FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

RollMan
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la RollMan » 12 mar 2016, 19:13

Moglo je da se ima para .
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 12 mar 2016, 19:14

Ova neznalica od trenera treba da sto prije ode iz kluba, jer do sad nista apsolutno vrijedno pomena nije napravio. Izgubio je derbi prosle sezone bez ispaljenog metka, doveo je igrace koji nisu u renomeu kluba, ne moze da parira timovima tipa Rudar, Mladost, Vitez.. Ocigledna je kriza rezultata, a premalo je vremena da popravi stvari. Tako da je ostavka najboja opcija..
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 12 mar 2016, 19:17

RollMan je napisao/la:Moglo je da se ima para .
Da se nema para qurac bi Jesic dosao.
Nije sigurno ovde iz ljubavi.

mikimaus
Kontakt:

Post Postao/la mikimaus » 12 mar 2016, 19:17

argentarium80 je napisao/la:
mikimaus je napisao/la:Tek sada shvatamo da to nece biti liga prvaka , jer ocigledno je da je Tan sad samo potrosac nasih talenata i novaca
Mene zanima kojih vasih talenata...Radovca, Barbarica..Jedino Duljevic sto vrijedi za kupiti ovo ostalo nece niko ni za dzaba....
Parama od Cimirota nema traga , mogli smo uzeti 5 igraca da valja od njegovog transfera , niti jednog nismo dobili
SAMO TI I NIKO VISE SARAJ' VO ... ZA TOBOM LUDI SMO SVI

UnitedForce
Kontakt:

Post Postao/la UnitedForce » 12 mar 2016, 19:18

http://sportsport.ba/bh_fudbal/igraci-s ... oze/187283
U utorak aBd pognute glave ce uci u svlacionicu.
Ja jos vjerujem u nasu ekipu, teren je ucinio svoje, umor je ucinio svoje, ali u utorak cemo na Koševu pokazati pravo lice, ono iz Mostara. Steta sto nemaju svi isto misljenje kao ja, u tom slucaju u utorak iz dobro vrijeme na utakmici bi bilo jedno 15.000, ali ovako daj Bože da nas barem 5.000 bude i to bi me iznenadilo.
Ko voli Sarajevo neka pokaže to u utorak dolaskom na utakmicu, proslavit ćemo zajedno prolaz u polufinale!
' $!

RollMan
Kontakt:

Post Postao/la RollMan » 12 mar 2016, 19:19

Nemamo poraza u ligi šta je ha :mrgreen:
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe

mikimaus
Kontakt:

Post Postao/la mikimaus » 12 mar 2016, 19:19

Nesto ne mislim da je Krampar jeftiniji od Dzidica ili Zahirovica

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 12 mar 2016, 19:20

Zip je napisao/la:
Da se nema para qurac bi Jesic dosao.
Nije sigurno ovde iz ljubavi.
Bravo zip care jos da dodam da ni Mijanmarci sasvim sigurno nisu dosli u jednu od najlosijih evropskih liga da igraju za 1000km.
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

podaaaj
Kontakt:

