mercurial je napisao/la:Ma Jokic ne moze biti ozbiljan NBA igrac, lik ne zna igrati odbranu. Dzaba njegovih 15 poena kad primi 20, plus nema tu moc da blokira igraca. Nesto slicno igra Kikanovic. Kad neko pogleda Elmedinove brojke rekao bi da je najbolji centar u Evropi.
Interesantno je da znamo pljuvati tudje, a svoje glancati. Pa i Mirza je ne rupa, nego krater u odbrani, ali mi to ne gledamo tako objektivno, vec uvijek isticemo njegov off kvalitet. Jokic mi nije drag, ali momak ima fin arsenal u napadu i sjajan osjecaj za igru. Takodjer vrlo visok bbiq.
Bice jedan solidan/dobar centar ako ovako nastavi...
Jusufova igra u napadu je trenutno ocajna, probada oci koliko je sirov. Nezgrapni horok izbacaji, fulanje zicera u faul situacijama gdje vecina izvlaci 2+1 i generalno jako jako losa tehnika. Mora puno raditi na sebi, njegova igra se ne smije zasnivati samo na snazi. Jos je mlad i ima vremena da nauci, ali moze se vrlo lako desiti da ostane nedovrsen projekat i jedna obicna sirovina za koju ce Jokic biti klasa.
Na Juki je sve, a ja se iskreno pouzdam u njegov inat i volju, nadam se da je svjestan koliko je on jos mali i koliko pure mora pojesti da bi bio igracina.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)