FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

ReufHerco
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la ReufHerco » 17 mar 2016, 13:08

bordobijeli je napisao/la:sve kad se sagleda nama je najveci problem sportski direktor odnosno trener , s parama koje smo raspolagali na pocetku sezone realno trebali smo uzeti titulu ali loš odabir igraca u oba prelazna roka su nas koštali ovog sto sad imamo .uprava kao uprava i moze proci ali moraju naci sportskog direktorto je koji je autoritet koji poznaje ligu i naci trenera koji ce suradjivati s direktorom ,znaci da sastave tim da ne fulaju s svakim drugim igracem .sportski segment kluba je izgubljen svake sezone mjenjamo po tri trenera po tom pitanju ne smije vise biti fula hocemo vrhunskog SD I TRENERA
Pozicija sportskog direktora je ukinuta u svim Tanovim klubovima. Tada je i postavljen Ješić kao trener-menadžer koji odlučuje o svemu. Tako da nama treba vrhunski trener-menadžer :)

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 17 mar 2016, 13:09

zagorski je napisao/la:Ako smo mi Tanu samo i isključivo klub koji će proizvoditi mlade igrače koje će on unovčavati i ako ga ne interesuje sportski uspjeh ovoga kluba i ako mu je svejedno na kojem će mjestu klub biti plasiran (kao što to neki objašnjavaju ovdje),onda mu kažem slijedeće: TAN ODLAZI!
ZA ŠTA I ZA KOJI CILJ ĆEMO MI ONDA NAVIJATI I TROŠITI SVOJE DLANOVE,GRLA I PARE!? DA TAN ŠTO BOLJE PRODA NEKOG IGRAČA!?
Ma marš više
Pa kako ce ga unovciti ako klub nije respektabilan, fakat se sjebem nekad sta ljudi pisu. Ne govorim konkretno za tebe brate, nego generalno kad se vode ovom logikom. Pa zasto Dinamo valja igrace po 10 mil eura, dok Hajduk ni blizu? Jedino ide s drugim, shvatite to vec jednom.
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.

Coromandel
Kontakt:

Post Postao/la Coromandel » 17 mar 2016, 13:14

zagorski je napisao/la:Ako smo mi Tanu samo i isključivo klub koji će proizvoditi mlade igrače koje će on unovčavati i ako ga ne interesuje sportski uspjeh ovoga kluba i ako mu je svejedno na kojem će mjestu klub biti plasiran (kao što to neki objašnjavaju ovdje),onda mu kažem slijedeće: TAN ODLAZI!
ZA ŠTA I ZA KOJI CILJ ĆEMO MI ONDA NAVIJATI I TROŠITI SVOJE DLANOVE,GRLA I PARE!? DA TAN ŠTO BOLJE PRODA NEKOG IGRAČA!?
Ma marš više
prijatelju, mnoge je ovog najvise strah...

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 17 mar 2016, 13:14

slika

Kontrolirani nogomet dečki . Bježi bolan od nas ovdje samo možeš livadski nogomet sprovodit .pojela bi ga liga . :evil:
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

Testo
Kontakt:

Post Postao/la Testo » 17 mar 2016, 13:17

Sarajlijica1946 je napisao/la:
HeraklitMracni je napisao/la:Jel Kuadio jos nas ? Slijedecu sezonu dati decku sansu !
Ja mislim da vise nije nas igrac,smijesno 2 godine tu lopte nije osutao,ibrakovo pojacanje!Sta je sa Kovacevicem?
Jarni je ukrao kouadia hajduku, inace momak je clan iste agencije kao jean kouassi.
kouadio dolazi iz siromasne zemlje i nema menadzera iza sebe da ga pogura, zato taj momak nikad nije dobio ni minute u dresu sarajeva iako je npr za denija simeunovica svemirski brod.
„Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako treba da igram.
Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme.
Rekao sam im da ja mogu da igram samo za Sarajevo.“

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 17 mar 2016, 13:17

Majkl je Dino Selimovic
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 17 mar 2016, 13:19

[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]

Hocemo Papeta. :kafa:

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 17 mar 2016, 13:22

Pantelija je napisao/la:Majkl je Dino Selimovic
Vec sam to shvatio brate ;) i mnogi su

Majkl
Kontakt:

Post Postao/la Majkl » 17 mar 2016, 13:23

Pantelija je napisao/la:Majkl je Dino Selimovic

Zar nisam Dzenan Uscuplic?

