Kosarkaski Savez Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

bhsport
Kontakt:

Re: Kosarkaski Savez Bosne i Hercegovine

Post Postao/la bhsport » 04 mar 2016, 10:22

nermine, svaka cast. Istina boli.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 04 mar 2016, 11:21

ovo sam zaboravio
Hatuna je napisao/la: i posle rukometasa prvi put da je reprezentacija reprezentacijom a ne samo Bosnjaci i ono sto je preostalo odnosno sto nije valjao za srpsku i hrvatsku reprezentaciju
sem sikiraša, može li mi navesti o koji su to još igrači

da nisu Bender, Zubac, Simanić, ... ili čak Ilić kojega su toliko slavnobitno reklamirali po FB, pa im ga srbija uzela ko od šale

PS
nemoj samo napisati antunović, jer njega su hrvati škartirali, a kada su ipak vidjeli da može biti interesantan opet su odustali jer im je bilo puno truda za pozicije na kojima imaju najveće potencijale
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 04 mar 2016, 11:36

nerminh74@ druze zasto uopste odgovaras i zamaras se ovim copy paste forumasima jer nema smisla

Sto se tice Muse koji je moj sugradanin :D

Edis Subasic bivsi igrac KK Bosne je bio kod Harunu u savezu i rekao da postoji izuzetno talentovan momak u Bihacu da ga pogleda,jer je tad Musa imao ponudu Turskog saveza da igra za njih medutim Harunu nije bio zainteresovan

Sreca je tad sto ga je u meduvremenu dosao pogledati Bukva i doveo ga u Sarajevo
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 04 mar 2016, 12:16

@Nermin :clap: :clap:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Peace
Kontakt:

Post Postao/la Peace » 04 mar 2016, 12:47

Yucca je napisao/la:nerminh74@ druze zasto uopste odgovaras i zamaras se ovim copy paste forumasima jer nema smisla

Edis Subasic bivsi igrac KK Bosne je bio kod Harunu u savezu i rekao da postoji izuzetno talentovan momak u Bihacu da ga pogleda,jer je tad Musa imao ponudu Turskog saveza da igra za njih medutim Harunu nije bio zainteresovan

Sreca je tad sto ga je u meduvremenu dosao pogledati Bukva i doveo ga u Sarajevo
:facepalm:

U koju reprezentaciju da ga dovede sa 12-13 god... mozda u juniorsku...
I kakve veze ima Harun tad sa Musom...

Harun je zasluzan sto musa ne igra za Tursku... ali ne kad je imao 12 god nego kad je imao 15... i kad je trebao preci u fener... tada bi izgubio šansu za igranjem u repci... nagovorio je bukvu da upropasti dogovoreni transfer...

I ima li jos koja laz da se harunu pripise...

I najtuznije ljudi mi pripusuju indirektan plasman na ep 2011, jer eto nije bio direktan... i ne znajuci valjda... ili se samo praveci da ne znaju ne bi li za dnevnicu okaljali haruna da je on dosao mjesec prije EP... sto ce reci da nije bio tu kad su se igrale kvalifikacije... i kao epilog toga dogovorio je povratak mirze nakon par god odsustva od repke... dakle samar samo sebi pucaju...

Bender, Zubac i ostali su dobili dozvolu prije haruna... a uostalom i da je on bio tu oni bi mogli igrati za hrvatsku bez ikakvih dozvola... cak i da su ostali u BiH da igraju... jer imaju hrvatske papire rodjenjem... ali valjda su to pljuvaci zvani dnevnice previdjeli...
Simanic je rodjen u Srbiji... dakle jos jedan samar sami sebi pucaju... mogli smo i michaela jordana dovesti nema veze sto nije rodjen u BiH...

Doveden je i Djakovic pored Njegosa i Marice... momak koji je u dosluhu i dogovoru sa trenerom cojicem odbio nekoliko poziva na kamp srbije... a sta mislis ko je to dogovorio sa dariom... da nije mozda harun... i sto ce u buducnosti djeca iz tog kluba uvijek igrati za BiH...

Jedini fail koji je napravljen je ilic... ali ne to sto igra za Srbiju... u vecini slučajeva ce djeca i birati Srbiju... jos pogotovo ako im porodice dobijaju zaposljenja u javnom sektoru.... nego sto je procurila slika... da tog nije bilo on bi igrao za BiH.... i to je zamjerka...

