Svakako je Tuchel izvodio drugi sastav i u Leverkusenu i Darmstadu sto ce vjerujem i nastaviti raditi...nece tu biti previse forsiranja.AmirBvB je napisao/la:.ovako smo "ni tamo ni vamo"...
BV Borussia Dortmund
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: BV Borussia Dortmund
BVB treba da bude zadovoljna bodom, bili su bliže porazu, a pored ovakvog Baje pričati o salatari je u domenu teorije, a realno, drugo mjesto u BL je tamo gdje spadaju. I ne znam gdje su Mikijevi advokati, mogli su bar riječ kritike uputiti, čovjek je bio objektivno među najlošijim na terenu što se njemu inače obično dešava protiv top ekipa.
Miktarijan ne liči na igrača koji donosi prevagu. Jeste on upisao i asistencija, ponekih golova, ali je nedorečen.
Imate vi materijala i argumenata da ga branite, ali on nije psihički jak i nema mentalitet pobjednički. Morao je bar trenutak pokazati nešto, ali nigdje ga nije bilo, opel je upravu.
Imate vi materijala i argumenata da ga branite, ali on nije psihički jak i nema mentalitet pobjednički. Morao je bar trenutak pokazati nešto, ali nigdje ga nije bilo, opel je upravu.
Ja ne znam sta je vise s ljudima i Mikijem...covjek najbolji asistent u europi,odlucio hejbet utakmica i sad je levat zato sto je bio los protiv Bayerna.
.Al' eto ne znam ni ja sto ga branim kad se nista ne mijenja...u utakmici u kojoj su igrali Aubameyang,Reus,Gundo,Lewa,Robben,Costa,Muller i koji su ukupno dali 0 golova,pljuvat ce se po Mikiju jer eto nije napravio razliku.
.Al' eto ne znam ni ja sto ga branim kad se nista ne mijenja...u utakmici u kojoj su igrali Aubameyang,Reus,Gundo,Lewa,Robben,Costa,Muller i koji su ukupno dali 0 golova,pljuvat ce se po Mikiju jer eto nije napravio razliku.
-
- Kontakt:
Auba mi se zamjerio zbog 2 sjajne situacije koje je zabrljao. Ali u cjelini nitko naprijed nije pružio partiju na nivou.
Čudi me da Tuchel nije ranije mijenjao. Možda je i njegova procjena bila da je lov na Bayern nerealan i sa pobjedom, pa se zadovoljio dodatnim bildanjem samopouzdanja kroz neke druge stvari. Treba nastaviti ovako. Nadam se da ovo iza nas nije bio vrhunac forme.
Čudi me da Tuchel nije ranije mijenjao. Možda je i njegova procjena bila da je lov na Bayern nerealan i sa pobjedom, pa se zadovoljio dodatnim bildanjem samopouzdanja kroz neke druge stvari. Treba nastaviti ovako. Nadam se da ovo iza nas nije bio vrhunac forme.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze
adnane razlika u tome što je Reus bar pokušavao, jeste nije mu ništa polazilo za nogom, ali bar se vidio, dok Miktarijan kao da nije igrao.
Kod Reusa je vidljiv problem forme, to je jasno, ali evo Armenac igra u top formi a ništa, on je jednostavno nedorečen igrač.
Gundu više i ne gledam, ta nije on vaš igrač.
Uostalom nije to moja tema, ako ste vi zadovoljni s njim šta ja tu imam da se miješam.
Kod Reusa je vidljiv problem forme, to je jasno, ali evo Armenac igra u top formi a ništa, on je jednostavno nedorečen igrač.
Gundu više i ne gledam, ta nije on vaš igrač.
Uostalom nije to moja tema, ako ste vi zadovoljni s njim šta ja tu imam da se miješam.
Treba igrati finale Llp kao Gundo i Reus, treba razvaliti Real kao što je uradio Lewat, pa onda braniti Mikija poredeći ga sa prethdono pomenutim. Ovu sezonu čovjek igra odlično, ali protiv top timova je odgirao samo dvije, obje protiv Baje i bio je nula. Porediti Mikija sa Robenom i Milerom je za ozbiljnog forumaša kao ti najblaže rečeno nepromišljeno. Ja tebe uvažavam kao forumaša bez obzira na provokacije i ismijavanja bez osnova.
- Desperado09
- Kontakt:
Prvih 35 min. je i posjed lopte bio na nasoj strani. Nekih 55 %. Tada smo i stvorili te neke poluprilke ili akcije koje su obecavale. U čemu je problem?
Kao sto @ado rece ofanziva je zakinuta guranjem Durma u odbranu kao petog igrača. Tako je nasa postavka licila na 5-4-1 s defanzivnom orjentacijom. Dodavanje i otvaranje igre ispod svakog nivoa. Valjda je i Bauernov presing zasluzan za to.
Kao sto @ado rece ofanziva je zakinuta guranjem Durma u odbranu kao petog igrača. Tako je nasa postavka licila na 5-4-1 s defanzivnom orjentacijom. Dodavanje i otvaranje igre ispod svakog nivoa. Valjda je i Bauernov presing zasluzan za to.
Ne sporim to niti smatram njega za boljeg igraca od Reusa ali covjek je prekucao sezonu i to dva slabija meca protiv Bayerna ne mogu ponistiti...posebno ne kad ekipno odigraju lose.Klare je napisao/la:adnane razlika u tome što je Reus bar pokušavao, jeste nije mu ništa polazilo za nogom, ali bar se vidio, dok Miktarijan kao da nije igrao.
Upravo suprotno sam napisao...u moru najvecih zvijezda koje nisu nista pokazale danas,vi ste nasli kritikovati Mikija...znaci vi ste ti koji ga dizete a ne ja.opel je napisao/la:Treba igrati finale Llp kao Gundo i Reus, treba razvaliti Real kao što je uradio Lewat, pa onda braniti Mikija poredeći ga sa prethdono pomenutim. Ovu sezonu čovjek igra odlično, ali protiv top timova je odgirao samo dvije, obje protiv Baje i bio je nula. Porediti Mikija sa Robenom i Milerom je za ozbiljnog forumaša kao ti najblaže rečeno nepromišljeno. Ja tebe uvažavam kao forumaša bez obzira na provokacije i ismijavanja bez osnova.
A to sto ga ti ne smatras igracem ranga Gundo,Reusa ili Lewata bi trebalo pozitivno da se odrazi na tvoje misljenje o njemu jer covjek igra bolju sezonu nego Gundo i Reus zajedno,a da pri tome to nije bilo realno za ocekivati.
Ti najveći svjetski igrači koji nisu ništa pokazali su nas u prvoj utakmici razbili kao beba zvečku, osvojili BL, obezbijedili LP za iduću sezonu i možda osvoje ili igraju finale LP, oni mogu i da igraju loše, Reus već dvije sezone nije kao u one prve dvije, Gundo je zaslužan za finale LP, a on zbog povreda i nakane da ide više nije parametar za bilo šta.IKonkurencija su mu mrtvi Šahin i Kagawa, propali u drugim ligama, vjerovatno ne slučajno. Pa logično je da Miki najviše i pruži, jer je dosta dugo forsiran, a i za naše prilike skupo plaćen. Nama trebaju igrači za velike utakmice i pohod u Evropu, a ne statistički šampioni koji skupljaju bodove protiv BL mrtvaca. Ako je taj Miki po nekima naš najbitniji igrač i igra na svjetskom nivou, to tek treba da pokaže protiv jakih protivnika. Mene je on dovoljno iznervirao u prve dvije sezone i ja ga nikad neću simpatisati. A što reče Klare, ako valja većini, valja i meni, ni iz džepa ni u dćep.
ljudi shvatite da je bajernov sistem bolje razradzen i uigran tj gvardiola gradi isti sistem i igru vec 3 godine dok je tuchelov sistem tu manje od godinu...normalno da ce oni izgledati dominantniji i normalno da nece biti lahko mikiju ,aubi i reusu da dodzu do izrazaja...po meni , iako je sven bender odigrao jako dobro misljenja sam da bi bolje bilo da je igrao ginter cisto zbog toga sto je bolji tehnicar , ima bolju pas igru i bilo bi lakse iznosit loptu...mozda je bilo i malo pickasto guranje pisceka kao treceg stopera medzutim i sa takvom igrom imali ste 3-4 sanse koje su morali biti golovi...cinjanica je da ovaj bajern izgleda kao masina svaki put kad se njihovoj zadnjoj liniji dozvoli gradi napad tj kad se nevrsi pritisak...svaki put kad ste veceras zaganjali zadnju liniju oni su se gubili....weigl je definitivno bio najbolji, jos par kila misica i eto world class igraca...za sljedecu sezonu tj da bi bili rame uz rame sa ovih top 5-6 klubova , morate naci boljeg lijevog beka od schmelzera....koliko god da je dobar pozada toliko je los naprijed i svaki put u fazi napada kad ima jedan na jedan sa protivnikom apsolutno nista nenapravi, usporava akcije, i po meni je ubjedljivo najslabija tacka u timu...
gruezi je napisao/la:morate naci boljeg lijevog beka od schmelzera....koliko god da je dobar pozada toliko je los naprijed i svaki put u fazi napada kad ima jedan na jedan sa protivnikom apsolutno nista nenapravi, usporava akcije, i po meni je ubjedljivo najslabija tacka u timu...
Apsolutno se slažem i drago mi je da to netko napiše ovdje.....
Viječno kada se kritizira ovjde ima pojedinaca kojima je on perfektan bek i moš ga Hebat.... Još od šampionskih dana živim za dan kad bude doveden pravi bek... Sa Shmeleom je nemoguča misija napraviti dupli pas po ljevoj strani a da ne pričam o tome kada je uputio kvalitetan i upotrebljiv centaršut

