FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

BRT
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la BRT » 09 jun 2010, 14:25

Frutek je napisao/la:
Frutek je napisao/la:
ŠB_Fidelis je napisao/la:Pa de covjece usporedi velicinu tih sredina. Smijesno. Realan odraz brojnosti. U krajnjem slucaju nebitno, jer on ce uvijek svoju publiku imati, pa makar ja i jos petero ljudi na stadionu bilo. Doduse, Jedinstvo? Daj, nemoj me nasmijavati...
Jedinstvo Bihać veliki grad i klub sa tradicijom će prije napunit stadion nego UB :mrgreen:

Vi dođoste do Evrope nekim čudnim putem

@ŠB_Fidelis činjenica je da iza NK Široki Brijeg stoji JEDAN čovjek jako moćan i da kada tom čovjeku dosadi da će SB zapasti u krizu (Posušje, Brotnjo, Sloga TRN itd...) samo kažem da vi NIKAD iza sebe nećete imati približan kao Sa, Željo, Sloboda,Čelik, Velež, Zrinjski ne možeš me ubijediti nema šanse

Od rata na ovamo

slika
Ne, ne stoji ti iza NK Široki Brijeg samo jedan covjek, a pogotovo ne onaj na kojeg ti mislis. Oko Širokog je vise privrednika, klub je fakticki privatiziran, a da nece bas tako skoro kao sto se vec godinama nadate i predvidjate dozivjeti sudbinu Posusja (koji ruku na srce nista kriv i nije bio i imao je bolje uvjete na stadionu i za igru od pola sadasnjih klubova, ali je politicki izbacen iz lige) i sl. neozbiljnijih govori i to da ulaze u svoje uvjete, stadion, trening kamp (cime je uz Partizan vjerojatno i jedini u bivsoj jugoslaviji koji posjeduje takvo sto svoje) i ima sve placene obveze prema drzavi, cime je jedinstven od svih klubova ove lige. Dapace, moze biti i jaci. Neki od sponzora NK Široki Brijeg su ti i Croatia Osiguranje, UniCreditBank, Elektroprivreda HZHB, Podravka, itd. On nije lokalni, nego regionalni brend. Nema te sta tko ubijedjivati sta ce imati iza sebe za 10, 20 godina, ali on na svom renomeu radi i svoju povijest pise, Široki iza sebe vec ima rezultate, vec je dvostruki prvak drzave i godinama u Europi, ne mora se nikome pravdati zato sto nije igrao famoznu ex-yu ligu, to nista ne znaci ako ti i danas ne opravdavas svoje ime i ukoliko ti se klub srozava iz godinu u godinu, igraci cigance, uprava, itd.
Svatko normalan postuje ime Sloboda ili sto vec, ali sto to vrijedi kad recimo zapane u probleme i dodje joj bilo tko, pokrade ga i potuce na svom terenu, i eto, ''mi smo opet veliki klub''. To jednostavno ne ide tako. Nadam se da se zato i gradi ovaj stadion, da postane simbol jednog rada i ozbiljnosti, a ne pravljenja instant rezultata. Jer, nemojte se zavaravati, ovo sto ste spoticali Modrici i sl., slicno radi i Sloboda, s ciljem ostvarenja rezultata (samo sto nije uspjela), a vec dogodine je u ligi za opstanak, kao i ovi, samo sto ona ne moze ispasti, kao ni Celik i sl., iz drugih faktora koji nemaju veze sa snagom momcadi i sl. To nije ozbiljan pristup, to nije ozbiljan klub. Uprava je to i prepoznala konacno, tu trazite probleme i rijesenje problema.
Ne vidim kakve veze ima ta konkretna tablica kad se jasno vidi na njoj koliko je tko tu sezona odigrao, i opet je Široki bolji od brojnih tu. Ako se broji takvo sto, moze se brojiti i liga HB gdje je Široki nemilice tukao konkurenciju prije nekih 15 godina osvojivsi pet naslova prvaka, jer bilo sve to priznato ili ne, cinjenica je da se u sva tri slucaja radi o prvenstvu na nekompletnom dijelu BiH, tako da nema smisla uopce navoditi primjere bez da se svi u to ukljuce i igraju. U uvjetima istog broja - Široki je najbolji. Sloboda ako krene naprijed na pravi nacin, izgradi stadion i postane ozbiljan klub, Široki, Zrinjski, Sarajevo, Zeljo ce to prvi garantiram pozdraviti. Jer sto bolji uvjeti i kriteriji sudjenja u Tuzli, samo bolje svim ostalim organiziranim i kvalitetnim klubovima u drzavi i jaca liga. Nije liga jaca sto su jaca imena u njoj (a i to je subjektivan pojam), nego sto su bolji uvjeti i kvalitetnije momcadi. Nitko Slobodu ovdje ne omalovazava, govori se cisto realno, Slobodi sportski pozdrav.
Zadnja izmjena: BRT, dana/u 09 jun 2010, 14:38, ukupno mijenjano 1 put.

