

DenchiNL je napisao/la:
Pitaristok je napisao/la:svaka dva mjeseca novi ugovor o djelu, beze se proturjecite
naravno da ne može, niti može biti stručnjak za to kada takvo što (FIFA standardizacija) ne postoji u BiH
a samo ako upališ moždane vijuge i skontaš da je Srbija ravna i puna polja a Bosna brdovita Hercegovina kamenjar sve ti bude jasno

ali je sumnjivo jer nije iz BiH ali isto pravilo ne važi ako je Haad u pitanju onda daj Adidas pa makar turski dupljak....samo da nije naš
Ljudi moji pitajte kinosvra sjedili smo sa čovjekom on je srbijanac glavni je bio za travnate terene živi u Bijeljini u Bosni radio je terene po belgiji Portugalu Grčkoj Kipru mađarskoj gledali smo slike gdje radio majkom se mrtvom kunem šta vam je više
Sarajevo ljubavi moja!

Rinuka
Kontakt:

Post Postao/la Rinuka » 23 mar 2016, 20:21

De navedite mi jednu dobru stvar koja nam se desila u zadnjih 6 mjeseci ili godinu, pa da i ja branim ovu upravu..
Titulu nemojte spominjati jer covjek javno rece da smo je kupili, a nase picajzle iz uprave cute..Cutanje=odobravanje??
UPRAVA NAPOLJE!!!
Ne mogu brate ja igrati za novac i slusati kako trebam igrati..Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme..
Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu!!! A.F. HASE

Pitaristok
Kontakt:

Post Postao/la Pitaristok » 23 mar 2016, 20:23

jeste sekac to je bilo i objavljeno iz kluba, samo to je firma

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 23 mar 2016, 20:32

Rinuka je napisao/la:De navedite mi jednu dobru stvar koja nam se desila u zadnjih 6 mjeseci ili godinu, pa da i ja branim ovu upravu..
Titulu nemojte spominjati jer covjek javno rece da smo je kupili, a nase picajzle iz uprave cute..Cutanje=odobravanje??
UPRAVA NAPOLJE!!!
Navedi ti jednu dobru stvar od titule sa Husrefom koja ti se desila godinama prije ove uprave.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 23 mar 2016, 20:33

Rinuka je napisao/la:De navedite mi jednu dobru stvar koja nam se desila u zadnjih 6 mjeseci ili godinu, pa da i ja branim ovu upravu..
UPRAVA NAPOLJE!!!
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 23 mar 2016, 20:34

Ja sam mišljenja da nam treba neka promjena. Kao što sam već ranije napisao, promjena u vidu novih ljudi u upravi, ali prije svega, iz sportske sfere. Po mogućnosti da su naše legende, a hvala Bogu imamo ih dosta. A ono što je Dino sa Hordama pokušao da uradi mogu samo ovako iskazati svoje razmišljanje :arrow: :thumbdown:
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 23 mar 2016, 20:36

miden je napisao/la:PODRŠKA ZA UPRAVU !

