Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

reds
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la reds » 04 jun 2010, 20:08

omerbavarac je napisao/la:Moyes bi bili moj izbor.
On naredne sezone ode u Utd.
FK Pjetlovi

reds_forever
Kontakt:

Post Postao/la reds_forever » 04 jun 2010, 20:13

Torres Da Killa.!. je napisao/la:Ma hejtera je uvijek bilo i bit ce, njihovim postovima se samo mozes dobro ismijati jer u njima nema cinjenica vec samo mrznje. Desilo se sto se moralo desiti rafa je otisao i hvala mu za sve pozitivno sto je uradio za nas klub i sto nam je doveo torketa,reinu, mascerana,alonsa,glena.. uzitak je gledati te igrace na terenu.. Jos mu hvala sto je bio covjek i prihvatio onoliko novca koliko smo mu ponudili da ode, a vecina menagera bi zeljela punu odstetu koja za njega iznosi 16M...
Nikako mi nije jasno kako neko zeli da legenda kluba sjede na klupu, to je presmjesno.. nama treba struscnjak nad strucnjacima da nas izvede iz ove situacije.. ljubav prema klubu nije dovoljna treba imat i mozak! Po statistikama na najvecem livepoolovom forumu samo 12% LFC navijaca je happy sto je rafa otisao i mislim da taj podatak dovoljno govori da on i nije toliko los strucnjak koliko ga ova manjina mrzi i ogovara i time mjenja misljenje vecine koji nisu upuceni u situaciju..
Zelis reci da je king kenny bez mozga ?

Mene iskreno ne zanima ni koliko nas je sretno sto je rafa otisao,ni koliko nije,ja ne navijam za beniteza,ja navijam za liverpool i rafa sigurno nije ni prvi ni posljednji koji je napustio mjesto trenera i konacno se zavrsava nesto sto ja dugo ocekujem - postavljanje trenera iznad kluba

evo gerrard ce po svemu sudeci biti kapiten engleske na SPu ...
After all,there was no 'miracle' in Istanbul,there was just a man inspiring other men to victory,a man with whom..' You'll never walk alone '

"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger

the scouser
Kontakt:

Post Postao/la the scouser » 04 jun 2010, 21:18

Sad kad je Hispanolo otisao,nadam se da ce L'pool da se vrati odma' sljedece godine u LP.Dobro bi nam dosli O'Neill,Redknapp ili Hiddink.Ostalo talasika.
Do your research, I'm not a hero, I'm a high functioning sociopath !

We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !

Torres Da Killa.!.
Kontakt:

Post Postao/la Torres Da Killa.!. » 04 jun 2010, 21:26

Moj favorit je O Neill.. za malo kesa dovodi fantasticne igrace a to nama treba :D

Prica oko Beniteza je zavrsena al evo samo jos nesto od mene u vezi beniteza

ANALYSIS: Benitez was Liverpool’s best Premier League manager

http://www.sportingintelligence.com/201 ... pp-040602/
Svaki tvoj poraz me boli,a svaka pobjeda je razlog da uzivam. YOU'LL NEVER, EVER WALK ALONE!
‎----------Reina------------
Kelly--Skrtel--Agger--Glen
----------Lucas-------------
--Meireles------Gerrard--
Suarez---Carroll----J.Cole

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 04 jun 2010, 21:34

Torres Da Killa.!. je napisao/la:Moj favorit je O Neill.. za malo kesa dovodi fantasticne igrace a to nama treba
Također i meni,a mogao bi povesti i nekoga sa sobom iz Ville. :lol:
FK Pjetlovi

Torres Da Killa.!.
Kontakt:

Post Postao/la Torres Da Killa.!. » 04 jun 2010, 22:00

reds je napisao/la:
Torres Da Killa.!. je napisao/la:Moj favorit je O Neill.. za malo kesa dovodi fantasticne igrace a to nama treba
Također i meni,a mogao bi povesti i nekoga sa sobom iz Ville. :lol:
Ma ne treba mnogo et samo milner i agbonlahor
Svaki tvoj poraz me boli,a svaka pobjeda je razlog da uzivam. YOU'LL NEVER, EVER WALK ALONE!
‎----------Reina------------
Kelly--Skrtel--Agger--Glen
----------Lucas-------------
--Meireles------Gerrard--
Suarez---Carroll----J.Cole

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 04 jun 2010, 22:07

Torres Da Killa.!. je napisao/la:Ma ne treba mnogo et samo milner i agbonlahor
Mogao bi još i A.Younga ! :mrgreen:
FK Pjetlovi

kurdt
Kontakt:

Post Postao/la kurdt » 04 jun 2010, 22:09

Dirk je napisao/la:Rafa je proslost htjeli to priznati ili ne 8-)

Posto sam ja na strani Amera da vas obavjestim da su narucili jos jednu turu paloma da mozete obrisati suze pustene za ovim idiotom ... :D

Eto ti tvoji rezultati dokaz da je covjek nas najbolji menager u posljednjih 20 godina
Tvoje oči ko farovi FIće
ti si moje omiljeno biće.

