FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

samir_tm87
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la samir_tm87 » 05 jun 2010, 00:08

harry_90 je napisao/la:Mozel mi ko pojasnit,zasto se slavi ovaj ZUBANDAN ??? Nadam se da nije frka ??

[youtube][/youtube]

shkembe
Kontakt:

Post Postao/la shkembe » 05 jun 2010, 00:09

harry_90 je napisao/la:Mozel mi ko pojasnit,zasto se slavi ovaj ZUBANDAN ??? Nadam se da nije frka ??
nije frka soicu hahaha
Zadnja izmjena: shkembe, dana/u 05 jun 2010, 00:11, ukupno mijenjano 1 put.

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 05 jun 2010, 00:10

Ovo sam napisao prije godinu dana kao odgovor jednom pitaru pa eto da malo podsjetimo ove mlađe.
čamac je napisao/la:
formance je napisao/la:Najgore je kod vas sto nama govorite da smo opjesdnuti zeljom,a evo pobjedu od 1:0 nad velikim SARAJEVOM slavite vise od 10 godina,kao nesto posebno....Al eto,pozdrav jedan i lijepo se provedite!!! ;)
Mlad si ti jarane da bi skont'o neke stvari. Ne slavi se tu samo pobjeda nad udbašima i titula već je to mnogo šire. U zadnjem ratu i neposredno poslije njega na sceni je bio još jedan pokušaj gašenja najboljeg i najpopularnijeg bh. kluba. Naravno, scenario je sličan kao i metoda i akteri. Političke strukture (uvijek bile naklonjene pitarima) tog vakta su opet pokušale jer su vidjele povoljnu priliku. Željo ostaje bez stadiona i iole kvalitetnih igraća. Željini igraći sa puškom u ruci (Buki, Gušo i ostali), a Hamo Granov izvodi iz Sarajeva pun avion udabaša i babinih sinova pojačanih pi.čk.ama tipa Elvira Baljića (prohod'o u Želji i onda k'o zadnji jad prelazi Hami ne bi li ga u avion ubacio). Avion odlazi pun, a vraća se haman prazan. Malo se u Saudiju išlo jelo, pilo, čvaknulo od arapa i onda u povratku kud koji mili moji). Želju kantaju nekakve Gradine i Zmajevi od Bosne, a u gradu se osniva Đerzelez samo sa ciljem da se ugasi Željo. Naravno, armija vjernih navijača je to i ovaj put osujetila. Pobjeda na Zubandan je definitivno ugasila sve nade pitarskih pi.č.ki da će uništiti Želju. Naravno, samo je dragi Bog mogao napraviti takav scenario. Hamo plača Širokom (masnu lovu u to vrijeme) da pobjede Čelika i omoguće pitarima da igraju finale. I onda naravno spektakl. Željo oslabljen, Sarajevo bolje, svi pitari na čelu sa glasnogovornikom Bahom (mišem koji je do rata farmerke prodavao u Varteksu preko puta kina Partizan. Lično sam ih od njeg kupovao) već unaprijed slave. Ali kurko, Željo kao i more puta do tada u svojoj historiji uz pomoć vjerne armije nadilazi sve i golom pred sami kraj pokazuje pitarskim pič.kama da je Željo neuništiv. I jači od vas su pokušavali pa su pop.ušili. E to je moj jarane Zubandan, a ne 1:0 nad jadom i brukom od kluba sa najtamnijom historijom od svih sportskih kolektiva u gradu. I to baš jedan 1:0, nije fol da je više. Zubandan svim navijačima Želje uvijek treba da bude podsjetnik da pitarski dušmani nikad ne miruju i da vazda "kopaju" protiv nas. Naravno, vremena su se promijenila, nestale su političke elite, pluralizam je zaživio i nadam se da se nikad više neće ponoviti teror koji je Željo decenijama trpio. Bitke su sada prešle u NSBiH gdje Željo opet slabo stoji, ali nema veze. Plava armija je uvijek bila najveća snaga pokreta Željo i tako će ostati.

Sretan Zubandan svim pripadnicima plave armije.
Mi smo Željini Željo je naš
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 05 jun 2010, 00:11

shkembe je napisao/la:
nije frka panticu hahaha
To ti hoces u stranku zdravog razuma ??? EVo sad sam taj klip pogledao,evo i od mene cestitke za zubandan :mrgreen:
koji je ovo igrac Sarajeva na 1:49 sto place ??? Nije pantic vec Srećko Šojić :D
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

ST-57 Ciciban
Kontakt:

Post Postao/la ST-57 Ciciban » 05 jun 2010, 00:14

Sretan El Zubandan :D
Prepuna Grbavica i sjajan ambijent, domaći igrači jednostavno nisu mogli a da ne ostvare trijumf.

