2015/2016 NBA Sezona
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
- Fk_zeljo_1921
- Kontakt:
Re: 2015/2016 NBA Sezona
Nije bas isto izgubiti od Knicksa s takvom razlikom, ako se zna da su oni 96' zavrsili 5. na veoma jakom istoku, te zamalo ostvarili 50 pobjeda, i izgubiti od najgore ekipe u ligi s 20-tak razlike
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan
- kad_kako
- Moderator
- Kontakt:
Re: RE: Re: 2015/2016 NBA Sezona
Ovo ti je opomena da ne spamas tim kladionicarskim glupostima na NBA temama.Merhaba je napisao/la:Moze li proci Leonard vise i Wall vise
Postovanje treba zaraditi.
- JoseeMourinho
- Kontakt:
Green od prije i od ove godine nije isti igrac, ovogodisnji je mozda jedan od najlosijih startera od svih ekipa, beverly je korisniji od njega, njegove ranije igre nemaju dodirne tacke sa onim sto ove godine igra tj. ne igra jer boze sacuvaj sta pokazuje na terenu 
onda ove statistike sto bi se reklo pokazuju jedno veliko nista jer one pokazuju da je curry vrhunski defanzivac, a slozit cemo se to nije istina?
uveliko igraci sto se tice ove statistike imaju koristi od sistema i petorka u kojima igraju, a ono sto sam ja gledo ove godine od greena haj sto ofanzivno je posto drvo jer i tricu ubada cesto poput mene nego i u defanzivi to vise nije onaj isti igrac i on vrhunskog igraca nema sanse da sacuva (pod vrhunski mislim na sami top lige, ne na mclemore, gordone i sl.) i samim tim postaje to problem za SAS
Sto se tice neigranja duncana uredu nebi eto 110 primili u prosjeku primili mi 105? 100?(glupost nagadjat), ali primjetan je i tu pad, tj. ocigledno je da se kvalitetno vanjska kvalitetna linija ne moze zatvoriti jer fali ti ili green v.2014 ili dobar defanzivni PG, jer kawai ne moze dvojcu u isto vrijeme cuvati
vidjet cemo past ce i defanziva SAS, evo iz sedmice u sedmicu ce padati ja u pare smijem, pa cemo vidjeti da li ce to biti da je izuzetno lose da ce im preci u naviku, da ne valja sto pada defanziva pred pocetak PO-a i sl sto ce se cinjenimaca moci lahko potkrijepiti samo evo sadasnji 95.5 zamaptis i onda za koji mjesec za 2-3-4 nevazno veci iznos postavis i to je tako crno na bijelo
ili ce ipak realnije objasnjenje biti da im je krenuo tezak raspored gdje ce igrati sa boljim ekipama sa kvalitetnim ekipama koje ce im davati vise poena, pa ce i biti logicno da padne d.rejting a ne da je odbrana oslabila
i opet kazem i ja a i nisam vidio nijedan komentar koji pobija cinjenicu da je odbrana GSW-a ofalila, ali u sezoni gdje imaju 82 tekme bar ti koji et toliko pratis trebas znati da ima perioda gdje padne defanziva/ofanziva, pa se digne pa padne itd.. sto zbog umora/motivacije/rasporeda itd...
onda ove statistike sto bi se reklo pokazuju jedno veliko nista jer one pokazuju da je curry vrhunski defanzivac, a slozit cemo se to nije istina?