Kada bi doveli Jetru Willems-a to bi bio posao a ovako je mućenje
Dobro je ovo Tuchel poslozio, pogodio je s Durmom. Dobar Durm u ove zadnje dvije tekme. Prvih pola sata je odlicno odradjeno, cak smo imali 52 % posjeda nakon 30 minuta, to ni Barca ne bi uspjela. Mislim da nema ekipe koja moze iskljuciti Lewandowskog i Milera 90 minuta iz igre. Ocekivao sam u drugom poluvremenu malo vise zelje da se pobijedi, medjutim igralo se na siguricu da se ne izgubi. Tanko je bilo ono drugo poluvrijeme. Ali vidi se napredak u odnosu na prvu tekmu, Tuchel izvukao pouke. Sto se tice titule, Bayern bi morao dosta toga loseg napraviti pa da izgubi dvije tekme.
Sad slijedi Totenhem i tu ce se vidjeti koliko je mocan ovaj tim. Gledao sam ih protiv Arsenala i ono je bruka engleskog fudbala, da dvije ekipe koje se bore za titulu ne mogu odigrati akciju od 5 dodavanja. Nikakve tu igre nema, sve je nesto na horuk, trce oni i bore se ali to sve haoticno izgleda. Predvidjam posjed 70 %
Sad slijedi Totenhem i tu ce se vidjeti koliko je mocan ovaj tim. Gledao sam ih protiv Arsenala i ono je bruka engleskog fudbala, da dvije ekipe koje se bore za titulu ne mogu odigrati akciju od 5 dodavanja. Nikakve tu igre nema, sve je nesto na horuk, trce oni i bore se ali to sve haoticno izgleda. Predvidjam posjed 70 %

Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."
On to nikad i nije bio.Klare je napisao/la:Miktarijan ne liči na igrača koji donosi prevagu.
Nabildaće on statisku protiv osrednjih timova al' u velikim mečevima se vidi koliko vrijediš.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
- Desperado09
- Kontakt:
TT nije imao šta izgubiti. Drugo mjesto i LP je osigurano tako da je morao igrati ofanzivnije. Malo se otvoriti, više riskirati i pokušati pobijediti.
Generalno, mozemo i moramo biti zadovoljni. U navijackom zanosu, normalno je nadati se pobjedi, ali realnost je da je Bayern u ovom momentu jaca ekipa. Nije mala stvar sacuvati svoj gol protiv onakve napaljene napadacke masinerije.
Uvodnih 30 minuta je vjerovatno i najbolji fudbal koji sam ikad gledao - obje ekipe su izgledale fantasticno na terenu. Od onog jednostavno ne moze bolje. Iskreno, nisam ocekivao da ova Borussia moze onako nesto odigrati.
Imam osjecaj da nas je Costin zicer preplasio, pa je Tuchel naredio oprezniji pristup u ostatku utakmice. Najveca zamjerka ide na otvaranje igre. Dobro je to islo u prvih pola sata, fino je to Tuchel rasirio, ali Pep se ubrzo prilagodio. Bayern je vecinu sansi i kreirao preko oduzimanja lopti na nasoj polovini i tu se Tuchel trebao prilagoditi odmah na poluvremenu. Uvesti Ramosa umjesto Mikija na spicu, a Aubu prebaciti na krilo. Izbijanjem i dugim loptama bi napravili velike probleme Bayernu, Alaba i Kimih ne bi imali sanse protiv Ramosa u duel igri, a mi bi minimizirali rizik gubljenja lopti na nasoj polovini.
Ono sto imponuje je defanziva. Na postavljenu odbranu, Bayern nije imao mnogo rijesenja, Hummels je unistio Mullera man markingom. Inace, ovo sto pruza Hummels u 2016. je nenadyebivo -najkompletniji i najbolji svjetski stoper bez pogovora.
Uvodnih 30 minuta je vjerovatno i najbolji fudbal koji sam ikad gledao - obje ekipe su izgledale fantasticno na terenu. Od onog jednostavno ne moze bolje. Iskreno, nisam ocekivao da ova Borussia moze onako nesto odigrati.

