SP - Grupa D

11. juni - 11. juli

Moderator/ica: admin

Ko ide dalje?

Njemačka
241
44%
Srbija
136
25%
Gana
129
24%
Australija
37
7%

Ukupno glasova: 543

Bily Piton
Kontakt:

Re: SP - Grupa D

Post Postao/la Bily Piton » 09 jun 2010, 16:14

Ma Vidić mora igrati..
PFC Forever!!!

Ponosan što sam Srbin!

Jedan je CLEO 9 !!!

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 09 jun 2010, 16:40

Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 09 jun 2010, 17:12

Virtu4l je napisao/la:
harishp je napisao/la:Lakse nego vi rezervni navijaci.
Evo na šta mislim kad kažem da mu svaka zlata vrijedi 8-)

Normalno. Pa nije on džaba zlatna kanta foruma. :lol:
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

HOPLIT

Post Postao/la HOPLIT » 09 jun 2010, 21:46

Protiv Gane:

Ivanovic- Lukovic- Vidic- Obradovic

Mark my words.
YNWA!

džakailibu
Kontakt:

Post Postao/la džakailibu » 09 jun 2010, 22:24

vrlo je moguce da srbija kiksa protiv gane. trener je iz srbije, ganci nisu loši, igraju na svom terenu(de fakto) + mentalitet. i istina sto kaze stankovic da je ta prva tekma finale prije finala jer sa kiksom se moraju vaditi protiv svaba- e to bi bila tekma. u ovoj grupi bi moglo biti svega.
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 09 jun 2010, 23:36

ako srbija kiksa protiv gane (u sta ne vjerujem) vadjenje protiv njemaca ce biti tesko...

uostalom njemacka je protiv srbije, kao i ranije jugoslavije, igrala 90% utakmica dobro i skoro sve pobjedjivala...

kratki pregled:

SP 1954, 4.finale: njemacka - jugoslavija 2-0 (jugoslavija je tada bila favorit, i uprkos tome nije pobjedila njemce)
SP 1958, 4.finale: njemacka - jugoslavija 1-0 (jugoslavija bolja od njemaca, ali opet neuspjesnija)
SP 1962, 4.finale: jugoslavija - njemacka 1-0 (jedina velika pobjeda nad njemackom)
SP 1974, 2.faza: njemacka - jugoslavija 2-0 (doduse, nijemci bili favoriti + domacini)
EP 1976, polufinale: njemacka - jugoslavija 4-2 (opet ti nijemci, kako se usudjuju da pobjede u sred beograda?)
SP 1990, grupa: njemacka - jugoslavija 4-1 (lothar matthaus zablistao protiv sjajne generacije)
SP 1998, grupa: njemacka - jugoslavija 2-2 (jugoslavija bolja, ali opet nema pobjede)

kao sto vidimo, u 7 utakmica gdje su nijemci igrali protiv srpskih igraca, 5 puta je bila bolja njemacka a samo jednom je izgubila... cak i kada su bili slabiji, uspjeli su pobjediti (1954,1958)

mislim da srbija nece kiksati protiv gane, jer ce ih to kostati prolaza... protiv njemaca nema vadjenja... moje misljenje... ;)
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 10 jun 2010, 01:10

HOPLIT je napisao/la:Protiv Gane:

Mark my words.

Pa to je sastav koji se juče čitav dan provlačio po medijima,mada me pomalo čudi to što u prvih jedanaest nema Kolarova, ali moguće da je sve samo mala Antićeva zamka. Evo i kompletnog tima za koji se govori da bi mogao početi meč sa Ganom:

----------------------------------------STOJKOVIĆ------------------------------------------------

----IVANOVIĆ-------------VIDIĆ---------------------LUKOVIĆ-----------OBRADOVIĆ-----------

----JOVANOVIĆ---------MILIJAŠ-------------------STANKOVIĆ-------KRASIĆ-----------------

----------------------------PANTELIĆ---------------ŽIGIĆ----------------------------------------
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 10 jun 2010, 01:16

Obrnuo si pozicije Krasicu i Jovanovicu, odnosno Milijasu i Stankovicu...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

HOPLIT

Post Postao/la HOPLIT » 10 jun 2010, 01:52

alan_kardec je napisao/la:
HOPLIT je napisao/la:Protiv Gane:

Mark my words.

