Mladi rukometni asovi BiH
Moderator/ica: Pasha
-
- Kontakt:
Re: Mladi rukometni asovi BiH
Premijer liga BiH, sezona 2015/2016. - 24. kolo.
Ljubuški, 16.03.2016. u 19,00 sati.
HRK Izviđač - RK Sloga 38:31 (19:17)
Ljubuški, Gradska športska dvorana, gledatelja 200.
Suci: Amar i Dino Konjičanin (Visoko).
Nadzornik: Mileta Kekić (Mostar).
HRK Izviđač: Ivanković (8 obrana, 1 sedmerac), Grbavac (3 obrane), I. Ereš (8 obrana), Miličević 4, J. Ereš 3/2, Grgić 2/1, Mandić 1, Čutura 2, Jarak 9/1, Šarac 4, A. Grbavac 2, Primorac 1, J. Grbavac 3, M. Pavlak, Hrstić 5, Rodin 2.
Trener: Zdenko Grbavac.
RK Sloga: Bosić, Bojić (14 obrana), Bižić (1 obrana, 1 sedmerac), De. Pejić, Simić, Da. Pejić 2, Maričić, Bosić 6/1, Gavrić 7, Zekić 4, Mišanović 4, Đurđević 5/2, Tulendić, Zvekić 3, Mujkanović.
Trener: Igor Pijetlović.
Bravo za jarka, djurdjevica, bojica, zvekica i grgica!
Ljubuški, 16.03.2016. u 19,00 sati.
HRK Izviđač - RK Sloga 38:31 (19:17)
Ljubuški, Gradska športska dvorana, gledatelja 200.
Suci: Amar i Dino Konjičanin (Visoko).
Nadzornik: Mileta Kekić (Mostar).
HRK Izviđač: Ivanković (8 obrana, 1 sedmerac), Grbavac (3 obrane), I. Ereš (8 obrana), Miličević 4, J. Ereš 3/2, Grgić 2/1, Mandić 1, Čutura 2, Jarak 9/1, Šarac 4, A. Grbavac 2, Primorac 1, J. Grbavac 3, M. Pavlak, Hrstić 5, Rodin 2.
Trener: Zdenko Grbavac.
RK Sloga: Bosić, Bojić (14 obrana), Bižić (1 obrana, 1 sedmerac), De. Pejić, Simić, Da. Pejić 2, Maričić, Bosić 6/1, Gavrić 7, Zekić 4, Mišanović 4, Đurđević 5/2, Tulendić, Zvekić 3, Mujkanović.
Trener: Igor Pijetlović.
Bravo za jarka, djurdjevica, bojica, zvekica i grgica!
-
- Kontakt:
BORAC m:tel 33 (17)
ZRINJSKI 20 (14)
DVORANA: “O.Š. Borisav Stanković”. Gledalaca: 400. Sudije: Zoran Raca, Miroslav Rakar. Sedmerci: Borac m:tel 7 (6), Zrinjski 2 (2). Isključenja: Borac m:tel 8, Zrinjski 10 minuta.
BORAC m:tel: Efendić (12 odbrana), Janković 13, Vujović 3, Ivanišević (3 odbrane), Mikić, Nježić 3, Obradović 1, Stanković 1, Ćelić 2, Šešić, Dumenčić 2, Ćeranić 4, Nikolić 4, Smojver, Milošević, Glumičić. Trener: Aleksandar Međedović.
ZRINJSKI: Šakota (5 odbrana), Miličević, Mikić, Doko 3, Perić 6, Bošković 3, Kožulj, Sarajlić 2, Vidačak, Paradžik (4 odbrane), Nakić, Džeba 1, Babić 1, Marić 4, Šoljić. Trener: Zdravko Nedić.
Bravo za njezica!
(Na poziciji desnog krila smo najjaci, djurdjevc-jarak-njezic
)
Ps: i svaka cast jankovicu!
ZRINJSKI 20 (14)
DVORANA: “O.Š. Borisav Stanković”. Gledalaca: 400. Sudije: Zoran Raca, Miroslav Rakar. Sedmerci: Borac m:tel 7 (6), Zrinjski 2 (2). Isključenja: Borac m:tel 8, Zrinjski 10 minuta.
BORAC m:tel: Efendić (12 odbrana), Janković 13, Vujović 3, Ivanišević (3 odbrane), Mikić, Nježić 3, Obradović 1, Stanković 1, Ćelić 2, Šešić, Dumenčić 2, Ćeranić 4, Nikolić 4, Smojver, Milošević, Glumičić. Trener: Aleksandar Međedović.
ZRINJSKI: Šakota (5 odbrana), Miličević, Mikić, Doko 3, Perić 6, Bošković 3, Kožulj, Sarajlić 2, Vidačak, Paradžik (4 odbrane), Nakić, Džeba 1, Babić 1, Marić 4, Šoljić. Trener: Zdravko Nedić.
Bravo za njezica!
(Na poziciji desnog krila smo najjaci, djurdjevc-jarak-njezic

