FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Karlo
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Karlo » 18 mar 2016, 15:18

momci kad se igraju polufinala :think: :?: datumi
Ancelotti said “it’s an honor for me to be a part of this great club next season.”
When I know of the club’s interest I didn ’t want consider any other offer

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 18 mar 2016, 15:30

Karlo je napisao/la:momci kad se igraju polufinala :think: :?: datumi
5. aprila Minken, a sedam dana poslije tj. 8 daana poslije 13. aprila u goste idemo, ovo je sad sve zbrženo radi Eura, to nama godi, da ne dopustimo protivnicima da nam analiziraju igru..kao npr što je Allegri imo 3 sedmice..

Uglavnom Benfika odličan protivnik;0 ako budemo igrali pametno, prvu tekmu možemo se očistit s kartonima za neke igrače i nabit rezultat da bi drugu priveli lagano kraju i ne bi doveli prolaz u pitanje, kao protiv Juveta. Zaista bespotrebno ste prizivali te velikane da nam dođu rasuli bi nas sa odbranom Lahm - Kimmich - Alaba - Bernat, ovo je super dok se Boa oporavi može i protiv Benfike osjetit malo LP u drugoj tekmi i onda idemo bez povreda u polufinale i tu tj. tad tražim najjačeg.

Ja sam nas već upisao u polufinale, ne treba bit sad cjepidlaka, nije ovo Juve, prošlo kolo nas je žrijeb nagradio najgorim mogućim protivnikom, sad najboljim, boljim čak i od Wolfsburga..

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 18 mar 2016, 15:46

Sa Riberyem, Robbenom, Comanom, Mullerom, Costom, Gotzeom , i Lewom imamo najjacu navalu na planeti.
Nezapamcen raskos, koji mislim Bayern nikada nece imati, niti je imao.
Protiv Juvea zadnji primjer, ulazak Comana "macka u vreci" kako ga prozvase ovde, okrenu utakmicu iz temelja.
Martinez blizu povratka, Boa treba jos vremena.
Prosle i predprosle nismo imali srece sa povredama, stavise, ovo je treca sreca nadam se.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 18 mar 2016, 15:55

Benfica, pa fino. Bayo osvaja LP ove sezone!
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 18 mar 2016, 15:58

R32 je napisao/la:@ Mike10 Barrselona ovisi o pojedincima, izbaci Mesia i Suareza. Barselona postaje prosjecan tim. Prva postava vam nema dostojne zamjene, skoro ni na jednoj poziciji. Sto se tice odbrambene linije, Bayern ima prednost u vidu Lama i Alabe, koji su i vise nego klasa iznad Alvesa i Albe.
Formacija i nema veze toliko, naspram filozofije igre jednog tima. U tome je razlika.
Ok,
ovo je jedan od najglupljih postova koje sam čuo na forumu, a bilo ih je .. slika

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 18 mar 2016, 16:05

anelbavarac je napisao/la:Comana "macka u vreci" kako ga prozvase ovde
Costu smo etiketirali kao macka u vreci a ne Comana.

Dobro je sto je Benfika, znaci trebalo bi biti polufinale, nova lova je tu, super.

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 18 mar 2016, 16:12

hah, pogodio sam njemacke timove.
za bayern se zna da prolazi, ali i za ´vukove´ imam dobar filing.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 18 mar 2016, 16:13

Jel vam imaju dostojne zamjene? Gdje bi ste bili bez navedene dvojice?

Bas me interesuje.

Dok su i Alba i Alves ispod koljena Alabi i Lamu.

Ma kakvih koljena, nisu dostojni da se stave u istu recenicu sa navedenom dvojicom.

I treca stvar sto je kod vas na podforumu prosjek 15 godina. Pa kod vas je i Valdez bio najbolji golman svijeta.
Mia San Mia

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 18 mar 2016, 16:17

Prijateljski savjet,

nemoj više slika

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 18 mar 2016, 16:23

Bgm ja na "svojoj" temi.