uveliko igraci sto se tice ove statistike imaju koristi od sistema i petorka u kojima igraju, a ono sto sam ja gledo ove godine od greena haj sto ofanzivno je posto drvo jer i tricu ubada cesto poput mene nego i u defanzivi to vise nije onaj isti igrac i on vrhunskog igraca nema sanse da sacuva (pod vrhunski mislim na sami top lige, ne na mclemore, gordone i sl.) i samim tim postaje to problem za SAS
Sto se tice neigranja duncana uredu nebi eto 110 primili u prosjeku primili mi 105? 100?(glupost nagadjat), ali primjetan je i tu pad, tj. ocigledno je da se kvalitetno vanjska kvalitetna linija ne moze zatvoriti jer fali ti ili green v.2014 ili dobar defanzivni PG, jer kawai ne moze dvojcu u isto vrijeme cuvati
vidjet cemo past ce i defanziva SAS, evo iz sedmice u sedmicu ce padati ja u pare smijem, pa cemo vidjeti da li ce to biti da je izuzetno lose da ce im preci u naviku, da ne valja sto pada defanziva pred pocetak PO-a i sl sto ce se cinjenimaca moci lahko potkrijepiti samo evo sadasnji 95.5 zamaptis i onda za koji mjesec za 2-3-4 nevazno veci iznos postavis i to je tako crno na bijelo
ili ce ipak realnije objasnjenje biti da im je krenuo tezak raspored gdje ce igrati sa boljim ekipama sa kvalitetnim ekipama koje ce im davati vise poena, pa ce i biti logicno da padne d.rejting a ne da je odbrana oslabila
i opet kazem i ja a i nisam vidio nijedan komentar koji pobija cinjenicu da je odbrana GSW-a ofalila, ali u sezoni gdje imaju 82 tekme bar ti koji et toliko pratis trebas znati da ima perioda gdje padne defanziva/ofanziva, pa se digne pa padne itd.. sto zbog umora/motivacije/rasporeda itd...
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Sve cemo da vidimo.Ti meni na statistiku izneses svoje misljenje i ocekujes da bude relevantnije!?Itekako je ova statistika relevantna i Curry jeste solidan defanzivac u sistemu u kojem igra,jer ona ne pokazuje njegovu individualnu odbranu vec kako ekipa djeluje sa njim na odredjenom kraju parketa.
Green je losiji ofanzivno ove godine,ali odbrana je i dalje tu ili stvarno mislis da bi Pop takvog igraca drzao u petorci a da je los na oba kraja parketa??Pasce defanzivno SA sa jacim tekmama ali ti garantujem da nece izaci iz top 3 kao sto se to desilo GS.
I druze,ne znam kako ne mozes shvatiti.Ok,da se desi losa odbrana u 10-15 utakmica.Moze se desiti,umor,povrede,menatalni zamor itd.Medjutim,2 mjeseca je vec ozbiljan period.Pa jbt sinoc ORL koji ima 25.Offrtg lige zabije 113 bez svog najboljeg ofanzivnog igraca!?'
I druze,ne znam kako ne mozes shvatiti.Ok,da se desi losa odbrana u 10-15 utakmica.Moze se desiti,umor,povrede,menatalni zamor itd.Medjutim,2 mjeseca je vec ozbiljan period.Pa jbt sinoc ORL koji ima 25.Offrtg lige zabije 113 bez svog najboljeg ofanzivnog igraca!?'
- BijelaCokolada
- Kontakt:
Kazes Spursi kriju karte,mislis li da GSW igraju na 100%?Mislis li da je ovo njihov maksimum?
- JoseeMourinho
- Kontakt:
cekaj onda jesu li green i curry solidni defanzivci ili kvalitetni defanzivci??
pa tvoja statistika, eto ona pokazuje da je green vrhunski defanzivac, znaci i curry je?? ako cemo cisto po statistici gledati?
ili cemo priznat da nisu vrhunski defanzivci iako statistika pokazuje drugacije?
ako cemo cisto po statistici onda bgm curry definitivno ide u najbolje ikad jer uz ovakvu ofanzivu sam tek saznao da je vrhunski defanzivac i covjek moze onda biti GOAT
i da inace 0,5 poena je GSW daleko od top 3 defanzive
edit: tek sad vidim da i rupa od ljubavi je 9 u PF-ovima

korver 7, ispred jimmya
pa tvoja statistika, eto ona pokazuje da je green vrhunski defanzivac, znaci i curry je?? ako cemo cisto po statistici gledati?