I bas Harun ima lose odnose sa Selimovicem... samo eto sto su skoro svaki dan zajedno... i sto ce u buducnosti vjerojatno zajedno i raditi... kako lose odnose ima prema sparsima...

Dnevnice sami sebi pucaju samare...
Dinamo je udruga građana.Prema ZAKONU o udrugama njeno djelovanje temelji se na načelu DEMOKRATSKOG ustroja,članovi "upravljaju" po principu 1ČLAN=1GLAS.Klub je danas PRCIJA krimosa Mamica!
43 M € UKRADENIH iz Dinama and still counting...

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 04 mar 2016, 12:51

Peace@ sa 13 godina Musa je dobio ponudu da igra za Fener da uzme Tursko drzavljanstvo da mu citava familija preseli u istanbul i tad da nije bilo Bukve koji ga je odveo u Sarajevo on bi danas igrao za Tursku,i onda su jos jednom pokusali da ga uzmu sa 15 godina tad se Harun tek ukljucio
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Peace
Kontakt:

Post Postao/la Peace » 04 mar 2016, 13:00

Yucca je napisao/la:Peace@ sa 13 godina Musa je dobio ponudu da igra za Fener da uzme Tursko drzavljanstvo da mu citava familija preseli u istanbul i tad da nije bilo Bukve koji ga je odveo u Sarajevo on bi danas igrao za Tursku,i onda su jos jednom pokusali da ga uzmu sa 15 godina tad se Harun tek ukljucio
Ja ne sporim da je on imao ponude... ali gdje ce ga Harun dovesti sa 12 god... u koju repku... nije Harun klub imao da ga dovede nego je repku vodio... i nije on selektor da zove igrace... jos pogotovo one koji su mladji i to dobro mladji...
Dinamo je udruga građana.Prema ZAKONU o udrugama njeno djelovanje temelji se na načelu DEMOKRATSKOG ustroja,članovi "upravljaju" po principu 1ČLAN=1GLAS.Klub je danas PRCIJA krimosa Mamica!

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 04 mar 2016, 13:07

Peace je napisao/la:
Yucca je napisao/la:nerminh74@ druze zasto uopste odgovaras i zamaras se ovim copy paste forumasima jer nema smisla

:facepalm:

U koju reprezentaciju da ga dovede sa 12-13 god... mozda u juniorsku...
I kakve veze ima Harun tad sa Musom...

Harun je zasluzan sto musa ne igra za Tursku... ali ne kad je imao 12 god nego kad je imao 15... i kad je trebao preci u fener... tada bi izgubio šansu za igranjem u repci... nagovorio je bukvu da upropasti dogovoreni transfer...

I ima li jos koja laz da se harunu pripise...

I najtuznije ljudi mi pripusuju indirektan plasman na ep 2011, jer eto nije bio direktan... i ne znajuci valjda... ili se samo praveci da ne znaju ne bi li za dnevnicu okaljali haruna da je on dosao mjesec prije EP... sto ce reci da nije bio tu kad su se igrale kvalifikacije... i kao epilog toga dogovorio je povratak mirze nakon par god odsustva od repke... dakle samar samo sebi pucaju...

Bender, Zubac i ostali su dobili dozvolu prije haruna... a uostalom i da je on bio tu oni bi mogli igrati za hrvatsku bez ikakvih dozvola... cak i da su ostali u BiH da igraju... jer imaju hrvatske papire rodjenjem... ali valjda su to pljuvaci zvani dnevnice previdjeli...
Simanic je rodjen u Srbiji... dakle jos jedan samar sami sebi pucaju... mogli smo i michaela jordana dovesti nema veze sto nijese rodjen u BiH...

Doveden je i Djakovic pored Njegosa i Marice... momak koji je u dosluhu i dogovoru sa trenerom cojicem odbio nekoliko poziva na kamp srbije... a sta mislis ko je to dogovorio sa dariom... da nije mozda harun... i sto ce u buducnosti djeca iz tog kluba uvijek igrati za BiH...

Jedini fail koji je napravljen je ilic... ali ne to sto igra za Srbiju... u vecini slučajeva ce djeca i birati Srbiju... jos pogotovo ako im porodice dobijaju zaposljenja u javnom sektoru.... nego sto je procurila slika... da tog nije bilo on bi igrao za BiH.... i to je zamjerka...