Post Postao/la podaaaj » 12 mar 2016, 19:20

mikimaus je napisao/la:Igra protiv Atromitosa u grckoj i Borusije na Hasetu je dokazala da Dzenan zna nesto , tom covjeku je falilo srece i iskustva da bude dugogodisnji trener FKS
nije buraz njemu falilo srece i iskustva, falila mu je zdrava okolina i normalni navijaci, ali ne samo Dzeni nego i jos nekim trenerima prije i poslije Dzene. Ovog Jesica fakat ne mogu smislit, lik je totalna prevara zajedno sa svojim pojacanjima iz Mijanmara i potpuno razumijem nezadovoljstvo raje.
Uglavnom sami smo se sebi posrali u usta, vidi se da su oko kluba nestrucni ljudi, pogotovo sportski segment i jednostavno nisam pametan koga tu postavit da poslozi stvari i donese neku novu i zdravu energiju u klub. Jos smo mi mahalski klub i imam osjecaj da se u ovom gradu toga nemoguce kotarisati. Realno po svemu prikazanom evropa je poprilicno upitna, a ako je ne izborimo bice poprilicno burno. Neko gore pomenu Calu (Janjosa), ja realno zadnji put pamtim dobre i lijepe igre sarajeva pod njegovim vodstvom. Bilo je tu ponekih dobrih partija poslije njega al sve je bilo kratko bez kontinuiteta. I zaista ja ne mogu da vjerujem da se sa trenerima prave ugovori bez zacrtanih ciljeva koje moraju ispuniti, po vasem pisanju Jesic moze biti trener na stetu kluba iako ne izbori evreopu. Valjda postoje neke klauzule ukoliko ne ispunis to imamo pravo da te otjeramo bez isplate ostatka ugovora, al kakve ublehe se tu motaju sve je moguce.
⭐ 1966/67 ⭐ 1984/85 ⭐ 1998/99 ⭐ 2006/07 ⭐ 2014/15 ⭐ 2018/19

Stazom slave kreni ti, opet prvak postani.

RollMan
Kontakt:

Post Postao/la RollMan » 12 mar 2016, 19:22

Trebamo ispast iz Kupa da se možemo malo uspješnije borit za Euro scenu .

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 12 mar 2016, 19:23

Dok smo filjala bulicu i slicnima nema napredka!

mikimaus
Kontakt:

Post Postao/la mikimaus » 12 mar 2016, 19:23

podaaaj je napisao/la:
mikimaus je napisao/la:Igra protiv Atromitosa u grckoj i Borusije na Hasetu je dokazala da Dzenan zna nesto , tom covjeku je falilo srece i iskustva da bude dugogodisnji trener FKS
nije buraz njemu falilo srece i iskustva, falila mu je zdrava okolina i normalni navijaci, ali ne samo Dzeni nego i jos nekim trenerima prije i poslije Dzene. Ovog Jesica fakat ne mogu smislit, lik je totalna prevara zajedno sa svojim pojacanjima iz Mijanmara i potpuno razumijem nezadovoljstvo raje.
Uglavnom sami smo se sebi posrali u usta, vidi se da su oko kluba nestrucni ljudi, pogotovo sportski segment i jednostavno nisam pametan koga tu postavit da poslozi stvari i donese neku novu i zdravu energiju u klub. Jos smo mi mahalski klub i imam osjecaj da se u ovom gradu toga nemoguce kotarisati. Realno po svemu prikazanom evropa je poprilicno upitna, a ako je ne izborimo bice poprilicno burno. Neko gore pomenu Calu (Janjosa), ja realno zadnji put pamtim dobre i lijepe igre sarajeva pod njegovim vodstvom. Bilo je tu ponekih dobrih partija poslije njega al sve je bilo kratko bez kontinuiteta. I zaista ja ne mogu da vjerujem da se sa trenerima prave ugovori bez zacrtanih ciljeva koje moraju ispuniti, po vasem pisanju Jesic moze biti trener na stetu kluba iako ne izbori evreopu. Valjda postoje neke klauzule ukoliko ne ispunis to imamo pravo da te otjeramo bez isplate ostatka ugovora, al kakve ublehe se tu motaju sve je moguce.
Imali smo ih Meho sef , Dzeno pomocni trener i daj im 5 godina , al nemamo mi navijaca za to

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 12 mar 2016, 19:24

Nismo dugo igrali prvo kolo EL, tu ces dobiti nekog iz San Marina ili slicno, makar da se istresemo na nekome ako izborimo europska takmicenja naravno.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

RollMan
Kontakt:

Post Postao/la RollMan » 12 mar 2016, 19:25

Riješenje problema je ?

mikimaus
Kontakt:

Post Postao/la mikimaus » 12 mar 2016, 19:26

MortemHz je napisao/la:Nismo dugo igrali prvo kolo EL, tu ces dobiti nekog iz San Marina ili slicno, makar da se istresemo na nekome ako izborimo europska takmicenja naravno.
Ima da se istresemo ko na Libertasu sa ovom igrom

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 12 mar 2016, 19:32

Za ovog djidica iz celika i vasiljevica iz drine dao bi brazilce i odbranu nasu kompler ..

