Kosarkaski Savez Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

NEZALAGANJE
Kontakt:

Re: Kosarkaski Savez Bosne i Hercegovine

Post Postao/la NEZALAGANJE » 25 feb 2016, 23:54

Zasto inputiras nepotrebne stvari?Ko je rekao da nece biti kosarke poslije njih?Niko,niti su mi njih dvojica zakletva.Mozda mi nemamo neki sistem,ali je tu lavinu upravo pokrenuo Jusuf trazivsi smjenu celnih ljudi na sta mu je udovoljeno!?Pa gdje to ima,druze?Samo u banana drzavama i Savezima,a vi to jos podrzavate i onda mi sad pominjes neki sistem!?Nemoj,molim te. Poenta moje price je:NE ZANIMA ME koji je bio motiv toga sto su oni bili tu,ko je lopov,ko nije,ko je krao itd. Mene kao navijaca ZANIMAJU rezultati nasih selekcija i to smo sa ovim ljudima imali.To im niko ne moze osporit!U cijeloj drzavi nam kradu,pa nemamo nista,a ovi,ako su i krali(posto ne vidim da ih neko ozbiljan optuzuje, sto ce reci da je prica opet rekla-kazala),ja sam imao ponos,jer su ocigledno nesto i davali.Da Bog da nas svi krali,a mi prosperirali i narod dobijao svoje u svakom segmentu zivota kao sto su to nekad komunisti radili.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 26 feb 2016, 10:10

NEZALAGANJE je napisao/la:Zasto inputiras nepotrebne stvari?Ko je rekao da nece biti kosarke poslije njih?Niko,niti su mi njih dvojica zakletva.Mozda mi nemamo neki sistem,ali je tu lavinu upravo pokrenuo Jusuf trazivsi smjenu celnih ljudi na sta mu je udovoljeno!?Pa gdje to ima,druze?Samo u banana drzavama i Savezima,a vi to jos podrzavate i onda mi sad pominjes neki sistem!?Nemoj,molim te. Poenta moje price je:NE ZANIMA ME koji je bio motiv toga sto su oni bili tu,ko je lopov,ko nije,ko je krao itd. Mene kao navijaca ZANIMAJU rezultati nasih selekcija i to smo sa ovim ljudima imali.To im niko ne moze osporit!U cijeloj drzavi nam kradu,pa nemamo nista,a ovi,ako su i krali(posto ne vidim da ih neko ozbiljan optuzuje, sto ce reci da je prica opet rekla-kazala),ja sam imao ponos,jer su ocigledno nesto i davali.Da Bog da nas svi krali,a mi prosperirali i narod dobijao svoje u svakom segmentu zivota kao sto su to nekad komunisti radili.
U pravu si, imali smo zadnje mjesto na EP 2015 sa selektorom koji je bio u TOP 3 na tom EP.
Odlican rezultat.
Nego kako ono rece Neno slab trener, kakvi su ti ovi momcino sto su kandidati?
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 26 feb 2016, 17:45

Losi rezultati su posljedica slabog igrackog kadra koji smo imali zbog raznoraznih povreda,otkaza,neinformiranosti igraca :oops: :roll: itd.,a ne uslova rada koje im je Savez omogucio i kvalitete selektora!! Mozda ti inputiras da su se Harun i Dino trebali skinuti i igrati,pa da imamo 7 igraca na terenu u odnosu na protivnika!???Koja logika i kakva opservacija,majko mila. :facepalm: Sto se tice Nenada Markovica i dalje tvrdim da je trenerski mediokritet i da je smijesno porediti njega sa onim sto smo imali u protekla 2 ciklusa.Kad su u pitanju ostali kandidati cija se imena "vrte" po medijima,to necu ni da komentarisem,jer nam se odmah u startu pokazuje kapacitet novih celnih ljudi.Daj Boze da grijesim.Ako pak budem upravu,onda se iskreno nadam da ce Juka nekako rijesiti i taj problem,jer ce vjerovatno povesti nekog od svojih trenera iz DEN da nam bude selektor."Mali" je strasno sposoban u rjesavanju svih situacija. ;)

