Kosarkaski Savez Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Re: Kosarkaski Savez Bosne i Hercegovine

Post Postao/la TaRgEt_ » 18 mar 2016, 14:20

Peace je napisao/la:Zurapovic ce biti kandidat.... ne treba ti navodno... cak se ne bi iznenadio da on bude kandidat iz RS-a....
Zuka po meni najpozitivniji tu , ovo ostalo manje vise ni AKA nije los lik , ima svojih musica. Brano je i sto posto kandidat
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

Peace
Kontakt:

Post Postao/la Peace » 18 mar 2016, 15:15

TaRgEt_ je napisao/la:
Peace je napisao/la:Zurapovic ce biti kandidat.... ne treba ti navodno... cak se ne bi iznenadio da on bude kandidat iz RS-a....
Zuka po meni najpozitivniji tu , ovo ostalo manje vise ni AKA nije los lik , ima svojih musica. Brano je i sto posto kandidat
Ne bi valjalo da bude kandidat ispred KSRS-a.... to bi znacilo samo jedno.... bice obican pijun koji ce morati praviti ustupke ovim KSRS-a... njima je Harun bio pencilin.... jer im se mijesao u funkcije i ingerencije.... cak je i sukob interesa postojao, jer je Harun radio van svojih okvirnih obaveza... tj. nekim se iz RS-a mijesao u rad i u njihove funkcije.... nisu mogli opstruirati nista....
Ovako ce moci... Brane je gospodin :rol: tipicni SNSD-ovac na kvadrat, ili ti ga Dodikovac.... jeb-o majku veci Srbin od Milosa Obilica.....
Dinamo je udruga građana.Prema ZAKONU o udrugama njeno djelovanje temelji se na načelu DEMOKRATSKOG ustroja,članovi "upravljaju" po principu 1ČLAN=1GLAS.Klub je danas PRCIJA krimosa Mamica!
43 M € UKRADENIH iz Dinama and still counting...

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 18 mar 2016, 15:34

Peace je napisao/la:
TaRgEt_ je napisao/la:
Ne bi valjalo da bude kandidat ispred KSRS-ah.... to bi znacilo samo jedno.... bice obican pijun koji ce morati praviti ustupke ovim KSRS-a... njima je Harun bio pencilin.... jer im se mijesao u funkcije i ingerencije.... cak je i sukob interesa postojao, jer je Harun radio van svojih okvirnih obaveza... tj. nekim se iz RS-a mijesao u rad i u njihove funkcije.... nisu mogli opstruirati nista....
Ovako ce moci... Brane je gospodin :rol: tipicni SNSD-ovac na kvadrat, ili ti ga Dodikovac.... jeb-o majku veci Srbin od Milosa Obilica.....

Brane je nedo Bog nikome, medjutim ja mislim da ce Zuka biti, ali ako on bude djaba su na Haruna udarili , doce sto puta gori, Zuka je poseban bas :urnebes: Volio bi da bude on tu ... Nece Zuka ispred KS RS biti kandidat pored zivog Brane i njegovog potrcka u liku generalnog sekretara Cazica .
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

Peace
Kontakt:

Post Postao/la Peace » 18 mar 2016, 15:45

Bosnjaci su obicno dobivali gen. sekretara.... ali je problem sto sad Srbi ''drze'' vlast u Savezu... i to moze biti opasno... ali pravljenjem ustupka za selektora (tj zbog Struje i Baje), ne bi trebali oni dobiti ovu funkciju.... budimo realni ovo je ubjedljivo najvaznija funkcija u Savezu... predsjednik Spasojevic je tu pro forme radi, i zbog slikanja... a ovaj sve radi.... meni Zurapovic ne smeta cak je i sposoban, ali ce smetati ako ga predloze iz KSRS-a... e to bi bilo vec opasno... Bosnjak kojeg Srbi guraju.... Covickovic ce dobiti funkciju u Upravnom odboru... iako ne bude gen. sekretar, a ne bi trebao...
Dinamo je udruga građana.Prema ZAKONU o udrugama njeno djelovanje temelji se na načelu DEMOKRATSKOG ustroja,članovi "upravljaju" po principu 1ČLAN=1GLAS.Klub je danas PRCIJA krimosa Mamica!
43 M € UKRADENIH iz Dinama and still counting...

filip13

Post Postao/la filip13 » 19 mar 2016, 14:40

Edin Avdić: Ako pogledamo rad ljudi u KSBiH prije nego što su uskočili tamo, nije ni to baš čista slika

Prije nekoliko sedmica objavljena je lista kandidata koji će konkurisati za mjesto novog selektora košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine. Na listi su se pronašli Aleksandar Džikić, Damir Mulaomerović, Željko Lukajić i Dragan Bajić.

