NCAA košarkaška liga

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan

Greivis
Kontakt:

Re: NCAA košarkaška liga

Post Postao/la Greivis » 18 mar 2016, 23:10

Epidaurus je napisao/la:
Greivis je napisao/la: Nece Simmons u Lakerse. Nemoj ga uzdizati. :mrgreen:
Slazes li se sa ovom drugom dvojicom? :kafa:
Ne mora u Lakerse (mada bi volio jel) al je cinjenica da je momak vjerovatno najveci all round talenat jos od LeBrona, ja ne znam kad sam zadnji put vidio da neko na takav nacin puni sve statisticke kategorije na freshman godini. Buddy je vjerovatno najbolji igrac u NCAA ove godine bio, iza njega definitivno Denzel pa Ben.
Ma slazem se za Bena. Druga stvar sto je meni antipatican pa ga hejtam.
Sad ce ti Raul objasniti da je Buddy undersized i da zbog toga nema nista od njega.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 18 mar 2016, 23:15

Buddy ce imati 23 godine kada pocne NBA sezona.Mozda bude solidni bek.
Njegov plafon nije neki jer je poprilicno gotov igrac.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 18 mar 2016, 23:17

Taj Allen ce ti za godinu-dvije zavrsiti kod Wilbekina u Darussamadafki :mrgreen:

Aaaaajmo Djuk.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 18 mar 2016, 23:17

Greivis je napisao/la:Kaminsky je duplo bolji igrac od Okafora a bit ce uzet 10/20 mjesta iza njega samo sto je bijelac i nema dobar odraz. NBA :kafa:
Raul_64 je napisao/la:Kaminsky ima 22 godine i bit ce solidan role player.
repriza vol.2 :crazy:

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 18 mar 2016, 23:21

Raul_64 je napisao/la:Ben je freshman samo na papiru.
Dobro, jest Ingram skoro godinu mladji od njega i ima mozda vise prostora za napredak (mada ne vidim tu all round klasu kao kod Bena) al i u ovoj zadnjoj draft klasi KAT je isto bio freshman samo na papiru pa ove sezone igra jednu od najboljih rookie sezona ikad, bolju od jednog Anthony Davisa koji je 10 puta vise hypean, a i vec sad ima veci arsenal u napadu od ADa. Kod Bena je taj katastrofalan sut jedini problem, ostalo sve je fakticki vec sad NBA razina. Ako je jedan Kawhi od 25% sutera za 3 na college mogao doci do skoro 50% za 3 u NBA, onda ne vidim zasto Ben, uz krvav rad na sutu i prije svega popravak mehanike suta (pomjera mu se dlan pri izbacaju, naget nazad, previse gura naprijed loptu itd) ne moze doci do neke solidne razine suta. I dosta manji talenti od njega su uspjevali popravit sut.

@Gre

Buddy je vec senior, ne vjerujem da ce biti neki veliki faktor u NBA al neka 3. opcija/rotacijski igrac (nesto kao Chandler Parsons npr, taj rang kvalitete) u jakom kontenderu definitivno moze biti. Dobro je kod njega sto moze dati znacajan impact odmah od prvog dana.

Inace zanimljiv mi je ovaj Austrijanac Poeltl il kako se vec pise, fin centar moze biti.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 18 mar 2016, 23:24

Raul_64 je napisao/la:
Greivis je napisao/la:Kaminsky je duplo bolji igrac od Okafora a bit ce uzet 10/20 mjesta iza njega samo sto je bijelac i nema dobar odraz. NBA :kafa:
Raul_64 je napisao/la:Kaminsky ima 22 godine i bit ce solidan role player.
repriza vol.2 :crazy:
Uzet je ipak u top10 sto nisam ocekivao. I bolji je od barem dvojice koji su uzeti prije njega.