Nece biti smijenjena uprava,đaba ti je.Tan je zadovoljan sa ljudima koji su posteni i veliki zaljubljenici bordo boje.
ŠTA SE OVO DEŠAVA
FK Sarajevo najbolji i najorganizovaniji klub u regionu.
Najjaci i najbolji igracki kadar u BiH
U MENI GORI ZELJA SVAAAAAA
JEDAN JE CILJ JEDAN JE PUT SAMO JE JEDAN ŠAMPION
SVI U NAPAD JEDAN JE HASE

VivaLasVegas
Kontakt:

Post Postao/la VivaLasVegas » 17 mar 2016, 13:25

Ja nisam za smjenu uprave. Do kraja izdrzat sa Hurticem i pokusat izborit Evropu, a onda dovesti pravog trenera koji zna kako sa igracima, kako im dati moral da igraju svaka kao da je zadnja.

Pape jeste nasa legenda, ali on brate nije nikakav trener. Mutav je nekakav, ne zna sa igracima i dzaba. Gdje god je otisao nije nista napravio, pa nece ni sa nama. Mislim da bi nama najvise odgovarao trener tipa Marinovic, Jagodic, pa i ovaj Petrovic sa onom ludom facom :D

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 17 mar 2016, 13:26

VivaLasVegas je napisao/la:onda dovesti pravog trenera koji zna kako sa igracima, kako im dati moral da igraju svaka kao da je zadnja
Brate moj mili, koji put ovo se ponavlja, a ljudi 10 puta dosad promašili s trenerom.
Samo Saraj'vo.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 17 mar 2016, 13:27

Coromandel je napisao/la:
Ma marš više
Cega? Ovog prvog ili drugog dijela posta?

rasavoje
Kontakt:

Post Postao/la rasavoje » 17 mar 2016, 13:28

Svakako pozitivna vijest odlazak doticnog, iako msm da nije tacno sto je Edis rekao da je otisao bez ikakve stete po klub. Elem, najbitnije je da smo ga se rijesili, hvala Bogu na tome, jer svima nam je bila muka od njegove cjelokupne pojave. Ali na ovom ne smije stati, velika vecina nas je svjesna toga i necemo tako lahko odustati od namjera koje se odnose na dobrobit naseg kluba!!! Nadam se da ce Hurtic opravdati koliko-toliko povjerenje i da cemo izvuci sto veci broj bodova do kraja. Husref i kad nije s nama, pomaze, otvorio nam je oci, jer da se nije desilo ono sto se desilo, samo bi se jos vise produzila nasa agonija. Isto tako njegovo ‘neradovanje’ sa trenutnom ekipom, dosta govori o njemu kao covjeku. Jednostavno, ne moze se covjek natjerati da voli nesto drugo i kraj price, ali da profesionalno obavlja svoj posao, obavlja.

Jos da se kratko osvrnem na ovog forumasa Majkla, jer izbi mozak svojim postovima. Prosto nemoguce da ga covjek ne zapazi. Statisticki gledano, posto dan traje 12 h, manje-vise, lik provede cca. 10 h na forumu (pristupljeno 16.3.2016.), peglajuci ovu temu, nakucavajuci 40+ postova, dakle svako 15 minuta posta. Na stranu sve to, da on napise nesto novo i pametno, nego presipa iz suplje u prazno. Ko njega shvata ozbiljno i raspravlja se s njim, gori je od njega. Brate, ko je ovdje lud? I nije samo on, ima tu jos kandidata slicnih njemu. Hvala Bogu na foe listi. I da ne zaboravim, cestitke Majkl, upravo si dobio prvo pocasno mjesto u vec pomenutoj listi. :wave:

Hilmo, vic :thumbup: :mrgreen:

Samo slika
♥ ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje!

