Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

Valencia
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la Valencia » 06 jun 2010, 15:27

majestic24 je napisao/la:Mora Carrick igrati,ustvari hoce igrati. U to sam siguran. Imao je losu sezonu,al imam osjecaj da ce njemu ovo SP biti presudno i da ce od iduce sedmice biti samo bolji i bolji.

Ma snaci ce se Van der Vaart 100%
:roll: . Jos jedan otpadak. Guti je duplo bolji igrac od tog VDV. Bolje dat 40 miliona za Silvu, nego 20 miliona za VDV koji je losiji igrac od Flecera, Kerika, Andersona i Parka. Stvarno nema smisla gomilat ekipu prosjecnim igracima. Ili ekstra kvalitet ili nista 8-) .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 06 jun 2010, 15:32

Nema to veze koliko je Berbatov kostao. Ako se pruzi prilika da ga proda i dovede zamjenu, Fergie ce to uraditi. Isto je uradio s Veronom koji je puno kostao. On je isti slucaj kao i Berbatov. Odlican igrac koji nije uspio u Unitedu. A licno sam mislio da ce Unitedov vezni red biti najjaci na svijetu kad je on doveden. Beckham-Scholes-Veron-Giggs. Tesko je povjerovati da nije uspio u ovakvom drustvu. Ni u Londonu se kasnije nije proslavio. Ocito mu nije lezao Premiership. Berbatov jeste bio dobar u Tottenhamu i to mi je jedina razlika u odnosu na Verona i on je jos veca zagonetka. Ne ide mu zasad i gotovo. Ne vrijedi naglabati sta bi mogao biti razlog. Svi znaju da je odlican igrac, tako da se niko za to ne moze uhvatiti.

Ko ce sve doci me je cak i prestalo zanimati. Znam da ovdje bezveze raspravljam i dajem neke deje, a necu sigurno znati za transfer dok se to stvarno ne desi. Volio bih naravno da Dzeko dođe, ali nigdje dosad nisam pronasao clanak koji govori da je United zainteresovan i gdje se navode citati celnih ljudi Uniteda. Jedina takva izjava je bila od Phelana kad je Dzeko prosle sezone dao gol Unitedu u LP i to je samo rekao da je Dzeko kvalitetan i zanimljiv igrac. Poslije toga nikad vise. Mediji nemaju pojma koga United namjerava dovesti. Pa samo pogledajte na zvanicnoj stranici Uniteda koliko je traceva pusteno od strane raznih medija. Mislim da se cifra koju United namjerava potrositi dosad vec popela na milijardu eura. :lol: Uostalom, prelazni rok jos nije otvoren, SP pocinje za 5 dana... uzivajte u fudbalu i nemojte se previse trgati od razmisljanja. Postoje ljudi ciji je to posao. ;)
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

Keane_Roy
Kontakt:

Post Postao/la Keane_Roy » 06 jun 2010, 15:50

Berbatov da bi bio dobar mora igrati svaku utakmicu zajedno sa Runijem. On je predobar napadac ali ove sezone je igrao premalo i izgubio je osjecaj za gol. Koji god napadac da dodje ako ne bude stalno igrao dosta ce pokvariti svoju realizaciju

Keane_Roy
Kontakt:

Post Postao/la Keane_Roy » 06 jun 2010, 21:05

Evo na Caughtoffside.com ima clanak kako su Juve i Milan spremni platiti 18 miliona funti za Berbatova. Ako je to istina mislim ce United prihvatiti ponudu i prodati ga i dovesti Dzeku koji je najrealnije rijesenje. Ne vidim kojeg bi drugog napadaca mogao dovesti

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 06 jun 2010, 21:22

Keane_Roy je napisao/la:Evo na Caughtoffside.com ima clanak kako su Juve i Milan spremni platiti 18 miliona funti za Berbatova. Ako je to istina mislim ce United prihvatiti ponudu i prodati ga i dovesti Dzeku koji je najrealnije rijesenje. Ne vidim kojeg bi drugog napadaca mogao dovesti
Ma ako ta ponuda stigne, treba mu odma izvadit jednosmjernu kartu za Italiju, potpisat sve sto se treba i vozdra. Ko god dadne tolike pare za njega nije normalan.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