I bas Harun ima lose odnose sa Selimovicem... samo eto sto su skoro svaki dan zajedno... i sto ce u buducnosti vjerojatno zajedno i raditi... kako lose odnose ima prema sparsima...

Dnevnice sami sebi pucaju samare...
Vidim drugo ime ista priča, ja konkretno oni nešto okolo kole i guraju reći koje nisi rekao u usta da bi bili u pravu i interesantno opet ista teza ako nisi za Haruna odmah si enesov, daleko obojici kuća od moje
Inače Simanić je rođen u srbiji jer u Bratuncu nema porodilišta
A itekako su harun i Selimovići bili u lošim odnosima, ali i jednim i drugima je lova važnija od svega, pa i BiH i Srbija su bili u ratu pa sada i jedni i drugi izjavljuju da su u dobrim odnosima
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 04 mar 2016, 15:14

Svasta sam cuo, al da su Harun i Selimovic bili dobri, to prvi put cujem.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 04 mar 2016, 16:03

nerminh74 je napisao/la:dragi bože koja hrpa nabacanih niđe veze činjenica da ne kažem gluposti

- znači pod harunom smo imali najbolje rezultate, a ne 1993 godine?
- da razumijem harun je stvorio sparse, a ne selimovići?
- zar je harun stvorio ili pronašao musu i nurkića, a ne selsesković i sejo bukva (ovaj zadnji i atića)?
- zar sabit nije vodio reprezentaciju 2011 kada je bio harun?
- zar petrović (ovdje ispade čovjek trener koji je vodio barcu i real, a ne solidan trener) nije bio volonter, pa odjednom poslje svađe ispade da je dobio bonusa 50 000 eura i na kraju su on i harun završili na nož?
- zar se 2011 nije promjenio format EP i povečao broj reprezentacija koje su ga igrale i ustvari kada bi se prolazila grupna faza tek onda bi se dolazilo na broj timova koji su igrali EP prije toga, a zar mi nismo opet nikada prošli tu grupnu fazu i tako po starom sistemu se nebi ni kvalifikovali?
- zar nisu najveći sponzori reprezentacije bili Elektroprivreda BiH i BH Telecom, a ono te firme nisu državne?
- zar nurkić nije ispao iz rotacije denvera prvenstveno radi veoma teške ozljede, a koju je harun negirao da postoji?
- zar je enes trnčević menager emira prelđića, tj. kakve uopšte ima veze on sa njim?
- zašto se nisi uhvatio BiH lige ili onog poteza sa zaštičenim godištem nego samo ponavljaš toliko puta ponovljenih stvari?
- zar se moraju pisati kilometarski postovi da bi se iznijele činjenice (pa nismo djeca)?
- zar svi koji se neslažu da je harun spasioc BiH košarke su automatski enesovi plačenici?!

a inače ovaj patetični način pisanja je veoma poznat sliči nečijim FB esejima, uglavnom ovim postom si se diskvalifikovao kao ozbiljan sugovornik

PS
ima nas puno više od 4 koji ne idemo niz struju

Svaka na mjestu, ali neka nasih padobranaca!cuj Harun stvorio Sparse :facepalm:

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 04 mar 2016, 17:38

Ma briga me za Haruna,ali pogledajte ko su bili selektori a ko se sad spominje?
Petrović-Mulaomerović,
Ivanović-Bećiragić,ostale kandidate ne spominjem jer nema potrebe!
Sem Đikića sve je ispod prosjeka(Markovića ne spominjem jer je rekao da nije kandidat)
Hajde sad dajte vi koji ste protiv,a ovi za Haruna neko ime umjesto njega koje bi moglo raditi bolje od njega pošto on očigledno nije valjao barem većini na ovom forumu.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 04 mar 2016, 19:27

emil02in je napisao/la:Ma briga me za Haruna,ali pogledajte ko su bili selektori a ko se sad spominje?
Petrović-Mulaomerović,
Sem Đikića sve je ispod prosjeka(Markovića ne spominjem jer je rekao da nije kandidat)
Hajde sad dajte vi koji ste protiv,a ovi za Haruna neko ime umjesto njega koje bi moglo raditi bolje od njega pošto on očigledno nije valjao barem većini na ovom forumu.