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 09 jun 2010, 14:34

Barney Stinson je napisao/la:
TaRgEt_ je napisao/la:
Dabar je napisao/la:ma svi će izgraditi stadione bolan,pa šta je vama pa dinamo ne more izgraditi stadion,ima para ko blata,a kamoli svi ti klubovi koje nabrajaš,pa ako se u naredni 15 godina izgradi ijedan stadion to će biti čudo,pa u kojoj ti državi živiš jebote,pa klubovi su nam na rubu ponora,a još im treba stadion da grade,biće dužni ko grčka...

Opet ti slabo kontas ili je nesto drugo arapi dali pare neki kredit i sve tako da ovdje se moze izgraditi stadion ali hajde nebitno .. i ne znam koji djavo uvijek dinamo spominjes sta je to dinamo majke ti da nema Mamica bio bi prosjek taraba , ali zasitice se i oni jednom vjeruj mi ... ja ne znam oko cega se svadjate glupoti Siroki je trenutno najorganizovaniji klub i ima najbolju infrastrukturu i to je tako ovo sto ce biti sada kada se izgradi nam stadion ostaje da vidimo ....
Nasi ovi ovamo vole dinamo, nisu ni svjesni sto se u njemu muti al ajde to je moje hajdučko misljenje... :P :P
I ne svadjamo se nego uljudno pricamo :D

I ja vise Hajduka volim i navijam za njega :)
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 09 jun 2010, 14:36

I ja vise volim Hajduka (ili kako neki dole kazu Ajduka)! :mrgreen:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 09 jun 2010, 14:38

Ima li ovakva tabela za ovih 9 godina od kad se igra zajednička liga?

Bez beze je ova gore,jer bošnjački klubovi imaju uračunate bodove iz 14 sezona a Široki iz 9 sezona i ispada da je Jedinstvo iz Bihaća bolji klub od Širokog.. Relevantna je ili tabela od 2002 od kad se igra zajednička Liga,ili ako hoćete da računate sve,onda i Širokom uračunajte bodove iz Lige u kojoj je igrao do 2002 i Borcu iz 1 Lige Republike Srpske.
Ako neko ima tu vječnu tabelu od 2002 neka je postavi,da vidim kako stoji Borac.

ps neka je postavi u neku drugu temu da ne zamaramo tuzlake ovdje,npr u temu premijer liga...

BRT
Kontakt:

Post Postao/la BRT » 09 jun 2010, 14:45

Za Schlagera.

slika

ne vidi se cijela, edit: http://img138.imageshack.us/img138/8199/ranglista.png

Zajednicka liga BiH. Bilo na prosloj strani koliko vidim...