Pa to je sastav koji se juče čitav dan provlačio po medijima,mada me pomalo čudi to što u prvih jedanaest nema Kolarova, ali moguće da je sve samo mala Antićeva zamka. Evo i kompletnog tima za koji se govori da bi mogao početi meč sa Ganom:

----------------------------------------STOJKOVIĆ------------------------------------------------

----IVANOVIĆ-------------VIDIĆ---------------------LUKOVIĆ-----------OBRADOVIĆ-----------

----JOVANOVIĆ---------MILIJAŠ-------------------STANKOVIĆ-------KRASIĆ-----------------

----------------------------PANTELIĆ---------------ŽIGIĆ----------------------------------------
Nisam to čitao. Smatram da će Antić ući oprezno u ovu utakmicu a formacija sa Kolarevim bi možda bila malo previše napadački orijentisana.
YNWA!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 10 jun 2010, 02:15

Virtu4l je napisao/la:

Naravno, i to svrshishodna da pohranjuje takve kao vi u tu ''sjajnu''spravu. 8-)
Pa nek komunalno sa vama barata poslije.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

KONGO
Kontakt:

Post Postao/la KONGO » 10 jun 2010, 02:49

1.Njemacka
2.Gana
Izronio je Stari za one što ga vole (Juli 23, 2004)

stize BORAC
Kontakt:

Post Postao/la stize BORAC » 10 jun 2010, 08:49

Srbija-Gana 3-1
Njemacka - Australia 4-2
Njemacka - Srbija 1-2
Gana - Australia 2-0
Srbija - Australia 3-0
Njemacka - Gana 2-0

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 10 jun 2010, 08:54

Bily Piton je napisao/la:
NoName je napisao/la:Joj vidi ovog Bily-a, ko' da smo mi glupi pa ne znamo da on pristupa forumu sa PC-a (Personal computer). Nisi brate morao da i to definišeš i taj detalj, šta ćeš napisati ako nekad kupiš laptop pa budeš izašao iz Prijedora, nećeš valjda svaki put da ulaziš u profil i mijenjaš lokaciju.

Pa vidiš možda sam trebao i to uraditi..jer sve u svemu bolje je biti definisan,nego ovo drugo...A tebi što smeta što ja znam ko sam i odakle sam,za to ti ja nisam kriv...ili možda ne znaš ćirilicu,pa te bune ti silni "znakovi" u mom profilu..
Moj Bily, ti odmah prebaci na neke teške teme. Ćirilicu znam, ne smeta mi, drago mi je da znaš ko si i odakle si, to je veoma bitno, samo malo pokušaj stvari ne posmatrati kroz prizmu nacionalizma. Samo opušteno, ovo je sportski forum, zezanje je valjda dozvoljeno.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 10 jun 2010, 11:07

Ovu pjesmu Njemacka reprezentacija slusa pred svaku utakmicu,nesto kao motivacija,2006.-te je to bila pjesma "Dieser weg" (Xavier Naidoo),inace Dj ekipe je Sami Khedira koji je zamjenio Asamoaha kao DJ-a

[youtube][/youtube]
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

deni_23
Kontakt:

Post Postao/la deni_23 » 10 jun 2010, 12:33

moja prognoza predka grupe D

Srbija
Gana
Njemačka
Australija

moj predak jeste malo cudan ali se nadam dace biti takav poredak na karaju

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 10 jun 2010, 13:40

harishp je napisao/la:

Naravno, i to svrshishodna da pohranjuje takve kao vi u tu ''sjajnu''spravu. 8-)
Pa nek komunalno sa vama barata poslije.
ajde momci primirje :)

slobodaU<3
Kontakt:

Post Postao/la slobodaU<3 » 10 jun 2010, 14:35

mislim da dalje sigurno ide njemacka,drugi izbroj je australija,nemaju oni toliko losu ekipu da bi je svi unaprijed otpisali a to ce dokazati odma protiv njemacke!!!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 10 jun 2010, 14:42

Nakon Essiena,Muntaria,Kingsona trojice najbitnih igraca Ghane izgleda da ni Asamoah nece videti prve utakmice sa Srbijom a za dalje postoji mogucnost.Dosli su sa velikim ocekivanjima u Afriku ali oco ih je skroz pokoselo i sanse su im sada svedene na minimum sto se tice nekoga znacajnieh uspeha.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 10 jun 2010, 14:50

Virtu4l je napisao/la:

Treba nam više takvih... :mrgreen:
"Indija,Pakistan..."

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 10 jun 2010, 14:54

Teodosic Milos je napisao/la:
Devil je napisao/la:Nakon Essiena,Muntaria,Kingsona trojice najbitnih igraca Ghane izgleda da ni Asamoah nece videti prve utakmice sa Srbijom a za dalje postoji mogucnost.Dosli su sa velikim ocekivanjima u Afriku ali oco ih je skroz pokoselo i sanse su im sada svedene na minimum sto se tice nekoga znacajnieh uspeha.
Brate,jel sigurno ne igra Muntari ?
Muntari se povredeo u jednoj prijateljskoj tekmi nedavno i bez icije dozvole otisao u Englesku na preglede i tamo su ustanoveli da verovatno nece moci igrati protiv nas.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Zaključano

Natrag na “Svjetsko Prvenstvo: Južna Afrika 2010.”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.