Ps: i svaka cast jankovicu!
- samo_lijevo
- Kontakt:
[youtube][/youtube]
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
-
- Kontakt:
ima li sta novo oko juniora/kadeta?
hvala!
Selam
hvala!
Selam

Danas je bio otvoreni trening... krila dobra i golmani a sredina tanka... iskočilo koljeno pivoti (Buljina)

-
- Kontakt:
spomeni one koji su najvise pokazali, koji najvise obecavaju, thx
- samo_lijevo
- Kontakt:
mag je napisao/la: iskočilo koljeno pivoti (Buljina)ali je ok, eno ga hoda

Juniore manje više poznajem osim dva igrača , (4. i 9. sa desne strane - stoje) , takođe vidim na slici da nedostaju Miloš Nježić , Radovan Uljarević , Marko Karaula , Vladan Lončar i taj šupak iz Ljubuškog ...

slabo vam mediji izvještavaju ... , hoće li biti neka prijateljska kadeta ?mag je napisao/la: Danas je bio otvoreni trening... krila dobra i golmani a sredina tanka...
-
- Kontakt:
njezic i uljarevic bi trebali doci, loncar dolazi aBd sutra a karaula je otkazao koliko ja znam...no rules je napisao/la:Juniore manje više poznajem osim dva igrača , (4. i 9. sa desne strane - stoje) , takođe vidim na slici da nedostaju Miloš Nježić , Radovan Uljarević , Marko Karaula , Vladan Lončar i taj šupak iz Ljubuškog ...
- samo_lijevo
- Kontakt:
Imamagic i Deronjicno rules je napisao/la:Juniore manje više poznajem osim dva igrača , (4. i 9. sa desne strane - stoje) ?
OK , onda ovako nekakosamo_lijevo je napisao/la:Imamagic i Deronjicno rules je napisao/la:Juniore manje više poznajem osim dva igrača , (4. i 9. sa desne strane - stoje) ?
stoje: Mrkonja , Sivić , Zvekić , Hamidović , Deronjić , Bojić , Hušić , Mušić , Šešić , Imamagić , Mehić , Travančić , Perić
čuče: Tulendić , Živanić , Jarak , Đurđević , Bećak , Pavlak , Bašić

Jarak je propustio jutarnji trening
Kažu dobio udarac u prsa
Kažu dobio udarac u prsa
Ima li iko da će gledati utakmicu juniora i Visokog da javi šta se događa?
4 slogina igraca u reprezentaciji, lijepa buducnost za klub.
nadam se da ce saric preuzeti klub, ima dobru podlogu za dalji radi i napredak. 

Ma Sloga najjačapo'marke je napisao/la:4 slogina igraca u reprezentaciji, lijepa buducnost za klub.nadam se da ce saric preuzeti klub, ima dobru podlogu za dalji radi i napredak.

