AS Roma

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

hurem
Kontakt:

Re: AS Roma

Post Postao/la hurem » 09 mar 2016, 00:29

*AS Roma - vrlo dobra predstava veceras, ne mogu se oteti dojmu da se moglo puno vise iz ovog dvomeca, falilo je malo srece i mozda raniji angazman Spallettija;

*Spalletti - odlicna postavka, jedina zamjerka je sto nije otpocetka krenuo s "Pobjednikom", ovako je Pjanic bio limitiran u igri prema naprijed i bez saigraca u veznom redu maltene;

*Szczesny - odlican veceras, onaj drugi gol ne smije sebi vise dozvoliti;

*ZUKA - odlican; Mislim da je on dosta bolje rjesenje u odbrani Rome nego Rudiger, jer previse su dva brzopleta stopera (rudiger, manolas) u zadnjoj liniji, Zuka je tu izuzetno miran i svoju sporost nadognadjuje fudbalskom inteligencijom koja je koliko toliko iznad IQ ove dvojice...
Dakle pozrtvovanost i okretnost MANOLASA s jedne strane te smirenost i tehnika ZUKANOVICA s dr.strane su idealna kombinacija za stoperski dvojac Rome!;

*Pjanic - steta zbog povrede, bio je zrtva taktike, jednostavno u onakvoj postavci nije smio rizikovati i preci pola centra, ocekivao sam da ce u 2.poluvremenu dobiti vise slobode i prostora ulaskom Vainquera, ali nazalost nije zaigrao dr.45 min;

*Dzeko - promasio 1 sjajnu priliku ali i kreirao 4 stopostotne (2x Salah, Florenzi, Manolas), dakle ucestvovao u 5 cistih situacija za gol Rome i to kod rezultata 0:0 sto ce reci da je ipak bio dobar, s tim da je istina da mu je prijem lopte los bio kao i radijus kretanja, ali to ne cudi s obzirom na situaciju njegovu u posljednje vrijeme;

*Salah - po meni najveci krivac sto Roma nije ucinila nesto vise veceras, imao 2 stopostotne po meni bolje situaacije nego Edinova, ali i par situacija kada je bolje mogao dodati saigracima...
*Sharavi i Perotti me nisu odusevili, pogotovo prvi.

*Radja - falio za veci presing i koliku toliku rasterecenost Pjanica, a samim tim i bolju i opasniju Romu kada je ovaj dvojac in...Roma bez Radje je kao BiH bez Besica!

Serria A - cilj 2.mjesto koje ce na kraju i uzeti, ubjedjen sam, a Scudetto ako se ukaze prilika mada tesko vjerovati ako imamo u vidu kvalitet i formu Juventusa te broj preostalih utakmica do kraja sezone...ali lopta je okrugla, sve se moze promijeniti u 2 utakmice!

Forza Roma!

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 09 mar 2016, 00:32

Evil Genius II je napisao/la:neka. dovesce to luciano u red, ne sumnjam. imamo jednog od boljih evropskih trenera i covjeku treba dati odvezane ruke da stvara ekipu kako hoce. dosta ovih igraca nije njegovo pa nas i to malo koci.

odo na spavanje, sutra pisem analizu tekme :mrgreen:

pozdrav za sve koji su bili uz romu veceras :bih:
Pozdrav brate :salut:

Francesco nadali bi se da su Dzeko ili Salah pogodili za 0:1
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

macahz
Kontakt:

Post Postao/la macahz » 09 mar 2016, 01:25

Dze ste ljudi do sad.
Ma sta da kazem, sreca imamo strasno dobrog trenera koji je, mora se reci.nadmudrio Zidana u obje tekme, pogotovo u ovoj drugoj, gdje je ocitana fudbalska lekcija Realu i uz malo srece gledali bi kako se od 0-2 na svom terenu prolazi dalje, ali steta velika.
Meni su Florenci i Dinge bili fenomenalani kao i Zuka. Ali brate Pjanic i Dzeko, katastrofalni, pogotovo Pjanic koji je i ostao na klupi u drugom, ko.ga pohvali nije realan. Nikad od njega velikog igraca.
Roma iduce sezone treba prodati Dzeku, i bratiti Sanabriju, dadajmo tu Gersona, Paredesa, DDR, Sanabriju, dovesti jos Toloia i rezervog desnog beka ili gurati Nuru za kojeg Barca vec daje 10 mil e, a radi se o igracu iz primavere. I jednog dobrog lijevog beka, ili ostaviti Dingea a dovesti neku pribliznodobru altwrnativu. I to bi trebalo biti to, ptodati Izurbea, Dzeku, Dumbiu, Ljaljica, Ibarba i mislim da se moze zaraditi nekih 70 miliona eura. Za te pare se mogu dovesti 3 igraca u zadnju liniju. A u napadu bi rizikovao sa Sadikom i Sanabriom, tu uvijek moze uletiti Perotti i Saravi, dosta posla na ljeto, ali ima dosta materijala i moze se bas dobar posao uraditi.

