Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

dubrovnik
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la dubrovnik » 24 feb 2016, 14:45

SafetSajo je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:.................................... Dzeko........................
..............Hodzic.............................................
Lulic................. Pjanic................... ?Milicevic?
............... Cimirot.......... Besic.......................
Kolasinac........... Zukanovic.......... Vranjes(?Pavelic?)
...….......................Begovic...........................
dali ce oni izabrat BiH to jos stoji u zvijezdama

vrijedi izprobat Hodzica, Bajica, Milosevica
Ne znam da li su izabrali nasu reprezentaciju ali sam poprilicno siguran da nam je Petkovic poklonio Milicevica. On bi bio idealno krilo za tip napadaca koji imamo(Dzeko). Osim toga moze igrati i AM u formaciji4-5-1. Pavelica su mnogi prije par dana otpisali ali bi mu ja dao sansu. Sto se tice Bajica i Milosevica slazem se. Dodao bi jos Grahovca, Subica, Duljevica, Budimira.... Ima Mesa puno posla ali ako na vrijeme pocne ima i vremena.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 24 feb 2016, 17:33

----------------------Dzeko-----Ibisevic-------------------
----------Lulic------------Pjanic-------------xxxxxx-----
------------------------------Besic-----------------------------
----Zukanovic-Kolasinac-Spahic--Vranjes---
----------------------------Begovic---------------------------

Neka stvori desno krilo, sve ostalo je za nase uslove sasvim pristojno popunjeno.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

PerryFred
Kontakt:

Post Postao/la PerryFred » 25 feb 2016, 09:05

.
Zadnja izmjena: PerryFred, dana/u 16 mar 2020, 19:32, ukupno mijenjano 1 put.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 25 feb 2016, 11:13

Dobar clanak i nadam se da je na liniji sa razmisljanjem selektora Bazdarevica. Ovaj portal je cesto bio blagonaklon prema izbornicima i sluzio im kao PR. Dobro bi bilo da je i ovaj put tako. Ne slazem se sa dvije stavke (Sunjic kao standardan prvotimac i izostanak Pavelica) ali ostatak clanka je i vise nego korektan.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 25 feb 2016, 12:03

Plaho dobar clanak. Stavili Besica kao AMF, defanzivni vezni Pjanic i Cimirot. :urnebes:

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 25 feb 2016, 12:40

Goalgetter je napisao/la:Plaho dobar clanak. Stavili Besica kao AMF, defanzivni vezni Pjanic i Cimirot. :urnebes:
Imena su vaznija nego pozicije. Ovo drugo ce ipak neko drugi odredjivati.

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 25 feb 2016, 17:39

Sa Baždarevićem se nisam čuo u skorije vrijeme, ali moj zadatak je da svoje govorim na terenu. Bila bi laž kada bih rekao da ne očekujem poziv, međutim ne odlučujem ja. Svakom je cilj igrati za reprezentaciju, pa i meni."

Pročitaj više na: http://sportsport.ba/bh_fudbal/nista-se ... evu/185513

:facepalm: :damn: :crazy:

Ma ja Meesa, nemoj da bi nazvao momka al idi pusi qrac Milicevicu koji nema namjeru da igra za nasu zemlju. :guz: :guz: :guz:

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 25 feb 2016, 17:46

dubrovnik je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:Plaho dobar clanak. Stavili Besica kao AMF, defanzivni vezni Pjanic i Cimirot. :urnebes:
Imena su vaznija nego pozicije. Ovo drugo ce ipak neko drugi odredjivati.
A imena oni odredjuju? :D
Taj portal je smijesan sa sastavima, pred svaku utakmicu su profulali makar 2-3 imena. Inace nista novo nisu napisali a da to ne znaju oni koji upuceniji u reprezentaciju.
Nad tobom sunce najljepše sja

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 25 feb 2016, 20:35

mi ako budemo igrali u zadnjoj liniji sa 4 igraca i naprijed sa krilima mi mozemo odmah zapisati 3-4 mjesto u grupi. eventualno drugo, ako nam se posreci sklopom okolnosti i da nas u barazu opet nabije neka trecerazredna ekipa.
zasto?

nekad smo mogli igrati 4-4-2 gdje smo popunjavali sredinu sa kreativnim igracima, a bekovi su nam spartali od 16 do 16 (u vidu musica, salihamidzica, papca, mujdze, salihovic iz mladjih dana, lulic iz mladjih dana po potrebi itd...itd...). Sad imamo staticne bekove koji nisu za krenuti naprijed (kolasinac, zukanovic, vranjes, ostarjeli mujdza). mogu oni to, ali nije im u krvi, vise su defanzivci...i onda na to moras dodat bocne igrace tipa lulica, visce, hajrovica... i tu gubis na sredini terena gdje ti kipar izdominira. mi bokove poduplavamo, a nemamo igrace koji mogu krenuti naprijed (bekove) i krila koji mogu zatvoriti i popuniti sredinu kao vezni.