- samo_lijevo
- Kontakt:
HDI je napisao/la:Ima li iko da će gledati utakmicu juniora i Visokog da javi šta se događa?
Koliko znam igra se u utorak.
U Maglaju su se od 18. do 20.marta po prvi put okupili potencijalni članovi kadetske rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine. Selektor Zdenko Grbavac i njegovi asistenti, treneri Haris Galijašević i Dejan Vasilić, tokom trodnevnih priprema upoznali su se sa kvalitetom mladih rukometaša na koje računaju za predstojeće turnire te Evropsko prvenstvo B divizije u Gruziji.
Okupljanju je prisustvovao i predsjednik RS BiH Enid Tahirović koji je posebno naglasio odlične uslove koje su imali mladi rukometaši i njihovi treneri, a koje su obezbijedili lokalna vlast i maglajski rukometni radnici.
Enes Keškić na okupljanje došao iz Berlina
Na okupljanje su došli igrači iz gotovo svih rukometnih sredina u zemlji, a Enes Keškić, član HV “Füchse Berlin“, potegao put od gotovo hiljadu kilometara da bi prisustvovao okupljanju I pokazao svoje rukometno znanje. Keškić je porijeklom iz Bihaća, a već dugo živi Berlinu gdje pohađa sportsku školu. “Pripreme su odlično organizovane, imamo sve što nam treba, od odličnih uslova u dvorani do smještaja.
Treneri su simpatični. Najveći san mi je obući dres sa državnim grbom”, priča nam Keškić.
Mislav Grgić, član HRK “Izviđač”, smatra da bi ova reprezentacija mogla napraviti veliki rezultat. “Sigurno bi bila velika čast naći se među najboljim reprezentativcima zemlje. Naša je prilika da se dokažemo na turnirima i EP u Gruziji”, kaže nam Mislav.
Emir Bajraktarević, član je RK “Maglaj”, a uz njega još trojica igrača domaćeg kluba našli su se na okupljanju. “Radimo najviše u tehničko-taktičkom dijelu. Mislim da smo dobra ekipa i sa borbenošću i našim znanjem možemo puno postići”, dodaje Bajraktarević.

Na slici: Selektor Grbavac i igrači Bajraktarević, Grgić i Keškić
Prema riječima trenera Harisa Galijaševića cilj prvog okupljanja je provjeriti kako se mladi rukometaši snalaze u pojedinim situacijama, kako su fizički I tehnički spremni. “Sigurno je da ima još dječaka na koje računamo, a koji nisu pozvani na ovo okupljanje. Sve ćemo ih pratiti, kako one koji nastupaju za klubove u našoj zemlji, tako i u inostranstvu”, dodaje Galijašević.
Od igrača se tražila dobra fizička i tehničko-taktička spremnost
Selektor Zdenko Grbavac mišljenja je da je ova selekcija možda malo i zakasnila sa okupljanjem. “Sa ranijim okupljanjem ima li bi i igrače koji su u međuvremenu otišli igrati u susjedne zemlje. Najveći broj igrača koji su se okupili u Maglaju, biće i na narednom okupljanju, jer smo uvidjeli njihov kvalitet. Mnogi su na dobrom su putu do A selekcije”, ističe Grbavac.
