Rekonstrukcija stadiona u BiH

AnelZ
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la AnelZ » 26 feb 2016, 17:23

badblueboylivno je napisao/la:Dao Bog da nešto bude od ovog, ali učen iskustvima, vjerovat ću tek kad vidim.

Pošto su Arapi u pitanju, je li Buroj ili Burodž? :D
Pojma nemam kako se izgovara, nisam upucen u fonetiku arapskog jezika :D

Projekat kao projekat jeste pomalo basnoslovan i nisam ni ja veliki optimista da ce se isti upotpunosti realizovati no kada bi oni uradili barem prvu fazu istog bilo bi im oprosteno ostalo sto se mene tice :D cak mi ovaj sportski dio izgleda najrealniji jer itekako moze biti profitabilan posto je na idealnoj lokaciji: priroda, cist zrak, veca nadmorska visina, izolovano ali opet blizu grada kao i aerodroma.

9 godina je OK rok i djeluju mi zaista ozbiljniji nego neki drugi koji su se pojavili u ovih proteklih nekoliko godina. Vec su dobar novac iskesirali za izmjene regulacionog plana, kupovine zemljista, izrade ovih idejnih projekata (ne samo naselja nego i komunalne infrastrukture), prezentacija, slika, a tu su bili i predstavljanje projekta na raznim sajmovima u drzavama zaljeva.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 26 feb 2016, 18:59

slika

@Livnjak, ispravno je "Burož"

Ovo je ozbiljna investicija i ovo 100% pocinje sa izgradnjom. Ovo ne samo da ce donijeti turisticki bum u nasoj drzavi nego ce i privuci milijardere koji ce pokupovati mnoge objekte tu, sto znaci jos velikih investicija ce biti.

Odlicna stvar ne samo za Sarajevo, nego za cijelu drzavu. Na padinama Bjelasnice, 20-tak minuta od centra grada, ma fantazija.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 26 feb 2016, 19:26

bosnas_ je napisao/la:Ne kazem ja da su iz uprave nekog slagali, ali ako je obecan semafor od 24 m2 onda mi je bilo sumnjivo kad sam vidio semafor od svega nekoliko kvadrata... ok,ako ce doci taj obecani LED semafor od 24 m2, to ce vec biti nesto drugo. A mogli su postaviti sve stolice na sjeveru i konacno ofarbati stubove reflektora, valjda i to dodje na red..
Po čemu si zaključio da ovaj semafor ima "nekoliko" kvadrata? Znaš li ti koliko je 24 kvadrata? Čuj 7 kvadrata :facepalm:

I ovo nije privremeni ekran, već je postavljen za stalno.
DRUG NEBI TI PUNCA

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 26 feb 2016, 20:31

ultra gitano je napisao/la:http://www.stadionwelt.de/sw_stadien/in ... 745&page=1

Stadion :ljepota: za BiH lige extra + zadovoljava sve kriterije za odigravanje međunarodnih utakmica(košto 8mil eura danas na njemu igra neki seoski klub 4 županiska liga :puke: tuga :puke: kod nas najviši rang ,a pola klubova jedvo i da ima osnovnu tribinu za gledatelje :damn: ).
Igra NK Papuk, tako se prije '99 zvao Kamen Ingrad koji je i napravio taj stadion. Gostovali su tu Spartak Moskva i Schalke.

Za ovaj projekt koji se spominje oko arapa. Tko ce igrat na tom stadionu? Divovi? :mrgreen: :mrgreen:

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 26 feb 2016, 20:55

Zao mi samo sto je Sarajevo dugo najavljivalo oko stadiona radove, cak se jedno vrijeme i na stranici njihovoj anketa vrtila oko toga i odjednom nista. Muk
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 26 feb 2016, 21:11

AnelZ je napisao/la:Projekat kao projekat jeste pomalo basnoslovan i nisam ni ja veliki optimista da ce se isti upotpunosti realizovati no kada bi oni uradili barem prvu fazu istog bilo bi im oprosteno ostalo sto se mene tice :D cak mi ovaj sportski dio izgleda najrealniji jer itekako moze biti profitabilan posto je na idealnoj lokaciji: priroda, cist zrak, veca nadmorska visina, izolovano ali opet blizu grada kao i aerodroma.

9 godina je OK rok i djeluju mi zaista ozbiljniji nego neki drugi koji su se pojavili u ovih proteklih nekoliko godina. Vec su dobar novac iskesirali za izmjene regulacionog plana, kupovine zemljista, izrade ovih idejnih projekata (ne samo naselja nego i komunalne infrastrukture), prezentacija, slika, a tu su bili i predstavljanje projekta na raznim sajmovima u drzavama zaljeva.
emir79 je napisao/la:@Livnjak, ispravno je "Burož"

Ovo je ozbiljna investicija i ovo 100% pocinje sa izgradnjom. Ovo ne samo da ce donijeti turisticki bum u nasoj drzavi nego ce i privuci milijardere koji ce pokupovati mnoge objekte tu, sto znaci jos velikih investicija ce biti.

Odlicna stvar ne samo za Sarajevo, nego za cijelu drzavu. Na padinama Bjelasnice, 20-tak minuta od centra grada, ma fantazija.
Super, nadam se najboljem. Imamo bolestan sportski potencijal, imamo bolesnu prirodu i okoliš za sportske komplekse, mora se početi s tim raditi.