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 12 mar 2016, 19:37

Do prije par mjeseci smo pricali o grupnoj fazi u narednih par godina, o izgradnji stadiona.
A danas smo na ovo spali.
Nema nama naprijed jos zadugo. Opet smo popusili suplju pricu.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

badboy
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la badboy » 12 mar 2016, 19:48

Evander je napisao/la:
Testo je napisao/la:E hajde da vidimo "napredak" našeg kluba od dolaska tana što se tiče igračkog kadra, a teren je glavno mjerilo.

FK Sarajevo 2012. godine protiv levskog(doba "viršli"):

Adilović, Torlak, Tatomirović, Belošević(Zlatković, Tadejević), Dupovac, Sesar, Husejinović , Šunjevarić, Zlatković , Hadžić, Suljić

FK Sarajevo 2106. godina(doba "pišamo po sirotinji"):

Pavlović, Kovačević, Kalasi(Kadušić), Almir Bekić, Barbarić, Rustem, Dulja, Emerson(Radovac), Benko(Cezar, Amer Bekić), Simeunović

Adilović > Pavlović
Torlak > Barbarić
Dupovac = Kova (otprilike tu su negdje)
Tatko(desni bek) < Kalasi(Kadušić je još mlad, ali ima potencijala)
Beli = Almir Bekić (odbrana nula bodova, više su usmjereni ofanzivno)... Zlatković,Tadejević = Kramar
Sesar > Rustem (daleko korisniji igrač koji igra u oba pravca za razliku od ovog manekena)
Husejinović > Dulja (ljubimac navijača vs jedan veliki potencijal koji ide na kraju sezone )
Šunjevarić lošiji od Emersona , ali tu je negdje sa projektom (Emerson je desetka ali u nedostatku CM on krpi tu poziciju)
Hadžić lošiji igrač od Benke mada se hadzija mogao pohvaliti dobrom efikasnošću
Suljić > Simeunović

Ovo je najbolji pokazatelj kakvu mi imamo upravu i koliko smo napredovali sad kad imamo pare. Kasnije kad se smirim cu napisati jos jedan post.
I jesmo li se mi prodali kinezu za ovo?
Ako se vec moralo naguziti nekome, trebalo je onda izvuci korist od toga.
Ovako, imamo **** ekipu, kamp, rijesili se dugova. Sa druge strane, klub nam pripada nekakvom kosookm kojeg zaboli za Sarajevo.
Ne bi se ugasili i da nije dosao Tan.
Ako se nisu raspali Celik, Borac, Seljo, ne bi ni mi sigurno.
Ali bi bar bili svoji na svom.

Da me pogresno ne shvatis, ne repliciram tebi nego svima koji postavljaju slicne postove na temu Tana. U isto vrijeme sorry za poduzi post..

Svi koji ovako razmisljaju ocito od pocetka nisu razumjeli vezu kluba i Tana pa su tako postavili i nerealna ocekivanja koje dovodi do ovakve vrste razocarenja.

