FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

tale07
Kontakt:

Re: RE: Re: FC Bayern München

Post Postao/la tale07 » 22 mar 2016, 10:12

anelbavarac je napisao/la:Rode je kloc obicni.
On ti je u rangu recimo, Herthe, Luzerkusena itd.
Nek bude zadovoljan klupom Bayerna, i to mu je dosta.
Neka ga za nedaj boze.
Ne bih se slozio s tobom. Univetzalan igrac koji moze igrati na dosta pozicija sa njemackim mentalitetom. Borba za svaku loptu do kraja I definitivno Sam misljenja da je trebao dobijati vise prilika barem u manjim utakmicama.

Sent from my MI 4W using Tapatalk

davud87
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la davud87 » 22 mar 2016, 10:37

Šta je sa Dembeleom?!

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 22 mar 2016, 11:41

Čuj rođendan.

Dijete, sretan rodjendan. :mrgreen:

Da se samo jednom rečenicom (dobro dvije) osvrnem na utakmicu contra Dame. Bilo mi je nekako žao što nisu prošli, jer ono što je Alegri uradio našoj neznalici je po meni veća sramota od onih njegovih promašaja contra Španaca. Onakvu nemoć dugo nisam vidio, i samo neka luda sreća i indivudualni kvalitet je presudio da prođemo, inače sramotno.

Benfica, nije loše. Bitno je da se tempira forma. Ako prođemo Benficu (a trebali bi) jel' se Boateng vraća do SF, u kakvom je on stanju ?

Evo i Rode se žali na neznalicu. Čuj ne priča sa njim, a u javnosti je poznat k'o dobar drug i veliki motivator, ha ya :urnebes:

Sve je realnije da je Pep otjeran, al' da su to fino spakovali, gospodski kako nam i priliči. :cool:
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Karlo
Kontakt:

Post Postao/la Karlo » 22 mar 2016, 12:03

Centre forward je napisao/la:
Sve je realnije da je Pep otjeran, al' da su to fino spakovali, gospodski kako nam i priliči. :cool:

:kafa: :think: ima istine u ovom ,ljudi skontali ko je i sta je pepi od katalunje ,daleko mu kuca bila od minkena ne ponovio nam se vise ovakav trener :pray: .

Omerbeze@ sretan rodjendan care i sve najbolje :cool: :salut:
Ancelotti said “it’s an honor for me to be a part of this great club next season.”
When I know of the club’s interest I didn ’t want consider any other offer

davud87
Kontakt:

Post Postao/la davud87 » 22 mar 2016, 12:24

Pep sigurno nije otjeran. Balili su za njim, bale i sad.

Karlo
Kontakt:

Post Postao/la Karlo » 22 mar 2016, 12:41

davud87 je napisao/la:Pep sigurno nije otjeran. Balili su za njim, bale i sad.

mozda da u pocetku i to ponajvise radi para ,marketinga ,ali kad su vidjeli nogometni segmenr kako sve funckionise i u kom pravcu ide skontali su da pepi nije za minkena,ali sve to u tisini i miru,sto bi reko Centro@ gospodski kako jedino i znamo.

Napoli are set to offer defender Kalidou Koulibaly a new deal to ward off interest from Bayern Munich, according to Gianluca Di Marzio, via Football Italia.

Koulibaly, 24, still has three years remaining on his current deal but his impressive performances this season have reportedly drawn the attention of Bayern.

As a result, Napoli are keen to hand the Senegal international improved terms in order to ward off interest from potential suitors in the summer.
Ancelotti said “it’s an honor for me to be a part of this great club next season.”

Karlo
Kontakt:

Post Postao/la Karlo » 22 mar 2016, 19:45

yern Munich are making large in roads to sign AC Milan's Carlos Bacca. With relatively little striker depth, Bayern Munich's transfer swirlings have revolved around the addition of another striker for months now. While the hot topic recently has been Ousman Dembele, multiple reports out of Italy are stating that Bayern are looking to bring Bacca in this summer.