1921-until the end of time

edin26
Kontakt:

Post Postao/la edin26 » 05 jun 2010, 00:14

čamac je napisao/la:Ovo sam napisao prije godinu dana kao odgovor jednom pitaru pa eto da malo podsjetimo ove mlađe.
čamac je napisao/la:
formance je napisao/la:Najgore je kod vas sto nama govorite da smo opjesdnuti zeljom,a evo pobjedu od 1:0 nad velikim SARAJEVOM slavite vise od 10 godina,kao nesto posebno....Al eto,pozdrav jedan i lijepo se provedite!!! ;)
Mlad si ti jarane da bi skont'o neke stvari. Ne slavi se tu samo pobjeda nad udbašima i titula već je to mnogo šire. U zadnjem ratu i neposredno poslije njega na sceni je bio još jedan pokušaj gašenja najboljeg i najpopularnijeg bh. kluba. Naravno, scenario je sličan kao i metoda i akteri. Političke strukture (uvijek bile naklonjene pitarima) tog vakta su opet pokušale jer su vidjele povoljnu priliku. Željo ostaje bez stadiona i iole kvalitetnih igraća. Željini igraći sa puškom u ruci (Buki, Gušo i ostali), a Hamo Granov izvodi iz Sarajeva pun avion udabaša i babinih sinova pojačanih pi.čk.ama tipa Elvira Baljića (prohod'o u Želji i onda k'o zadnji jad prelazi Hami ne bi li ga u avion ubacio). Avion odlazi pun, a vraća se haman prazan. Malo se u Saudiju išlo jelo, pilo, čvaknulo od arapa i onda u povratku kud koji mili moji). Želju kantaju nekakve Gradine i Zmajevi od Bosne, a u gradu se osniva Đerzelez samo sa ciljem da se ugasi Željo. Naravno, armija vjernih navijača je to i ovaj put osujetila. Pobjeda na Zubandan je definitivno ugasila sve nade pitarskih pi.č.ki da će uništiti Želju. Naravno, samo je dragi Bog mogao napraviti takav scenario. Hamo plača Širokom (masnu lovu u to vrijeme) da pobjede Čelika i omoguće pitarima da igraju finale. I onda naravno spektakl. Željo oslabljen, Sarajevo bolje, svi pitari na čelu sa glasnogovornikom Bahom (mišem koji je do rata farmerke prodavao u Varteksu preko puta kina Partizan. Lično sam ih od njeg kupovao) već unaprijed slave. Ali kurko, Željo kao i more puta do tada u svojoj historiji uz pomoć vjerne armije nadilazi sve i golom pred sami kraj pokazuje pitarskim pič.kama da je Željo neuništiv. I jači od vas su pokušavali pa su pop.ušili. E to je moj jarane Zubandan, a ne 1:0 nad jadom i brukom od kluba sa najtamnijom historijom od svih sportskih kolektiva u gradu. I to baš jedan 1:0, nije fol da je više. Zubandan svim navijačima Želje uvijek treba da bude podsjetnik da pitarski dušmani nikad ne miruju i da vazda "kopaju" protiv nas. Naravno, vremena su se promijenila, nestale su političke elite, pluralizam je zaživio i nadam se da se nikad više neće ponoviti teror koji je Željo decenijama trpio. Bitke su sada prešle u NSBiH gdje Željo opet slabo stoji, ali nema veze. Plava armija je uvijek bila najveća snaga pokreta Željo i tako će ostati.

Sretan Zubandan svim pripadnicima plave armije.
Mi smo Željini Željo je naš
Svaka cast na ovom postu!

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 05 jun 2010, 00:15

slikaslika
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 05 jun 2010, 00:15

harry_90 je napisao/la:koji je ovo igrac Sarajeva na 1:49 sto place ??? Nije pantic vec Srećko Šojić :D
Alen Avdic
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

damirfile
Kontakt:

Post Postao/la damirfile » 05 jun 2010, 00:16

Sretan "ZUBANDAN"

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 05 jun 2010, 00:17

kakav bozic, kakav uskrs, kakav bajram, kakav pesah, kakav vaskrs itd...
zubandan je svetinja!!!

pobjedio je zeljo ne samo sarajevo nego cjelokupni koruptni savez koji je javno podrzavao i obecavao sarajevu titulu (op.a. govorim o jusufu pusini) a tu je zeljo pomrso racune svima u savezu... ;)

SRETAN ZUBANDAN!!! 8-)
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 05 jun 2010, 00:17

Stole iz Bora je napisao/la:
harry_90 je napisao/la:koji je ovo igrac Sarajeva na 1:49 sto place ??? Nije pantic vec Srećko Šojić :D
Alen Avdic
Ok Stole,hvala na infu .