Tan i njegova ekipa niti u jednom trenutku nije promijenila svoje ciljeve. On je od pocetka svoje ulaganje usmjerio u sanaciju dugova, kamp, akademiju sa ciljem razvoja mladih igraca koji treba da cine 80% rostera prvog tima i koji prodajom treba da donesu profit, odnosno povrat na njegovu investiciju i neki profit klubu od cega bi klub uz novce od sponzora trebao da normalno funkcionise. Nema tu nista drugo ili nesto dalje, to je to ,i to ce biti to, bar sto se njega tice ubuduce. To je prica na koju su ga privukli da udje u investicju u nas klub i to ostaje njegov cilj. Dok se drugi klubovi u njegovom vlasnistvu takmice u finasijski daleko, daleko atraktivnijim takmicenjima/ligama od kojih se zaradjuju veliki novci (liga, sponzori, TV prava), on u nasoj ligi i takmicenju apsolutno nema drugi nacin da povrati svoju investiciju nego razvojem i prodajom igraca. To svima treba biti jasno

Sad sto su nasi ljudi iz uprave nisu najavili ulazak Tana na ovako jasan nacin, najavljivajuci dugogodisnje dominacije, evropsku ekipu itd, dovelo je do toga da se naprave nerealna ocekivanja u obicnoj raji. Hajde to, nego su jos prakticno cijelu proslu godinu radili iza ledja Tana. Od novaca koji su trebali da idu u akademiju/kamp/ struku u kampu i akademiji itd kupovali su "kvalitetne/iskusne" igrace za prvi tim s ciljem osvajanja titule kako bi za kratko vrijeme zadovoljili apetite navijaca. Kako vrijeme prolazi vidimo da je tu mozda bilo i nekih licnih motiva, zelje za licnom promocijom, slavom, a na kraju i koristoljubljem.

Dovoljno je vratiti se na par kljucnih dogadjaja, zvanicnih izjava celnika kluba ili Tana pa da sve ovo o cemu pisem bude krisalno jasno.
- Tan odjednom salje svog covjeka kao stalnog clana uprave - ustvari covjeka cija ce biti zadnja posebno u segmentu finasija i troskova. Sigurno ga nije poslao da vodi transfer politiku nego kako bi lova od sad isla tamo gdje je namijenjena
- Osim Dulje, objavljujemo da su na prodaju svi igraci za koga god dodje bilo kakva ponuda (najbolji primjer Krste), za one za koje nema ponude raskidaju se ugovori - znaci prvi tim iskljucivo treba da se gradi iz vlastitih redova, odnosno akademije (i uslova za razvoj mladih igraca) kakvu nema niti jedan klub u drzavi..
- Dino plasira pricu o probijenom budgetu, nema pojacanja jer valja namiriti one pere koje su potrosene prosle godine odnosno moramo naci pare da se zavrsi kamp kako treba i uradi sve potrebno u i oko akademije kako bi ona sluzila namjeni. Te pare je Tan dao a one su bar dijelom potrosene negdje drugo..
- Prije par dana Tan izjavljuje da je zadovoljan investicijom u FKS, nesto u stilu "njima ide dobro". Znaci on je prezadovoljan titulom proskle godine koju nije ni ocekivao, ne uzbudjuje se zbog evrope, a to sto smo tada kad je dao izjavu, bili 6 bodova zaostatka iza provog na tabeli, to vjerovatno i nezna. Njemu je bitna akademija, da je prvi tim u pauzi podmladjen, da su prvoj ekipi pridruzeni jos neki akademci i da ce prodajom Dulje (na kraju sezone) dijelom koji njemu pripada obezbijediti onoliko novca koliko treba da mu se ostvari povrat na investiciju za ovu godinu.
Cist business.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 12 mar 2016, 19:51

@badboy, odlican post. Svaka cast!

Za nas bi bila najbolja opcija da Tan digne ruke i kaze evo vam sve ovo, ne zanima te me vise. Ali to se na zalost nece desiti.

Zadnja izmjena: Evander, dana/u 12 mar 2016, 19:56, ukupno mijenjano 1 put.

ReufHerco
Kontakt:

Post Postao/la ReufHerco » 12 mar 2016, 19:54

@badboy bravo, to je to...nisi ni duzio, nego u najkracim crtama lijepo objasnio svu problematiku.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: epidemija, Vanja8 i 48 gostiju.