Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
22
24%
3) 15 ili više
41
44%

Ukupno glasova: 93

Neutral
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la Neutral » 21 feb 2009, 00:55

Editovao, razlog je nebitan.
Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 20 avg 2013, 16:22, ukupno mijenjano 1 put.

Edib86
Kontakt:

Post Postao/la Edib86 » 21 feb 2009, 01:40

I od mene dobrodoslica keno, drago mi je da se sve vise Zuto-Crnih javlja, ma jednom ko istinski navija za Dortmund do groba ce, a to se najbolje pokaze u teskim trenutcima, ko sto je Dortmund imo financijsku krizu od 150 Milioma Eura (mogo ga je Dodik komotno kupiti), isto ko sto covijek tek kad se tesko razboli vidi ko su mu je pravi prijatelji.Eto ja koliko sam fanatik da haman sve imam od Dortmunda, od dresa, salova, kapa, kacketa, pa do pernica cetkicu za zube, olovke i necete vjerovati posteljinu imam za spavanje...Jedino nemam da izvinete donji ves i komplet trenerku (donji i gornji dio).

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 21 feb 2009, 02:09

Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 20 avg 2013, 16:22, ukupno mijenjano 1 put.

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 21 feb 2009, 17:25

isprovocira leman salihovica, stari lisac ovaj svabo, da ga pogodi odose seljaci na prvo mjesto

Željoman
Kontakt:

Post Postao/la Željoman » 21 feb 2009, 17:29

znao sam da ce fulit,**** zivot,da je pogodio bio bi heroj Hoffenheima
Džeko-Ibišević-NEZAUSTAVLJIVO

bh hrvat
Kontakt:

Re: 1899 Hoffenheim

Post Postao/la bh hrvat » 21 feb 2009, 18:31

amerosm je napisao/la:Amire molim te opet procitaj ono sto sam napisao. U ovoj mojoj tabeli se gledaju samo utakmice (npr. Hoffenheim - Wolfsburg; Hamburg - Bayern itd.). Nisu uzete u obzir utakmice protiv Frankfurta, Bielefelda, Cottbusa, Gladbacha itd.
Od ekipa koje se nalaze u prvom dijelu tabele imaju samo 8 bodova, sto dovoljno govori da nemaju jos kvalitet da se nose sa najacim. Jedino sto su gore od navednih zasluzeno pobjedili bio je HSV (ne pravdam taj poraz, ali HSV-u su tada falila 4-ica igraca iz prve postave).

Ovo malo bolje jos da ti pojasnim.

Leverkusen - odigrali obje utakmice i Leverkusen im ocito lekciju
Bayern - nesretno izgubili, Bayern imao srece, koju je Hoffenheim imao protiv Wolfsburga
Bremen - Bremen se nakon 4-1 opustio, i prije su se vratili u utakmicu zbog gluposti Mertesackera nego svojom igrom
Stuttgart - zavrsena utakmica 0-0, u njoj imao Stuttgart vise od igre
Hertha - zasluzena pobjeda Berlinaca, gledao sam tu utakmicu zatvorili Salihovica i Ibisevica i odmah Hoffenheim nije bio opasan
Schalke - vise sretno nego zasluzeno dosli do boda, sudija iskljucio Jonsa a covijek nije nista uradio, pa onda iskljucio ja mislim Kobiashvilija
HSV - zasluzena pobjeda, ali kako sam gore rekao tada nisu igrala 4-ica igraca iz prve postave HSV-a (Atouba, Jansen, Guerrero, De Jong). Dovoljno govori o problemima HSV-a tada da je stoper Mathijsen igrao na na lijevoj strani u veznom redu.
Wolfsburg - imali srecu koji nisu imali u Minhenu, i kako svabo kaze sve se izjednaci na kraju sezone

Zakljucak: Hoffenheim je za mene ekipa koja se nalazi izmedju 5-10 pozicije po kvaliteti, euforija ih je nosila prvi dio sezone, neki ih potcjenjivali, ali sada su procitana knjiga, znas da trebas zatvoriti Ibisevica (dok je bio zdrav) i Salihovica i dobijes utakmicu. Jednostavno nemaju taj kvalitet kao sto imaju npr. Bayern, vidio si HSV zatvorio Riberya, oni idu na drugu stranu preko Schweinia, ili korz sredinu sa Ze-om itd.
Hoffenheim je ekipa ista kao prosle godine moj HSV, koji je puno zavisio od Van der Vaarta, igra se samo svodila na njega i ako si njega zatvorio dobijes utakmicu, sto je npr. ove godine druga prica, imas jednog Jarolima koji ide korz sredinu, jednog Trochowskog koji mjenja strane, jednog Guerrera koji nekad igra kao play-maker i jednu radilicu koji uvijek vrsi pritisak, i jednog igraca koji ima taj "killerinstinkt" kao sto kazu njeci u Petricu.
Naravno da Cottbus nema igrace koje mogu uraditi ovo gore navedeno, ali vidis trenutno da puno ovise o Vedadu i Seji, pa ne moze ni Sejo sve sam. Nemojte me sada pogresno shvatiti ovo sto cu napisati, ali ova povreda Ibisevica je strasna, ali trebalo nek shvate glupi njeci koliko im znaci. Kad su on i Salihovic razvalili Slovence na stanici Hoffenheima niko nista ne pise, ali je tu vijest da je Weis debitovao za njemacku i komentari novinara i ostalih ljudi. Yebo ih Weis gdje je on sada.
joj strucnjaka, lupetanju nigdje kraja. ljudi uvaljuju 118 golova po utakmici. za to se dolazi na stadione