sta se desava?
u zadnjoj liniji imas staticnu 4 i u napadu imas krila i centarfora tj 3 igraca koji su naprijed i nemaju kreativnosti u veznom redu i onda pored golmana ostanes u sredini sa 3 igraca i pitamo se sto besic-pjanic i taj treci ne mogue meda i izdominira nas svako na sredini terena?
upravo iz tog razloga sto bokove pokrivamo a pustamo sredinu i stavljamo zadnjeg veznog i centarhalfove na streljanu je kljuc svih nasih problema. imamo brisan prostor sirine 30m i duzine 15m od naseg gola do 30m protivnickog (nekih cca 55m u duzini i 30m u sirini) koje pokrivaju samo 3 igraca.

formula 4-3-3 nama ne odgovara upravo jer imamo staticne bekove i nekreativna krila koja nisu vezni igraci. isto tako nam ne odgovara 4-2-3-1 ili 4-4-2

Mi moramo preci na formaciju 3-5-2 protiv slabijih ili protiv jacih igrati 3-6-1 i ovladati sredinom terena - samo tako mozemo nesto napraviti.

slikovito pokazano:

LOŠE PO NAS ŠTO SE POKAZALO DO SADA VEC 20x

slika

RJESENJE NASIH PROBLEMA (NESTO KAO AS ROMA pod Spalettijem) gdje konacno i Dzeko i Pjanic daju odlicne rezultate.

slika

kad shvatimo da imamo samo bekove i krila a ne krilne bekove kao nekad, shvaticemo da nam igra sa 4 u liniji tesko prolazi protiv jacih a pokazuje se i protiv slabijih jer gubimo na sredini terena i umjesto 2 igraca po bokovima mi stavljamo 4.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 25 feb 2016, 20:52

hz1987 je napisao/la:mi ako budemo igrali u zadnjoj liniji sa 4 igraca i naprijed sa krilima mi mozemo odmah zapisati 3-4 mjesto u grupi. eventualno drugo, ako nam se posreci sklopom okolnosti i da nas u barazu opet nabije neka trecerazredna ekipa.
zasto?

nekad smo mogli igrati 4-4-2 gdje smo popunjavali sredinu sa kreativnim igracima, a bekovi su nam spartali od 16 do 16 (u vidu musica, salihamidzica, papca, mujdze, salihovic iz mladjih dana, lulic iz mladjih dana po potrebi itd...itd...). Sad imamo staticne bekove koji nisu za krenuti naprijed (kolasinac, zukanovic, vranjes, ostarjeli mujdza). mogu oni to, ali nije im u krvi, vise su defanzivci...i onda na to moras dodat bocne igrace tipa lulica, visce, hajrovica... i tu gubis na sredini terena gdje ti kipar izdominira. mi bokove poduplavamo, a nemamo igrace koji mogu krenuti naprijed (bekove) i krila koji mogu zatvoriti i popuniti sredinu kao vezni.

sta se desava?
u zadnjoj liniji imas staticnu 4 i u napadu imas krila i centarfora tj 3 igraca koji su naprijed i nemaju kreativnosti u veznom redu i onda pored golmana ostanes u sredini sa 3 igraca i pitamo se sto besic-pjanic i taj treci ne mogue meda i izdominira nas svako na sredini terena?
upravo iz tog razloga sto bokove pokrivamo a pustamo sredinu i stavljamo zadnjeg veznog i centarhalfove na streljanu je kljuc svih nasih problema. imamo brisan prostor sirine 30m i duzine 15m od naseg gola do 30m protivnickog (nekih cca 55m u duzini i 30m u sirini) koje pokrivaju samo 3 igraca.

formula 4-3-3 nama ne odgovara upravo jer imamo staticne bekove i nekreativna krila koja nisu vezni igraci. isto tako nam ne odgovara 4-2-3-1 ili 4-4-2

Mi moramo preci na formaciju 3-5-2 protiv slabijih ili protiv jacih igrati 3-6-1 i ovladati sredinom terena - samo tako mozemo nesto napraviti.

slikovito pokazano:

LOŠE PO NAS ŠTO SE POKAZALO DO SADA VEC 20x

slika

RJESENJE NASIH PROBLEMA (NESTO KAO AS ROMA pod Spalettijem) gdje konacno i Dzeko i Pjanic daju odlicne rezultate.

slika

kad shvatimo da imamo samo bekove i krila a ne krilne bekove kao nekad, shvaticemo da nam igra sa 4 u liniji tesko prolazi protiv jacih a pokazuje se i protiv slabijih jer gubimo na sredini terena i umjesto 2 igraca po bokovima mi stavljamo 4.
Taj Cocalic dobro odigrao protiv Andore, i odma ga poslali u vezni red protiv Irske. Ne mogu da vjerujem, sta bi bilo da je dobro odigrao protiv Irske? U martu bi igrao sa Dzekom u napadu? Ma daj bjezi ne moze iz belgije prnut lik
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