Veliki broj ljubitelja košarke u našoj zemlji nekako navija za Aleksandra Džikića. Popularni Žile osim što vodi KK Partizan, jedini ima neko ozbiljnije trenersko iskustvo od svih navedenih kandidata. Svojevremeno je radio i kao asistent u NBA ligi (Minnesota Timberwolves), a nakon toga je trenirao ljubljansku Olimpiju, potom Krku, Lietuvos Rytas i selekciju Makedonije.

Za ****.ba portal danas je govorio poznati sportski komentator i veliki poznavatelj košarke, Edin Avdić.

"Aleksandar Džikić bi vjerovatno bio najbolje rješenje. Pitanje je u kakvom stanju je naš savez i kakvi su uslovi Džikića, pitanje je kakve se garancije povlače oko nastupa naših glavnih igrača. Mislim da bi se ta lista mogla proširiti. Pretpostavljam da i Džikić ima neki prag ispod kojeg ne bi išao. Uz dužno poštovanje prema ostalim kandidatima, nama je u ovom trenutku potrebno neko zvučnije ime, jer imali smo Acu Petrovića, imali smo Duška Ivanovića, tako da nam sada treba neko zvučnije ime ili trener koji ima iskustvo igranja i vođenja kluba u Euroligi. Evo, govori se da bi Hrvatska mogla angažovati Andreeja Trinchierija i to bi bilo veoma kvalitetno rješenje za njih", kaže Avdić za naš portal.

Bilo je mnogo trzavica i svađa na relaciji KSBiH - Jusuf Nurkić, a u jednom momentu se spominjalo i uslovljavanje od strane Nurkića da pojedini ljudi napuste pozicije u KSBiH.

"Imam svoje mišljenje što se tiče i Saveza i Nurkića i zadržao bih ga za sebe. Ne vidim da je on tu previše uslovljavao nekoga, a to se moglo drugačije riješiti. Situacija u KSBiH je takva kakva jeste. Smatram da ima grešaka koje su napravili i Nurkić i KSBiH. Ipak, ako pogledamo rad KSBiH i ono čime su se oni bavili prije nego što su tamo uskočili, nije ni to tako čisto", ističe Edin Avdić.

Denver Nuggetsi i Phoenix Sunsi ove sezone igraju veoma loše, a posebno se to odnosi na Sunse koji u pojedinim momentima uopće ne izgledaju kao ozbiljan NBA tim. Ipak, to ne smeta Mirzi Teletoviću da pruža dobre partije ove sezone, dok Nurkić manje - više kuburi sa povredama, tako da njegove igre i nisu konstantne.

"Kako je rekao Charles Barkley, Phoenix Sunsi u ovom trenutku nisu NBA ekipa i nekako tužno izgledaju. Mirza je uhvatio tu neku formu, iako oni gube pojedine utakmice po 40 ili 50 razlike. Mislim da je ovo za njega prolazna stanica, te da će on potražiti neki dobar ugovor u drugoj ekipi koja konkuriše za Play Off. Nurkić je odigrao par dobrih mečeva, iako minutaža nije bila nešto posebno. Drugi igrači su uskočili u prvi plan i odigrali veoma dobro, kao Jokić. Denver također nema neke ambicije, govorilo se da bi ga mijenjali u neki drugi tim, iako ja ne vjerujem u to. Bilo je nekih nesuglasica sa Maloneom, ali toga ima svugdje. Juka želi veću minutažu i to je prirodno. Ubrzo se završava sezona i za Nuggetse i za Sunse, a ono što dolazi nakon toga će biti mnogo važnije za naše igrače", rekao je na kraju razgovora za ****.ba Edin Avdić, sportski komentator.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 19 mar 2016, 18:15

filip13 je napisao/la:Edin Avdić:

