Oču malo prokomentirati Lila Propičnost švapskih igrača pod Pepom. Nije poanta dal je on kriv ili ne nego samo da pokažem jedan put koji ću zaključiti sa Gotzeom.
Svake sezone napustil nas je jedan švaba, onako malo kvalitetniji.
Prvo ljeto odmah se prodalo Gomeza - ovdje uopće ne želim ovu prodaju povezivati sa Pepom jer ŠPEKmez je već bio propo, Manđa mu ukrao mjesto itd. Pep ipak voli one koji drkaju u napadu. No opet pep kad je došao u klub mogo je sterati Manđu i vratiti Gomeza koji je čak pazite polušpanjolac no nije to učinio.
E sad od tih svih švaba ( bit će ih 4), na kraju će največi problem ispasti Toni Kroos za čiju prodaju je "kriv"a uprava, a ne Pep, zbog plače. Ma znate da vam sad ne govorim, kak je to sve išlo. No netreba ovdje zaboraviti da je Gotze već bio u klubu, na neki način, direktan pretendent za mjesto u prvih 11, na Kroosovoj poziciji. Nemojte me ovdje uzimati za riječ što se tiće stajanja na terenu već činjenici da će Gotze lakše dobiti šansu da igra ako Kroosa nema u ekipi...I tako Kroos biva prodan za dobro-loše noFce jer mi nismo vjerovali da on vrijedi tu plaću - danas rijetko ko od nas svih se "nebi" udario po glavi zbog takve odluke...
Onda preostaje Schweini - ikona našeg kluba kojeg je Pep "sterao", znate i samo kak se sralo, kad nije trebalo. Ja sam čak godinu dana prije prodaje Schweinija, dok je još Kroos bio u klubu, zagovarao ostanak Kroosa i prodaju Schweinija, ako već moram birati jednog. Ova sezona itekako je pokazala ono što smo mi svi znali, ali si nismo htjeli priznati zbog neke tupave tradicije, zatucanosti, bla bla bla - Schweini je jednostavno mačak u vreči i stvarno smo ga uvalili MUTD-u i sa Vidalom doveli oslonac u ekipi koji sigurno sada više može dati Bayernu nego što bi Schweini mogao.
I na kraju Gotze - ja sam predpostavio zaš on neće produžiti, ispričao cijeli scenarij, bla, bla, bla - al dobro vidjet ćemo što će biti. Opet Gotze kojeg je naša uprava tutnula Pepu, nije uspio, dapače propo je u Bayernu i naravno krivica pada na Pepa. E sad zaš sam ja sve ovo bio napisao.
Došla je ŠPEKulacija da bi Gotze mogao natrag u BvB.
Svako od nas ima problem kod Gotzeovog produživanja ugovora zvan plaća - on ima jednu od najvećih i to onih brutalis. Imo je takvu u protekle 3 godine i znamo da ju nije zaslužio. Svi znamo da novi ugovor uvijek podrazumijeva da dobiješ najmanje istu plaču ili bar istu. Isto tako ugovor se daje onom igraču koji je zadovoljio, pa onda nije niti čudno što mu daješ bolji ili bar jednaki ugovor - manji ugovori se daju u pravilu kada igrači budu duboko u 30-toj. Mislim ja nevjerujem da je XABI sada dobio isti ugovor - možda je, ali nevjerujem. No vratimo se mi na Gotzea.
Prema ovim konstatacijama, Gotze bi za produživanje ugovora trebao uzeti AJNBUSEN kada je u pitanju plaća

Ali dal je to moguće u njegovim godinama? Recimo ko od nas njemu ne bi dao novi ugovr kad ne bi iznosio ,6,7 miljona, nego 4,5' Sa 4,5 ja bi riskirao, no da li je realno da to Gotzeu ponudiš i da on potpiše, kada bi takva gesta značila da ga mi necijenimo.
Zamislite, postoje oni koji bi Gotzeu dali identičan ugovor kakav ima, a ti isti nisu bili spremni dati Kroosu kunu više
I onda se pojavi BvB - pa nema teoretske šanse da njemu BvB da plaču kakvu on SADA ima u Bayernu, znači MORATI će si ju smanjiti i sad se ja pitam WTF!?!??! Znači BvB smije nuditi manju plaću koja ziher neće iznosti 5 milja (možda oće sa bonusima), a ako mi to nudimo onda je to loše - kontradiktorno i čudno jel tak.
Moja želja je slijedeća - fino u jednom trenutku neka se svi oni dogovore da li žele ili ne žele da Gotze ostane u klub i ako odluka padne na da - ja bi dopustio BvB-u da ide sa njim u pregovore i kad mu ponude plaču, ja bi da mu Bayern ponudi IDENTIČNU; sa istim bonusima, sve, sve, sve isto - pa ti brate biraj!
E kad tako odabere ili njih ili nas, ja znam da smo mi napravili najbolji mogući potez

Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"