Mukiol
Kontakt:

Post Postao/la Mukiol » 21 feb 2009, 18:37

Steta za Salihovica mogao sa proslaviti, Hoffenheim mozda nece biti prvak, ali je sigurno da ce do kraja sezone ostati među bar prvih 5 timova na tabeli, Demba Ba sjajno odigrao partiju:D
mB!

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 21 feb 2009, 18:42

Sto se ona rezerva stutgarta izblamira, upade covjek kao da je ga neko pokosio a nigdje protivnickoga igraca. kao da je zlatku vujovicu nesto u rodu

amir
Kontakt:

Post Postao/la amir » 21 feb 2009, 19:45

Kazu "strucnjaci" da ce Hoffenhajm pasti u formi (kazu kako su procitani), to govore iz kola u kolo, a ljudi prvi na tabeli nakon 21 kola i 95 % su do sada bili prvi na tabeli, e svaka cast ekipi Hoffenhajma, bravo momci samo tako nastavite i pobijedite Dortmund u iducem kolu i smijesi vam se liga prvaka na jesen.
Iduce kolo moze dosta toga pokazati a sastaju se:
Herta-Mehlengladbah
Werder-Bajern
Dortmund-Hoffenhajm
nadam se da ce i nakon 22 kola Hoffenhajm biti prvi
Zeljeznicar, Juventus, BiH, Italija, Salihamidzic, Del Piero, Ibisevic
Dok sunce sja, dok disem ja, voljet cu vas ja
Vedad Ibisevic-veliki igrac-veliki covijek-veliki golgeter

Edib86
Kontakt:

Post Postao/la Edib86 » 21 feb 2009, 23:10

Ma brate nije pogodio iz jednog jednostavnog razloga, zato sto ono uopste nije bio penal, jes bilo malo guranja ali za penala nije bilo.Ista situacija Slo-Bih kad su oni dobili neregularni penal pa fulali.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 21 feb 2009, 23:37

Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 20 avg 2013, 16:26, ukupno mijenjano 1 put.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 22 feb 2009, 02:53

Ah ja, moram reci da mi je Dzeko spasio vikend sa svojim golovima ( jos protiv herthe-nepodnosljive :o i jos odlucujuci gol "nakanta" se na Simunica :lol: ). Bravo Edo, majstore.
Steta stvarno sto izgubise onu utakmicu u Parizu, glupim greskama golmana u zavrsnici, zato danas nije ni branio..vukovi imaju problem sa golmanom. Rezultat od 0-2 jeste tezak, ali ja vjerujem da mogu proci dalje...
Vom Jäger zum Gejagten

KenoRob
Kontakt:

Post Postao/la KenoRob » 22 feb 2009, 03:10

vala wolfsburgu jos samo fale hasagic i spahic

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 22 feb 2009, 08:55

Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 20 avg 2013, 16:29, ukupno mijenjano 1 put.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 feb 2009, 13:15

Nakon sto protekla dva dana nisam imao vremena da pisem svoj sljedeci post o velikanima Bundeslige, nakon dva dana zakasnjenja cu pisati o bombaderu Bundeslige. Naravno rijec je o legendarnom Gerd Muleru (Gerd Mueller).
Ovaj veliki igrac je rodjen 5. novembra 1945. godine u Nordlingenu (grad koji se nalazi 100 km zapadno od Minhena). Svoje prve korake Gerd Miler je zapoceo u lokalnom klubu pod imenom TSV 1861 Nordlingen, gdje je do svoje 15 godine igrao za omladinske pogone, da bi u sezoni 1962/63 presao u prvu ekipu. U svojoj premijernoj sezoni tada u trecoj njemakoj ligi je postigao 18 golova u 22 odigrane utakmice. Nakon ove impresivne statistike skauti TSV 1860 Minhena su bacili oko na njega i pozvali ga na probni trening. Kada je Gerd Miler zadovoljio ukuse celnika ocekivao se potpis ugovora, no dogodilo se nesta sto rijetko ko zna (pa cak i oni najvjerniji navijaci Bayerna). Naime u junu 1964. godine, Bayern je kod Milera poslao svoje celnike da potpisu s njim ugovor i da se predstave kao celnici 1860 Minhena. I tako je Gerd Miler umjesto za Bundesligasa tada potpisao za drugoligasa Bayerna. U svojoj prvoj ali i posljednjoj sezoni u drugoj Bundesligi je u 26 utakmica postigao 33 gola. Bayern je nakon toga usao u Bundesligu gdje Gerd Miler poceo resetati protivnicke mreze i obarati sve moguce rekorde koje i do danas drzi.