ili cemo priznat da nisu vrhunski defanzivci iako statistika pokazuje drugacije?
ako cemo cisto po statistici onda bgm curry definitivno ide u najbolje ikad jer uz ovakvu ofanzivu sam tek saznao da je vrhunski defanzivac i covjek moze onda biti GOAT
edit: tek sad vidim da i rupa od ljubavi je 9 u PF-ovima
korver 7, ispred jimmya
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Ne,nije maksimum,ali svi znaju sta oni mogu uraditi,koje petorke i kakve kombinacije ce igrati.Sve ekipe su to vec osjetile na svojoj kozi u ove 2 god i ne mogu izmisliti nista novo.S druge strane,oni ne znaju sta ce im SA(da se sad ne fokusiram na druge ekipe,mrsko mi) pripremiti iz vise razloga.Prvo,Pop im nece prikazati sve kombinacije u duelu sa njima.Drugo,prikazace ih protiv drugih timova i GS ce imati priliku da to vidi,ali nece znati kako to funkcionise u duelu sa njima.I trece,SA nije ista ekipa od prosle godine.Ni igrom,ni igracima koji su tu,a koji su jako bitni.BijelaCokolada je napisao/la:Kazes Spursi kriju karte,mislis li da GSW igraju na 100%?Mislis li da je ovo njihov maksimum?
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Solidni u sistemu sa ovakvim statistikama,a valjda je opstepoznato da je individualna odbrana nesto sasvim drugo.Ocigledno je, sa tim zadnjim komentarima, da ne znas tumaciti ovu statistiku.Objasnicu ti.Ona prikazuje uticaj igraca na 100 posjeda u odredjenom segmentu ali u okviru TIMA i sa datim petorkama.Ja sam ti je u slucaju Greena postavio da ti pokazem da i dalje ima visok defanzivni uticaj kad je tim u pitanju,posto si napisao da je nikakav defanzivno ove godine.I ne,GS nije samo 0.5 poena udaljen od top 3 defanzivne vec 3.6p za period koji sam ja pominjao,sto je dokaz da ne citas pazljivo. http://stats.nba.com/league/team/#!/adv ... ING&dir=-1JoseeMourinho je napisao/la:cekaj onda jesu li green i curry solidni defanzivci ili kvalitetni defanzivci??
ako cemo cisto po statistici onda bgm curry definitivno ide u najbolje ikad jer uz ovakvu ofanzivu sam tek saznao da je vrhunski defanzivac i covjek moze onda biti GOAT![]()
edit: tek sad vidim da i rupa od ljubavi je 9 u PF-ovima![]()
korver 7, ispred jimmya
I nesto sumnjam da je zaboravio igrati odbranu od prosle godine. http://www.rantsports.com/nba/2015/04/1 ... nsive-duo/
Ne shvatam zasto uzimas januar za GSW kad su kroz citav januar na 5. mjestu po DRTG, i to pazi, imaju IDENTICAN kao i Spursi.
Tek od februara oni su usporili u odbrani. Tako da te, po njih kobne u playoffu, navike traju mjesec, ne 2.