Yesterday it was reported that Bayern Munich have sent, or will be sending, scouts to observe the 29-year-old in the coming weeks. While no formal contract offers had been received from Bayern according to MilanNews, Tuttosport reports that Bayern Munich have made a contract salary offer for 5 million euros net per annum for the Colombian international. However, Bayern Munich and AC Milan remain divided on transfer price with Bayern pushing for 30 million euros while AC Milan stand at 35 million.

At 29, Carlos Bacca would seem to be a backup striker option behind Robert Lewandowksi and 30 million euros is an absurd amount of money to be bandied about for a depth piece. While Bacca is exactly the type of depth player Bayern has needed since the departure of Claudio Pizarro, this transfer price seems wildly inflated -- almost to the point of untenable -- for a transfer of this type. :kafa: :hmmmmm: karlito vec pravi momcad fino :kafa:

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 22 mar 2016, 19:54

100%, 30 miliona za nekog ko ce sjediti na klupi a plus ni on nece doci da sjedi tamo.

Ja samo ne znam kakav to um sjedi i smislja ovakve i slicne nebuloze. Kad vec izmisljaju sto malo ne sjednu prostudiraju ugovore, igre, pozicije na kojim skripi, formu pa onda ne lupe neko ime. Ono sto nam najvise skripi ne spominje se vec samo napadac ili krilo, cudi me da nema neka super vijest kako hocemo da dovedemo nekog super golmana.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 23 mar 2016, 01:35

anelbavarac je napisao/la:Rode je kloc obicni.
On ti je u rangu recimo, Herthe, Luzerkusena itd.
Nek bude zadovoljan klupom Bayerna, i to mu je dosta.
Neka ga za nedaj boze.
Nije stvar u tome kakav je Rode igrač, nego kakav je Guardiola trener...Na kraju krajeva Rode ništa nije lošiji od Rafinhe i Bernata, koji imaju duplo bolji tretman od Rodea, e sad zašto je to tako, niko ne zna..možda zato jer Guardiola, Bernat, Rafinha govore isti jezik pa mu lakše s njima komunicirat, možda ima i neki dublji razlog, uglavnom pun mi je kofer Guardiole i njegovih čudnih ideja, samo da se hoće pokupit više u City i tamo ne igrat LP sa njima :)

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 23 mar 2016, 09:18

coelho41 je napisao/la: Nije stvar u tome kakav je Rode igrač, nego kakav je Guardiola trener...Na kraju krajeva Rode ništa nije lošiji od Rafinhe i Bernata, koji imaju duplo bolji tretman od Rodea, e sad zašto je to tako, niko ne zna..možda zato jer Guardiola, Bernat, Rafinha govore isti jezik pa mu lakše s njima komunicirat, možda ima i neki dublji razlog, uglavnom pun mi je kofer Guardiole i njegovih čudnih ideja, samo da se hoće pokupit više u City i tamo ne igrat LP sa njima :)
Nije tesko primjetiti zasto igraju ova dva nasuprot ovog prvog. Prvo, ova dva igraju na mjestima gdje su oni jedine bekap opcije u slucaju rotiranja, drugo, ova dva, cast Rodeu, puno bolje razumiju i igraju najblize onome sto Pep trazi i ocekuje od njih. Rode ima dvije "nesrece", prva, igra na mjestu gdje imamo vise igraca i Pep nece dozvoliti da Alonso ili Thiago ili Vidal ne igraju dvije utakmice radi Rodea i tako im ubija ritam, i druga, sto je takticki ograniceniji od ovih ostalih i slabo shvata Pepovu filozofiju. Pratio sam ga posebno da vidim ima li tog slifa, i nema, na zalost, samo sto umije da puno trci, predirektan je, borben a to nisu karakteristike koje Pep preferira u odnosu na recimo cuvanje lopte i gradnja igre. On je za ekipa tipa Lester, Kolna, ne tog ranga, vec te filozofije.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 23 mar 2016, 10:24

Oču malo prokomentirati Lila Propičnost švapskih igrača pod Pepom. Nije poanta dal je on kriv ili ne nego samo da pokažem jedan put koji ću zaključiti sa Gotzeom.

Svake sezone napustil nas je jedan švaba, onako malo kvalitetniji.

