Edin Džeko - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Re: Edin Džeko
Nije dobro... Posebno nije dobro sto ulazi u zadnjih 5-10 minuta vec drugu utakmicu za redom. Da ostane na klupi, pomislio bi da ga cuva ili rotira malo, a ovako izgleda da je bas zamjena... 

- PipiDugaCarapa
- Kontakt:
Meni ga nekako najviše zao što ga ne moze zabiti ni na jednom polju više..
GRADI ZELJO, BOLI TE **** !
Amrina pjesma:PipiDugaCarapa je napisao/la:Meni ga nekako najviše zao što ga ne moze zabiti ni na jednom polju više..
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
- PipiDugaCarapa
- Kontakt:
High je napisao/la:Amrina pjesma:PipiDugaCarapa je napisao/la:Meni ga nekako najviše zao što ga ne moze zabiti ni na jednom polju više..

Sabahudina mi

GRADI ZELJO, BOLI TE **** !
Gledao sam utakmicu,i svi vi koji ste gledali,vidjeli ste da Spalletti postavi onu svoju poznatu formaciju,sa laznom 9,koja se dosta vraca na centar po loptu,isto tako kad protivnik kao sto je nocas bio slucaj ,ima loptu,3 ti ofanzivni igraca,pravi jak presing i nocas su Fiorentinu prakticno sa tim istim natjerali na nekoliko greski,ili prakticno da nabiju loptu u aut.
Dok kad je Dzeko tu ,to teze ide,jer znamo kakav je on tip igraca i napadaca,pogotovo jos u Italiji prepuno nekih taktika.Njemu je najbolje da ode nazad u Bundes Ligu ,vjerujem da bi tamo ponovo imao jednu jako uspjesnu epizodu.
Dok kad je Dzeko tu ,to teze ide,jer znamo kakav je on tip igraca i napadaca,pogotovo jos u Italiji prepuno nekih taktika.Njemu je najbolje da ode nazad u Bundes Ligu ,vjerujem da bi tamo ponovo imao jednu jako uspjesnu epizodu.
Liga kao stvorena za njega
Kad su mogli Toni i di Natale zabijati 20-25 golova u mrtvoj ligi... Dzeko ce zabijati 30-40..
to su umovi sa foruma pisali...

Kad su mogli Toni i di Natale zabijati 20-25 golova u mrtvoj ligi... Dzeko ce zabijati 30-40..

Dinamo je udruga građana.Prema ZAKONU o udrugama njeno djelovanje temelji se na načelu DEMOKRATSKOG ustroja,članovi "upravljaju" po principu 1ČLAN=1GLAS.Klub je danas PRCIJA krimosa Mamica!
43 M € UKRADENIH iz Dinama and still counting...
43 M € UKRADENIH iz Dinama and still counting...
- JavierBosnia
- Kontakt:
Trebate shvatiti jedno, on bi se najradije vratio u Bundesligu, bio je tamo, fino mu je bilo, lijepi gradovi, lijepa uredjena drzava, zna jezik, ali je problem sto vec stari, a cijena mu je i dalje visoka. Jer je stekao to ime, taj ugled da ima taj kvalitet i tesko ga se klubovi odreću za male novce. A u Bundesligi ga nece angazovat sigurno jedan Bayern. Njemu bi dobro doslo npr u Herthi koja bi mogla igrati i ligu prvaka, samo su novci problem. Ali vjerujem da ce se on vratiti pa makar u neki manji klub
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
JavierBosnia je napisao/la:Trebate shvatiti jedno, on bi se najradije vratio u Bundesligu, bio je tamo, fino mu je bilo, lijepi gradovi, lijepa uredjena drzava, zna jezik, ali je problem sto vec stari, a cijena mu je i dalje visoka. Jer je stekao to ime, taj ugled da ima taj kvalitet i tesko ga se klubovi odreću za male novce. A u Bundesligi ga nece angazovat sigurno jedan Bayern. Njemu bi dobro doslo npr u Herthi koja bi mogla igrati i ligu prvaka, samo su novci problem. Ali vjerujem da ce se on vratiti pa makar u neki manji klub
Najbolje bi bilo drug da ode u Borussiu Dortmund