United Rule
Kontakt:

Post Postao/la United Rule » 07 jun 2010, 01:15

slika

Nadjoh ovu sliku na jednoj od h8terskih stranica al svejedno sam oplakao kad sam vidio :D
>--- There are hundreds of clubs in the world.....but One United....
<- KNVB -> World Cup 2010

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 07 jun 2010, 10:19

Na pitanje novinara koliko je engleskoj reprezentaciji u Južnoj Africi uistinu vrijedan Wayne Rooney, njegov suigrač iz Manchester Uniteda, sada ozlijeđeni kapetan, je odgovorio:

Wayne je apsolutni vrh ove momčadi. Svi znaju da je vrhunski igrač. Prošlu je sezonu odradio izvrsno, zabio je mnogo golova i bio je briljantan i za klub i za Englesku. Treba nam igrač njegova kalibra da bismo bili sigurni kako ćemo odigrati dobar turnir - pohvalno se o Rooneyju izrazio 31-godišnji stoper.

S Rooneyjem ga veže i spaja mnogo toga, no ima i nešto, otkrio je, što ih sasvim dijeli. Nikad više Ferdinand tako neće dijeliti sobu s napadačem.

Wayne je najgori mogući cimer, on je prava noćna mora. Čovjek spava s upaljenim fenom pored glave. S njim u istoj sobi ja ne mogu zaspati. Osim toga, on uvijek živi sto na sat. Nikad ne staje. Budio se u ludo doba noći i maltretirao me da odigramo utakmicu na Playstationu. S njim u sobi osjećam se kao s djetetom.

Iz Duran Durana, engleske pop-skupine slavne u 80-im godinama prošlog stoljeća, rekli su da će, osvoji li Engleska naslov svjetskih prvaka, prearanžirati svoj hit Rio u vašu čast. FourFourTwo je pitao Ferdinanda bi li pristao otpjevati pozadinske vokale.

Ne, želim biti frontmen. Dajte mi samo nekoliko minuta da se uštimam i Simon Le Bon postat će prošlost. Znam li pjevati? Naravno da znam pjevati. Ušao bih sigurno u završnicu Supertalenta.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

ackeey
Kontakt:

Post Postao/la ackeey » 07 jun 2010, 11:33

Cartman je napisao/la:
Keane_Roy je napisao/la:Evo na Caughtoffside.com ima clanak kako su Juve i Milan spremni platiti 18 miliona funti za Berbatova. Ako je to istina mislim ce United prihvatiti ponudu i prodati ga i dovesti Dzeku koji je najrealnije rijesenje. Ne vidim kojeg bi drugog napadaca mogao dovesti
Ma ako ta ponuda stigne, treba mu odma izvadit jednosmjernu kartu za Italiju, potpisat sve sto se treba i vozdra. Ko god dadne tolike pare za njega nije normalan.
Haha, pa tako ti i dodje.
Nije Berbatov los, ali...
I naprijed, i naprijed, i naprijed....

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 07 jun 2010, 13:35

Manchester United's owners are £1.1bn in debt - £400m more than previously known - after borrowing extensively against their shopping mall business.

BBC Panorama has found evidence that the Glazer family's debt levels may threaten their hold on the club.

A spokesman for the American family has said it holds more than £2bn in assets.

But the extent of the debt owed by the Glazers is likely to fuel a continuing revolt by some supporters, who oppose their ownership of the club.
Green and gold

Details of the financial arrangements of the owners also come at a time when the sport's governing bodies are facing questions about Premier League debts that have reached a combined total of £3.4bn and the growing popularity of leveraged buyouts in English clubs.
Continue reading the main story

These are people who tell us not to worry about Manchester United debt because they are great businessmen. In their core business in the US they got it absolutely wrong

Andy Green City Analyst and Man U supporter

Mortgage documents seen by the BBC show that the Glazers have borrowed £388m ($570m) against shopping malls and £66m ($95m) against their American National Football League team, the Tampa Bay Buccaneers.

In addition to their mortgages in the US, a portion of the Glazer family's £700m Manchester United debt will soon see them charged interest at a rate of 16.25%.