Poslano sa mog GT-N7100 koristeći Tapatalk

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 09 mar 2016, 01:36

Ma brate nisam se mogao prijaviti citav dan.Jedva uspio.Nesto me yebavalo.

Pjanic je igracina kad ima uz sebe igrace koji mu mogu pomoci,koji rade za njega a kada nema on nestane yebiga.To se veceras vidjelo jer je falio Radja.Keita je dobar al kad se igra protiv ekipa koje igraju spor nogomet a Real to nije.Vidjelo se veceras.

Perotti i El Saravi su prava pojacanja i volim igrace koji znaju mozak koristiti a ne trcati bezglavo ko Iturbe ili Gervinho.Bice oni jos bolji.
Salah se uz Dzeku najvise borio al obojica su usrali i ne mogu im nikako one sanse halaliti.Da je barem jedna usla kod 0:0 bilo bi svega do kraja a ovako smo prolili krv i oprostili se od Lige Sampiona.

Manolas i Zuka fenomenalni.Kostas je meni vec izdefinisan igrac i ne bih ga prodao ni za kakve pare.Pa ono je klasa.Svaki igrac uz njega je bolji.Zuka odicno odradio svoj dio posla a Digne opet ocaj.Svaki napad po njegovoj strani odmah pola gola za Real a Florenzi isto los,jedino se na poziciji u sredini snasao.

I na kraju umalo da ogrijesim dusu a da ne spomenem Poljaka.Nas najbolji igrac veceras,skinuo je sve i svasta i zahvaljujuci njemu nismo otisli sa 7 ili vise komada i ako smo kod 0:0 svi gajili nade.

Sad dobiti Udine i izboriti trece mjesto,mozda cak i drugo i onda krenuti u rasprodaju i rijesiti se skartova.Pojacati se na mjestu napadaca i dovesti bekove i jednog stopera i to je to.

Luciano je doktor i to je i veceras pokazao.Da je imao malo bolju ekipu mi bi ovo prosli jer Zizu i dalje uci svoj posao i Real ce biti zgazen u cetvrtfinalu ako ne naleti na Wolfsburg.

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 09 mar 2016, 10:05

sve ste otprilike napisali sto se tice utakmice.

pokazali smo da imamo boljeg trenera, ali daleko slabije pojedince jer da su umjesto salaha i dzeke bili realovi napadaci zabili bi barem jedan gol. dalje, nije mala stvar nastupiti bez dva od tri najbolja veznjaka koja imas. veliki je to hendikep i za puno vece klubove od rome tako da, uz duzno postovanje svima, keita - pjanic - perrotti i nije bas sredina u koju imam neko pretjerano povjerenje. tu upravo lezi i razlog pjaniceve lose partije, kao i ostale dvojice jer niti jedan od njih nije mogao pokazati ono sto moze iz prostog razloga sto je svaki morao igrati van svoje zone komfora. pjanic sa daleko vise defanzivnih zadataka nego inace, keita sa daleko vise pokrivanja prostora nego inace i perotti daleko povucenije nego inace. eh sad, to ne znaci da su individualno slabi igraci, nego da njih trojica skupa jednostavno nemaju kapacitet za uspostaviti dominaciju niti defanzivno parirati jednom klubu kao sto je real. sto se nasih bekova tice, vec smo znali da to nije neki prevelik kvalitet i cinjenica da su oba gola i vecina prilika dosli upravo sa strana nije nikakvo cudo. iskreno se nadam da ce to biti pozicije na koje cemo dovesti neke bolje igrace jer bez toga napretka nema. takodje, navas je bio fenomenalan i ponovo pokazao da je jedan od boljih u svijetu na svojoj poziciji, a kada u tom raspolozenju izadje na teren skoro mu je nemoguce zabiti gol.