Tokom priprema posebno su se pratila fizička i tehničko-taktička spremnost igrača. “Sa 18 godina ovo su gotovo formirani igrači koji moraju razumjeti igru, šta mu trener govori, da je u koorinaciji sa saigračima”, dodao je selektor Grbavac.
Kadete očekuje učešće na turnirima i EP u Gruziji
Kadetska reprezentacija BiH će u Bugojnu učestvovati na Međunarodnom turniru "Rukomet je moja budućnost". Pored reprezentacije Bosne i Hercegovine na turniru će još nastupiti selekcije: Katara, Poljske, Makedonije, Slovenije, Hrvatske, Srbije i Slovačke. Nova okupljanja bh. kadeta planirana su u maju i junu na kojim će se pripremati za nastup na evropskom prvenstvu Druge divizije, koje će se od 15. do 18. augusta održati u Tbilisuju (Gruzija). Mladi bh. rukometaši na prvenstvu će igrati u grupi s ekipama Rumunije, Latvije i domaćina Gruzije.
Ko se odazvao okupljanju?
Okupljanju se se odazvali:
Maid Džanbegović, Jasmin Avdić, Ante Grbavac, Adin Karanović, Adi Pašalić, Ismar Tahirović, Tarik Mujičić, Aldin Imširović, Selmin Zahirović, Belmin Nadarević, Rajko Maričić, Danijel Jurić, Danijel Bižić, Zlatko Kreso, Edon Totaj, Almedin Hukić, Mislav Grgić, Luka Telen, Bojan Marković, Kemal Hamzić, Tarik Karabegović, Kenan Pecikoza, Stefan Stančić, Ibrahim Haseljić, Tomo Pervan, David Prestaš, Andrej Miljuš, Emir Bajraktarević, Haris Buljina i Enes Keškić.
Okupljanju je prisustvovao i predsjednik RS BiH Enid Tahirović koji je posebno naglasio odlične uslove koje su imali mladi rukometaši i njihovi treneri, a koje su obezbijedili lokalna vlast i maglajski rukometni radnici.
Enes Keškić na okupljanje došao iz Berlina
Na okupljanje su došli igrači iz gotovo svih rukometnih sredina u zemlji, a Enes Keškić, član HV “Füchse Berlin“, potegao put od gotovo hiljadu kilometara da bi prisustvovao okupljanju I pokazao svoje rukometno znanje. Keškić je porijeklom iz Bihaća, a već dugo živi Berlinu gdje pohađa sportsku školu. “Pripreme su odlično organizovane, imamo sve što nam treba, od odličnih uslova u dvorani do smještaja.
Treneri su simpatični. Najveći san mi je obući dres sa državnim grbom”, priča nam Keškić.
Mislav Grgić, član HRK “Izviđač”, smatra da bi ova reprezentacija mogla napraviti veliki rezultat. “Sigurno bi bila velika čast naći se među najboljim reprezentativcima zemlje. Naša je prilika da se dokažemo na turnirima i EP u Gruziji”, kaže nam Mislav.
Emir Bajraktarević, član je RK “Maglaj”, a uz njega još trojica igrača domaćeg kluba našli su se na okupljanju. “Radimo najviše u tehničko-taktičkom dijelu. Mislim da smo dobra ekipa i sa borbenošću i našim znanjem možemo puno postići”, dodaje Bajraktarević.