"Imam svoje mišljenje što se tiče i Saveza i Nurkića i zadržao bih ga za sebe. Ne vidim da je on tu previše uslovljavao nekoga, a to se moglo drugačije riješiti. Situacija u KSBiH je takva kakva jeste. Smatram da ima grešaka koje su napravili i Nurkić i KSBiH. Ipak, ako pogledamo rad KSBiH i ono čime su se oni bavili prije nego što su tamo uskočili, nije ni to tako čisto", ističe Edin Avdić.
Tačno što ja govorim
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 19 mar 2016, 20:49

Znači i Avdić na Enesovom kazanu.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 20 mar 2016, 22:57

nerminh74 je napisao/la:

Tačno što ja govorim
Sta ti govoris?
Nista nije reko

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 20 mar 2016, 23:47

Sapce je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:

Tačno što ja govorim
Sta ti govoris?
Nista nije reko

Kako nije
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 20 mar 2016, 23:58

naucite citirat jebote, da samo znate koliko je to iritantno

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 21 mar 2016, 09:50

TaRgEt_ je napisao/la:

Ma Brane i Harun se mrze :) ima jedna slika na f.b gdje je Brane ispod napisao :arrow: ovo je mali Harun koji je otjerao Nihada a sada zeli i mene :crazy:

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 21 mar 2016, 12:16

nerminh74 je napisao/la:
Sapce je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la: Tačno što ja govorim
Sta ti govoris?
Nista nije reko

Kako nije

stvarno ne mogu da povezem sta je uopste izjavio a kamoli rekao.
u biti ne iznosi svoje misljenje.
i onda se pitam, sta ti govoris..
ako nije problem da mi pojasnis.
nije u pitanju stvarno nikakva provokacija ili nesto.. jednostavno nisam dobro Skonto

EDIT: za koga je dao izjavu?

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 21 mar 2016, 13:27

Ipak, ako pogledamo rad KSBiH i ono čime su se oni bavili prije nego što su tamo uskočili, nije ni to tako čisto
ne znam kako ovo može biti jasnije :!:

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 21 mar 2016, 13:57

Ko se bavio i čime?

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 21 mar 2016, 16:38

Sapce je napisao/la:Ko se bavio i čime?

je li to ti stvarno postavljaš ovo pitanje ili si baš toliko naivan

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 21 mar 2016, 18:08

nerminh74 je napisao/la:
Sapce je napisao/la:Ko se bavio i čime?

je li to ti stvarno postavljaš ovo pitanje ili si baš toliko naivan
Ozbiljno pitam.. Nikako mi kontekst cijele ove izjave ne odgovara.
Ima misljenje, koje zadrzi za sebe, pa onda baci kosku izjavom, koja ostavlja puno prostora za interpretacije i spekulacije i izjave tipa 'ja sam to davno reko' itd.
Zato pitam

farenhajt
Kontakt:

Post Postao/la farenhajt » 21 mar 2016, 19:02

Na stranu sad sve spekulacije i koji je jos medu kandidatima

Ukoliko se svi odazovu, misleci na nas trenutno najjaci sastav, ne vidim razlog zasto ne bi bio i Bajic selektor, kad su vec mogli biti Menso i Sabit
Kakve je to Menso imao trenerske reference prije preuzimanja Repke.
Za uspjeh je potrebno raditi drugacije od drugih, a ne truditi se uraditi to bolje

Ethel
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: Kosarkaski Savez Bosne i Hercegovine

Post Postao/la Ethel » 22 mar 2016, 08:44

farenhajt je napisao/la:

Ukoliko se svi odazovu, misleci na nas trenutno najjaci sastav, ne vidim razlog zasto ne bi bio i Bajic selektor, kad su vec mogli biti Menso i Sabit
Reci da se salis.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

Sapce
Kontakt:

Kosarkaski Savez Bosne i Hercegovine

Post Postao/la Sapce » 22 mar 2016, 09:33

farenhajt je napisao/la:

Druga su to vremena bila.
Ako stvarno izaberu Bajica ili trenera slicnog kalibra za selektora, bas me interesuje kako ce onda izgledati ta ekipa, a pogotovo na terenu ili tokom time out-a

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, Slobodanpad1945, TripleThreat i 12 gostiju.