Prvo ljeto odmah se prodalo Gomeza - ovdje uopće ne želim ovu prodaju povezivati sa Pepom jer ŠPEKmez je već bio propo, Manđa mu ukrao mjesto itd. Pep ipak voli one koji drkaju u napadu. No opet pep kad je došao u klub mogo je sterati Manđu i vratiti Gomeza koji je čak pazite polušpanjolac no nije to učinio. :mrgreen:

E sad od tih svih švaba ( bit će ih 4), na kraju će največi problem ispasti Toni Kroos za čiju prodaju je "kriv"a uprava, a ne Pep, zbog plače. Ma znate da vam sad ne govorim, kak je to sve išlo. No netreba ovdje zaboraviti da je Gotze već bio u klubu, na neki način, direktan pretendent za mjesto u prvih 11, na Kroosovoj poziciji. Nemojte me ovdje uzimati za riječ što se tiće stajanja na terenu već činjenici da će Gotze lakše dobiti šansu da igra ako Kroosa nema u ekipi...I tako Kroos biva prodan za dobro-loše noFce jer mi nismo vjerovali da on vrijedi tu plaću - danas rijetko ko od nas svih se "nebi" udario po glavi zbog takve odluke...

Onda preostaje Schweini - ikona našeg kluba kojeg je Pep "sterao", znate i samo kak se sralo, kad nije trebalo. Ja sam čak godinu dana prije prodaje Schweinija, dok je još Kroos bio u klubu, zagovarao ostanak Kroosa i prodaju Schweinija, ako već moram birati jednog. Ova sezona itekako je pokazala ono što smo mi svi znali, ali si nismo htjeli priznati zbog neke tupave tradicije, zatucanosti, bla bla bla - Schweini je jednostavno mačak u vreči i stvarno smo ga uvalili MUTD-u i sa Vidalom doveli oslonac u ekipi koji sigurno sada više može dati Bayernu nego što bi Schweini mogao.

I na kraju Gotze - ja sam predpostavio zaš on neće produžiti, ispričao cijeli scenarij, bla, bla, bla - al dobro vidjet ćemo što će biti. Opet Gotze kojeg je naša uprava tutnula Pepu, nije uspio, dapače propo je u Bayernu i naravno krivica pada na Pepa. E sad zaš sam ja sve ovo bio napisao.

Došla je ŠPEKulacija da bi Gotze mogao natrag u BvB.

Svako od nas ima problem kod Gotzeovog produživanja ugovora zvan plaća - on ima jednu od najvećih i to onih brutalis. Imo je takvu u protekle 3 godine i znamo da ju nije zaslužio. Svi znamo da novi ugovor uvijek podrazumijeva da dobiješ najmanje istu plaču ili bar istu. Isto tako ugovor se daje onom igraču koji je zadovoljio, pa onda nije niti čudno što mu daješ bolji ili bar jednaki ugovor - manji ugovori se daju u pravilu kada igrači budu duboko u 30-toj. Mislim ja nevjerujem da je XABI sada dobio isti ugovor - možda je, ali nevjerujem. No vratimo se mi na Gotzea.

Prema ovim konstatacijama, Gotze bi za produživanje ugovora trebao uzeti AJNBUSEN kada je u pitanju plaća :mrgreen: Ali dal je to moguće u njegovim godinama? Recimo ko od nas njemu ne bi dao novi ugovr kad ne bi iznosio ,6,7 miljona, nego 4,5' Sa 4,5 ja bi riskirao, no da li je realno da to Gotzeu ponudiš i da on potpiše, kada bi takva gesta značila da ga mi necijenimo.

Zamislite, postoje oni koji bi Gotzeu dali identičan ugovor kakav ima, a ti isti nisu bili spremni dati Kroosu kunu više ;)

I onda se pojavi BvB - pa nema teoretske šanse da njemu BvB da plaču kakvu on SADA ima u Bayernu, znači MORATI će si ju smanjiti i sad se ja pitam WTF!?!??! Znači BvB smije nuditi manju plaću koja ziher neće iznosti 5 milja (možda oće sa bonusima), a ako mi to nudimo onda je to loše - kontradiktorno i čudno jel tak.