Vidim Tyler Ulis projektovan tek za drugi rundu. Nista nisu naucili sa Isaiahom.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 18 mar 2016, 23:26

Meni se Valentine dosta svidja. Iako vec ima 22, mislim da bi mogao izgradit minimalno solidnu NBA karijeru.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 18 mar 2016, 23:27

Clutch je napisao/la:Meni se Valentine dosta svidja. Iako vec ima 22, mislim da bi mogao izgradit minimalno solidnu NBA karijeru.
Wade i Butler su dosli sa 22.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 18 mar 2016, 23:29

.
Zadnja izmjena: Clutch, dana/u 29 okt 2017, 13:07, ukupno mijenjano 1 put.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 18 mar 2016, 23:30

Ben nema nista bolju sezonu od Carmela ili Duranta.Koji su bili jos mladji i nisu imali tako izrazitu manu kao on.
Tako da ti poprilicno ga precjenjujes kad spominjes u bilo kojem kontekstu LeBrona i njega.

Khawi je sa 19 godina(tj.ova Benova sezona) imao 30% za tri poena.I da zanemarimo cinjenicu da je dopao Chipu kao najboljem treneru za sut.
0% i 30% je poprilicna razlika , "86" i "3" uzete trojke je poprilicna razlika.

Kao i cinjenica da imas vise primjera igraca koji nikad nisu razvili taj sut(a bili atletske zvijeri)nego onih koji jesu,kao Khawi.
Ne govorim zbog Ingrama uopste koji nije KD takodje al djeluje da ce biti itekako fin skorer.
Greivis je napisao/la:Uzet je ipak u top10 sto nisam ocekivao. I bolji je od barem dvojice koji su uzeti prije njega.
Od samo Hezonje ima bolju sezonu vjerovatno i manji potencijal od svih.Uz cinjenicu da od Bookera preko drugih,mnogo jacih igraca je ostalo iza njega.No to nije bilo bitno.Ovdje su ljudi opcinjeni finalom smatrali da je Kaminsky bolji igrac od Okafora , kao i ti.

Toliko ocigledni fail.
Greivis je napisao/la:Wade i Butler su dosli sa 22.
Wade je dosao sa 21.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 18 mar 2016, 23:34

Raul_64 je napisao/la:
Greivis je napisao/la:Uzet je ipak u top10 sto nisam ocekivao. I bolji je od barem dvojice koji su uzeti prije njega.
Od samo Hezonje ima bolju sezonu vjerovatno i manji potencijal od svih.Uz cinjenicu da od Bookera preko drugih,mnogo jacih igraca je ostalo iza njega.No to nije bilo bitno.Ovdje su ljudi opcinjeni finalom smatrali da je Kaminsky bolji igrac od Okafora , kao i ti.

Toliko ocigledni fail.
Greivis je napisao/la:Wade i Butler su dosli sa 22.
Wade je dosao sa 21.
Vidjet cemo. Kaminsky ce vjerovatno iduce sezone da starta za Hornetse.
Mudley i Stein nisu nista vise pokazali.

U januaru mu rodjendan. Tri mjeseca prije 22. dosao.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 18 mar 2016, 23:38

Pa dobro, naravno da nije novi LeBron kako ga se najavljivalo kad je tek dolazio na LSU al od svih igraca koji su se pojavili nakon Brona, Ben daleko najvise podsjeca na njega. Mislim da je dobra komparacija bila za njega na ispod obruca, on je negdje na putu izmedju Evana Turnera i LeBrona, mada obzirom na vrhunsku altetiku mislim da je neki njegov minimum Lamar Odom npr dok maksimum (u slucaju drasticnog poboljsanja suta jel sto je veoma tezk zadatak al sigurno ne i neizvodiv) top 3 igrac lige il mozda cak i najbolji igrac na svijetu. Premocan je atleta i all rounder da bude novi Evan Turner. Neka samo Bena kod nas, zelim vidjeti njega i D'Angela zajedno u ekipi. Dva vrhunska dodavaca i showtime moze da pocne :kafa:

Mada ne bi se bunio ni da Ingrama uzmemo, samo da budemo u prva dva picka.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 18 mar 2016, 23:44

Kaminsky ima negativan utjecaj na ekipu trenutno i za par dana ima 23 godine.Za par godina moze doci do nivoa gdje je njegovo prisustvo pozitivno na terenu i to je apsolutni max.Okaforov max je all star sto je jasno vec nakon ruki sezone a bilo jasno i na koledju onom koji bolje gleda.Mudiay ima nestabilnu ruki sezonu al i dobre 3 godine prednosti.Ogromno.Stein nije puno bolji od Kaminskong istina za volju , al opet defanzivno je koristan.Kaminsky tek treba postati koristan u nekom pravcu.

I to nije uopste bila prvobitna rasprava.Kao sto ti iskreno mislis da Allen je bolji od Ingrama.
Epidaurus je napisao/la:Mislim da je dobra komparacija bila za njega na ispod obruca, on je negdje na putu izmedju Evana Turnera i LeBrona, mada obzirom na vrhunsku altetiku mislim da je neki njegov minimum Lamar Odom npr dok maksimum (u slucaju drasticnog poboljsanja suta jel sto je veoma tezk zadatak al sigurno ne i neizvodiv) top 3 igrac lige il mozda cak i najbolji igrac na svijetu.
Razlika izmedju Lamar Odoma i najboljeg igraca svijeta(ovo ne vidim al dobro) je poprilicno velika.

On puno na ljeto 20 godina.Sve zavisi od suta.Koji je trenutno slomljen.Al slomljen,slomljen na 4 metra od kosa.
Bez pristojnog suta nece nikad moci biti prva opcija ozbiljne ekipe,nece moci preuzeti ofanzivni teret i pametne ekipe ce moci ga kontrolisat.

I dobar je atleta al nije Lebron James dobar atleta.Uz prosjecne fizikalije u pogledu raspona ruku i drugog.

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 18 mar 2016, 23:47

Ajmo Dakota

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 18 mar 2016, 23:52

Dobro Raule. Vjerujem da ti ni Wadea ni Roya ne bi birao visoko jer nisu imali 18-19 kad su izlazili.
Da imas pet prvih pickova na ovom draftu koje bi igrace uzeo?
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 18 mar 2016, 23:54

Raul_64 je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:Mislim da je dobra komparacija bila za njega na ispod obruca, on je negdje na putu izmedju Evana Turnera i LeBrona, mada obzirom na vrhunsku altetiku mislim da je neki njegov minimum Lamar Odom npr dok maksimum (u slucaju drasticnog poboljsanja suta jel sto je veoma tezk zadatak al sigurno ne i neizvodiv) top 3 igrac lige il mozda cak i najbolji igrac na svijetu.
Razlika izmedju Lamar Odoma i najboljeg igraca svijeta(ovo ne vidim al dobro) je poprilicno velika.

On puno na ljeto 20 godina.Sve zavisi od suta.Koji je trenutno slomljen.Al slomljen,slomljen na 4 metra od kosa.
Bez pristojnog suta nece nikad moci biti prva opcija ozbiljne ekipe,nece moci preuzeti ofanzivni teret i pametne ekipe ce moci ga kontrolisat.

I dobar je atleta al nije Lebron James dobar atleta.Uz prosjecne fizikalije u pogledu raspona ruku i drugog.
Pa slazem se sve za sut i znam i sam koliko je tesko ustvari napredovat u sutu al opet je lakse naucit sutat trice i duge dvice nego naucit razigravat suigrace i perfektno predvidjat njihove kretnje. Ingram npr jeste bolji suter (drasticno, svjetslosnim godinama bolji suter) al je Ingram isto tako svjetlosnim godinama losiji razigravac od Bena, a taj razigravacki segment i ona lakoca flashy pasova se ne moze naucit. Naravno da je pred Simmonsom dug dug dug put postajanja prave NBA zvijezde i kod njega sve zavisi od suta kojeg bukvalno nema, al u slucaju da taj sut digne na neku solidnu razinu on uz sve ostalo sto vec sad ima je fakticki fransizni igrac. LeBron sigurno nece biti jer se takvi talenti radjaju jednom u 50 godina i takve atlete prije svega (po tome Bronu tesko da je ijedan igrac iz moderne kosarke ravan) al sa solidnim sutom (sto je jedan ogromni ako) on je fransiza i vjerovatno top 5, top 3 il cak najbolji igrac na svijetu. Uglavnom sve ce nam jasno biti nakon njegove prve dvije sezone NBA, tad cemo svi pametniji biti.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 19 mar 2016, 00:02