Hatuna

Post Postao/la Hatuna » 26 feb 2016, 01:26

Glupost se svakakve pisu: kakvi Krunic i Milicevic, bolje da ste stavili Neimara i Mesija, jeste li vi pri sebi. Kakav Pjanic na 10-ki, vezni red nema altrernativu, Besic - Pjanic - Susic, krila isto tako Visca - Lulic kao ni napad tj DZEKO. Uz Begovica, Spahica i Kolasinca u odbrani (ostalo nek se selektor snalazi ima na raspolaganju sve same levate) to bi morali biti sigurni starteri.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 26 feb 2016, 01:54

Evo Mesa prepisi

Buric
Memija-Sunjic-Zukanovic-Kolasinac
Pjanic-Besic-Cimirot
Milicevic-Dzeko-Hodzic
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

SafetSajo
Kontakt:

Post Postao/la SafetSajo » 26 feb 2016, 07:36

nasa najveca briga je desni bek i lijevi vezni igrac
(sa obzirom da lulic ne pruza ono sto se ocekuje od njega i po neznam koji put cu napisat na ovom forumu da je momak samo protiv rumunije i andore briljiro)
sto se tice naseg do skorasnjeg probleme a to je 6tica tu smo "beton" Besic, Cimirot

gdje bi nama bio kraj da medo nije onoliko lijen sto se trke tice pa bio bi ronaldo :P :P
.....::::::::::::::::iHala Madrid…y nada más::::::::::::::::.....

Honorar
Kontakt:

Post Postao/la Honorar » 26 feb 2016, 08:46

Tripetdva nije lose ukoliko pronadjemo dva brza stopera. Sa Cirom smo okej izgledali u toj formaciji ali cim bi naletili na ozbiljnijeg protivnika ubijali su nas brzinom a osim toga krpio je jedan bok sa Ibricicem koji je bio preofenzivan igrac.

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 26 feb 2016, 09:03

bas moras biti ogranicen ko a5 format papira pa moj post sagledati kako su pojedinci sagledali.
pogledati prvu sliku koja govori o nasim manama na sredini terena duplanjem bokova do centra i od centra.

druga slika nije prikaz da treba igrati krunic ili milicevic ili medunjanin ili vrancic ili hajrovic ili ovaj-onaj...vec cilj pojasnjenja postavke 3-5-2 i 3-6-1 u vidu pokrivanja prostora. ograniceni formati citaju imena umjesto da gledaju nacrtane okvire oko igraca i pokrivanja prostora.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 26 feb 2016, 14:36

SafetSajo je napisao/la:nasa najveca briga je desni bek i lijevi vezni igrac
(sa obzirom da lulic ne pruza ono sto se ocekuje od njega i po neznam koji put cu napisat na ovom forumu da je momak samo protiv rumunije i andore briljiro)
sto se tice naseg do skorasnjeg probleme a to je 6tica tu smo "beton" Besic, Cimirot

gdje bi nama bio kraj da medo nije onoliko lijen sto se trke tice pa bio bi ronaldo :P :P
Bek je vranjes. Boljeg nemamo.
Krilo je lula i opet boljeg nemamo. Senad je kvalitetan igrac samk treba selektor dobro raspodjelit zadatke da se sve fino poslozi. Kako ce lulic bit dobar kad je covjek pola utakmica u reprezentaciji igrao na beku
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 08 mar 2016, 13:10

Kad bi spisak za naredne tekme trebao bacit?

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 08 mar 2016, 14:28

ahmic je napisao/la:Kad bi spisak za naredne tekme trebao bacit?
Ovo je posljedna izjava koju sam ja vidio. Znaci za 2-3 dana bi trebao objavit.

Moramo zauzeti još jači gard i reprezentacija mora biti iznad svih nas. U narednom periodu sve ćemo podrediti ekipi i zajedništvu i žrtvovati sve na tom putu, rekao je za Anadolu Agency (AA) Mehmed Baždarević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

"Spisak za prijateljske utakmice s Luksemburgom i Švicarskom ću saopštiti 12 do 15 dana uoči utakmice protiv Luksemburga, kako pravila i nalažu. Bit će novih imena, a još o imenima ne bih govorio. Neće biti i nekih koji su ranije nosili dres reprezentacije, ali kažem nećemo danas o imenima, dok još ne posložimo neke stvari", kazao je Baždarević, dodavši:

Hatuna

Post Postao/la Hatuna » 09 mar 2016, 00:14

Begovic, Vrsajevic, Spahic, Zukanovic, Kolasinac. Besic, Pjanic, Susic, Visca, Lulic, Dzeko. Ukoliko imamo rezultat umjesto Vrsajevica Bicakcic te umjesto Susica Cimirot, a ukoliko jurimo rezultat umjesto Lulica Ibisevic.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 21 gost.