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 26 feb 2016, 19:49

Aha, znači savez je zaslužan za zlato kadeta, polufinale juniora a nije za debakl seniora. Interesantno! Nemoj da se oni skidaju i igraju, nije to ni Cenex ni Ceskopromex što je njihov kalibar.
Marković je vodio respektabilnu klubove i ima fine rezultate sa njima i bilo bi puno bolje da je on selektor a Firke generalni.
Juka će igrati aBd,a ti navijaj protiv njega.
Žalosno je što mislite da bi bila druga priča da je trijumvirat ostao.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 26 feb 2016, 20:35

Sta pises ti covjece??Posao Saveza i celnih ljudi je da obezbjede max. uslove za rad.Jesu li to uradili?Jesu!Uspjeh mladjih selekcija je najvise zasluga tih mladih momaka i selektora,ali se prepisuje i celnim ljudima iz proste cinjenice da prije njih ne da nismo imali optimalne uslove za rad,nego mnoge selekcije nisu ni postojale!!To su fakti,moj prijatelju,pa ti misli sta hoces.Seniori su zadnje EP takodje imali sve sto im je bilo potrebno,ali nije bilo igrackog kvaliteta.Jel to krivica ljudi iz Saveza??Nadalje,Trabzon respektabilna ekipa??Nemoj da se salis, jer cu ja sada nabrojati barem 50 boljih u Evropi sto ce reci da je to prosjek u najmanju ruku.Juku ne podrzavam jer je pokazao ko je i sta je i dopustio da se njegovim imenom manipulira sto je i sam potvrdio svojim kontradiktornim izjavama.Moze on igrati koliko hoce,ali pred njim je veliki rad "na njegovoj glavi" sto na kosarkaskom terenu sto izvan njega i to ce odrediti njegovu sudbinu.I za kraj,da,mislim da bi nam bilo dobro da su ti ljudi ostali jer su POKAZALI i DOKAZALI da znaju i zele dobro nasoj kosarci.Njihova proslost me ne zanima,to je neka druga tema.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 26 feb 2016, 21:11

Možeđ u ekipi imati sve igrače kalibra Jordana, mislim na mlađe selekcije, ali ako nemaš uigranost đaba sve. Misliš da bi imali zlato da naši nisu uigrani, da nisu imali dovoljan broj utakmica zajedno? To je posao saveza i što su uradili. Naravno, najveći uspjeh su ostvarili igrači i selektor ali neko je to trebao sve obezbijedit.

Zašto se stavljamo uvijek stavljamo na jednu stranu? Zašto uvijek mora biti ili ili? Daj neka jednom bude i i. Hoćemo i Juku i Haruna a ne ili Juku ili Haruna. Ali ne bi mi bili mi ako nešto što funckioniše ne bi povarili. Žalosno.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 26 feb 2016, 21:34

Upravo tako,poenta i jeste trebala biti da budu tu i jedan i drugi.Ali "mali",mentaliteta i pameti kakve jeste,je dopustio da se njegovim imenom manipulise sto je probudilo Harunov temperament i izdesavalo se ovo sto svi znamo.Licno mi se nije dopao nacin na koji je ovaj htio da se sve mijenja i ponisti,jer se tako stvari ne mijenjaju,posebno kad si jos uvijek i sam zelen,sto je bio jasan znak da to nije tvoj potez,ali si ispao dovoljno glup ne prepoznavsi to.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 26 feb 2016, 21:55

Unofficialpage je napisao/la:Možeđ u ekipi imati sve igrače kalibra Jordana, mislim na mlađe selekcije, ali ako nemaš uigranost đaba sve. Misliš da bi imali zlato da naši nisu uigrani, da nisu imali dovoljan broj utakmica zajedno? To je posao saveza i što su uradili. Naravno, najveći uspjeh su ostvarili igrači i selektor ali neko je to trebao sve obezbijedit.