Tek od februara oni su usporili u odbrani. Tako da te, po njih kobne u playoffu, navike traju mjesec, ne 2.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
A sta to San Antonio novo u PO moze ponuditi, najozbiljnije me zanima ? Neke smallball petorke cisto sumnjam da imaju u rukavu jer igra s Manuom i Parkerom kao bekovskim dvojcem protiv Warriorsa (pa i OKCa i Clevelanda) bi bila smrt, a Parker-Mills cisto sumnjam da bi Pop ikad odigrao. Simmons i Kyle mogu za koju godinu biti korisni rotacijski igraci protiv vrhunskih ekipa al u ovom PO nesto ne vjerujem. Dakle fali jedan kvalitetan vanjski u oba smjera. Ocito je da ce Pop napasti GSW visokim postavama i ako LMA ne bude u stanju nadigrat Greena (prosli put ga je Green na proste faktore rastavio) onda SAS nema nikakve sanse dobiti tu seriju. Duncan ce svoje vjerovatno odradit s tim sto ce mu biti teze protiv Boguta nego protiv DeAndrea prosle godine jer je Bogut dosta bolji post defanzivac od Jordana. Kako onda odgovorit im na onu petorku smrti ? Ja bas ne mogu zamislit da LMA i Duncan, obzirom na pokretljivost koju imaju, izlaze visoko i ganjaju Draya/Barnesa/Iggyja. Stephu tu vjerovatno samo Kawhi moze ozbiljnije defanzivno zaprijetit al pitanje je jel se isplati zrtvovat Kawhijev ucinak u napadu da bi ti ganjao Stepha po parketu i opet da nisi 100% da ce ga zatvorit do kraja. Ne znam, kako god da pogledam GSW ima vise opcija od SAS i ne znam stvarno sta to jos novo mozes izvuc ...
- JoseeMourinho
- Kontakt:
Opet se praviš prepotentan, cak nije ni potrebno neko predznanje za "čitanje" te statistike ali eto ispade ja je ne kontam, a očigledno da ti ne čitaš valjda kasno pa jedva gledaš na oči jer zanimljivo da sam ovo napisao par postova iznad

I da na kraju godine bgm sumnjam da ce neko gledati statistike od 1.1. Do kraja sezone pa tako GSW ima šanse za tu top3 odbranu
Ali na kraju ce se svesti da ćeš igrati samo protiv vrhunskih igrača, a to ce biti problem greenu koji koliko god ga ti branio igra lošu sezonu i gdje vise nije tak faktor u odbrani, a i najbolje vidjeti ćemo sad ce morat cuvat bolje igrače pa je pred nama da vidimo koliko ce ih zatvoritiJoseeMourinho je napisao/la: uveliko igraci sto se tice ove statistike imaju koristi od sistema i petorka u kojima igraju
I da na kraju godine bgm sumnjam da ce neko gledati statistike od 1.1. Do kraja sezone pa tako GSW ima šanse za tu top3 odbranu
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Pa ako razumijes statistiku zasto onda sam sebe demantujes nekim ismijavanjima u porecima?JoseeMourinho je napisao/la:Opet se praviš prepotentan, cak nije ni potrebno neko predznanje za "čitanje" te statistike ali eto ispade ja je ne kontam, a očigledno da ti ne čitaš valjda kasno pa jedva gledaš na oči jer zanimljivo da sam ovo napisao par postova iznadAli na kraju ce se svesti da ćeš igrati samo protiv vrhunskih igrača, a to ce biti problem greenu koji koliko god ga ti branio igra lošu sezonu i gdje vise nije tak faktor u odbrani, a i najbolje vidjeti ćemo sad ce morat cuvat bolje igrače pa je pred nama da vidimo koliko ce ih zatvoritiJoseeMourinho je napisao/la: uveliko igraci sto se tice ove statistike imaju koristi od sistema i petorka u kojima igraju
Opet ti kazem,nadji mi dokaz da Green igra losu sezonu defanzivno.Da li si ti svjestan da je ovo jedna od boljih odbrana unazad desetak godina (sa ovako unaprijedjenim sutem za 3 p svih ekipa) sa posebno dobro odbranom na perimetru!?Ekipa se smjenjuje sa GS na prvom mjestu odbrane suta za 3p. Ko brani taj perimetar za SA? I na kraju,zasto pominjem bas 1.1.?Pa zato jer moras izvrsiti ekstrakciju u odredjenom periodu kako bi vidio tendencije ekipa.A 1.1.,jer je najlakse racunati od Nove godine.Logicno.