Greivis je napisao/la:Dobro Raule. Vjerujem da ti ni Wadea ni Roya ne bi birao visoko jer nisu imali 18-19 kad su izlazili.
Da imas pet prvih pickova na ovom draftu koje bi igrace uzeo?
Vejd je imao ocigledno kvalitete koje ce dobro proci u NBA-u.Jimmer Fredette nije imao.O tome pricam.
Ne da Tim Duncan sa 21 godinom nece biti dobar kao neki 19 godisnjak koji ima na draftu.

Draft je dosta mutan i vjerovatno tanak al to bumo saznali dogodine.Bender je jedna totalna misterija koju ce ko god draftuje,draftovati na osnovu potencijala i gdje ce trebati uloziti 2,3 godine "da ga nauce igrati" pa tek onda dobit nesto.On nema 500 minuta seniorske kosarke.A projektovan je na svim mockovima u top 5.Samo su dva prva poznata koja imaju all star potencijal,ostalo je otvoreno.

Epidaurus je napisao/la:Uglavnom sve ce nam jasno biti nakon njegove prve dvije sezone NBA, tad cemo svi pametniji biti.
Znam ja iz kojeg ti ugla govoris.

6-10 , takva kontrola , takva brzina , takav korak , takav na otvorenom terenu ce biti ubica

Al ako protivnici budu isli ispod svakog bloka , mogli davati 2 metra razmaka uz atlete/duzinu kakve ga cekaju na njegovim pozicijama(Khawi,Giannis,Durant etc.)znas i sam kako ce se provesti u half court napadima.

Ja sam skeptican jos jer on trenutno je na Rubio nivou(u pogledu suta).Kako ce izgledati za 7 mjeseci u ruki sezoni cemo vidjeti.

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 19 mar 2016, 00:04

a yebote tata, ko je ovaj glupan u dakoti :bow: :bow:

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 19 mar 2016, 00:09

Pa upravo. Kad imas covjeka koji je skoro 210 cm visok a uz to abnormalno brz i eksplozivan i za jednog beka, a kamoli krilo/krilnog centra i jos ima kontrolu lopte i opcenitno kontrulu tijela kao bek, onda je tesko da ne cure sline na takav potencijal. Pregled igre suvisno i spominjat. Potencijal je nebeski zasigurno al sve dalje ovisi od tog razvitka suta koji je skoro pa nepostojeci i mozda jos i losije od Rubio nivoa.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 19 mar 2016, 00:16

Pa losiji.Rubio je mogao nesto pogodit iz vana u evropi bar.S vremena na vrijeme.

Ben nece uzeti dugu dvojku uopste a kamoli trojku.Ti kazes na 37% kad bi dogurao za tri poena da bi bio napast,svakako se slazem.Vjerovatno najbolji igrac u ligi onda.Al mozda on nece nikad moci pogodit trojku u dovoljno dobrom procentu da je uzima kao Blake Griffin.
(i ta mogucnost je trenutno bliza od tvog procenta idealnog)

Giannis je u njegovim godinama u NBA-u mogao pogodit trojke u solidnom procentu.41 naspram 1.
I opet par godina poslije nema dobar sut i nazaduje cak kao i Wiggins u tom segmentu.

Vidjet cemo , al velik je upitnik.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.