Moja želja je slijedeća - fino u jednom trenutku neka se svi oni dogovore da li žele ili ne žele da Gotze ostane u klub i ako odluka padne na da - ja bi dopustio BvB-u da ide sa njim u pregovore i kad mu ponude plaču, ja bi da mu Bayern ponudi IDENTIČNU; sa istim bonusima, sve, sve, sve isto - pa ti brate biraj!

E kad tako odabere ili njih ili nas, ja znam da smo mi napravili najbolji mogući potez 8-)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 23 mar 2016, 11:02

Joooj kako sam se fino ismijao na te glasine, Thiago u City, Javi u Chelsea... Englezi nakon 10godina skontali da na poziciji zadnjeg veznog mora biti španjolac, a trener njemac :D :D
Malo vam je kasno, zar ne? No bilo kako bilo, ne vidim načina kako bi ova dva igrača mogla doći u ta dva kluba, pa čak i kad bi poslali de Bruyne-a i Hazarda :D

@anton 1983
Po pitanju Gotzea si dobro rekao. Znači, plata je nešto gdje se lome koplja. Vjerujem da Gotze neće pristati na manju platu, u svakom slučaju sigurno ne na drastično manju. Tako da vjerujem i da je BvB tu bez šansi da ga vrate. Ipak drugačija je njegova priča u odnosu na Sahinovu i Kagawinu. Ipak su oni doslovce propali u svojim klubovima i nisu imali gdje osim da se vrate "kući".
Kod Gotzea je situacija ipak drugačija. Može ostati u Bayernu i probat se izboriti za pozicjiu kod novog trenera. Može kod NESPOSOBNOG Wengera otići za 40miliona opušteno :D a naravno da postoji realna opcija da ode u Liverpool, nazad kod tate!

Kad sam vec spomenuo Liverpool i tatu Kloppa, mislim da mu je to možda i najbolji mogući potez, iako bih ga ja najradije gledao u Bayernu do kraja karijere. No, ako iko njega može vratiti na staru slavu, onda može tata, i ja iskreno vjerujem da bi pronašao staru formu upravo kod njega.
Stern des Südens

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 23 mar 2016, 12:24

Nek smo se mi rijesili Svinje i Krosa, moje zelje ispunjene :mrgreen:

Iako ih je sad jos tu za koje bi volio da se skrase u drugom klubu ali...

Gece mi je drag, ali ako ce ga Anceloti prcat u zdrav mozak kao Pep onda bolje covjeka pustiti negdje gdje ce igrati.
Mia San Mia

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 23 mar 2016, 20:02

Жао " је % - Геце & $ у " $ ? опет " онај ". - $ ? онај " $ по ", ређе - " његову " " на & " " " $ стране " $ ? " " његовог срца &. $ " ' % $ у ?.

Karlo
Kontakt:

Post Postao/la Karlo » 23 mar 2016, 20:06

farinelli123 je napisao/la:Жао " је % - Геце & $ у " $ ? опет " онај ". - $ ? онај " $ по ", ређе - " његову " " на & " " " $ стране " $ ? " " његовог срца &. $ " ' % $ у ?.

za nadati je se da nece :pray: ,ja bi mu iskreno pruzio jos jednu sezonu produzio ugovor za jednu sezonu ako ga krene pod patronatom Karla super tim bolje ,ako ne masno ga upakovati ,i prodati ga ,ko prvi ponudi dobar kes. :D

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 23 mar 2016, 22:19

Možda ga Carlo preporodi, ko će znat', al' čisto sumnjam. Gece u Bayernu je za klasu lošiji igrač od Žutog Gecea. Naša velika prednost je ta što ga se može uvijek prodat', i to za velike novce.