no, bilo kako bilo ne smijemo biti razocarani jer mi smo ispali vec nakon poraza na olimpicu, a ova utakmica je samo potvrdila ono sto smo vec znali - ekipa ima bezbroj mana, ali i golem potencijal za biti nesto vise od ovoga sto je trenutno.

mozda najbolja stvar koja se desila sinoc jeste spallettijeva izjava i prozivanje tog gubitnickog mentaliteta, kao i tottijev ulazak u igru i ovacije sa tribina :clap: ovo ostalo bih zaboravio i hladno presao na udinese.

Rios

Post Postao/la Rios » 09 mar 2016, 20:51

Ne stigoh prije napisati komentar neki o utakmici sinoc..
Ako se ne varam Spalletti je rekao da se ovaj Real mogao izbaciti,ja bih se slozio s njim,ali definitivno igraci Rome nisu imali hrabrost i koncentraciju da naprave taj korak,sto je iskusna ekipa kao sto je Real iskoristio itekako.
Promasen je veliki broj prilika,za osminufinala LP i previse,posebno kad ti stoji Real nasuprot tebe.
Sinoc odlicni bili Scesni,Zuka i Manolas,njima se nema sta zamjeriti.Svim ostalim ima,pocev od Miralema pa do Dzeke,nekim manje a nekim vise.
Uglavnom,sa LP je gotovo,pruzila se dobra prilika opet u Seriji A da se ugrabi to 3 mjesto,za nesto vise otom potom..
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 09 mar 2016, 21:16

zukanovic i manolas su bili odlicni. mislim, svaka cast rudigeru koji je digao formu u zadnjih mjesec i kusur i sve, ali zukanovic je miran kao . . . kao juan u svoje vrijeme. smooth operator :bow:

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 09 mar 2016, 21:17

Fakat Zukanovic doktorski odigra ko da ima na desetine ovakvih mečeva u karijeri. Just another day at the office :kafa:

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&

Krepat ma ne molat!

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 09 mar 2016, 21:19

:thumbup:

mene da se pita ne bih imao dileme oko stoperskog para, ali spalletti ocigledno vidi nesto u rudigeru sto mi ne vidimo i to treba postovati. mislim, momak svakako zbog godina ima visi plafon od zukanovica, ali trenutno bi mi ovaj svaku tekmu igrao.

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 10 mar 2016, 15:53

Al Rudiger je sve bolji i bolji, djeluje kao da mu je samo nebo granica i zadnje tekme igra zvjerski. Zuka isto odličan, nije mi trebalo da pljujem njegov dolazak i dolazak Perottija :thumbdown:
embrace the chaos

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 10 mar 2016, 16:27

Ma daj Denno kakav Rudiger.Uvijek se istraumiram kad je kod njega lopta.Zuka odigrao prvu tekmu u Ligi Sampiona protiv greske protiv jednog Reala.O cemu vise da pricam a i kad je god dobio sansu u ligi odigrao je perfektno za razliku od Rudigera koji odigra drama 70 minuta i onda greska (citaj Carpi).

Jedini sam ja vjerovao u Diega brata :mrgreen:
Volim Argentinsku drskost i dzaba.Nema mi drazih igraca i repke.

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 10 mar 2016, 16:59

Al napreduje Rudiger ozbiljno :zzz: , a sjecam se ti si htio i Baccu a ne Chieca. :thumbup:
Da te WS slušao sad bi se borili za skudeto :zzz:
embrace the chaos

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 10 mar 2016, 17:02

Napreduje al jos nije igrac za prve postave.

Bacca bio moja prva zelja.Mozes se vratiti nazad i provjeriti al eto uzese Dzeku mada sam bio prezadovoljan i kad je on dosao.

Najvise bih htio Higuaina da vidim u dresu Rome al to su samo snovi.

Spaletti dovodio samo talente i igrace koje niko nece.Da nije tako ove godine bi vjerovatno bili sampioni.