Ja nikad nisam rekao da je Harun kloc,ali i bez njega se ide dalje..Tko ce biti zamnjena za Haruna to ce vrijeme da pokaze.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 04 mar 2016, 19:39

lumani je napisao/la:
emil02in je napisao/la:Ma briga me za Haruna,ali pogledajte ko su bili selektori a ko se sad spominje?
Petrović-Mulaomerović,

Ja nikad nisam rekao da je Harun kloc,ali i bez njega se ide dalje..Tko ce biti zamnjena za Haruna to ce vrijeme da pokaze.
Isto tako ni ja nikada nisam rekao da je Harun nula, za Elmedina jesam, ali brate napraviše od njega Tita
Fino sam rekao da je on ispao kao krava muzara koja je dala 20 litara mljeka i na kraju se ritno i prosuo, jer on je najviše učinio na početku kasnije se počeo gubiti i na kraju je izgubio sve konce i zeznuo stvar ponašajuci se kao djete

Hatuna

Post Postao/la Hatuna » 05 mar 2016, 01:59

bhsport je napisao/la:Svasta sam cuo, al da su Harun i Selimovic bili dobri, to prvi put cujem.
Pa kada ne bi mislio da se dogodilo samo ono sto Nermin kaze da se dogodilo cuo bi ti mozda jos nekih stvari.....

Hatuna

Post Postao/la Hatuna » 05 mar 2016, 02:20

- znači pod harunom smo imali najbolje rezultate, a ne 1993 godine?
Naravno a je bolji rezultat kada od 5 dobijes dvije nego kada od sedam dobijes dvije ili :D :D :D
- da razumijem harun je stvorio sparse, a ne selimovići?
Ko je to rekao? Harun je pomogao koliko god je mogao i moze se slobodno reci da mu za Sparse ide ogromna zasluga
- zar je harun stvorio ili pronašao musu i nurkića, a ne selsesković i sejo bukva (ovaj zadnji i atića)?
Nije i ne treba on da pronalazi talente, njegovo je da ih usmjeri, da ih sacuva od lopova i profiltera kakav je onaj na cijoj si strani
- zar sabit nije vodio reprezentaciju 2011 kada je bio harun?
Hehehe, zlonamjerno receno naavno kao i sve drugo, Sabit je nogiran prve prilike.
- zar petrović (ovdje ispade čovjek trener koji je vodio barcu i real, a ne solidan trener) nije bio volonter, pa odjednom poslje svađe ispade da je dobio bonusa 50 000 eura i na kraju su on i harun završili na nož?
Petrovic je najbolji trener kojeg smo imali i o kojem smo mogli da sanjamo prije a kako vidim i poslije Haruna.
- zar se 2011 nije promjenio format EP i povečao broj reprezentacija koje su ga igrale i ustvari kada bi se prolazila grupna faza tek onda bi se dolazilo na broj timova koji su igrali EP prije toga, a zar mi nismo opet nikada prošli tu grupnu fazu i tako po starom sistemu se nebi ni kvalifikovali?
Nego je vec rekao, kada je Harun dosao kvalifikacije su vec bile gotove, jos jedno kukavicije jaje podmetnuto iz najmracnijih pobuda.
- zar nisu najveći sponzori reprezentacije bili Elektroprivreda BiH i BH Telecom, a ono te firme nisu državne?
Sponzori su bili samo zahvaljujuci Harunovim poznanstvima. Dobro ti znas na sto se misli kada se kaze da drzava nije finansirala kosarku, nemaju tu veze ove fime.
- zar nurkić nije ispao iz rotacije denvera prvenstveno radi veoma teške ozljede, a koju je harun negirao da posto
ji?
Svugdje na svijetu postoje zakoni i procedure, jedan Messi ne moze napustiti Barcelonu i javiti se iz Portugala te reci da su mu tamnosnji doktori rekli da mirije i da ce poslati papire (koji se naravno dobiju za 100 eura).
- zar je enes trnčević menager emira prelđića, tj. kakve uopšte ima veze on sa njim?
On ga je prodao slovenackoj rerprezentaciji putem uigrane menadzerske veze.
- zašto se nisi uhvatio BiH lige ili onog poteza sa zaštičenim godištem nego samo ponavljaš toliko puta ponovljenih stvari?
BiH liga je na istom ili cak i boljem nivou nego ranijih godina
- zar se moraju pisati kilometarski postovi da bi se iznijele činjenice (pa nismo djeca)?
Km ili visestotinski km, za tebe je dzaba, ti si vec vrbovan, ali za druge bi moglo biti korisno da cuju detalje
- zar svi koji se neslažu da je harun spasioc BiH košarke su automatski enesovi plačenici?!
Harun jeste spasio BiH kosarku koja je bila pred samim ambisom, pa dalje sam zakljuci
a inače ovaj patetični način pisanja je veoma poznat sliči nečijim FB esejima, uglavnom ovim postom si se diskvalifikovao kao ozbiljan sugovornik

