Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Pivopija
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Pivopija » 15 mar 2016, 00:33

pinoglavi je napisao/la:
JavierBosnia je napisao/la: Da se zove on Ibrahim, bio bi pozvan neki Igor. Ne razumijes me. Meni ne smeta ali govorim kako jeste. To se vidjelo kod izbora selektora, izaberite Mesu, mi cemo pomocnike nametnut (Perica i Jankovica) ili izaberite Bajevica a vi birajte pomocnike. I kad su se skauti birali, Tulic je ubacen. Tako je i sa igracima, imaju taj zajednicki dogovor i bez njega ne mogu. Znam da je Graovac kvalitetan igrač i sa razlogom je pozvan, svaka cast momku, spada medju top 3 igrača naše lige koji mogu nastupati za reprezentaciju.
Upravo zbog toga nema potrebe da se prica o nacionalnom kljucu. Ima dosta stvari da se radi po tome nazalost, ali neki od vas pretjeruju. Neki cak pisu da je i Vranjes tu zbog nacionalnog kljuca. To su vec opasne teorije zavjere. Graovcu pruziti sansu, ako se pokaze solidnim onda ne vidim razlog zasto, u slucaju kada se stvori neka deficitarna pozicija zbog povreda i kartona, mjesto na klupi ne zauzme najbolji igrac nase lige na toj poziciji. Duljevic i Graovac imaji veliki pritisak i ne predstavljaju samo sebe nego i cijelu ligu. Prica se o nacionalnom kljucu samo zato jer se igrom slucaja najbolji stoper lige koji kvalitetom zaista odskace od ostatka lige zove Daniel. Nema potrebe za time, ako nam se budu uvaljivali neki anonimusi onda se moze pokrenuti ta prica.
Neka mu je sa srecom, takodjer i Duljevicu.
Kad vec pricate oko nacionalnog kljuca, barem sto se tice igraca, samo da kazem da to nije neki veliki problem, kako se predstavlja. Ima dosta igraca koji su kvalitetni i mogu pomoci reprezentaciji a istovremeno popunjavaju nacionalni kljuc. Mesa je krenuo sa tim razgovorima, a to ranije nismo imali, pa ce sigurno biti napretka. Ali ono sto najvise boli jeste domaci fudbal, koji bi trebao biti izvor, ali o tome imam roman za napisati.
Nisu problem ni pomocnici, isto tako nije problem ni sto Srbin mora biti selektor U21, ili Hrvat U19, problem je u kvalitetu, jer se biraju podobni, tako da nacionalni kljuc nije problem.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 15 mar 2016, 00:41

Upravo tako, ima stvari koje se rade po nacionalnom kljucu nazalost, ali nije ni to problem, moze se izabrati najbolja opcija ako smo vec tako ograniceni sa biranjem, ali se ne izabere ni blizu najbolja opcija, bar sto se tice selektora mladjih selekcija i pomocnika. Sto se tice igrackog kadra stvarno je smijesno o tome pricati, cim neko nije Ibrahim pokrene se ta prica pa makar on igrao u spanskoj ligi, bundesligi ili bio najbolji igrac na svojoj poziciji u nasoj ligi. Nemojte ljudi toga.
Nad tobom sunce najljepše sja

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 15 mar 2016, 04:34

kada vec prati PL, ako su pozive dobili Graovac i Duljevic, sto podrzavam, ne znam zasto ignorise Ordagica, nadam se da ce u skorije vrijeme i njega pomnije pocet' pratit', jer isto kao sto su ova dvojica ponajbolja u PL na svojim pozicijama, tako je i Ordagic na svojoj, a sva trojica imaju po 22 godine

HankMoody
Kontakt:

Post Postao/la HankMoody » 15 mar 2016, 05:17

Chinaglia je napisao/la:kada vec prati PL, ako su pozive dobili Graovac i Duljevic, sto podrzavam, ne znam zasto ignorise Ordagica, nadam se da ce u skorije vrijeme i njega pomnije pocet' pratit', jer isto kao sto su ova dvojica ponajbolja u PL na svojim pozicijama, tako je i Ordagic na svojoj, a sva trojica imaju po 22 godine
Da, ali Ordagić je zadnji vezni, a tu smo baš popunjeni.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015

edinedin1
Kontakt:

Post Postao/la edinedin1 » 15 mar 2016, 08:58

Otkad je Ordagić zadnji vezni da mi je samo znati
Opstanak moramo izboriti

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 15 mar 2016, 09:01

Chinaglia je napisao/la:kada vec prati PL, ako su pozive dobili Graovac i Duljevic, sto podrzavam, ne znam zasto ignorise Ordagica, nadam se da ce u skorije vrijeme i njega pomnije pocet' pratit', jer isto kao sto su ova dvojica ponajbolja u PL na svojim pozicijama, tako je i Ordagic na svojoj, a sva trojica imaju po 22 godine
Polako. Priznaces da su Dane i Dulja nesto duze na vecem nivou od Ordagica a i nesto je mladji. Prati Mesa sve.
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 15 mar 2016, 09:38