Ono sto imponuje je defanziva. Na postavljenu odbranu, Bayern nije imao mnogo rijesenja, Hummels je unistio Mullera man markingom. Inace, ovo sto pruza Hummels u 2016. je nenadyebivo -najkompletniji i najbolji svjetski stoper bez pogovora.

Der Mann für die entscheidenden Tore.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Tehnicki potkovanim ekipama, kao sto je nasa, veoma odgovara kad protivnik nabija loptu i ne gradi igru. Razvuces ih i kratkim pasovima pravis dosta sansi. Inace nam pasu ekipe koje tako igraju. Prije nekoliko godina smo vidjeli kako se City, koji je bio nekoliko puta jaci od ovog Totenhema, proveo protiv nasKlopp je napisao/la:Sad slijedi Totenhem i tu ce se vidjeti koliko je mocan ovaj tim. Gledao sam ih protiv Arsenala i ono je bruka engleskog fudbala, da dvije ekipe koje se bore za titulu ne mogu odigrati akciju od 5 dodavanja. Nikakve tu igre nema, sve je nesto na horuk, trce oni i bore se ali to sve haoticno izgleda. Predvidjam posjed 70 %

Ja nesto jedva cekam tu tekmu

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Samo si smetnuo s uma da City u toj sezoni nije prošao ni grupnu fazu LP, završio je kao ubjedljivo zadnji, protiv Ajaxa je u dvije utakmice osvojio samo bod i inače je ekipa koja godinama igra ispod očekivanja, pa ih ne bih uzimao kao kriterij za poređenje. S Arsenalom smo igrali tri puta u zadnjih nekoliko godina u LP i imamo 2-1-3 negativan bilans, tako da i Totenhem iako je jeftiniji nego City može biti problematičan, uostalom kao i svaki tim koji dogura do ove faze takmičenja. Ja se uzdam u Tuchela, taktiku i jak kolektivni duh, jer individualno nemamo onako jake pojedince kao što smo imali u onoj zlatnoj sezoni koja je završila finalom.kraljttbvb je napisao/la: Tehnicki potkovanim ekipama, kao sto je nasa, veoma odgovara kad protivnik nabija loptu i ne gradi igru. Razvuces ih i kratkim pasovima pravis dosta sansi. Inace nam pasu ekipe koje tako igraju. Prije nekoliko godina smo vidjeli kako se City, koji je bio nekoliko puta jaci od ovog Totenhema, proveo protiv nas![]()
- kraljttbvb
- Kontakt:
Naravno da nisu prosli grupu, kad smo ih isamarali ko malu djecu...opel je napisao/la:Samo si smetnuo s uma da City u toj sezoni nije prošao ni grupnu fazu LP, završio je kao ubjedljivo zadnji, protiv Ajaxa je u dvije utakmice osvojio samo bod i inače je ekipa koja godinama igra ispod očekivanja, pa ih ne bih uzimao kao kriterij za poređenje. S Arsenalom smo igrali tri puta u zadnjih nekoliko godina u LP i imamo 2-1-3 negativan bilans, tako da i Totenhem iako je jeftiniji nego City može biti problematičan, uostalom kao i svaki tim koji dogura do ove faze takmičenja. Ja se uzdam u Tuchela, taktiku i jak kolektivni duh, jer individualno nemamo onako jake pojedince kao što smo imali u onoj zlatnoj sezoni koja je završila finalom.kraljttbvb je napisao/la: Tehnicki potkovanim ekipama, kao sto je nasa, veoma odgovara kad protivnik nabija loptu i ne gradi igru. Razvuces ih i kratkim pasovima pravis dosta sansi. Inace nam pasu ekipe koje tako igraju. Prije nekoliko godina smo vidjeli kako se City, koji je bio nekoliko puta jaci od ovog Totenhema, proveo protiv nas![]()
A City je usporedba zato sto su oni tada igrali kao ovi danas. Na visoke lopte, bez puno tehnike

Inace genijalci sa ss.ba nastavljaju odusevljavati

http://sportsport.ba/magazin/reus-mu-po ... kao/186628
Na klipu Reus navijacu poklanja dres sa zuto-crnim prugama, a BVB igrao u zutim dresovimaNajzanimljivija scena desila se nakon meča kada je napadač domaćih Marco Reus poklonio dres jednom navijaču.