Bas si inteligentan :thumbup:

A ti trolaj i bacaj drkicu na nesto drugo :wave:
Mia San Mia

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 18 mar 2016, 16:46

Bayern ima kvalitetnije bekove šta je tu čudno, o Lahmu ne treba trošiti riječi dok je Alaba strašno napredovao i izrastao u jednog od najboljih na svojoj poziciji.Ne može mu onaj padavičar Alba kopačke čistiti.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

mike10
Kontakt:

Post Postao/la mike10 » 18 mar 2016, 16:58

R32 je napisao/la:@ Mike10 Barrselona ovisi o pojedincima, izbaci Mesia i Suareza. Barselona postaje prosjecan tim. Prva postava vam nema dostojne zamjene, skoro ni na jednoj poziciji. Sto se tice odbrambene linije, Bayern ima prednost u vidu Lama i Alabe, koji su i vise nego klasa iznad Alvesa i Albe.
Formacija i nema veze toliko, naspram filozofije igre jednog tima. U tome je razlika.

Moze Morata, moze Mesi pravit slalom. Ali ako si vidio da se igrac ne smije povuci za rukav, ne smije faulirati na pola centra i sl. zbog Pepa koji hoce perfekciju, ali ni jedan igrac ne moze igrati perfektno. To Pepun ne zeli da shvati, on riskira, prima gol radi igre koju gradi.

U prijevodu on pokusava nemoguce, ali opet mu treba skinut kapu za hrabrost.
I naravno pozelit mu svu srecu u daljnjem radu, samo sto dalje od Bayerna.
A o čemu ovise drugi timovi ako ne o svojim pojedincima? Ne kontam šta bi ovo trebalo značiti? I zašto bih izbacivao dva od tri najbolja igrača u timu( a vjerovtano i na dunjaluku)? Obična ŠBB-KBB priča kojom se ne treba baviti, jer ne vidim svrhe.

Malo li je klasa i jače? Čo'eče, to su ponajbolji bekovi svijeta, ne Mensur Mujdža i Avdija Vršajević. Jesi ti kad gledao Alveša u LP ili bilo kojoj jačoj tekmi? Albu općenito? Jer ako jesi, a ovo tvrdiš, bome ti je moć rasudjivanja dosegla vrhunac subjetkivnosti, neobjektivnosti, kak' ho'š. To bi bilo kao da neko kaže da Maldini ne može čistiti kopačke Carlosu ili Cafu-Thuramu(možete zamijeniti redoslijed, svejedno, poenta je ista, a ona veli da se u oba slučaja radi o strašnim bekovima gdje nijanse odlučuju, kao i šta ko više voli-ofanzivno ili defanzivno orijentisane bekove).

Može, kao što mogu i ostala dva iz strašnog trojca, kao i mag Iniesta. A Juve nije imao taj luskuz pa opet vas zabrinuše. Šta predlažeš, da se kače ko djeca za tramvaj? Mo'š ti se jednom, dvaput zakačiti, al' ne mo'š dovijeka, jer ima nešto što se zove karton i ima dvije boje(a ako si žensko primjetiš i sijaset nijansi, vjerovatno). Sad, malo ozbiljnije. Složit ćemo se da je Atletiko Madrid defanzivno najjači tim na dunjaluku(?) i kao tim koji je gotovo defanzivu doveo do savršenstva oni ne mogu zaustaviti Barcin trio. Zar ti misliš da bi Bayo i s nekim korekcijama uspio? Ja kažem-teško.

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 18 mar 2016, 17:34

Dobar ti odgovor, neke konstatacije su tacne. I vise njih ide u korist Basrselone, sto je i logicno, njihov si fan.
Ali da ne duljim, evo ovako zar Vam kao cjelini i vecini nije bila slicna ako ne i ista i ako ne i jos "jaca" konstatacija, prica kad je Henkes vodio Bayern!? Zar nije tako?
Ali sta se desilo? Ne moram pisati...