-
to je to.Celtic je napisao/la:Gledao sam utakmicu,i svi vi koji ste gledali,vidjeli ste da Spalletti postavi onu svoju poznatu formaciju,sa laznom 9,koja se dosta vraca na centar po loptu,isto tako kad protivnik kao sto je nocas bio slucaj ,ima loptu,3 ti ofanzivni igraca,pravi jak presing i nocas su Fiorentinu prakticno sa tim istim natjerali na nekoliko greski,ili prakticno da nabiju loptu u aut.
medjutim, i to je samo jedna od opcija koje spalletti ima. druga je ona sa dzekom i sa dugim loptama kada protivnicka ekipa vrsi presing i veznjaci nisu u mogucnosti pasovima iznijeti loptu sa svoje polovice. u tom slucaju dzeko je od vitalnog znacaja za ekipu jer je jedini koji moze primati te duge lopte i fakticki uz stopere je jedina prijetnja u igri glavom.
spalletti, takticar kakav jeste, od protivnika do protivnika ce mijenjati te opcije i koristiti onu koja mu najvise pase, jer serie a je liga koja ce sazvakati i ispljunuti van svakog trenera koji nema plan B, C itd. garcia je savrsen primjer toga.
na dzeki i ostalima je da svaki minut igre koriste maksimalno.
Re: RE: Re: Edin Džeko
Bi li on tamo igrao zaa 1-1,5 miliona eura?JavierBosnia je napisao/la:Trebate shvatiti jedno, on bi se najradije vratio u Bundesligu, bio je tamo, fino mu je bilo, lijepi gradovi, lijepa uredjena drzava, zna jezik, ali je problem sto vec stari, a cijena mu je i dalje visoka. Jer je stekao to ime, taj ugled da ima taj kvalitet i tesko ga se klubovi odreću za male novce. A u Bundesligi ga nece angazovat sigurno jedan Bayern. Njemu bi dobro doslo npr u Herthi koja bi mogla igrati i ligu prvaka, samo su novci problem. Ali vjerujem da ce se on vratiti pa makar u neki manji klub
Realno je to da ga se Roma rijesi na ljeto. Mislim da ce se vratiti u Englesku u neki losiiji klub. Tamo i dalje moze dobiti zeljenu platu 4 i vise m eura.
Newcastle, West Ham, Stouk i slicne ekipe su mu idealna opcija. Ako ne to, onda Kina i slicno.
Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
Sutra neka Dzeko zabije gol kenjara nece biti ni na vidiku, kao ni prije 2 kola kad je bio proglasen igracem utakmice. Djecurlija komentarise od utakmice do utakmice i povija se kako vjetar puse. Dzeko nikad nije ni bio van forme, momak redovno trenira i ima snagu da odigra na visokom nivou 90 minuta. Dzeko je bio u golgeterskoj krizi, a ne van igracke forme.
Ono sto je idiotski od trenera je da nema kao strucnjak trun psiholoskog znanja, a koje svaki velik trener treba da posjeduje.
Znaci igrac je u krizi , a ti ga forsiras i vise nego je zasluzio, i onda kada se vrati ti ga zakujes na klupu. Nece uvijek funkcionisati ni ovako, doce dani kad ih satare protivnik (to ce svakako uskoro biti), sta ces onda sa Dzekom koji udje syeban licno njegovim ponasanjem?
Ne mjesam se u Spalettijevu fudbalsku strucnost, tu svakako nemam sta ni traziti, ali sa psiholoske strane je obican djon, ali to ce se njemu svakako obiti o glavu. Kad trener rusi atmosferu medju igracima svakako se rusi sav koncept koji je zamislio, jer igraci diktiraju uspjehom/neuspjehom.
Ono sto je idiotski od trenera je da nema kao strucnjak trun psiholoskog znanja, a koje svaki velik trener treba da posjeduje.
Znaci igrac je u krizi , a ti ga forsiras i vise nego je zasluzio, i onda kada se vrati ti ga zakujes na klupu. Nece uvijek funkcionisati ni ovako, doce dani kad ih satare protivnik (to ce svakako uskoro biti), sta ces onda sa Dzekom koji udje syeban licno njegovim ponasanjem?
Ne mjesam se u Spalettijevu fudbalsku strucnost, tu svakako nemam sta ni traziti, ali sa psiholoske strane je obican djon, ali to ce se njemu svakako obiti o glavu. Kad trener rusi atmosferu medju igracima svakako se rusi sav koncept koji je zamislio, jer igraci diktiraju uspjehom/neuspjehom.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
- JavierBosnia
- Kontakt:
Jedno je pricati gdje bi mu najbolje bilo, a sasvim drugo gdje je njegova realnost. Za 10 dana puni 30tu . Nema on jos par godina tu sanse, vjerujem da ce ostat romi ovu i sljedecu sezonu. Vjerujem isto tako da ce Roma osvojiti ligu i da ce dovesti jednog ozbiljnog konkurenta kao napadača. A Dzeko ce tamo 2018 vrlo vjerovatno iz rome. Razmisljao sam MLS, mogla bi ga Amra odvuc u holivud, a Kinu sumnjam da ce odabrati. Prije MLS 100%.
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
- DragonGirl
- Kontakt:
Ono što mene kod njega najviše nervira je to što, na momente, barem meni, izgleda kao da mu je totalno svejedno, bez volje, želje da nešto uradi s loptom, da potrči, bez elana, a može, nije da ne može, pa nema još ni 30 godina. Od njega se, realno, očekivalo toliko mnogo, jer je toliko kvalitetan i to je dokazao više puta, tako da se čovjek razočara kad vidi takav pristup u pojedinim trenucima. Nije sve ni do njeganaravno, tu i treneri i ekipa igraju veliku ulogu, ali zaista, ako je iko imao šansu i da igra, i da daje golove i da se "zacementira" u prvoj postavi, onda je to Edin. Ne znam...kompletan ovaj period otkako je u Romi, generalno gledano, je manje-više sve nekako na silu, od igre do golova. Ako želi još nešto napraviti u svojoj karijeri, mislim da bi dobro bilo da razmisli o promjeni sredine i ode tamo gdje mu više odgovara. Ako mu se igra još uvijek, naravno.
To ti je ono.E jesam se izradio sto odo u Romu.Ma libo me racku uzecu im repa izdrzacu do ljeta i nek me prodaju ako hoce.
Dzekin problem nije nedostatak volje, njegov problem je to sto ne uvidja da nije na nivou na kojem Roma trenutno igra. On misli da je sa sobom iz Engleske donio i nivo na kojem je igrao, tačnije on je mislio da je i u nagoroj formi dovoljno dobar da moze igrati u Serie A. Mislim da je sad svjestan te zablude, ali kredita vise nema. Takav pristup mu je donio sve dosadasnje probleme i jos vecu krizu. Sad mora da radi duplo vise nego kad je dosao da dokaze treneru da zasluzuje da igra u udarnoj postavi, a da li ce igrati iskljucivo zavisi od njegovog ucinka za svaku slijedecu utakmicu i za svaki minut za koji koji mu trener ukaze povjerenje. Najgore za njega bi bilo da ode u slabiji klub od Rome jer on bi tu bio jos gori. On u svojoj glavi treba da promjeni neke stvari i shvati da se danas igra najbolji fudbal otkad se šuta i da igrači njegovog tipa postaju beskorisni ili cak stetni za ekipu ako se ne prilagode i ne daju preko svojih mogucnosti.
"Ali, neka ti je Bogom prosto, nisi ti birao svoju sitnu dušu, dali su ti je, ne pitajući, došao si na red kad drugih, boljih, nije više bilo..." M. Selimović
Edinu je najbolje na klupi i onda ga zadnji 15-20 min.ubacit. Tad jedino pokaze volju za igru.
Prvo sam reko Zeljo pa tek onda Mati !!!!
- L'Avvocato
- Kontakt:
1. Znači ako napadač ne zabija golove i ne radi ono za šta je plaćen, niko ga ne smije kritikovati? Ako ga neko i kritikuje onda su to hejteri, kenjare, paćenici?emir79 je napisao/la:Sutra neka Dzeko zabije gol kenjara nece biti ni na vidiku, kao ni prije 2 kola kad je bio proglasen igracem utakmice. Djecurlija komentarise od utakmice do utakmice i povija se kako vjetar puse. Dzeko nikad nije ni bio van forme, momak redovno trenira i ima snagu da odigra na visokom nivou 90 minuta. Dzeko je bio u golgeterskoj krizi, a ne van igracke forme.
2. Nikad nije bio van igračke forme? Pogledaj care koju njegovu utakmicu a subjektivnost ostavi po strani.
3. Ti si stručan da nipodaštavaš Spalettijeve motivatorske/psihološke karakteristike?
4. Na osnovu čega zaključuješ da Spaletti ruši atmosferu među igračima i koncept koji je zamislio? Igra Roma loše od kako je on tu jel' tako?
★★★
"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)
"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)
moj Advokat, ne znas kome odgovaras 

Safetovom advokatu.Chinaglia je napisao/la:moj Advokat, ne znas kome odgovaras

SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin
Eto mu sutra šanse da se pokaže protiv jednog od najvećih klubova na svijetu, zapravo on ako konta da se vrati u prvih 11 on mora pokidati sutra.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Trenutno korisnika/ca: 231983, BosnianDragon2024, Elddar, General505, Hansestadt i 36 gostiju.