Draxler. :cool:
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 23 mar 2016, 22:54

Ono što Gotzeu navijači Bayerna itekako mogu zamjeriti je da se nije trudio da bude dobar.
Naravno neki će reći da mu Guardiolin stil ne štima, ali jednostavno od kako je došao u Bayern kod njega nisam vidio tu želju da uspije u Minhenu.
Možda ga Carlo preporodi, nadam se da hoće ali ako i kod njega bude pokazivao tu lijenost i nezainteresovanost za sami klub treba ga šutnuti bilo gdje.
Onda bi to značilo da on ne poštuje Bayern kao klub, da mu je samo bitna ta velika plaća a Bayu ko šiša.
Ono što ja želim da vidim od njega su emocije, pa barem upola kao u Mullera.
Neki će reći, to nije moguće on je "žuti" po prirodi, međutim on je već 3 godine u Minhenu i ako za to vrijeme nije zavolio takvu insituciju onda sa njim definitivno nešto nije u redu.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 24 mar 2016, 00:15

Gotze je rodjen u bavarskoj, svi njegovi su navijaci Bayerna. Price da ne voli Bayern i da je tu najvise zbog novca su neosnovane.
Ogroman splet nesrecnih okolnosti su razlog njegove stagnacije, sto povrede sto nevidjena konkurencija.
Price o odlasku u domuz su pustene od strane menadzera,da bi se pritisak napravio na Bayern zbog produzetka ugovora.
Glavnu odluku ce donijeti Ancelotti,ako bude smatrao da mu treba mislim da ce ostati jos godinu, i to ce mu biti zadnja sansa da izbori ostanak u Minhenu, posto je jasno da mu se ne ide iz kluba za koji navija od malih nogu.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 24 mar 2016, 09:38

Kao što sam i reko, pod Pepom nevjerujem u razvoj Gotzea. Možda se i dogodi, ali se tome nenadam. Možda ga Pep štedi da ima malo duži oporavak, pa postepeno morti i uđe u ekipu.

Kaj se tiće Gotzea, teoretski on NIJE višak u ekipi, nego ono što se mi podsvjesno pitamo, je , da li je on dovoljno kvalitetan i to je ono što nas muči.

Ne znamo što ćemo sve dovoditi na ljeto, no predpostavimo da ekipa ostane ovakva kakva je - tj. da ako već ode neki igrač, samo dođe igrač koji njega direktno mjenja.

Pitamo se da li recimo u igri sa dva centralna vezna jedan od njih može da bude Gotze - tipa sa 4 naprijed i onda u vezi Vidal i Gotze. Možda je moguće i ovdje se onda na toj famoznoj osmici otvara mjesto za Gotzea - niko valjda nemisli da će Thiago igrati non stop. Isto tako Gotze može igrati tu špicu ili polušpicu kada nema Lewe ili Mullera - na te 3 pozicije Gotze bi mogao sigurno dobiti dovoljno nastupa da svi budu zadovoljni - no to treba posložiti.

Ruku na srce mi za slijedeću sezonu imamo samo dva prava kvalitetna vezna igrača a to su Vidal i Thiago. Xabi za mene više nemre biti onaj pravi oslonac, već neka zamjena, dok rode nije kalibar igrača za prvih 11 Bayerna i naravno imamo mladog Kimmicha, koji iako je super još uvijek ja mislim da ga mi nevidimo u prvih 11 Bayerna kada su svi fit.

S jedne strane ako odgajaš osmicu onda je za predpostaviti da ta osmica eventualno može biti desetka, ali nikada polušpica ili špica - to bi bilo čudno zar ne? Uzet ćemo da Gotze to može, a onda se zapitati da li postoji šansa da bude fit cijelu sezonu. Ok mogu mu se dogoditi jedna do dvije manje ozlijede, no čim se dogodi ona očekivana od 3 mjeseca nema tog Isusa koji bu od Gotzea napravi ključnog igrača za Bayern.
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 24 mar 2016, 10:05

Trenutni Gotze nije za Bayerna a ne vjerujem da se nesto moze promjeniti i iduce godine. Pored svog tog talenta nije uspio da se pomakne za mrvu. To je prava katastrofa e ne sto trenutno ili ove godine igra lose. Doci sa bilo kakvom licnom titulom u Bayern i nadati se da ce te to samo drzati u igri je velika zabluda. Cak je jedan Rafinja napredovao kod Pepa a ovaj to nije u stanju, sta reci dalje..?, da ne govorimo o stalnim kmecanjima. Ja sam za njegovu prodaju i da se novac ulozi u klasnog stopera ili beka.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.