Na slici: Selektor Grbavac i igrači Bajraktarević, Grgić i Keškić
Prema riječima trenera Harisa Galijaševića cilj prvog okupljanja je provjeriti kako se mladi rukometaši snalaze u pojedinim situacijama, kako su fizički I tehnički spremni. “Sigurno je da ima još dječaka na koje računamo, a koji nisu pozvani na ovo okupljanje. Sve ćemo ih pratiti, kako one koji nastupaju za klubove u našoj zemlji, tako i u inostranstvu”, dodaje Galijašević.
Od igrača se tražila dobra fizička i tehničko-taktička spremnost
Selektor Zdenko Grbavac mišljenja je da je ova selekcija možda malo i zakasnila sa okupljanjem. “Sa ranijim okupljanjem ima li bi i igrače koji su u međuvremenu otišli igrati u susjedne zemlje. Najveći broj igrača koji su se okupili u Maglaju, biće i na narednom okupljanju, jer smo uvidjeli njihov kvalitet. Mnogi su na dobrom su putu do A selekcije”, ističe Grbavac.
Tokom priprema posebno su se pratila fizička i tehničko-taktička spremnost igrača. “Sa 18 godina ovo su gotovo formirani igrači koji moraju razumjeti igru, šta mu trener govori, da je u koorinaciji sa saigračima”, dodao je selektor Grbavac.
Kadete očekuje učešće na turnirima i EP u Gruziji
Kadetska reprezentacija BiH će u Bugojnu učestvovati na Međunarodnom turniru "Rukomet je moja budućnost". Pored reprezentacije Bosne i Hercegovine na turniru će još nastupiti selekcije: Katara, Poljske, Makedonije, Slovenije, Hrvatske, Srbije i Slovačke. Nova okupljanja bh. kadeta planirana su u maju i junu na kojim će se pripremati za nastup na evropskom prvenstvu Druge divizije, koje će se od 15. do 18. augusta održati u Tbilisuju (Gruzija). Mladi bh. rukometaši na prvenstvu će igrati u grupi s ekipama Rumunije, Latvije i domaćina Gruzije.
Ko se odazvao okupljanju?
Okupljanju se se odazvali:
Maid Džanbegović, Jasmin Avdić, Ante Grbavac, Adin Karanović, Adi Pašalić, Ismar Tahirović, Tarik Mujičić, Aldin Imširović, Selmin Zahirović, Belmin Nadarević, Rajko Maričić, Danijel Jurić, Danijel Bižić, Zlatko Kreso, Edon Totaj, Almedin Hukić, Mislav Grgić, Luka Telen, Bojan Marković, Kemal Hamzić, Tarik Karabegović, Kenan Pecikoza, Stefan Stančić, Ibrahim Haseljić, Tomo Pervan, David Prestaš, Andrej Miljuš, Emir Bajraktarević, Haris Buljina i Enes Keškić.
Šta je sa generacijom U21 sa SP 2013 godine?
Gradjan, Halilkovic i kompanija?
Serdarević jel brani?
Gradjan, Halilkovic i kompanija?
Serdarević jel brani?
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Građan i Elis Memić igraju u Turskoj u nekom prvoligaškom klubu ... trener im Kasim Kamenica , Serdarević brani za Caen u paru sa doskorašnjim golmanom Borca Stankom Abadžićem , igraju drugu ligu i bore se za ulazak , trenutno su drugi ... , Halilković igra u NEXE-u SEHA Ligu , igra sve zapaženiju ulogu , nedavno je i u A Reprezentaciju pozvan...
Stefan Janković od ljeta u Tatran Prešovu , Bezbradica španska druga liga , Vranac Mađarska , Zulfić Rumunija , Milas Poljska , Perić Qatar , Kasumović i Bubalo niže lige Njemačke ...
Stefan Janković od ljeta u Tatran Prešovu , Bezbradica španska druga liga , Vranac Mađarska , Zulfić Rumunija , Milas Poljska , Perić Qatar , Kasumović i Bubalo niže lige Njemačke ...
- samo_lijevo
- Kontakt:
Bosna Centrotrans - BIH 30:31 (18:14)
Godina dana bez okupljanja je ostavila velikog traga. Slabo skroz, posebno prvo poluvrijeme.
Rezultat je bio 46- 47 minuta u korist Bosne V. Razlika dosezala i do 6 golova. Tek nakon uvodjenja rezervnih igraca kod domacina reprezentacija je ko i proigrala. Eto sto se tice kretanja rezultata, ako je uopste bitan u ovakvim mecevima.
Onako, po meni, najvise je pokazao Zvekic. Odigrao je kompletno drugo poluvrijeme, mislim da je na kraju bio i najbolji strijelac, ali nisam sasvim siguran. Momak je u potpunosti iskoristio vrijeme, posebno u napadu.
Golmani nista posebno, mec je poceo Bojic. Slabo su imali odbrana, Husic je branio malo skroz.
Mozda jos izdvojiti Sesica, Pavlaka i Loncara, mada sve u svemu je lose skroz bilo. Niko nije bio ni blizu onoga sto realno mogu pokazati.
Becak se nije skinuo, ali on vuce povredu iz lige.
Godina dana bez okupljanja je ostavila velikog traga. Slabo skroz, posebno prvo poluvrijeme.
Rezultat je bio 46- 47 minuta u korist Bosne V. Razlika dosezala i do 6 golova. Tek nakon uvodjenja rezervnih igraca kod domacina reprezentacija je ko i proigrala. Eto sto se tice kretanja rezultata, ako je uopste bitan u ovakvim mecevima.
Onako, po meni, najvise je pokazao Zvekic. Odigrao je kompletno drugo poluvrijeme, mislim da je na kraju bio i najbolji strijelac, ali nisam sasvim siguran. Momak je u potpunosti iskoristio vrijeme, posebno u napadu.
Golmani nista posebno, mec je poceo Bojic. Slabo su imali odbrana, Husic je branio malo skroz.
Mozda jos izdvojiti Sesica, Pavlaka i Loncara, mada sve u svemu je lose skroz bilo. Niko nije bio ni blizu onoga sto realno mogu pokazati.
Becak se nije skinuo, ali on vuce povredu iz lige.
Zadnja izmjena: samo_lijevo, dana/u 22 mar 2016, 21:06, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.