O rekordima

Gerd Miler je u dresu "elfa" debitirao 12.10.1966 godine protiv Turske i tu je odmah dobio odredjene kritike jer je vjerovali ili ne ispustio dvije 100 % prilike. No medjutim to na "Bombadera nacije" nije ostavilo traga vec je u sljedecoj utakmici protiv Albanije postigao 4 gola (jos je to uspio cetiri puta) i do danas drzi rekord o postignutim golovima u jednoj utakmici (sto se njemacke reprezentacije tice). "Bombarder" je u 62 utakmice odigrane za "elf" postigao 68 pogodaka (u prosjeku 1,097 golova po utakmici) i do danas je najbolji strijelac njemacke reprezentacije. U Bundesligi je takodjer obarao sve moguce rekodre. Naravno svi znaju za onaj rekord od 40 postignutih golova u jednoj sezoni, no tu je bilo jos dosta toga. On je jedini igrac koji je sedam puta uspio da bude najbolji strijelac Bundeslige, pored toga drzi prve tri pozicije najboljih strijelaca Bundeslige u jednoj sezoni (1972-40 golova; 1970-38 golova i 1973-36 golova). Pored toga je jedini igrac do danas u Bundesligi koji je uspio da ima vise postignutih golova nego odigranih utakmica, i to ne jednom vec cak pet puta (u sezonama 1970,1972,1973,1976,1977).
"Kleines dickes Mueller" ("Mali debeli Miler"), kako su ga jos zvali u njemackoj postigao je u ukupno 427 odigrane utakmice u Bundesligi 365 golova (0,89 golova po utakmici) sto je opet rekord Bundeslige kojeg niko nije uspio srusiti.
Sto se tice velikih takmicenja sa reprezentacijom i tu je Gerd Miler imao rekorde koje je nazalost i neko uspio srusiti. Na dva odigrana SP-a on je postogao ukupno 14 golova i to je rekord koji je trajao 32 godine. Na SP-u 1970. godine je postigao 10 golova i tu drzi drugo mjesto odmah iza Fontaine (koji je uspio postici na jednom SP-u 13 golova). Sto se tice EP-a i tu je Gerd Miler apsolutni rekorder sto se tice postignutih golova, ali to je malo komplikovanije. Naime posto su se EP-a sve do 1980. godine igrale samo polufinalne i finalne utakmice UEFA je do tada racunala i golove postignute u kvalifikacijama, i tu je Gerd MIler rekorder jer ima ukupno 12 postignutih golova. Jos jedan rekord koji ide u bogatu karijeru velikog strijelca je i taj da je u ukupno 1204 utakmica (bilo da su sluzbene ili prijateljske utakmice) postigao ukupno 1455 golova sto u prosjeku znaci 1,21 gol po utakmici. Gerd Miler je i dalje bio poznat po tome da je jedini igrac kojeg su morali cuvati dva igraca zbog njegove opasnosti po protivnicki gol. Jednostavno to je bio igrac koji se uvijek nalazio na pravom mjestu i koji je znao sta mu je posao. Mozda ce neko jos uspjeti srusiti neki njegov rekord, ali sve da se obori to je nemoguce. Jednostavno moze se reci da je Gerd Miler najbolji strijelac svih vremena u nogometnoj historiji.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 22 feb 2009, 14:28

Odlicno, ali "bomber" ima(imao) jednu mrlju iz privatnog zivota, naime postao je lijeceni alkoholicar po zavrsetku karijere. Beckenbauer ga "ubaciva" pocetkom '90-tih u Bayernov pogon ( trener amatera i kadeta)i na neki nacin mu "spasava" zivot. Danas isto radi u Bayernu kao Co-trener 2 ekipe...problema sa alkoholom se rijesio...
Amerosm, ti bi trebao ovo sve upakovati na jedno mjesto i staviti pod svoju kolumnu (ima topic za to)...nece se izgubiti, uvijek se moze lahko naci, pogotovo ako imas namjeru jos pisati ( sto se ja nadam). Pozzz
Vom Jäger zum Gejagten

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 22 feb 2009, 18:51

pravo mi je bilo žao salihovića kada je promašio penal :(
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 feb 2009, 19:07

Evo Gladbach prijavo DFL-u da se utakmica izmedju njih i Hoffenheima registruje u njihovi korist sa 3-0, jer su dva igraca Hoffenheima navodno zakasnili 10 minuta na doping kontrolu. Njemacki lijecnici izracunali dovoljno je samo 10 minuta da doping test ispadne negativan.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 22 feb 2009, 19:23

Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 20 avg 2013, 16:28, ukupno mijenjano 1 put.

Edo_Majka
Kontakt:

Post Postao/la Edo_Majka » 22 feb 2009, 19:37

Rz88 je napisao/la:opet je onaj baum~ kako se vec zove zabio za gladbach iduce sezone igra u bayernu cudo :mrgreen:
Baumjohan se zove i to sledeci upropasteni igrac koji ce nakon godinu dana napustiti Bayern kao Jansen(danas 2 gola za HSV)Schlaudraff,Karimi i mnogi drugi :roll:
Tracy McGrady!!!

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.