Sunce je raspizdilo svoje zrake,
vrapci se deru ko konji,
mene piči depresija,
u duši mi opsesija,
**** mater ako te ne volim!

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 04 jun 2010, 22:40

Mislim da bi Rafa vrlo lahko mogao otići u Inter.
kurdt je napisao/la:http://www.sportingintelligence.com/201 ... pp-040602/

Eto ti tvoji rezultati dokaz da je covjek nas najbolji menager u posljednjih 20 godina
To se znalo i prije.
FK Pjetlovi

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 04 jun 2010, 23:55

Ima li kakvih spekulacija ko bi mogao da bude novi trener?Nacuo sam malo da bi to mogao vrlo lako da postane Kenny Dalgish.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 05 jun 2010, 01:51

kurdt je napisao/la:
Dirk je napisao/la:Rafa je proslost htjeli to priznati ili ne 8-)

Posto sam ja na strani Amera da vas obavjestim da su narucili jos jednu turu paloma da mozete obrisati suze pustene za ovim idiotom ... :D

I Morunho je Chelsiju u posljednjih 100 godina pa je opet zasluzeno dobio otkaz ;)
nema potpisa

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 05 jun 2010, 08:56

Mourinho nije dobio zasluženo otkaz nego je otkaz dobio jer nije htio dopustit da se Abramović mješa u trenerski posao ;)

Ništa, sad vam je najbolje Martin O'Neilla dovest i prst u uho..
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 05 jun 2010, 09:38

jel tako i rooney bio once a blue always a blue ?
hahaha

u svim ovim glupostima i tracevima niko nije spomenuo da je nas Stevie G novi kapiten Engleske.
You are someone else I am still right here

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 05 jun 2010, 10:17

Službeno
Engleska bez Ferdinanda na Mundijalu, Gerrard novi kapiten

Engleski nogometni savez (FA) potvrdio je da 31-godišnji kapiten reprezentacije, stoper Manchester Uniteda Rio Ferdinand, zbog povreda ligamenta lijevog koljena, neće nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici.

Ferdinand je šepajući i na štakama napustio bolnicu u Rustenburgu, nakon rendgenskog pregleda povrijeđenog lijevog koljena. Ferdinand je zaradio povredu koljena na prvom treningu svoje selekcije u Južnoafričkoj Republici. Stradao je u posljednjim minutama treninga, u duelu s napadačem Aston Ville Emileom Heskeyjem, kako je javio BBC Radio 5.

Umjesto njega, mjesto u selekciji zauzat će stoper Tottenhama Michael Dawson koji je, podsjećamo, otpao s Capellovog proširenog popisa od 30 igrača za SP.

FA je priopćio da će Ferdinand zbog povrede pauzirati između četiri i šest sedmica, te da će kapitensku traku na Svjetskom prvenstvu nositi Liverpoolov kapiten Steven Gerrard. Ferdinand je, podsjećamo, kapitensku traku dobio je u februaru ove godine, nakon što je ona bila oduzeta Johnu Terryju zbog privatnog skandala. Tako je Engleska, stjecajem okolnosti, dobila već trećeg kapitena ove godine.

"Ovo je jako loša vijest za nas. Ne trebam niti isticati koliko smo razočarani zbog povrede Ferdinanda i koliko nam ga je žao", izjavio je selektor Engleske, talijanski trener Fabio Capelo.

Kao glavni kandidati za Ferdinandovo mjesto u prvoj ekipit kotiraju Ledley King i Jamie Carragher. :)

Benitezovih 350 utakmica na klupi Liverpoola

Španski nogometni trener Rafael Benitez odradio je tačno 350 utakmica kao menadžer Liverpoola u proteklih šest sezona. Dobio ih je 197, odnosno 56,29%.

Uz tih 197 pobjeda, Liverpool je pod vodstvom Beniteza, s kojim se u četvrtak i službeno rastao, uknjižio 74 remija i 79 poraza. Zabili su Liverpoolovi nogometaši 585, a primili 302 gola u eri španskog trenera.

U Premiershipu je Benitez ukupno u šest sezona ostvario 126 pobjeda, 55 remija i 47 poraza (55,26% pobjeda). U FA Cupu je dobio 52,94% utakmica, u Carling Cupu 64,71%, u Ligi prvaka je u 76 nastupa upisao 43 pobjede, 16 remija i 17 poraza (56,58%), a prošle sezone je u Evropskoj ligi dobio pet utakmica, a izgubio tri, te zapeo u polufinalu na madridskom Atleticu.

Upravo je Evropska liga bila posljednja Benitezova šansa za osvajanjem trofeja prošle sezone, nakon što su "redsi" vrlo rano ispali iz utrke za naslov engleskog prvaka, te su prvenstvo završili na vrlo razočaravajućem sedmom mjestu. Rano su ispali i iz oba kupa, a od Lige prvaka su se oprostili već u grupi. Barem je u tom takmičenju Benitez do ove sezone bio vrlo uspješan...