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 17 mar 2016, 13:30

Vrijedi procitati :clap: :salut:

samo izbrisite tacku izmdu mozzart i sport :D
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Evander
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Evander » 17 mar 2016, 13:40

Coromandel je napisao/la:
Ma marš više
O ovome upravo ja cijelo vrijeme palamudim.
Neki kao da strahuju pogledati cinjenicama u oci i pokusavaju i sebe i nas ubijediti da je ovakvo sto nije moguce.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
Zadnja izmjena: Evander, dana/u 17 mar 2016, 13:50, ukupno mijenjano 1 put.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 17 mar 2016, 13:48

Svi se treneri mjenjaju skaut ostaje,i sa svakim dobar i sa svakim sjedi na klupi.Njega niko niti dira niti spominje

Vidim da je Hame sa Hurticem tu i vrlo mi je drago,zbog toga.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

FKS1946
Kontakt:

Post Postao/la FKS1946 » 17 mar 2016, 14:01

miky_hz je napisao/la:Svi se treneri mjenjaju skaut ostaje,i sa svakim dobar i sa svakim sjedi na klupi.Njega niko niti dira niti spominje

On je ostavljen zbog ugleda kluba, lijepo se oblaci
M.Delac 2

Evander
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Evander » 17 mar 2016, 14:02

miky_hz je napisao/la:Svi se treneri mjenjaju skaut ostaje,i sa svakim dobar i sa svakim sjedi na klupi.Njega niko niti dira niti spominje

Logicno, ili je neciji rod illi neciji dobar jaran.
Uhljebili su ga kvalitetno.
Garant je Ibrakovic i za to kriv?
Volio bih vidjeti i provjeriti spisak svih uposlenih u klub unazad tri godine!?

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 17 mar 2016, 14:04

Avdica je Irfan doveo jos u ono vrijeme.Inače je neka veza preko onog ex.sudije Alečkovića završio sa Irfanom da stavi Avdica.Neznam sta ga još drži tu
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

badboy
Kontakt:

Post Postao/la badboy » 17 mar 2016, 14:11

zagorski je napisao/la:
badboy je napisao/la:Nevjerovatno kako je vecina raje pogresno shvatila strategiju i ciljeve koji su u klubu postavljeni dolaskom Tana.

Tan i njegova kompletna garnitura (strana i domaca) koja radi u klubu i oko kluba nikad, ali nikad nije obecala instant uspjeh!! Nikad. I titula koja je osvojena prosle godina nije bila planirana i bila je u neku ruku kompromis odnosno poklon navijacima nakon skoro deset godina bez sampionskog uspjeha. Pa potrazite ako vam nije mrsko, izjave nakon osvojene titule u kojima je nedvosmisleno receno da je taj uspjeh (titula) dosao ranije nego sto je to bilo planirano.

Ono sto Tan zeli, pordzava i sto ce podrzavati ubuduce je postepeni uspon. Prvo, sredjivanje osnovinih stvari (a to je uradjeno, dugovi, akademija, sredjen klub itd) Drugo, stvaranja uslova za digorocnu izgradnju tima iz vlastitih redova. I trece kad se stvori baza da ti 80% prvog tima popunjavas kvalitetnim igracima iz svog vlastitiog pogona koji duplo odskacu od generacije u ostalim klubovima onda osvajas titule, pokusavas napraviti iskorak u evropi i naravno prodajes igrace od cije prodaje klub zivi i dalje napreduje..