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 09 jun 2010, 15:01

Probisvjet je napisao/la:I ja vise volim Hajduka (ili kako neki dole kazu Ajduka)! :mrgreen:
Ja tamo najviše "volim" Rijeku :mrgreen:
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 09 jun 2010, 15:10

Nemoj vise citirat **** mu

Imace oko 22.000 mjesta + teleskope koji ce se izvlaciti znaci oko 30.000
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 09 jun 2010, 17:07

Kakva rasprava je se danas vodila ovdje,propustio sam sve :D tek sad citao...Imacemo stadion,pusti ove sto pricaju bezveze,i spominju Dinamo :D
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

BRT
Kontakt:

Post Postao/la BRT » 09 jun 2010, 18:53

Pa fala bogu da cete imat, i trebate imat, Tuzla to zasluzuje. I onda jednom za promjenu pogledati sa stadiona utakmicu. :D

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 09 jun 2010, 20:04

slika
slika
slika

Valjal raja napravio mi jedan englez za Football Manager :mrgreen:

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 09 jun 2010, 21:22

Dobri dresovi,posalji Sabovicima da imaju i igraci ovakve dresove,dobar ti sponzor Tuzlanski pilsner ;)

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 09 jun 2010, 21:26

harry_90 je napisao/la:Dobri dresovi,posalji Sabovicima da imaju i igraci ovakve dresove,dobar ti sponzor Tuzlanski pilsner ;)
Šta dobar odličan sponzor :twisted:

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 09 jun 2010, 21:29

Frutek je napisao/la:
harry_90 je napisao/la:Dobri dresovi,posalji Sabovicima da imaju i igraci ovakve dresove,dobar ti sponzor Tuzlanski pilsner ;)
Šta dobar odličan sponzor :twisted:
Joj kako je danas sjeo na ovoj vrucini :D ,a gdje je Giprom :evil: hehe...

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 09 jun 2010, 22:30

BRT je napisao/la:Pa fala bogu da cete imat, i trebate imat, Tuzla to zasluzuje. I onda jednom za promjenu pogledati sa stadiona utakmicu. :D
Necemo ni kada se napravi stadion gledati utakmicu sa stadiona! Nego sa tribina! :lol:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 09 jun 2010, 22:49

Probisvjet je napisao/la:
BRT je napisao/la:Pa fala bogu da cete imat, i trebate imat, Tuzla to zasluzuje. I onda jednom za promjenu pogledati sa stadiona utakmicu. :D
Necemo ni kada se napravi stadion gledati utakmicu sa stadiona! Nego sa tribina! :lol:

Nismo mi navijači Sarajeva :lol: :lol: :lol:

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 09 jun 2010, 22:54

Kadeti izgubili od Zelje 0:2 na Tusnju,al opet ce igrat u finalu sa Borcem,valjda oni osvoje kup,dobro je pa ne vodi onaj baxuz Malkocevic ekipu :D

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 09 jun 2010, 23:19

harry_90 je napisao/la:Kadeti izgubili od Zelje 0:2 na Tusnju,al opet ce igrat u finalu sa Borcem,valjda oni osvoje kup,dobro je pa ne vodi onaj baxuz Malkocevic ekipu :D
Nema od kupa nista, mi smo pod utjecajem sihra! :lol:

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 09 jun 2010, 23:23

Probisvjet je napisao/la:
harry_90 je napisao/la:Kadeti izgubili od Zelje 0:2 na Tusnju,al opet ce igrat u finalu sa Borcem,valjda oni osvoje kup,dobro je pa ne vodi onaj baxuz Malkocevic ekipu :D
Nema od kupa nista, mi smo pod utjecajem sihra! :lol:
U ovaj vjerujem jer Malkocevic ne vodi tim,on da ima prednost od 5:0,uspio bi izgubit sljedecu 6:0 :mrgreen: covjek je za kup BiH baxuz.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 10 jun 2010, 11:35

Danas sastanak u kafezu na Slatini u 13h, sa lopatama i krampama da damo podrsku izgradnji stadiona! Simbolicno!
Nemojte da ja sam dodjem! :mrgreen:

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 10 jun 2010, 11:43

Probisvjet je napisao/la:Danas sastanak u kafezu na Slatini u 13h, sa lopatama i krampama da damo podrsku izgradnji stadiona! Simbolicno!
Nemojte da ja sam dodjem! :mrgreen:
Ponesi koju gajbu pive :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: mirza24 i 13 gostiju.