SpleeN_TM
Kontakt:

Post Postao/la SpleeN_TM » 05 jun 2010, 00:19

Zuban-polje ispod Trebevića,
Rodi majka petnes' pitarčića,
Udario pitar sa svih strana,
Polomi se od stative grana,
Ali ne daj, željovačka krvi,
U plavih je mladi Hadis prvi,
Pehli ne da u aut da ode,
Šopa posla loptu do slobode,
Zuban primi, krenu prema golu,
Ništa mali ne mogu sokolu,
Pade Deda i popase travu,
Zamislio iz svog sela kravu,
Gleda za njim, a ne može ništa,
Od Švabe se oglasila pišta,
Željo vodi, Baho se sekira,
Na sjeveru niko nema mira,
Na istoku sitna majka plače,
A spremila sarmu, dolmu, pače,
Za proslavu sve je spremno bilo,
O moj Bože, šta se ovo zbilo?!
Oj, Avdiću, kukavče moj crni!
Od Švaba ti parice obrni!
Kakve pite i kakvi bakrači,
Šta ćeš kad je plavi Željo jači,
Hamo Granov zatvorio banku,
Štrumfovi su pobijedili stranku

damirfile
Kontakt:

Post Postao/la damirfile » 05 jun 2010, 00:22

SpleeN_TM je napisao/la:Zuban-polje ispod Trebevića,
Rodi majka petnes' pitarčića,
Udario pitar sa svih strana,
Polomi se od stative grana,
Ali ne daj, željovačka krvi,
U plavih je mladi Hadis prvi,
Pehli ne da u aut da ode,
Šopa posla loptu do slobode,
Zuban primi, krenu prema golu,
Ništa mali ne mogu sokolu,
Pade Deda i popase travu,
Zamislio iz svog sela kravu,
Gleda za njim, a ne može ništa,
Od Švabe se oglasila pišta,
Željo vodi, Baho se sekira,
Na sjeveru niko nema mira,
Na istoku sitna majka plače,
A spremila sarmu, dolmu, pače,
Za proslavu sve je spremno bilo,
O moj Bože, šta se ovo zbilo?!
Oj, Avdiću, kukavče moj crni!
Od Švaba ti parice obrni!
Kakve pite i kakvi bakrači,
Šta ćeš kad je plavi Željo jači,
Hamo Granov zatvorio banku,
Štrumfovi su pobijedili stranku
To kralju....... hahaha

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 05 jun 2010, 00:27

Evo bas sad gledam mec Zelje protiv Newcastle,bas se sjecam kad sam gledao mec,jbt koja atmosfera,i naravno na ovom mecu navijao za Zelju,iako sam fan Slobode od malih nogu.

the scouser
Kontakt:

Post Postao/la the scouser » 05 jun 2010, 00:35

slika
:mrgreen:
Do your research, I'm not a hero, I'm a high functioning sociopath !

We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 05 jun 2010, 00:51

To je ta cuvena smrtonosna kombinacija Pehlivanović - Šopović - Zubanović :!: :mrgreen: :geek: :ugeek:
Dedić se na kraju valja ko ker , Avdić place ko curica - NEPROCJENJIVO :!: :!: :mrgreen:
I dan danas ovo im je nocna mora i košmar kojeg ne mogu zaboraviti maleni.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 05 jun 2010, 09:46

05.06.1998. SRETAN ZUBANDAN

[youtube][/youtube]

znam da se ponavlja klip...ali ja da se pitam na svakoj stranici bi trebao biti po jedamput ovaj klip :D

udbasi ovaj datum ce vas pratiti dok ste zivi...
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

sorrow
Kontakt:

Post Postao/la sorrow » 05 jun 2010, 09:47

Plava braćo, sretan vam ZUBANDAN!!!!!!! VOLIM TE ŽELJO!!!!!!!

slavko njegus
Kontakt:

Post Postao/la slavko njegus » 05 jun 2010, 09:49

the scouser je napisao/la:slika
Ali vidjeti ovu njusku kako slini i suze roni... neprocjenjivo..
Plava nacijo.. sretan ti Zubandan...

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 05 jun 2010, 09:53

slavko njegus je napisao/la:
the scouser je napisao/la:slika
Ali vidjeti ovu njusku kako slini i suze roni... neprocjenjivo..
Plava nacijo.. sretan ti Zubandan...
Povratak ralja 2= Alen Avdic
Zubandan Serif Mubarek Olsun
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Levin i 63 gosta.