Naravno, moze se sad neko slagati s ovim ili ne slagati ali to je to je ta vizija,.To su ciljevi iza kojih je investirtor naso interes i iza kojih je odlucio da investira. Ko imalo zeli da bude realan, sagleda cjelokupnu situaciju u ostalim klubovima, uopste u BiH sportu pa ako zelite i u drzavi i razmislja dugorocno ovo je jedini ispravni i ordziv put. Bez obzira na trenutni sportski rezultat mi smo vec za nekoliko stepenica iznad svih sportskih kolektiva u drzavi (ne samo fudbalskih klubova) i to je ono na sto se treba fokusirati i na cemo treba dalje raditi.
Da li uopšte negdje postoji klub koji popunjava 80% igrača igračima iz vlastitog omladinskog pogona? Drugo zar zaista misliš da mi možemo u ovoj državi i sa ovakvim radom gdje ima i korupcije i nepotizma i svašta ikada doći na taj nivo da popunjavamo 80% igračkog kadra iz Akademije i još da ti igrači budu kvalitet? Treće ako negdje i postoji takav klub (80% igrača iz vlastitih redova) onda su ambicije takvog kluba samo da postoji nisu sigurno da nešto osvaja. Možda tek s vremena na vrijeme kada se pojavi neka ekstra kvalitetna generacija da nešto osvoji ili ostvari neki uspjeh.
A ako je ovo zaista vizija Uprave/Investitora onda je to grozno. Ovo može biti cilj samo ako ti je primarni cilj prodaja mladih igrača i zarada na istima,a sportski uspjeh nešto sasvim sekundarno.
FK Sarajevo zbog svoje historije,tradicije,navijača,ugleda mora biti klub koji će nešto značiti bar u državnim okvirima i koji će prednjačiti u svemu,pa i po sportskom uspjehu.
Ja mislim da mozemo, nije to ni do drzave ni do nepotizma, ni do koga drugog nego do nas. Generalno se u drustvu za sve optuzuje drzava sistem i sve to sto ti nabrajas a ustvari krivi smo mi sami, mi svojim ponasanjem i postupcima stvaramo taj sistem vrijednosti. Zato sam i napisao u jednom od postova da jedino sto zamjeram upravi je sto nisu postavili prave strucne ljude u akademiju koji znaju raditi posao, koji se vode ispravnim principima a ne mahalom i koji su sposobni da nam izbace igrace zeljenog kvaliteta. Drugo, smeta mi sto su i prosle godine za vid kratkorocnog uspona (sto se pokazalo odmah protiv Lecha) zapostavili akademiju odnosno umjesto starohana, zasto nisu kupovali i dovodili djecu kako iz BiH tako i iz okruzenja. Na butmiru stvaramo takve uslove za razvoj talenta koje niko drugi nema i sva talentovana djeca bez obzira odakle su treba da budu u FKS i da FKS stvori uslove da ta djeca dodju u FKS umjesto da treniraju po Drugim BiH klubovima ili klubovima u recimo Makedoniji, Kosovu, Crnoj Gori, Sandzaku, Albaniji, itd.. Znaci nije pitanje jedne generacije nego sve i jedne generacije, svake godine. Sad jel 80% ili 70% igraca iz akademije to sad nije bitno, Nisam mislio bukvalno, Vecina igraca treba da dolazi/stasava iz vlastitih redova a za tako nesto ti treba realno 3-4 godine strasnog rada u svim segmentima od regrutovanja to finalnog proizvoda. Takvih klubova/primjera imas koliko hoces. Dinamo i Partizan sa svojim skolama i akademijama su ti najblizi primjeri kolima bi mi trebali da se priblizimo a ne da od njih kupujemo njihove odpadke.. Naravno kupit ces i ponekog kvalitetnog igraca sa strane, po potrebi, ciljano ali to nije primarno.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: haris004 i 21 gost.