Fans fear that, despite the club's record of success on the pitch, the Glazers' leveraged buy-out of United has saddled the club with debt and that may mean that there is no spare money in the future to buy a new generation of star players.

Disappointed fans have launched the "green and gold" campaign that resurrects the original team colours in protest over the Glazers' ownership.

Their numbers have reached 158,000 and former United star David Beckham has signalled his support.

They point to the £80m sale of star striker Cristiano Ronaldo last year and note that he has not been replaced by a player of similar quality. Yet ticket prices have gone up by more than a third.

The club's management denies any lack of commitment to buying new talent and says that cash is available for Sir Alex Ferguson to buy players.
Negative equity

City analyst Andy Green, 37, is the disgruntled Manchester United supporter who first uncovered the extent of the Glazers' debts.

Mr Green said: "They borrowed more money at inflated valuations right at the top of the cycle.

"These are people who tell us not to worry about Manchester United debt because they are great businessmen. In their core business in the US they got it absolutely wrong."
Man U's Nani The Glazers have defended their ownership of the team

The debt levels at the club are also drawing the attention of other prominent football figures.

Dave Whelan, Chairman of Wigan Athletic, told Panorama: "I don't think anybody can be satisfied with how Manchester United are being run... they have got somewhere in the order of three-quarters of a billion pounds worth of debt. That has got to be eliminated and eliminated quickly."

The Glazer family's main assets are the shopping centre business in America, First Allied Corporation, along with Manchester United and the Tampa Bay Buccaneers.

First Allied is a private business and its accounts are not publicly available. But Mr Green discovered that the Glazers' shopping mall mortgages had been bundled with other loans as Commercial Mortgage Backed Securities.

Those bundles are publicly traded and therefore require the Glazers to provide detailed information on all the mortgages, which are then publicly available in the US.

Mr Green found mortgages - confirmed by the BBC - on 63 of 64 First Allied shopping centres, totalling £388m ($570m).

Most of those were taken out with Lehman Brothers before the US investment banking giant went bankrupt, triggering the global banking crisis in 2008.
'Watch list'

While Lehmans collapsed, the Glazers' mortgage debt lived on and many of those shopping centres are not generating enough income to keep up with interest payments.

With falling commercial property values, many are also now in negative equity.

Banks have put 28 of the shopping centres on a watch list, meaning they are worried about the loans.

Four shopping centres - one each in Ohio, New Mexico, Texas and Georgia - have already gone bankrupt.

When they bought Manchester United in 2005, the Glazer family borrowed £500m and paid the remaining £272 million in cash.

Mr Green found that the Glazers had remortgaged 25 of their shopping centres in the six months before the takeover.

He believes the family borrowed against their US properties to pay for United: "At the time when they had to present a huge amount of cash over here in the UK they borrowed a huge amount of extra money in the US and publicly they didn't buy anything else that year."

A spokesman for the family did not respond to questions about the mortgages taken out by First Allied.

But with properties now worth about £380m ($550m) but mortgages valued at £395m ($570m), the shopping mall company now appears to be worth next to nothing.
'Commercial expertise'

That financial picture has analyst Mr Green questioning how the Glazers will service their £1.1bn debt.
A green and gold supporter sells scarves Fans are wearing green and gold in protest over the Glazers' ownership

United chief executive, David Gill, has said: "We're very confident the business model we have in place will ensure the club can continue to compete at the top of football for many years to come.

"The owners have been true to their word since they took over the club in 2005. They've brought commercial expertise and commercial benefit to us in a numbers of areas, and we've seen our revenues grow significantly."

The Glazers' most troublesome debts are held by Red Football, the parent company that owns Manchester United.

They are payment in kind loans, or PIKs, worth £200m and the interest owing on them will soon rise to 16.25%.

Mr Gill told the BBC in January: "We don't worry about the PIK repayment. That's nothing to with the club."

A spokesman for Manchester United told the BBC last week that the club stands behind Mr Gill's assertion that the debts will be repaid without involving the club.

But **** close to the Glazers have confirmed that Red Football may use cash from Manchester United to pay off the PIKs in the future. The Glazers are said to be "comfortable" with the PIKs.