Ono sto hocu reci i sto sam rekao o kvaliteti Bayernovih igraca, kao pojedinaca, i kao pokrivenosti svake pozicije i sirini klupe. Te ono sto su sposobni.

A onda sam naveo vasu veliku prednost u vidu Pepa. I sto je takva trenutno situacija, na nasu zalost, a vasu radost.

Za trio si u pravu. Svaka im cast, ali sto se tice sirine i vase zamjene ja ostajem pod svojim misljenjem iz razloga sto ogromni posao obavlja napadacki trio.
Zasjene sve greske odbrane, pa samim time olaksava posao citavom timu.
Suareza sam pratio i gledao utakmice jos od pocetka njegove druge sezone u Ajaxu, tad sam ga prizeljkivao u Bayernu. Meni nikad nije smetalo sto je grizao, jer je 10x vise grizao na terenu. Pogađao iz svih pozicije, igrao svaku poziciju u napadu i uvijek briljirao.

Da je ganjao zene u javnosti, bas bi se uklopio u Fc Holivud :mrgreen:
Atletiko :thumbup:
Mia San Mia

Karlo
Kontakt:

Post Postao/la Karlo » 18 mar 2016, 22:38

On Wednesday night, both Bayern Munich and Arsenal found themselves in similar situations. At some point on the night, they both had to find two goals to stay in the Champions League.

Arsenal went a further goal down when Neymar slipped the ball under David Ospina, while the Germans called upon the inspiration of French teenager, Kingsley Coman, to rescue them, inspiring them from 2-0 down to a 4-2 win at the Allianz Arena.

Back when he was due to leave Paris Saint-Germain on a free, Arsenal were interested and now they could be set to miss out on another teenage forward.

Although Coman is only on loan at Bayern, they paid Juventus €7m to agree on a two-year loan deal and it’s more a formality that he will join the German giants.

He could be joined in Bavaria by the highly-rated Ousmane Dembélé. On Thursday morning, L’Equipe reported that Bayern Munich have agreed an appointment with Rennes in order to discuss a possible transfer.

With Franck Ribery and Arjen Robben getting older, and the success of Coman, the 18-year-old could be the perfect addition to Carlo Ancelotti’s team next season. He has scored nine goals in 18 games this season, adding four assists. He may be under contract until 2018, but with the number of clubs interested growing every day, it will be hard for them to hold on to the exciting talent.
Ancelotti said “it’s an honor for me to be a part of this great club next season.”
When I know of the club’s interest I didn ’t want consider any other offer

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 18 mar 2016, 23:51

Protivnik u četvrtfinalu - Benfica - MORA SE PROĆI, dalje ne moram palamudit. :D E sad ono da su tehnički potkovani, da imaju tih par zanimljivih kvalitetnih igrača, sve stoji, ali Bayern dosta jači i kao takav Benficu mora sredit. A sve njemačke ekipe s portugalskim imaju sjajne omjere, tako da ni to Benfici ne ide u korist. :D

E sada što se tiče osvrta još jednom na osminu finala i susret s Juveom koji je izazvao toliko različitih komentara. I dovoljno smo komentarisali, samo neke su stvari i dalje interesantne. Naravno sviju nas koji navijamo za Bayern je ta utakmica oduševila. I već sam i pisao o tim pozitivnim stvarima, a istakao i sve te negativne, poput katastrofalne odbrane na kakvu niko po pitanju Bayerna nije navikao.
I ta odbrana je za one koji ne vole Bayern "utjeha i nada", ali postoji jedna druga strana medalje, koju neki svjesno, neki nesvjesno, neki ubjeđujuči sebe samo u ono što im paše, zanemaruju, a to je činjenica da je Bayern uvalio 4 gola jednoj od najjačih, ako ne i bukvalno najjačoj odbrani Evrope. Postignuta su 4 gola protiv Talijana, protiv super kompaktne ekipe, koja je faktički super stajala i ovaj put u većem dijelu susreta. Istina 4 gola su zabijena za 120 minuta, ali 2 za 90 minuta. Ako su naši protiv Juvea stigli zaostatak, preokrenuli susret i tu probili bedem, kako bi se onda tek druge odbrane trebale zabrinuti.
Naravno da s onakvim pristupom u defanzivi, Bayern može primiti više golova, ali je isto tako pitanje koliko će ih protivnik primiti, ma koliko jak bio.
Druga stvar, Bayernova odbrana iz više razloga vjerovatno nikad onako loše neće izgledati.
Treća stvar, koliko god individualni kvalitet i kod Bayerna bio presudan, treba znati da kod Nijemaca generalno individualni kvalitet nikad ne mora biti presudan, da je više bitan mentalitet. U pravilu, drugima treba individualni kvalitet, a kod njemačkih ekipa ne mora biti nužno prisutan da bi pobijedili. Historija je to pokazala bezbroj puta, tako da ako neko misli da bi s Bayernom kakvim god lako na kraj, taj bi vrlo brzo završio takmičenje.