Nakon toliko godina smo se digli iz ove žabokrecini. Dok drugi grcaju u dugovima, mi dominiramo ligom. Šta ligom? U Evropi dar-mar pravimo, tako da kada dođe izvlacenje prije bi Barsu nego nas. Igramo na najljepšem stadionu u regiji i nakon 70 godina postojanja i dalje kisnemo, ali mi imamo tu dugu tradiciju. Volimo da kisnemo, to ima i sentimentalnu vrijednost. Oni koji ne mogu biti prisutni na stadionu, zato nas prate preko kanala koji je naša uprava obezbijedila. Nije da se hvalim s tim, jer i jedan Široki iz Lištice to isto ima, ali eto da spomenem da misle i na one, koji ne mogu biti prisutni na utakmici. Oblaci nas Haad i na to smo ponosni. Jednom klubu kao što je FK Sarajevo dolikuje da ima takvu opremu, da nakon prvog pranja ista promijeni boju. Srecom, cijene su primamljive i prava sitnica, pa te iste dresove može svaki navijac sebi priuštiti. Imamo usluge rehabilitacija, s tim da za tu istu rehabilitaciju oni budu dobro nagrađeni. To nije sve, jer ako si menađer u pokušaju i otvoren za sve talove, na pravom si mjestu. Ali ni to nije sve, ako si trener na pocetku karijere i nemaš nikakvog iskustva u vođenju ozbiljnog kluba, mi smo tu, kali se na nama. Mi navijaci im u tome svemu baš i ne pomažemo, jer 7 milja clanova za tolike godine je stvarno mizerna brojka u današnjem vrijeme. Zato je cijena karte prava sitnica, tacnije necija dnevnica. Tu je i naš Dino, koji je toliko dobar da svakog navijaca po na osob nazove da pita kako je? Kako mu je porodica? Treba li mu možda policijska pratnja, kada se vraca sa utakmice? Dino kada nešto sigurno obeca, nas tada Borac izbaci iz kupa. Tu je i naš Kusturica, koji na svakoj presici i intervju gradi po jedan stadion. Može nam se, pišaj po sirotinji iz Bijeljine, Kaknja, Gradacca. Neka se ne nađu uvrijeđeni, ali kada su oni igrali fudbal, ljudi se ubili za vaterpolo. Mi smo više za neki veci novo, kao što su Partizan, Dinamo i Maribor. Zato, puna podrška za upravu i nadam se da ce istraja ti do kraja u borbi za korupciju i Vedranovo ubistvo. Vi to možete, mi vam vjerujemo...
Odlično kolega, samo ste zaboravili i na situaciju kada Dino tvrdi da Adžo podržava našeg vrlog trenera u potpunosti, a isti nakon svega 48h biva nogiran iz kluba! Dino respeCTabilan i ugledan struĆnjak, nema šta! :puke:

DINO ODLAZI!!!!

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 23 mar 2016, 20:42

Zagor je napisao/la:Ja sam mišljenja da nam treba neka promjena. Kao što sam već ranije napisao, promjena u vidu novih ljudi u upravi, ali prije svega, iz sportske sfere. Po mogućnosti da su naše legende, a hvala Bogu imamo ih dosta. A ono što je Dino sa Hordama pokušao da uradi mogu samo ovako iskazati svoje razmišljanje :arrow: :thumbdown:
Nemojte se puno uzdati u nase 'legende'. Slaba fajda od njih Bogami!
Evo danas citam Pasicevu analizu gdje kaze kako se divi Slobodi i kako bi volio da oni uzmi titulu.
Nemojte misliti i da je Hadziji nesto posebno stalo i drugima koje pominjemo.
Samo stroge profesionalce postavljati na najvaznine izvrsne funkcije u klubu i da odgovaraju za svoj posao,pa bio on nasa 'legenda' ili ne!

Rahma
Kontakt:

Post Postao/la Rahma » 23 mar 2016, 20:44

Al ste smorili sa upravom vise u pm. Fino imate temu za to, radite to tamo, boli nas normalne navijace k. da li vi mislite da li oni trebaju ostati ili otici. Ako zelite to raditi, radite u previdjenoj temi.
Amer Dupovac!

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 23 mar 2016, 20:46

zagorski je napisao/la:
Zagor je napisao/la:Ja sam mišljenja da nam treba neka promjena. Kao što sam već ranije napisao, promjena u vidu novih ljudi u upravi, ali prije svega, iz sportske sfere. Po mogućnosti da su naše legende, a hvala Bogu imamo ih dosta. A ono što je Dino sa Hordama pokušao da uradi mogu samo ovako iskazati svoje razmišljanje :arrow: :thumbdown:
Nemojte se puno uzdati u nase 'legende'. Slaba fajda od njih Bogami!
Evo danas citam Pasicevu analizu gdje kaze kako se divi Slobodi i kako bi volio da oni uzmi titulu.
Nemojte misliti i da je Hadziji nesto posebno stalo i drugima koje pominjemo.
Samo stroge profesionalce postavljati na najvaznine izvrsne funkcije u klubu i da odgovaraju za svoj posao,pa bio on nasa 'legenda' ili ne!
Kljuc uspjeha !!!
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: juka55, skoJaa i 14 gostiju.