The situation at Manchester United reflects the wider issue within the Premier League, where clubs like Liverpool and West Ham are struggling with huge debts and FA Cup finalists Portsmouth barely staved off bankruptcy.

Both the Premier League and the FA declined requests for interviews on the subject of debt in football.
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata
Al ja sam prvo reko Željo
Pa sam poslije reko tata

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 07 jun 2010, 13:47

Kazu da zidovi znaju sa parama. A eto mi smo dobili jedinu familu zidovsku koja nema pojma o njima. U koja su samo **** klub uvalili. Ne smijem ni pomislit sta bi bilo da jedne godine ne odemo u Ligu Prvaka.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 07 jun 2010, 14:23

Nebranim ja Glazerse,al ovih 400 mill nema nikakve veze s Unitedom. Tih 400 mill je povezano s nekim nekretnima koje su oni gradili,al to nije u "nasim knjigama". Tako da se taj dug nemoze NIKAKO povezati s Unitedom.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 07 jun 2010, 15:57

Vise su postali dosadni sa ovim dugovanjima Manchestera da sam to vise i prestao citati.Ali cak i da je ovo istina mene to nimalo ne iznenadjuje jer koliko sam shvateo iz raznozraznih citanja Malcoma uopste nije briga za United vec pre svega zeli sebi prvobitnu korist a Manchester je odlicno mesto.Drugo citao sam da Glazeri iz Manchesterovog godisnjeg budzeta uzimaju oko 50 mil.za potrebe Tamba Bay Buccanersea.Onda nedavno je u novinama izasla vest da je dao oko 5 mil.svom sinu Avramu za neke zavrsne studije naravno iz budzeta Manchestera...
Takodje Malcomov sin ne znam koji tacno mislim Bryan ima udeo u Turkish Airwaysu i zar nije malo cudno da od takvog sponzora Manchesteru se isplacuje mizerna svrha u svojstvo propagande.Cisto pranje novca.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 07 jun 2010, 16:54

majestic24 je napisao/la:Nebranim ja Glazerse,al ovih 400 mill nema nikakve veze s Unitedom. Tih 400 mill je povezano s nekim nekretnima koje su oni gradili,al to nije u "nasim knjigama". Tako da se taj dug nemoze NIKAKO povezati s Unitedom.
Dobro, ali ako njemu zatreba love, sta mislis odakle ce uzet?

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 07 jun 2010, 17:02

Devil je napisao/la:Vise su postali dosadni sa ovim dugovanjima Manchestera da sam to vise i prestao citati.Ali cak i da je ovo istina mene to nimalo ne iznenadjuje jer koliko sam shvateo iz raznozraznih citanja Malcoma uopste nije briga za United vec pre svega zeli sebi prvobitnu korist a Manchester je odlicno mesto.Drugo citao sam da Glazeri iz Manchesterovog godisnjeg budzeta uzimaju oko 50 mil.za potrebe Tamba Bay Buccanersea.Onda nedavno je u novinama izasla vest da je dao oko 5 mil.svom sinu Avramu za neke zavrsne studije naravno iz budzeta Manchestera...
Takodje Malcomov sin ne znam koji tacno mislim Bryan ima udeo u Turkish Airwaysu i zar nije malo cudno da od takvog sponzora Manchesteru se isplacuje mizerna svrha u svojstvo propagande.Cisto pranje novca.
Generalno ljudi poput Glazera unistavaju institucije poput Manchestera, svojom politikom. To sto oni rade ima efekat na trenutne rezultate, ali dugorocno ne mislim da se moze desiti da bankrotiraju ili nesto slicno, jer ne bih mogao zamisliti da takva jedna institucija propadne. Nekada mi bude smijesno citati o dugovima Reala ili Manchestera, jer ne odrazavaju pravo stanje kluba kao u nekim drugim.
Leeds, Newcastle, Valencia mogu zapasti u krizu i preseliti se u nizi rang, ali Real i Man Utd nikako. Barem ja tako vjerujem.
#divovi