- JoseeMourinho
- Kontakt:
Haj sto si mene vise zbunio nego si i sebe, hoćeš od Greena da napraviš tj. Da ga predstavis u v.2014 i jedini argument ti je statistika koja isto currya stavlja u njegov rang, pa yebemu gledamo i mi tekmu gledali smo i prije i svi vidimo taj napredak greena ali napredak nizbrdo jer čovjek je jedan od najlošijih startera ozbiljnih ekipa, ofanzivno mudo, a defanzivno haj još i zna ponešto odigrati ali daleko od vrhunske odbrane 
I da na kraju sezone ti ćeš biti jedini koji ce gledati da li je gsw od 1.1. u top 3 defanzive, a bgm mi ostali fino uzet kompletne statistike pa vidjeti ko je u 82 ukupno sa svim padovima i usponima bio kakav u raznih statističkim kategorijama
Ujutru dalje odgovorim kada procitam dalje konstatacije o jimmy greenu, a sad odoh leci i gledati
I da na kraju sezone ti ćeš biti jedini koji ce gledati da li je gsw od 1.1. u top 3 defanzive, a bgm mi ostali fino uzet kompletne statistike pa vidjeti ko je u 82 ukupno sa svim padovima i usponima bio kakav u raznih statističkim kategorijama
Ujutru dalje odgovorim kada procitam dalje konstatacije o jimmy greenu, a sad odoh leci i gledati
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Ja i pricam o trenutnom stanju (a za njega mi treba ekstrakcija)GS,a ne znam da li ce se popraviti do kraja sezone ili ce dodatno pasti u tom segmentu!?To ostaje da se vidi.Sto se tice Greena,ja barem imam neku statistiku na svojoj strani plus ga gledam svaku noc,a ti svoje misljenje.I zasto pominjes ofanzivu,kad sam rekao da je tu los?I hoces reci da Pop,covjeka koji je toliko los po tebi ove sezone,tek onako drzi u petorci? 100% sam siguran da nisi pregledao ni 15 utakmica SA ove godine.
Lamarcus se igra kosarke,koja lakoca postizanja poena
,Towns zavrsi na posteru
- branimir85
- Kontakt:
Lillard 
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "
- Kobe Bryant
- Kontakt:
Mislio sam da je Utah locked playoff ekipa, ali evo vise
, oni i Houston naj neugodnija iznenađenja
doduše malo i u obrvu.
- JoseeMourinho
- Kontakt:
Opet spinujes kako tebi odgovara, opet spominjes dva mjeseca, a eno neko za januar te već demantovo faktimaNEZALAGANJE je napisao/la:Ja i pricam o trenutnom stanju (a za njega mi treba ekstrakcija)GS,a ne znam da li ce se popraviti do kraja sezone ili ce dodatno pasti u tom segmentu!?To ostaje da se vidi.Sto se tice Greena,ja barem imam neku statistiku na svojoj strani plus ga gledam svaku noc,a ti svoje misljenje.I zasto pominjes ofanzivu,kad sam rekao da je tu los?I hoces reci da Pop,covjeka koji je toliko los po tebi ove sezone,tek onako drzi u petorci? 100% sam siguran da nisi pregledao ni 15 utakmica SA ove godine.
Past ce i SAS to smo utvrdili, da je gsw popustio odbranu malo i to smo utvrdili, tako da ne znam sta je tu dilema isto kao sto su jedna od najbolji ikad ekipa koja je igrala košarku
Onda možda green igra jer je alternativa yebeni simmons?? Tj. Tako dobra alternativa da te glava zaboli?
Sto se tiče statistike koje si se ufatio kao dijete igračku i nepopustas da Adriano napise da je love ove godine sjajab defanzivac složio bi se? Da evo ja napisen za currya isto? Složio bi se?
Ili bi našao izgovor da ipak statistika ta nije mjerodavna?
[youtube][/youtube]
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.