Zašto se stavljamo uvijek stavljamo na jednu stranu? Zašto uvijek mora biti ili ili? Daj neka jednom bude i i. Hoćemo i Juku i Haruna a ne ili Juku ili Haruna. Ali ne bi mi bili mi ako nešto što funckioniše ne bi povarili. Žalosno.
Samo bi volio da mi neko objasni kakve ima veze Jusuf sa istekom mandata dvojica
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 26 feb 2016, 23:40

Nurkic je sasvim korektno istupio i trazio da se javno objavi krivica cija god bila, i da u slucaju da se on dokaze krivim, bude adekvatno kaznjen/suspendovan, nakon cega bi opet bio voljan da zaigra za BiH. U suprotnom, trazio je da se kazne one koji su bacili ljagu na njega na, sto je po meni sasvim posten i normalan potez. Nesto se ne sjecam da je suspendovan.

Kriviti Jusufa, na bilo koji nacin, za stanje u savezu je :facepalm:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

BijelaCokolada
Kontakt:

Post Postao/la BijelaCokolada » 27 feb 2016, 00:19

Clutch je napisao/la:Nurkic je sasvim korektno istupio i trazio da se javno objavi krivica cija god bila, i da u slucaju da se on dokaze krivim, bude adekvatno kaznjen/suspendovan, nakon cega bi opet bio voljan da zaigra za BiH. U suprotnom, trazio je da se kazne one koji su bacili ljagu na njega na, sto je po meni sasvim posten i normalan potez. Nesto se ne sjecam da je suspendovan.

Kriviti Jusufa, na bilo koji nacin, za stanje u savezu je :facepalm:
Pa to jeste bio cilj.Mudro pokusavaju da ocajno stanje u savezu koje je ostalo iza njih,prebace na jusufa.Vec vidjen scenario,i o tome je jusuf govorio kad su mu rekli da ce pokusati na sve nacine da ga ocrne u javnosti.

Da je harun covjek,kako ga mnogi ovdje predstavljaju,u svojoj ostavci (koja nije ostavka,vec mu je istekao ugovor) uopste ne bi spomenuo Juku,ali eto...Vjerujem da se iz sveg srca nadaju za propast bosanske kosarke,samo da bi na kraju bilo "e jesam vam rekao..."

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 27 feb 2016, 08:39

NEZALAGANJE je napisao/la:Upravo tako,poenta i jeste trebala biti da budu tu i jedan i drugi.Ali "mali",mentaliteta i pameti kakve jeste,je dopustio da se njegovim imenom manipulise sto je probudilo Harunov temperament i izdesavalo se ovo sto svi znamo.Licno mi se nije dopao nacin na koji je ovaj htio da se sve mijenja i ponisti,jer se tako stvari ne mijenjaju,posebno kad si jos uvijek i sam zelen,sto je bio jasan znak da to nije tvoj potez,ali si ispao dovoljno glup ne prepoznavsi to.
Pa da, Harun je potrcao da na FB popljuje Jusufa i baci krivicu na jednu stranu i vratilo mu se kao bumerang.
Smiješno je tvrditi da ih je Juka otjerao, jer je obojici istekao mandat (Harunu u Aprilu).
Dalje @uno kaže hoćemo obojicu i slažem se,ali nakon pljuvanja od strane starih magaraca po pubertetliji kako očekivati obojicu? Da su bili pametni što nisu iskulirali bi Juku i bilo bi sve ok,ali djaba sami su krivi.
3 najbolja igrača nisu igrala na EP jel ih to Juka nagovorio? Eto imali su pripreme, vrhunskog selektora koji ih je uiigrao za zadnje mjesto što je fijasko.
Uostalom da je bilo elemenata za suspenziju, misliš da ih ne bi iskoristili da ga suspenduje? I opet pitam što Stoju nije smijenio? Zato što je momak bio korektan i ostaje direktor repki.

