FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png
Re: RE: Re: FK Sarajevo
Alal vera majstore za sve napisano.zagorski je napisao/la:FK Sarajevo je u svojoj 70-godišnjoj historiji imalo i uspona i padova. Gubilo se pobjeđivalo se,osvajale se titule borilo se za opstanak,bilo je blistavih trenutaka,a Bogami bilo je i kriza,kako onih rezultatskih tako i onih drugih. Međutim,nijedna kriza u 70-godišnjoj historiji Kluba nije tako ozbiljna i zabrinjavajuća kao ova trenutna u kojoj se nalazimo. Da KRIZA,dobro ste pročitali,iako će neki reći da je ovo pretjerana kvalifikacija i da je samo izraz navijačkog nezadovoljstva zbog slabijih rezultata u zadnjim utakmicama pogotovo sinićnjim teškim porazom od Slobode i ispadanjem iz KUP-a. E pa nije! Ovo je kriza i to možda najveća kriza u historiji FKS! Zašto? Evo zašto:
Od 2013. Godine FKS je faktički privatan klub,to je kulminacija rada 'bordoprijatelja' i nove rukovodeće strukture Kluba. Dakle da bi se klub iščupao iz finansijske krize u kojoj je tada bio i da bi se vratila nagomilana dugovanja,u skladu sa novim statutom upravljačka prava u skupštini prodana su milioneru Vincentu Tanu koji se obavezao da isplati dugove kluba tako da Klub može početi sa radom faktički od nule. Takođe da bi ostvario i svoje interese (što je normalno) Tan je odlučio da izgradi fudbalsku akademiju koja će školovati mlade igrače od kojih će najtalentovaniji dobiti priliku da zaigraju za prvi tim,a on će dobiti priliku da njihovim transferima povrati uložena sredstva,a nakon nekog vremena i da čisto zarađuje. Dakle gledano iz Tanove perspektive dobar poslovni potez,a iz naše perspektive potez očajnika,ali ipak i prilika da se kvalitetnim radom Klub postavi na zdrave noge.
Navijači su zdušno pozdravili i podržali ovaj potez jer su u novim ljudima u Klubu prepoznali ljude koji prije svega vole ovaj klub,a znaju i hoće da kvalitetno rade. Dok su u Tanovom ulaganju prepoznali priliku da se Klub koliko-toliko izdigne iznad sivila PL BiH. I šta se desi nakon toga!?
Resursi kojima je raspolagao Klub nisu ni 20% iskorišteni kako treba! Istina osvojio se je KUP,zatim i titula (jedva doduše),ali sa ovakvim resursima i mogućnostima Klub je trebalo da je već sada dominantan u ovoj našoj ligi i da kvalitetom odskače od ostatka iste. To je bilo nešto sasvim normalno,to smo očekivali,to su očekivali i naši najljući konkurenti. Ali ništa od toga,mi sada strahujemo od jedne Slavije,Rudara i grčevito se borimo da izborimo nastup u Evropi.
Nakon početnih par dobrih poteza ova Uprava je u potpunosti izgubila konce i ušla u seriju grešaka i pogrešnih poteza,što zbog neznanja i nesposobnosti što zbog mutnih radnji i želje da se izmuze Tan.
Ukratko da se prisjetimo nekih:
-ulaženje u razne 'talove' sa kojekakvim menadžerima,interesdžijama i sumnjivim osobama,
-nepotizam prilikom zapošljavanja u Klub,nešto slično kao što političari rade u državnim firmama,
-katastrofalne pogreške u sportskom dijelu,loše procjene i stalne smjene trenera,odlasci i dolasci igrača,
-pokušaji da se zloupotrijebi Tan i njegov novac,
-afera 'punac' (ja lično se nisam popišanije osjećao kada je FKS u pitanju još od osamdeset i neke i onog famoznog oduzimanja bodova i proširenja lige)
-da ne nabrajam dalje...bilo je tu još dosta što većih što manjih propusta,
Sve ovo je dovelo do:
-nepovjerenja od strane Tana kada su finansije u pitanju i njegovog distanciranja od prvog tima te uskraćivanja daljih (eventualnih) ulaganja u ekipu
-velikog nezadovoljstva navijača uzrokovanog lošim rezultatima u posljednjoj sezoni,lošim radom sportskog dijela kluba i činjenice da su drugi klubovi sa puno manje sredstava i mogućnosti više postigli u sportskom dijelu već mi.
Zašto je ovo kriza?
Zato što navijači i članovi Skupštine Kluba faktički više nemaju nikakvog uticaja na sam Klub,pogotovo nemaju uticaja da nešto zahtjevaju ili traže. Ni smjene,ni odgovornost,ni izvještaje,ništa! To pravo,kao i pravo odlučivanja ima isključivo i jedino gospodin Tan! Ali je pitanje koliko on u stvari više i hoće i želi da se time bavi. Jer,njemu je dovoljno da Klub postoji,povremeno izbaci nekog igrača kojeg će unovčiti i to je to.