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 07 jun 2010, 21:17

Veliki problemi
Vlasnici Manchester Uniteda u dugu od 1,3 milijarde eura
Prema istraživanju novinara BBC-jeve gledane emisije Panorama, američka obitelj Glazer, koja u vlasništvu drži nogometni klub Manchester United, u "crvenom" je čak 1,3 milijarde eura.
Foto: AFP
Foto: AFP
Poslovno carstvo Malcolma Glazera u klasičnom je dužničkom nokdaunu, tvrdi BBC. Brojka je enormno uvećana za 475 miliona eura dosad nepoznatog porodičnog duga, a koji se odnosi na hipoteke koje kreditori imaju na čak 63 od ukupno 64 šoping-centra koje Glazeri preko svoje kompanije First Allied Corporation posjeduju širom Sjedinjenih Država.

Četiri takva golema centra u posljednje su vrijeme pala u nesolventnost zbog brojnih otkaza ugovora o najmu lokala unutar njih. U izvještaju se zaključuje da ti centri više ne privređuju dovoljno financijskih sredstava da bi pokrivali svoje kredite.

Novo otkriće sugerira da Glazeri neće biti sposobni nastaviti servisirati golemi dug Manchester Uniteda, koji iznosi 869 miliona eura, te baca novu, vrlo nepovoljnu perspektivu na ovoljetni prijelazni rok i aktivnost Sira Alexa Fergusona tokom njega.

Glasnogovornik Malcolma Glazera odbio je komentirati informacije o financijskim problema First Allieda, ali je potvrdio da dugovi obitelji ukupno dosežu 1,3 milijarde eura.
U crno ce nas zaviti ovi.. :cry:
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

eric_cantona
Kontakt:

Post Postao/la eric_cantona » 07 jun 2010, 21:20

nadam se da ce Man Utd dovesti Luisa Suareza

United Rule
Kontakt:

Post Postao/la United Rule » 07 jun 2010, 23:16

Samo da su oni dje blize pa likvidirali bi njih navijaci, zato i ne smiju doci na utakmicu.
To vam je kad neki laici uzmu klub pa ga upropaste, **** im ja americku majku...
>--- There are hundreds of clubs in the world.....but One United....
<- KNVB -> World Cup 2010

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 07 jun 2010, 23:57

United Rule je napisao/la:Samo da su oni dje blize pa likvidirali bi njih navijaci, zato i ne smiju doci na utakmicu.
To vam je kad neki laici uzmu klub pa ga upropaste, **** im ja americku majku...
Ljudi imaju para da angazuju manju vojsku da ih cuva, sto bi se bojali navijaca... heh
To sto oni ne dolaze samo pokazuje koliko im je stalo do kluba. Pare i samo pare.
100% sportski i krajnje opušten potpis

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 08 jun 2010, 00:02

Ma dobro sto ih ne zanima klub, taman je Abramovic navijo za Chelsea citav zivot. Ali odakle njima muda da koriste United kao svog privatnog ziranta i u slucaju da klub ode u pm, oni ne gube nista. Mislim da je United trenutno kuca od karata. Sve to ide dok ima rezultata i dok se dresovi prodaju. Ali sta ako opet dozivimo period od 4 godine bez titule i gdje ispadamo u grupnoj fazi Lige Prvaka? E tek smo tada nayebali, jer klub nikad nije vise zaradjivo, a opet bi prosle godine bio u minusi da nije bilo prodaje Ronalda.

A licno vise i ne razmisljam o ozbiljnim pojacanjima, sve mi je bilo jasno kad je Gill odgovorio kako su vec kupili Smallinga i Hernandeza na pitanje sto ne koriste pare na transfere ako ih imaju. To pokazuje na kojem nivou kupujemo igrace. Rezerve Fulhama i nedokazane meksikance. Sljedece sezone opet sve zavisi od Rooneya, i najbolje bi nam bilo sto prije ispast iz svih kupova. Onda bi mogli i osvojit prvenstvo.

Uh sto mi negativan post ispade. :D

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 08 jun 2010, 00:58

Samo da ovako ne budes i za Rooneya iduce godine govorio... heh
Cartman je napisao/la:a opet bi prosle godine bio u minusi da nije bilo prodaje Ronalda.
Nego sta mislite koliko ce dugo jos Fergie voditi Manchester United?
100% sportski i krajnje opušten potpis

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.