Hatuna

Post Postao/la Hatuna » 28 feb 2016, 15:10

Hvala najuspjesnijim sportskim radnicima od postanka samostalne Bosne i Hercegovine i nadam se da ce ostati u sportu jer bez takvih ljudi, "zarazenih" sportom, a dovoljno mocnim nema uspjeha u sportu. Tako je u cijelom svijetu, jedan igrac - posebno sirovina koja ima parmak u glavi je apsolutno nevazan. Iskreno se nadam da posle njih nece nastupiti potop kao prije njih kada je u nekoliko ciklusa misaona imenica bio i sam plasman na neko takmicenje, a kamoli pobjeda i borba za drugi krug, kada ili nismo nikako imali mladje selekcije ili su bile u ZNJ kategorijama a kamoli da neka selekcija bude prvak evrope, kada su lesinari iz susjednih drzava uz pomoc "domacih" lesinara tipa menadzera Enesa odvodili nase igrace. Nazalost mi smo takvi, zato nam je i drzava tamo gdje jesti i gdje ce biti jos dugo, uvijek ce biti raznih baglama, tzv "bh" sportova a i raznih portala koji ce iz raznoraznih razloga, sto materijalnih sto mentalnih sto nepoznatih prodavati svoju pricu dok se napakon ljudi ne povuku i okrenu svom biznisu.

bhsport
Kontakt:

Re: Kosarkaski Savez Bosne iv Hercegovine

Post Postao/la bhsport » 28 feb 2016, 16:16

Hatuna se razumije u stanje u košarci ko Mara u kriv k...

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 29 feb 2016, 23:20

Miroslav Todić u U BT Cluj-Napoca (Rumunija).
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 01 mar 2016, 00:09

Ethel je napisao/la:Miroslav Todić u U BT Cluj-Napoca (Rumunija).
On je vrhunac doživio u sassariu, poslje ide lagani pad
Mogao je pomoći u Francuskoj, sada je to već upitno
Po meni ukoliko Mirza bude igrao ne treba ga više ni zvati nego Sulejmanovića, ukoliko ne treba vidjeti između njega, halilovića i Glogovca ko bi Emira bio zamjena
A za sada to je to dok ne dočekamo karahodžića i sikiraša, a ne treba zaboraviti niti manjgafića
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 01 mar 2016, 11:52

nerminh74 je napisao/la:
Ethel je napisao/la:Miroslav Todić u U BT Cluj-Napoca (Rumunija).
On je vrhunac doživio u sassariu, poslje ide lagani pad
Mogao je pomoći u Francuskoj, sada je to već upitno
Po meni ukoliko Mirza bude igrao ne treba ga više ni zvati nego Sulejmanovića, ukoliko ne treba vidjeti između njega, halilovića i Glogovca ko bi Emira bio zamjena
A za sada to je to dok ne dočekamo karahodžića i sikiraša, a ne treba zaboraviti niti manjgafića
Sad vidim da sam temu profulao, ispricavam se :mrgreen:

Imao je lijepe statistike i u Francuskoj, ne znam cemu ovaj potez, ali mislim da je finansijske prirode. Ja sam za Sulejmanovica, pogotovo ako bi to pomoglo da ode iz Barcelone i konacno pocne igrati ozbiljnu seniorsku kosarku.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 01 mar 2016, 13:13

najvise volim kada neinformirani ljudi prosipaju pamet... takve ljude obicno mrznja pokrece pa izgube dodir sa realnosti. konakovicu NIJE istekao mandat, on bi sada bio potpredsjednik saveza, cisto da neko ko nije upucen u situaciju bude tacno informiran.

jusuf je trazio da dino i harun odu, otisli su. ustvari i ptice na grani znaju da nije jusuf nego enes zbog svojih privatnih interesa (jer proteklih godina nije mogao odvoditi igrace u sloveniju)... e sada ce pritisak na juku biti veci nego ikada, morace se i sa slomljenom nogom pojaviti na pripremama kako bi dokazao svoju ljubav prema drzavi (koja nije upitna, odmah da se razumijemo, babo bi ga zadavio golim rukama)...