Eto ga, slag na kraju. Hoces da kazes da sam ja Harun???? Iskreno,volio bih da sam tako sposoban sportski radnik i privrednik.
PS
ima nas puno više od 4 koji ne idemo niz struju
Ima, ima...zaposlice Enes i stotine, jer sigurno ne ulaze Bog zna sta

PS - nigdje ne vidjeh da si napisao: "ima Harun i nekih dobrih stvari" a naravno posle toga idu one KATASTROFALNE :rol: :rol: :rol:

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 05 mar 2016, 08:00

Hatuna odgovori su ti smješni ili nemaju veze sa istinom, a enes mora da je milijarder kada ima milione da djeli tolikim ljudima da se ne slažu sa harunom ili možda ima još ljudi koji razmišljaju svojom glavom
Ništa Hatuna uživaj u svom jednoumlju, a ja sam sa tobom završio kao sa ozbiljnim sagovornikom

filip13

Post Postao/la filip13 » 05 mar 2016, 10:17

Aleksandar Džikić neće biti novi selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine. Srbijanski stručnjak, po mnogima i vodeći trener u klupskoj košarci u regionu u ovom momentu, nije dobio dozvolu Partizana da, uporedo sa beogradskim klubom, preuzme i našu reprezentaciju.

Podsjetimo, Džikić (45) u razgovoru sa članom Stručnog savjeta Košarkaškog saveza BiH Sulejmanom Begovićem je potvrdio da je zainteresiran da preuzme kormilo bh. selekcije, no naglasio je da prije konkretnih pregovora sa KSBiH mora dobiti dozvolu kluba s kojim je vezan ugovorom, što se, ipak, nije desilo pa je i pored najbolje volje otpala mogućnost njegovog angažmana.

Kao mogući kandidati za selektora u ovom momentu se spominju Damir Mulaomerović, trener zagrebačke Cibone, zatim Dragan Bajić iz aktuelnog bh. prvaka Igokee te Željko Lukajić, nekadašnji trener Igokee i više evropskih klubova, koji je trenutno bez angažmana.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 05 mar 2016, 11:13

Daj nam trofejnog trenera Dragana Bajica :kafa:
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

Peace
Kontakt:

Post Postao/la Peace » 05 mar 2016, 11:56

Bolji je Bajic u svakom slučaju od Mulaomerovica... ako nista ima bolji trenerski CV, i nesto je postigao u zivotu kao trener... na stranu sto su obojica kao ljudi gov.na par excellance...

Uglavnom Struja je ubjedljivo najbolji izbor od ovih sto su ostali... niti je los covjek i prevrtilica, niti je los trener... i svidja mi se sto ima karizmu i karakter... i ne dopusta zahebanciju...

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 05 mar 2016, 12:03

Peace je napisao/la:Bolji je Bajic u svakom slučaju od Mulaomerovica... ako nista ima bolji trenerski CV, i nesto je postigao u zivotu kao trener... na stranu sto su obojica kao ljudi gov.na par excellance...

Uglavnom Struja je ubjedljivo najbolji izbor od ovih sto su ostali... niti je los covjek i prevrtilica, niti je los trener... i svidja mi se sto ima karizmu i karakter... i ne dopusta zahebanciju...
Ja bi uvijek izabrao talentovanog trenera koji je na dobrom putu da uradi isto sto i Bajic samo u priznatijem klubu, jesu go.vna samo sto je jedan mnogo vece od drugog. Njegov CV je odlazak i dolazak na klupu Igokee, a ocekujes da bude autoritet Teletovicu i ostalima, a Atic na pripremama zakucavao preko njega na treningu :lol:

Struja je ok.
Zadnja izmjena: Ethel, dana/u 05 mar 2016, 12:07, ukupno mijenjano 1 put.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: legendarnadruga, meecko, Vaya i 30 gostiju.