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 10 mar 2016, 23:44

Ma znam brate, nemam što provjeravat, dobro se sjećam, zato ti i jesam pomenuo :thumbup:
embrace the chaos

macahz
Kontakt:

Re: RE: Re: AS Roma

Post Postao/la macahz » 11 mar 2016, 00:26

Manuel je napisao/la:Napreduje al jos nije igrac za prve postave.

Bacca bio moja prva zelja.Mozes se vratiti nazad i provjeriti al eto uzese Dzeku mada sam bio prezadovoljan i kad je on dosao.

Spaletti dovodio samo talente i igrace koje niko nece.Da nije tako ove godine bi vjerovatno bili sampioni.
Mislis Sabatini, ali brate nema se para za Bacu i Higuaina, skupe igracke, ali ako dovedemo Cavanija to ce biti ludnica.

Manuel
Kontakt:

Re: RE: Re: AS Roma

Post Postao/la Manuel » 11 mar 2016, 02:02

macahz je napisao/la:
Manuel je napisao/la:Napreduje al jos nije igrac za prve postave.

Mislis Sabatini, ali brate nema se para za Bacu i Higuaina, skupe igracke, ali ako dovedemo Cavanija to ce biti ludnica.

Ja Sabatini.Ne znam koji mi je.
Nemamo para za Baccu a imamo za Cavanija kako to brate.Ovo za Cavanija su glyposti.

Dovest cemo nekog tipa Batsuayi i to na posudbu s pravom otkupa i onda platiti na par rata.

Kad smo dali za nekog igraca hladno preko 20 miliona ?

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 11 mar 2016, 09:26

dali smo za iturbea :mrgreen:

nemamo cisti novac za cavanija, ali imamo pjanica koji bi i koji ce ako dodje do transfera biti ukljucen u isti. mislim,ako uzmemo u obzir da na toj poziciji za narednu sezonu imamo gersona i paredesa koji su jos daleko od pjanicevog trenutnog nivoa, ali su tu negdje sa pjanicem koji je tek dosao u romu, onda taj transfer i nije toliko losa ideja po meni jer veliki su to talenti koji ce napredovati svakom utakmicom koju odigraju. sto se urugvajca tice, tip je napadaca koji je kao stvoren za ovo sto spalletti igra. covjek nije statican, ganja stopere, vrsi presing i konstantno se krece, a skoro uvijek iskoristi sansu koja mu se pruzi.

sjecate se svi kako je igrao u napoliju i sta je nama u direktnim duelima radio. mi smo kao i obicno fulali sve sto smo mogli, a on je trpao po 3 gola iz 3 prilike ili cak 4 gola iz isto toliko prilika.

transfer ima logike, ali koliko je istine u svemu tome vidicemo (meni to predobro zvuci da bi bilo istinito). jedno je sigurno - ovaj mercato ce pokazati gdje smo i u kojem smjeru klub zeli da ide. ukoliko ponovo prodamo nekog od kljucnih igraca i dovedemo jeftine mlade zamjene, o scudettu nema apsolutno nikakve price jer smo ekipa za top 3 u najboljem slucaju. medjutim, ukoliko zadrzimo kljucne igrace, rijesimo se nepotrebnih i pojacamo pozicije tamo gdje je to potrebno onda je to korak u pravom smjeru.
Manuel je napisao/la:Jedini sam ja vjerovao u Diega brata :mrgreen:
Volim Argentinsku drskost i dzaba.Nema mi drazih igraca i repke.
:clap:
moracu opet poceti pratiti argentinsko prvenstvo. zadnji put je to bilo kada je cholo vodio estudiantes prije 100 godina.

Fordinjo
Kontakt:

Post Postao/la Fordinjo » 11 mar 2016, 15:15

Ako se nasluti da ce Dzeko otici ili mora otici iz Rome onda vidim i Pjanica isto tako da bi mogo otici na kraju sezone .....

SonVolt
Kontakt:

Post Postao/la SonVolt » 11 mar 2016, 15:27

Ne moze Cavania dovesti ni jedan tim u Italiji.
Ne zbog toga sto on nece da se vrati vec iskljucivo zbog plate. Sigurno u Parisu ima duplo vecu platu od trenutno najvece u Romi.

Treba se Roma okrenuti realnim opcijama, tipa Matri, Borriello, Pazzini.........Bendtner.
https://www.youtube.com/watch?v=5Gprcg0jUdU

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.