kad sam vec kod zacaranog kruga jusufa/enesa/haruna/dine, imam pitanje za ove koji juku/enesa smatraju ultrapozitivnom, a haruna/dinu ultranegativnom osobom... cisto jedno hipotetsko pitanje koju bi opciju od ove dvije odabrali:

a) menadzer odvodi igrace da igraju za drugu drzavu
b) menadzer ne da vrhunskim talentima da idu u drugu drzavu

sto se tice selektora: @target, nisi realan jer je mula tuzlak... u tz je on bozanstvo, ali u ostatku bih, pogotovo u sarajevu on je moralna nula... ono sto je on uradio je za oduzeti drzavljanstvo i zabraniti ulazak u drzavu za sva vremena... hajd sto je igrao za hrvatsku samo nekoliko godina nakon agresije te iste drzave na njegovu... nego sto se sjetio nakon 15 godina da kaze da mu je zao... ok, igraj za hrvatsku, ali da igras i, sto je jos groznije, gines protiv svoje drzave... to je dno dna...

i markovic je imao hrvatske papire, i mrsic (i on je tuzlak, ali ljudina) isto tako, pa su sacekali potreban period i zaigrali za svoju zemlju...

no suvisno je pricati ista o muli (i o dziletu) jer selektor moze biti samo lukajic ili bajic, u oba slucaja ce repka imati vrhunske uslove i to je jedino sto je bitno u ovom trenutku...
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 01 mar 2016, 14:52

A ja ne volim ove "informisane" koji eto nama objašnjavaju šta mi mislimo i da smo mi ljubitelji trncevica, a blatimo moralne gromade konakovica i Haruna
Da se razumijemo trncevic je klasični profiter, Jusuf itekako ima svojih grešaka, ali onaj ko brani konakovica i Haruna ili ima profita od njih ili je žestoka naivčina ili nije sav svoj

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 01 mar 2016, 15:11

Ma naravno da ima profita već 10 godina, kod Haruna i Dine je sve zlato, dok je njih niko nije išao igrati za druge al u limburgu.

Hatuna

Post Postao/la Hatuna » 02 mar 2016, 02:36

KK_Bosna je napisao/la:najvise volim kada neinformirani ljudi prosipaju pamet... takve ljude obicno mrznja pokrece pa izgube dodir sa realnosti. konakovicu NIJE istekao mandat, on bi sada bio potpredsjednik saveza, cisto da neko ko nije upucen u situaciju bude tacno informiran.

jusuf je trazio da dino i harun odu, otisli su. ustvari i ptice na grani znaju da nije jusuf nego enes zbog svojih privatnih interesa (jer proteklih godina nije mogao odvoditi igrace u sloveniju)... e sada ce pritisak na juku biti veci nego ikada, morace se i sa slomljenom nogom pojaviti na pripremama kako bi dokazao svoju ljubav prema drzavi (koja nije upitna, odmah da se razumijemo, babo bi ga zadavio golim rukama)...

kad sam vec kod zacaranog kruga jusufa/enesa/haruna/dine, imam pitanje za ove koji juku/enesa smatraju ultrapozitivnom, a haruna/dinu ultranegativnom osobom... cisto jedno hipotetsko pitanje koju bi opciju od ove dvije odabrali:

a) menadzer odvodi igrace da igraju za drugu drzavu
b) menadzer ne da vrhunskim talentima da idu u drugu drzavu

sto se tice selektora: @target, nisi realan jer je mula tuzlak... u tz je on bozanstvo, ali u ostatku bih, pogotovo u sarajevu on je moralna nula... ono sto je on uradio je za oduzeti drzavljanstvo i zabraniti ulazak u drzavu za sva vremena... hajd sto je igrao za hrvatsku samo nekoliko godina nakon agresije te iste drzave na njegovu... nego sto se sjetio nakon 15 godina da kaze da mu je zao... ok, igraj za hrvatsku, ali da igras i, sto je jos groznije, gines protiv svoje drzave... to je dno dna...

i markovic je imao hrvatske papire, i mrsic (i on je tuzlak, ali ljudina) isto tako, pa su sacekali potreban period i zaigrali za svoju zemlju...

no suvisno je pricati ista o muli (i o dziletu) jer selektor moze biti samo lukajic ili bajic, u oba slucaja ce repka imati vrhunske uslove i to je jedino sto je bitno u ovom trenutku...
Bravo momcino, svaka ti ja na mjestu.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.