A Bayern još jednom se pokazalo, posjeduje itekako i dalje taj posebni mentalitet, to nije nestalo, niti može nestati, a isto tako posjeduje individualni kvalitet i posebnu širinu u ofanzivi. Ova utakmica protiv Juvea, u kojoj se naš tim vratio iz knock down-a, samo dodatno ekipi daje vjetar u leđa, tako da ja mislim da je to dodatna snaga i da se već i u četvrtfinalu, ni veći protivnici protiv Bayerna ne bi proslavili.
A u polufinalu, još kada se ozlijeđeni vrate u odbranu, onda će to biti dodatni plus. Propusti u odbrani su nada, onih drugih, koji su kontra Bayerna, ali neka ti drugi pogledaju malo ovu drugu stranu, pa će se onda malo i zabrinuti. Iako je jasno da i oni sami sebe ubjeđuju samo Bayernovim slabostima, pa to nam je već ovdje odavno poznato. Ali neko ko ne poznaje i zanemaruje ove gore činjenice, ili je prespavao duži niz godina ili sam sebe laže ili stvarno ne poznaje fudbal. ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 19 mar 2016, 00:19

Dosta je pametnih stvari izreceno i sa jedne i sa druge strane. Vjerovatno i jedni i drugi navlace malo na svoju stranu, dal nesvjesno? :D

Medjutim, Bayernova najveca prednost u odnosu na sve timove evrope jeste sirina, klupa, varijacije. Cija je odbrana gora, mislim da je pravo pitanje. Barcelona ima po imenima slabije igrace, ali bolje djeluje na terenu ta odbrana. Dok je napad bolji. No, opet razlicit je fudbal, tako da cu se ja usuditi reci da je Bayernov napad jednako kvalitetan kao i Barcin. Jedina razlika sto kod Barce napad cini M-S-N, dok kod Bayerna tu ima vise aktera i podjednako su bitni, Levat, Costa, Robben, Muller, Ribery.

Ne zaboravite jako bitnu cinjenicu da je Bayern prosle godine igrao bez Robbena i Ribery-a (tada glavnog oruzja u napadu). Zamislite navijaci Barce da igrate protiv Bayerna bez Messia i Neymara.

NE MOZETE NI ZAMISLITI [SMILING FACE WITH OPEN MOUTH AND COLD SWEAT]

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Stern des Südens

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 19 mar 2016, 14:30

Evo i sastava za tekmu protiv Kolna

slika

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 19 mar 2016, 14:35

Sreca pa Neuer ima pravo hvatati rukama nakon kornera inace bi svaki korner bio gol, jao patuljaka u ekipi

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 19 mar 2016, 14:36

Trebao je Gotzea od prve minute staviti da igra.

Ibizevic
Kontakt:

Post Postao/la Ibizevic » 19 mar 2016, 14:38

Šta je sa Benatiom, ipak je povreda u pitanju bila ili :?: Interesantno je da smo doveli Tascija, a nikako ga ne koristimo

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.