I ovo je jako bitno,FKS je prodat Vincentu Tanu za određeni iznos,ali nikada nije do kraja razjašnjeno i faktički nije jasno (govorim iz perspektive navijača) za koju tačno cifru i koje su njegove obaveze (osim vraćanja duga Kluba),kome šta pripada kada je lova u pitanju. Evo konkretno pare od Cimirota!? itd.
I na kraju postavlja se pitanje je li vrijedilo??? Je li vrijedilo da za vraćen dug i Akademiju damo Klub nekome koga faktički nije puno briga za isti i ko neće puno u njega ulagati,to je već i pokazao i javno rekao.
Sada šta i kako dalje? Otići će i Ješić ovih dana,to je sigurno,ALI šta onda,opet neki novi 'Ješić','Jarni','Kodro'...pa dokle više.
Koja je vizija ovog Kluba,koja je vizija Tana bolje reći???
Šta navijači mogu očekivati u narednom periodu???
Šta mi možemo uraditi da bude bolje???
I ima još mnogo pitanja bez odgovora...
Mnogo dobrog bi se moglo desiti u vremenu pred nama,ali nažalost (i bojim se toga) i mnogo lošeg. Evo već sada smo predmet šprdnje po medijima i kod navijača drugih klubova,a evo i predmet smo istrage NSBiH.
Bojim se Bogami totalnog kraha,otvorenog sukoba navijača i rukovodstva Kluba,možda čak navijača i samoga Tana.
Puno problema i dilema,a nigdje rješenja,a ni mi sami više ne možemo uticati i ne možemo uraditi pa skoro ništa,kao što smo mogli u bliskoj prošlosti.
Daj Bože da ovo izađe na dobro!
Konacno da neko shvata situaciju, da vidi kako stvari stoje i da zna to napisati da svima bude jasno.
Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
- obiteljskicovjek
- Kontakt:
Re: RE: Re: RE: Re: FK Sarajevo
To sto on ima milione, mene zaboli neka stvar. Mi od tih njegovih miliona nista nemamo.
On nije vratio nase dugoove, nego dugove kluba koje je njegovo vlasnistvo i igracka.
Kontas razliku?
Azmir je dosao u Slobodu i dao svoje pare.
Tan je dosao u Sarajevo i dao pare da ga kupi. To je njegov klub sada.
Sloboda nije Azmirova.
To je razlika.
Neko daje pare iz ljubavi, neko da bi zaradio jos vise.
Sent from my ALE-L21 using Tapatalk[/quote]
Dugo ne pisem na temi, ali me je ovaj post (uvazenog forumasa) jednostavno primorao. Koliko kontradiktornosti, naivnosti, skrivene isfrustriranosti i nimalo razuma u samo par recenica. Jadna je ova tema kad su forumasi koji pisu ovakve postove postali moralna vertikala, ljudi koji 'znaju' i koje treba slijepo slijediti. Nemam se namjeru dopisivati sa bilo kim, toliko od mene. Inace ovaj dubokoumni post gore je napisao @evander ili tako nesto.
On nije vratio nase dugoove, nego dugove kluba koje je njegovo vlasnistvo i igracka.
Kontas razliku?
Azmir je dosao u Slobodu i dao svoje pare.
Tan je dosao u Sarajevo i dao pare da ga kupi. To je njegov klub sada.
Sloboda nije Azmirova.
To je razlika.
Neko daje pare iz ljubavi, neko da bi zaradio jos vise.
Sent from my ALE-L21 using Tapatalk[/quote]
Dugo ne pisem na temi, ali me je ovaj post (uvazenog forumasa) jednostavno primorao. Koliko kontradiktornosti, naivnosti, skrivene isfrustriranosti i nimalo razuma u samo par recenica. Jadna je ova tema kad su forumasi koji pisu ovakve postove postali moralna vertikala, ljudi koji 'znaju' i koje treba slijepo slijediti. Nemam se namjeru dopisivati sa bilo kim, toliko od mene. Inace ovaj dubokoumni post gore je napisao @evander ili tako nesto.
- molotovljev
A nike tako,klub nije njegov?molotovljev je napisao/la:haha, šta kaže; on nije vratio naše dugove nego dugove kluba...
- DrustveniParazit
- Kontakt:
Ovom prilikom bi samo da Jusufu Nurkiću pozdravim najmilije, yebo li ga otac u stau!
Saraj'vo za tebe živimo neka znaju svi da bit ćemo ti mi do smrti odani!
Sarajevo iznad lokal patriotizma.
Matej Delač
Matej Delač
- Sarajlijica1946
- Kontakt:
?DrustveniParazit je napisao/la:Ovom prilikom bi samo da Jusufu Nurkiću pozdravim najmilije, yebo li ga otac u stau!
Hurtic do kraja sezone.
