Kad vec pricate oko nacionalnog kljuca, barem sto se tice igraca, samo da kazem da to nije neki veliki problem, kako se predstavlja. Ima dosta igraca koji su kvalitetni i mogu pomoci reprezentaciji a istovremeno popunjavaju nacionalni kljuc. Mesa je krenuo sa tim razgovorima, a to ranije nismo imali, pa ce sigurno biti napretka. Ali ono sto najvise boli jeste domaci fudbal, koji bi trebao biti izvor, ali o tome imam roman za napisati.pinoglavi je napisao/la:Upravo zbog toga nema potrebe da se prica o nacionalnom kljucu. Ima dosta stvari da se radi po tome nazalost, ali neki od vas pretjeruju. Neki cak pisu da je i Vranjes tu zbog nacionalnog kljuca. To su vec opasne teorije zavjere. Graovcu pruziti sansu, ako se pokaze solidnim onda ne vidim razlog zasto, u slucaju kada se stvori neka deficitarna pozicija zbog povreda i kartona, mjesto na klupi ne zauzme najbolji igrac nase lige na toj poziciji. Duljevic i Graovac imaji veliki pritisak i ne predstavljaju samo sebe nego i cijelu ligu. Prica se o nacionalnom kljucu samo zato jer se igrom slucaja najbolji stoper lige koji kvalitetom zaista odskace od ostatka lige zove Daniel. Nema potrebe za time, ako nam se budu uvaljivali neki anonimusi onda se moze pokrenuti ta prica.JavierBosnia je napisao/la: Da se zove on Ibrahim, bio bi pozvan neki Igor. Ne razumijes me. Meni ne smeta ali govorim kako jeste. To se vidjelo kod izbora selektora, izaberite Mesu, mi cemo pomocnike nametnut (Perica i Jankovica) ili izaberite Bajevica a vi birajte pomocnike. I kad su se skauti birali, Tulic je ubacen. Tako je i sa igracima, imaju taj zajednicki dogovor i bez njega ne mogu. Znam da je Graovac kvalitetan igrač i sa razlogom je pozvan, svaka cast momku, spada medju top 3 igrača naše lige koji mogu nastupati za reprezentaciju.
Neka mu je sa srecom, takodjer i Duljevicu.
Nisu problem ni pomocnici, isto tako nije problem ni sto Srbin mora biti selektor U21, ili Hrvat U19, problem je u kvalitetu, jer se biraju podobni, tako da nacionalni kljuc nije problem.