Bolje da nisam vidio ovaj spisak. Savez, menadzerstvo i marioneta unistise ono malo čestite repke koju mozemo sastavit.
Onaj nosac torti opet na spisku, ma decko platio savezu ili jos uvijek placa za pozive. Kakav bolan Anel Hadzic ???
DAlje, zar vam nije dosta kiksera vise, sve najbolje mu, nek tamo rastura po bundesligi, ali znamo svi koliko je on loseg donio reprezentaciji odkad je izgubio kapitensku traku i opet ce...
Sta je sa Bicakcicem, nije htio managera da mu odredite ili je popunjen broj "bosnjaka- muslimana-balija" koji imaju adekvatne menadzere. Bolan najstandardniji nam stoper koji igra u najboljem klubu u odnosu na trenutno pozvane.
Prati ti i dalje Cimirota i Krunica ( prvi ce u bundesligu prije ili kasnije a drugi po seria a uvijek moze naci klub da bude starter ) oni ce se sami uigrati u reprezentaciji.

Sve je isto samo nema Saje, ovaj lafo obilazi a ustvari pravi predstavu za javnost i radi ono sto mi zelimo vidjeti, a pozadina je ista, sve se isto desava na kraju
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 15 mar 2016, 09:44

Podrzavam poziv Duljevicu cisto da vidimo kakav je na vecem nivou.
Prcic se kao budi zabija golove hajde.....
Ali sta je ovo ostalo bog te vidio.
**** ga ti mesa.
Bicakcic igra redovno u Bundesligi.
E moj Mesa.
**** ti svoj skauting.
Zgadicete nam jedinu radost koja nam je ostala Pi..zda vam materina .
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 15 mar 2016, 09:47

E jesi ga promijenio moj selektore Suade Husika svaka ti čast.Jel te j.ebo Spahic
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 15 mar 2016, 09:48

Mesa je pogubio konce,mozes misliti kad se raja buni za forumu kako je tek igracima koji znaju da su zasluzili poziv!Al nek je susica pun spisak!

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 15 mar 2016, 09:52

Mateo Susic :kafa: Znam ga ja igrao kod mene u Cottbusu nije mogu u njemackoj 2.ligi biti dobar ali sada igra za nas a tim. :D

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 15 mar 2016, 09:57

Zukanovic je napisao/la:Mateo Susic :kafa: Znam ga ja igrao kod mene u Cottbusu nije mogu u njemackoj 2.ligi biti dobar ali sada igra za nas a tim. :D
Po cemu on a dupovac ne?Aha preziva se susic! :facepalm:

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 15 mar 2016, 09:59

Sarajlijica1946 je napisao/la: Po cemu on a dupovac ne?
:rol: :rol: :rol: :rol: :rol:
Nad tobom sunce najljepše sja

zmaj348
Kontakt:

Post Postao/la zmaj348 » 15 mar 2016, 10:00

HankMoody je napisao/la:
Da, ali Ordagić je zadnji vezni, a tu smo baš popunjeni.
Ordagić nije zadnji vezni,najbolje partije pruža kada igra iza dva napadača..mali ima neki vic u igri,dali je to dovoljno za repr. ne znam,ali ako je mogao pozvati Duljevića i Graovca mogao je onda i njega,na toj poziciji nam najviše škripi...i da,krivo mi je što nije pozvao Krunića mislim da je bilo mjesta i za njega,ali eto..

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 15 mar 2016, 10:02

Ja mislim Mateo je tu sto igra desno i sada nema mujdze i pavelic nece treba back up za vranjesa.

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 15 mar 2016, 10:02

Dje Cimirot ebem ti kosti?

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 15 mar 2016, 10:06

"Iako sam prvobitno bio planiran na spisku selektora Baždarevića i čak je moj klub objavio da sam dobio poziv, sinoć me je nazvao selektor i objasnio da neću dobiti poziv zbog neigranja na zadnje dvije utakmice. Kao profesionalac prihvatio sam ovu odluku selektora. U budućnosti ću se još više truditi kako bi dobio poziv", napisao je Krunić. -"

Mesa :rol:

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 15 mar 2016, 10:07

Iako sam prvobitno bio planiran na spisku selektora Baždarevića i čak je moj klub objavio da sam dobio poziv, sinoć me je nazvao selektor i objasnio da neću dobiti poziv zbog neigranja na zadnje dvije utakmice. Kao profesionalac prihvatio sam ovu odluku selektora. U budućnosti ću se još više truditi kako bi dobio poziv. :facepalm: :facepalm: :facepalm: Joj Mese, pa kad majstore saljes pozive klubovima??? Pa prije 3 noci Empoli se pohvalio da je na njihovu adresu dosao poziv od reprezentacije za Krunica. Zar je Empoli za ove dvije noci odigrao dva meca u kojim Krunic nije igrao?

Mozda je Mesa tako nazvao i Bicakcica i Cimirota i rekao im: "Povrijedjeni ste !
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 15 mar 2016, 10:08

Gargamelu, ebemo ti zenu znaj.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, fukara87, HariTz, kakarut, torbica i 35 gostiju.