Hvala za info o izgovoru, mislio sam da je s "dž" po Al Jazeeri ili Jeddahu. :D
Hayley <3

kvalitet
Kontakt:

Post Postao/la kvalitet » 26 feb 2016, 22:49

Ako izgrade ovaj stadion, neka odmah osnuju neki klub, neka ulože milione i neka uđu u Premijer ligu :D

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 27 feb 2016, 01:16

Preselit cemo City iz Manchestera u Sarajevu jer nam se moze, jah. FC Sarajevo City ilitiga po nasem FK Sarajevo Grad u najruralnijoj opcini u kantonu :D

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 27 feb 2016, 14:21

kvalitet je napisao/la:Ako izgrade ovaj stadion, neka odmah osnuju neki klub, neka ulože milione i neka uđu u Premijer ligu :D
Što će osnivati. Ima Željeznica iz Trnova. :mrgreen:

brigsiroki
Kontakt:

Post Postao/la brigsiroki » 27 feb 2016, 15:23

emir79 je napisao/la:slika

@Livnjak, ispravno je "Burož"

da nisu kakvi izbori u sarajevu... dobro bi bilo ali nagledali smo se pustih planova a nigdje ništa :kafa:

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 27 feb 2016, 15:26

Pappy je napisao/la:
kvalitet je napisao/la:Ako izgrade ovaj stadion, neka odmah osnuju neki klub, neka ulože milione i neka uđu u Premijer ligu :D
Što će osnivati. Ima Željeznica iz Trnova. :mrgreen:
Ne moze, ti su preko crte :D

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 27 feb 2016, 15:30

brigsiroki je napisao/la:
da nisu kakvi izbori u sarajevu... dobro bi bilo ali nagledali smo se pustih planova a nigdje ništa :kafa:
U Sarajevu je vec izgradjeno jedno naselje na ovaj kalup od strane Arapa iako je u pitanju manja investicija od ove, dok su jos tri-cetiri u gradnji. Ovaj projekat je prilicno velik i zato izaziva skepticizam, ali da ce poceti sa gradnjom to uopste ne sumnjam no da li ce se upotpunosti zavrsiti do 2025. ili bilo kada, e o tome vec ne mogu govoriti :)

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 28 feb 2016, 12:45

badblueboylivno je napisao/la:
Super, nadam se najboljem. Imamo bolestan sportski potencijal, imamo bolesnu prirodu i okoliš za sportske komplekse, mora se početi s tim raditi.

Ipak si ti to bolje skontao nego sto je meni jedan Arapin preveo kada sam ga upitao za izgovaranje.

Evo bas odgledah snimak CD-a na Face TV kod Senada Hadzifejzovica, gdje je rekao "Burodz", a gost mu je bio glavni baja projekta Ismail Ahmed iz Dubaija.

Ovo vec izgleda i vise nego ozbiljno, sta vise i cestovnu infrastruktrukturu zele da prosire i povezu sa centrom Sarajeva.

Moje izvinjenje na pogresnom izgovoru za Buroj.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 28 feb 2016, 13:09

slika
U pozadini se može vidjeti kako sada izgleda tribina u Šamcu koja se rekonstruiše. Jbg nema bolja slika. Mislim da je ovo jedna odlična tribina za Prvu ligu.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 28 feb 2016, 13:50

Oni to rade iz temelja. Poplave su unistile staru pa su sve srusili i rade potpuno novu tribinu. Jedini problem je sto to predugo traje, trebalo je davno biti gotovo.

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 28 feb 2016, 15:24

badblueboylivno je napisao/la:
emir79 je napisao/la:@Livnjak, ispravno je "Burož"

Ma kakvo crno "Ž" ... otkud u arapskom jeziku slovo "Ž" ???
To mora da je neki drugi jezik, arapski nije 200%, jer nemaju nikakvo slovo Ž, nit se sta moze citati Ž !

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 28 feb 2016, 23:40

Signore je napisao/la:Oni to rade iz temelja. Poplave su unistile staru pa su sve srusili i rade potpuno novu tribinu. Jedini problem je sto to predugo traje, trebalo je davno biti gotovo.
Na istom je mjestu. Za mene je to rekonstrukcija. :lol: Jbg prvo su teren napravili, sad je odličan teren u Šamcu. Imaju ovu tribinu preko puta, ionako nemaju veliku posjetu tako da im se i ne žuri. Ovo je po meni jedna od najljepših tribina u ligi.

realancojk
Kontakt:

Post Postao/la realancojk » 02 mar 2016, 23:16

Najveći stadion na svijetu, Strahov u Pragu 220,000 gledalaca..Bilo bi dobro napravit ovakav u Bosni i onda unutar napravit 8 terena i igrat premier ligu :D :opaopa: :opaopa: :bih:
slika
Neko voli meso, neko voli kupus. U biti svi mi volimo sarmu.
Bolje ispasti glup nego iz lige. :)

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 03 mar 2016, 11:16

realancojk je napisao/la:Najveći stadion na svijetu, Strahov u Pragu 220,000 gledalaca..Bilo bi dobro napravit ovakav u Bosni i onda unutar napravit 8 terena i igrat premier ligu :D :opaopa: :opaopa: :bih:
slika
Aha, igra Sloboda-Travnik kad odjednom, sutira Zeba, Zebaaa i goool zeba je postigao gol Zrinjskom koji svoj mec upravo igra protiv Čelika
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 03 mar 2016, 15:01

Ne bi se nagodili jel stadion smjestiti u Sarajevo, BL ili Mostar :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.