Greivis je napisao/la:Dobro Raule. Vjerujem da ti ni Wadea ni Roya ne bi birao visoko jer nisu imali 18-19 kad su izlazili.
Da imas pet prvih pickova na ovom draftu koje bi igrace uzeo?
Vejd je imao ocigledno kvalitete koje ce dobro proci u NBA-u.Jimmer Fredette nije imao.O tome pricam.
Ne da Tim Duncan sa 21 godinom nece biti dobar kao neki 19 godisnjak koji ima na draftu.
Draft je dosta mutan i vjerovatno tanak al to bumo saznali dogodine.Bender je jedna totalna misterija koju ce ko god draftuje,draftovati na osnovu potencijala i gdje ce trebati uloziti 2,3 godine "da ga nauce igrati" pa tek onda dobit nesto.On nema 500 minuta seniorske kosarke.A projektovan je na svim mockovima u top 5.Samo su dva prva poznata koja imaju all star potencijal,ostalo je otvoreno.
Epidaurus je napisao/la:Uglavnom sve ce nam jasno biti nakon njegove prve dvije sezone NBA, tad cemo svi pametniji biti.
Znam ja iz kojeg ti ugla govoris.
6-10 , takva kontrola , takva brzina , takav korak , takav na otvorenom terenu ce biti ubica
Al ako protivnici budu isli ispod svakog bloka , mogli davati 2 metra razmaka uz atlete/duzinu kakve ga cekaju na njegovim pozicijama(Khawi,Giannis,Durant etc.)znas i sam kako ce se provesti u half court napadima.
Ja sam skeptican jos jer on trenutno je na Rubio nivou(u pogledu suta).Kako ce izgledati za 7 mjeseci u ruki sezoni cemo vidjeti.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.