Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

FrancescoTotti
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la FrancescoTotti » 03 mar 2016, 18:17

mandraX je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:Koliko dobijam ovim zaštitnim folijama i kakve su im cijene, koje su najbolje? Mobitel mi svakako ima gorilla glass 3 pa ne znam je li potrebno još šta?
Ja radim u Mobitel Shopu, zaposlio se prije par dana, i mogu ti reći da ove zaštitne folije idu k'o lude znači, ne mozes ih nadodavat'...raja ih dobro dosta fali, dobre ovo ono...
glupost zesca, ako vec zelis zastitu kupi zastitno staklo i budi miran
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 03 mar 2016, 19:02

FrancescoTotti je napisao/la:
mandraX je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:Koliko dobijam ovim zaštitnim folijama i kakve su im cijene, koje su najbolje? Mobitel mi svakako ima gorilla glass 3 pa ne znam je li potrebno još šta?
Ja radim u Mobitel Shopu, zaposlio se prije par dana, i mogu ti reći da ove zaštitne folije idu k'o lude znači, ne mozes ih nadodavat'...raja ih dobro dosta fali, dobre ovo ono...
glupost zesca, ako vec zelis zastitu kupi zastitno staklo i budi miran
samo staklo a folija je bezveze samo ostaju tragovi prstiju po njoj, a ne stiti prilikom pada

MirsoNi
Kontakt:

Post Postao/la MirsoNi » 04 mar 2016, 22:02

Pitanje jedno, kada uključim trošenje interneta, kada nema WiFija, nenormalno troši baš.. neki dan uplatio 50 feninga za onaj BHT internet i 50 MB, za 10 minuta nestalo megabajta.. a koristio samo fb i chrome.. evo slika na kojoj piše gdje su megabajti otišli..
slika
Eh sad ovo su vjerovatno neke moje aplikacije pozadinske na mobu, koje sve potroše.. pa da pitam zna li neko kako riješiti problem.. i da ne trebam slučajno ovdje nešto konkretno odabrati od ove 4 opcije:
slika
Bila mi je štrihirana posljednja opcija LTE/WCDMA/GSM, kasnije sam ja prebacio samo na WCDMA odnosno prvu opciju.. ali već je kasno bilo jer su megabajti otišli haha..
Ako neko zna rješenje, puno bi mi pomogao :)
Sometimes it's only madness that makes us what we are.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 04 mar 2016, 22:05

@MirsoNi

Ako si koristio fb preko njegove aplikacije logicno da ce ti potrositi brzo jer aplikacija trosi mnogo. Da si ulazio preko pretrzivaca na fb onda bi ti bio besplatan fb.

MirsoNi
Kontakt:

Post Postao/la MirsoNi » 04 mar 2016, 22:07

arelinho je napisao/la:@MirsoNi

Ako si koristio fb preko njegove aplikacije logicno da ce ti potrositi brzo jer aplikacija trosi mnogo. Da si ulazio preko pretrzivaca na fb onda bi ti bio besplatan fb.
Vidiš na prvoj slici koliko je aplikacija fb-a potrošila.. svega 2 MB.. dok je 42 MB potrošeno na ovome što ni ja ne znam šta je..

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 05 mar 2016, 19:48

Jesi dijelio net drugima? Ovo mi djeluje kao da si dijelio net preko hotspota, pa ti se zato tako brzo potrošio...
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

MirsoNi
Kontakt:

Post Postao/la MirsoNi » 05 mar 2016, 21:35

anonimni je napisao/la:Jesi dijelio net drugima? Ovo mi djeluje kao da si dijelio net preko hotspota, pa ti se zato tako brzo potrošio...
Dijelio sam, ali samo jaranu.. on je također bio samo na fb.. ne vidim razloga vala da ovoliko potroši.. dijeli i on meni normalno kod njega.. fakat mi nije jasno :?

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 05 mar 2016, 21:40

MirsoNi je napisao/la:
anonimni je napisao/la:Jesi dijelio net drugima? Ovo mi djeluje kao da si dijelio net preko hotspota, pa ti se zato tako brzo potrošio...
Dijelio sam, ali samo jaranu.. on je također bio samo na fb.. ne vidim razloga vala da ovoliko potroši.. dijeli i on meni normalno kod njega.. fakat mi nije jasno :?

Ja ne znam dal je na svakoj aplikaciji za fb, al bas oguli, jer dok svaku sliku ucita ono tebi skine, naprimjer ti kad uđes u slike i listas, ti tu bas naberes dosta MB.
Mia San Mia

MirsoNi
Kontakt:

Post Postao/la MirsoNi » 06 mar 2016, 13:27

R32 je napisao/la:Ja ne znam dal je na svakoj aplikaciji za fb, al bas oguli, jer dok svaku sliku ucita ono tebi skine, naprimjer ti kad uđes u slike i listas, ti tu bas naberes dosta MB.
Aha.. ma dobro hajd, mislio sam da od ove 4 opcije trebam neku posebno izabrati.. ali valjda je do toga što sam podijelio jaranu.. hvala svima na pomoći, nešta ću već skontati :thumbup:

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 06 mar 2016, 13:32

Da ponovim. Haloo maajka :D
U svom mobitelu drzim haloo broj, a u drugom dzepu imam staru nokiu sa bhtelecomom samo za pozive.
Dosta gamadi, 50mb pola marke :facepalm: ovamo za marku dobijes gigu citavu. Uz to sinoc me iznenadise sa bonusom od 350mb :clap:
Da bogdo cijela drzava koristi halo, da pricamo besplatno svi uz ovako gotivan mobilni internet.
Ovaj feudalisticko kapitalisticki telekom dabogda propao. Amin
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 06 mar 2016, 21:01

MirsoNi je napisao/la:
R32 je napisao/la:Ja ne znam dal je na svakoj aplikaciji za fb, al bas oguli, jer dok svaku sliku ucita ono tebi skine, naprimjer ti kad uđes u slike i listas, ti tu bas naberes dosta MB.
Aha.. ma dobro hajd, mislio sam da od ove 4 opcije trebam neku posebno izabrati.. ali valjda je do toga što sam podijelio jaranu.. hvala svima na pomoći, nešta ću već skontati :thumbup:

Ma jok, ono ti je samo izbor mreze po generacijama i protoku podataka. Samo gsm to ti je mreza 2. generacije. WCDMA ti je mreza trece generacije,a LTE bi trebalo biti mreza 4. generacije.

Mreza trece generacije kod nas nije rasprostranjena na svim podrucjima, a o mrezi 4- gen. se tek raspravlja :mrgreen:

Dok ti je ova ( GSM )2g mreza osnovna, ili 2g+ koja podrzava tek osnovni protok podataka za net, i jako sporo.
Mia San Mia

Blue_He4rt
Kontakt:

Post Postao/la Blue_He4rt » 07 mar 2016, 11:38

Da vas upitam, za koji bi se vi mobitel odlucili izmedju Samsung 6-7 edgea, Sony xperie z5 ili iphone 6-ice. ? Ili cak LG g4?? Ali molim vas nekakav obrazlozen komentar !?
Chelsea F.C.

JoseeMourinho
Kontakt:

Re: RE: Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la JoseeMourinho » 07 mar 2016, 11:41

Blue_He4rt je napisao/la:Da vas upitam, za koji bi se vi mobitel odlucili izmedju Samsung 6-7 edgea, Sony xperie z5 ili iphone 6-ice. ? Ili cak LG g4?? Ali molim vas nekakav obrazlozen komentar !?
Ne znam kakav oces komentar isto da si pito da li da uzmem najnoviji Ferrari, lamburgini ili Porsche, svi su tu negdje svaki je zvijer i svaki je preko milju maraka ;)
IPhone je jedino drugačiji ali opet to je taj rang ;)

Minorne su razlike, uzmi koji ti se najviše svidja ;)

Blue_He4rt
Kontakt:

Re: RE: Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la Blue_He4rt » 07 mar 2016, 11:51

JoseeMourinho je napisao/la:
Blue_He4rt je napisao/la:Da vas upitam, za koji bi se vi mobitel odlucili izmedju Samsung 6-7 edgea, Sony xperie z5 ili iphone 6-ice. ? Ili cak LG g4?? Ali molim vas nekakav obrazlozen komentar !?
Ne znam kakav oces komentar isto da si pito da li da uzmem najnoviji Ferrari, lamburgini ili Porsche, svi su tu negdje svaki je zvijer i svaki je preko milju maraka ;)
IPhone je jedino drugačiji ali opet to je taj rang ;)

Minorne su razlike, uzmi koji ti se najviše svidja ;)

Znam, ali znas druze ono kad si u prilici da uzmes hvala Bogu, pa sad da se barem odabere najkvalitetniji...Sony ima najjacu kameru, ali mnogi govore kako tih 23 ili koliko vec mega piksela, su u rangu npr. samsungovih 16, bla bla tarifa i tako to...
Chelsea F.C.

JoseeMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseeMourinho » 07 mar 2016, 11:57

Iskreno da sad meni oko tebi daju ta 3/4 telefona razlike ne bih primjetili osim u grafici, to je toliko kvalitetno da ne mozes fuliti nikako ;)

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 07 mar 2016, 13:37

Kralju ako ces slikat dnevno 20-30 slika, uzmi taj sa najboljom kamerom. Ako ces koristit na net i Office uzmi sa dobrim procesorom itd itd... prvo skontaj za sto ga koristis pa ces se lako odluciti.
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 07 mar 2016, 15:10

od nabrojanih z5 ima najbolju bateriju, a ako već spominješ S7 edge, uzmi njega kad već pare nisu problem

btw

stigao danas Marshmallow za XPeriu Z3+ i Z5 seriju :) ništa naročito update, ne donosi camera2 api, tako da nabijem sony na tuki, ali ce biti svakako boost u perfomansama, jer je marshmallow pisan za big.little arhitekturu na kojoj je baziran snapdragon 810

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 07 mar 2016, 15:18

Ako imas opciju uzmi ono sto bi vecina neamerikanaca na planeti..znaci samsung i vozi.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 07 mar 2016, 15:31

Ma iPhone je sila. Još se možeeš **** s jabukom. Žene to vole.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 07 mar 2016, 23:54

**** jabuku, uzmi V10 i vozi :D

btw. Gdje je onaj što je trebao uzeti V10, ima li ga, kakav je telefon i to? :mrgreen:
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: muhamedhulk i 1 gost.