- Sarajlijica1946
- Kontakt:
Njemu mogu halaliti!Od kud ti toLakoste je napisao/la:Hurtic do kraja sezone.
- molotovljev
Nije !zagorski je napisao/la:A nike tako,klub nije njegov?molotovljev je napisao/la:haha, šta kaže; on nije vratio naše dugove nego dugove kluba...
F.K.SARAJEVO
Nek mu je sa srećom, ako je tačno. Dobro je krenuo onomad.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest
željkan vazda mačić čest
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
molotovljev je napisao/la:Nije !zagorski je napisao/la:A nike tako,klub nije njegov?molotovljev je napisao/la:haha, šta kaže; on nije vratio naše dugove nego dugove kluba...
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
-
Sarajevolljubavi
- Kontakt:
Jesic ako ostane jarane mali plavi ce nas razvalit gore od slobodeRahma je napisao/la:Ja bih im oprostio ovo sve, ako tresnu Zelju na Kosevu.
Samo mi jos jedno nije jasno, gdje je nestao onaj Emerson koji je igrao protiv Zrinjskog. Meni je igrac toliko drag, pa da i da igra najgore volio bih ga vidjeti u prvoj!!!
-
BordoArmy88
- Kontakt:
RollMan je napisao/la:Mislim da mu treba pružiti podršku i izdurat ga do kraja sezone, mi ganjamo kontinuitet.

Lafo huligan, ako me vec citiras, onda me citiraj do kraja.molotovljev je napisao/la:haha, šta kaže; on nije vratio naše dugove nego dugove kluba...
To tvoje haha i slicno, ostavi onome ko te tome naucio.
Shvatate li vi da je FK Sarajevo privatno vlasnistvo jednog covjeka?
Da ga je kupio i da sad moze raditi sa njim sta mu je volja?
Da nije vratio dugove, bio bi on direktno duzan kao vlasnik. Mi sa tim vise nemamo nista, kao sto nemamo niti ista od toga sto je on doveo bez dugovanja klub koji je njegov.
To je isto kao da ja imam stan, ne placam rezije godinama. Neko se pojavi, plati sve rezije, za uzvrat ja mu prepisem stan, ali on me ostavii da do daljeg zivim tu.
Ja sam u tom stanu automatski postanar. Vlasnik stana sad sa tim stanom moze raditi sta zeli.
Onda, je li on platio moje racune ili racune svoga stana?
Tan nije dosao i poklonio nama pare da vratimo dugove. Tim parama je samo kupio sebi igracku. Mi smo sa tim ostali i bez dugova i bez kluba.
Ko to ne zeli da vidi, onda je slijep.
I to za mene licno ne bi bio toliki problem da smo mi odskocili sa tim.
Ovako niti imamo klub, niti imamo boljitak. Isti smo kao i uvijek sto smo bili.
Prodali smo se da bi i dalje bili mrtvi prosjek ove lige.
Zadnja izmjena: Evander, dana/u 16 mar 2016, 18:09, ukupno mijenjano 1 put.
Nama se nudio ovaj stevanovic koji mozda nije uspio u Evropi al je za nase uslove jako dobar al jok daj nama sve pometine i pusti sve so je valjalo . Kadusic je jedini plus ove sezone .
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!
Malo ti je danas bilo lazi vezano za skandiranje, pa opet nastavljas?molotovljev je napisao/la:Nije !zagorski je napisao/la:A nike tako,klub nije njegov?molotovljev je napisao/la:haha, šta kaže; on nije vratio naše dugove nego dugove kluba...
Shvataš li ti da se u BiH ne može kupiti klub zbog Zakona o sportu?Evander je napisao/la:Shvatate li vi da je FK Sarajevo privatno vlasnistvo jednog covjeka?molotovljev je napisao/la:haha, šta kaže; on nije vratio naše dugove nego dugove kluba...
Danima čitam kako se naseravaš i perverzno likuješ nad situacijom u kojoj smo se našli, jer kao "reko sam vam da će tako biti, vidite me što sam pametan".
Na stranu činjenica da stanje uopšte nije toliko crno koliko ga ti predstavljaš, i na stranu činjenica da čak donekle i dijelim tvoje mišljenje da se nismo usrećili sa Tanom na duže staze, ali si ŽESTOKO pretjerao.
Popusti malo, ne vladaš činjenicama.
- molotovljev
Ne pada mi na pamet da s tobom diskutujem o FK Sarajevo. Ti si šmanadu...
F.K.SARAJEVO
- DrustveniParazit
- Kontakt:
Sarajlijica1946 je napisao/la:?DrustveniParazit je napisao/la:Ovom prilikom bi samo da Jusufu Nurkiću pozdravim najmilije, yebo li ga otac u stau!

Saraj'vo za tebe živimo neka znaju svi da bit ćemo ti mi do smrti odani!
Matej Delač
Matej Delač
Trenutno korisnika/ca: Bajroni, belosevic23, misstianopenaldo, soe i 52 gosta.