Provjerite bar osnovne stvari prije nego postavite "vijest". Ovo je klip od prije par godina

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
-
- Kontakt:
Borussia Dortmund - Tottenham
- Ove se momčadi nikada nisu susrele u službenoj utakmici, no jesu četiri puta u prijateljskim dvobojima. A Tottenham tu za sada ima tri pobjede i jedan remi
- Borussia Dortmund se kroz povijest na europskoj sceni susrela 19 puta s engleskim klubovima. I tu su upisali devet pobjeda, četiri remija i šest poraza
- No, i Tottenham je uspješan protiv njemačkih suparnika. U 16 dosadašnjim susreta upisali su devet pobjeda, dva remija i pet poraza
- Zanimljivo, Tottenam je najveći europski poraz u povijesti doživio baš u Njemačkoj. Izgubivši sa čak 8:0 od Kölna u Intertoto kupu 1995. godine
- Tottenham na domaćem travnjaku protiv njemačkih predstavnika ima šest pobjeda i jedan remi, a u tih su 630 minuta od bundesligaša primili tek jedan pogodak
- Borussia Dortmund je u šest ovosezonskih dvoboja u Europskoj ligi zabila čak 20 golova
- Borussia Dortmund je jedini klub (uz Athletic Bilbao) koji je do ove faze natjecanja stigao krenuvši još iz 3. pretkola
- Erik Lamela je sa šest postignutih pogodaka drugi strijelac Europske lige. Najbolji topnik natjecanja je sa sedam pogodaka Aritz Aduriz
- Borussia Dortmund je ove sezone u Europskoj ligi čak devet puta pogađala vratnice i grede, ukupno uputila 59 udaraca u okvir, a 58 izvan okvira suparničkih vrata. U svim je tim statistikama najbolja u cijelom natjecanju
- Čak pet puta vratnice je pogađao Henrik Mkhitaryan
- I Borussia Dortmund baš kao Man. United može postati tek peti klub u povijesti koji je osvojio sva tri velika europska natjecanja. No, prvo trebaju "uzeti" Europsku ligu.
Očekujem 2 korektne utakmice bez cigančenja koje smo vidjeli od Portugalaca. Nadam se da riješimo puno toga već večeras. Bit će mi zanimljivo vidjeti umalo našega Eriksena kako se snalazi protiv momčadi čija je kvaliteta trenutno iznad svih u Premu.
P.S. U Kickeru Weidi najavljen od starta. Ne sviđa mi se to.
- Ove se momčadi nikada nisu susrele u službenoj utakmici, no jesu četiri puta u prijateljskim dvobojima. A Tottenham tu za sada ima tri pobjede i jedan remi
- Borussia Dortmund se kroz povijest na europskoj sceni susrela 19 puta s engleskim klubovima. I tu su upisali devet pobjeda, četiri remija i šest poraza
- No, i Tottenham je uspješan protiv njemačkih suparnika. U 16 dosadašnjim susreta upisali su devet pobjeda, dva remija i pet poraza
- Zanimljivo, Tottenam je najveći europski poraz u povijesti doživio baš u Njemačkoj. Izgubivši sa čak 8:0 od Kölna u Intertoto kupu 1995. godine
- Tottenham na domaćem travnjaku protiv njemačkih predstavnika ima šest pobjeda i jedan remi, a u tih su 630 minuta od bundesligaša primili tek jedan pogodak
- Borussia Dortmund je u šest ovosezonskih dvoboja u Europskoj ligi zabila čak 20 golova
- Borussia Dortmund je jedini klub (uz Athletic Bilbao) koji je do ove faze natjecanja stigao krenuvši još iz 3. pretkola
- Erik Lamela je sa šest postignutih pogodaka drugi strijelac Europske lige. Najbolji topnik natjecanja je sa sedam pogodaka Aritz Aduriz
- Borussia Dortmund je ove sezone u Europskoj ligi čak devet puta pogađala vratnice i grede, ukupno uputila 59 udaraca u okvir, a 58 izvan okvira suparničkih vrata. U svim je tim statistikama najbolja u cijelom natjecanju
- Čak pet puta vratnice je pogađao Henrik Mkhitaryan
- I Borussia Dortmund baš kao Man. United može postati tek peti klub u povijesti koji je osvojio sva tri velika europska natjecanja. No, prvo trebaju "uzeti" Europsku ligu.
Očekujem 2 korektne utakmice bez cigančenja koje smo vidjeli od Portugalaca. Nadam se da riješimo puno toga već večeras. Bit će mi zanimljivo vidjeti umalo našega Eriksena kako se snalazi protiv momčadi čija je kvaliteta trenutno iznad svih u Premu.
P.S. U Kickeru Weidi najavljen od starta. Ne sviđa mi se to.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.