Benitez je ukupno s Liverpoolom osvojio četiri trofeja: Ligu prvaka 2005. godine, nakon senzacionalnog preokreta u finalu protiv AC Milana u Istanbulu, iste godine je u vitrine klupa s Anfielda pospremio i UEFA-in Superkup, dok je 2006. godine osvojio FA Cup i FA Community Shield. Dakle, samo dva velika trofeja je osvojio Benitez u šest godina u Liverpoolu, te još dva u takmičenjima manje važnosti. Bez ijednog trofeja je odradio zadnje četiri sezone.

Isto tako, i statistika otkriva da je mizerna prošla sezona bila kap koja je prelila čašu strpljenja čelnika slavnog engleskog kluba s Benitezom. Naime, u prošloj sezoni je Liverpool u 56 službenih utakmica upisao samo 26 pobjeda i čak 19 poraza, uz 11 remija. Dobio je, dakle, samo 46,43% utakmica, daleko najmanje u svih šest sezona. Usporedbe radi, kažimo da je u sezoni 2005/06. dobio 66,13% utakmica, odnosno 41 dvoboj, uz 10 remija i 11 poraza. Druga najuspješnija sezona po kriteriju broja pobjeda bila mu je pretprošla, sezona 2008/09., u kojoj je Liverpool upisao 34 pobjede, 16 remija i samo pet poraza (61,82% pobjeda), a prvenstvo je okončao na drugom mjestu, iza Manchester Uniteda.

Benitez je u svojoj trenerskoj karijeri dva puta zaredom bio nagrađivan UEFA-inim priznanjem za trenera godine, u sezonama 2003/04. i 2004/05. U prvoj spomenutoj se oprostio od klupe Valencije s dva trofeja, naslovima u Primeri i bivšem Kupu UEFA-e, a potom je prešao u Liverpool i odmah u prvoj sezoni s njime osvojio Ligu prvaka. No, zanimljivo je da je to zapravo bila druga najlošija sezona Beniteza od njegovih šest na Anfieldu po kriteriju broja pobjeda (51,67%). Liverpool je tada u 60 utakmica ostvario 31 pobjedu, 10 remija i 19 poraza. Prvenstvo je okončao tek na petom mjestu, čime nije uspio izboriti niti plasman u Ligu prvaka, ali je "uskočila" UEFA i napravila presedan kako bi omogućila prvaku Evrope odbranu naslova, te pogurala Liverpool u kvalifikacije.

Jamie Carragher odigrao je najviše utakmica pod ravnanjem Beniteza u Liverpoolu, čak 326 od 350. Slijede ga kapiten Steven Gerrard (292) i golman Pepe Reina (259). Gerrard je u Benitezovoj eri najbolji strijelac kluba sa 102 pogotka, Torres je zabio 72, a Kuyt 51 gol.

Ukupno je Benitez u svojih šest godina koristio usluge 83 igrača iz 27 zemalja u službenim utakmicama. Najveći broj njih su Englezi (22), a slijede, dakako, Španci (13), pa francuski (7) i argentinski (6) nogometaši.
FK Pjetlovi

LFC_LAVOV
Kontakt:

Post Postao/la LFC_LAVOV » 05 jun 2010, 11:50

Gerrardu je sudjeno da digne trofej SP, sretno Stivie sa trakom, da je jos dugo nosi :D
TM '87
Zeljeznicar za zivot cijeli

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 05 jun 2010, 11:57

ERIKSSON: UVIJEK SAM VOLIO LIVERPOOL

Šveđanin je trenutno zadužen da reprezentaciju Obale Slonovače predvodi na Svjetskom prvenstvu, no ističe kako je šokiran činjenicom da je Rafael Benitez napustio Liverpool.

Aktuelni selektor Obale Slonovače, Šveđanin Sven-Goran Eriksson, izrazio je želju da sjedne na klupu engleskog Liverpoola, tvrdeći kako je cijeli svoj život navijao za Redse.

"Bio sam navijač Liverpoola cijeli svoj živo, ali to nikada nisam spomenuo dok sam vodio Englesku, jer mislim da ne bi bilo fer. Bio sam šokiran kada sam saznao da je Benitez napustio Liverpool. Da li bih volio preuzeti klupu Liverpoola? Svakom je menadžeru san voditi Liverpool", kazao je Eriksson.

Nekadašnji selektor Engleske i trener Manchester Cityja priznaje kako je svakog vikenda zajedno sa ocem pratio utakmice njemu omiljene momčadi.

"Moj otac je bio navijač Liverpoola i svake subote bismo gledali utakmice na TV-u. To bi bio vrhunac tjedna. Liverpoolove utakmice su na TV-u bile prilično redovite i bodrili smo ih. Uvijek su bili moja momčad i ništa se nije promijenilo."

Još uvijek nije poznato ko će sjesti na klupu engleskog diva, pa je, vjerujemo, od danas u nekoj užoj konkurenciji i Sven-Goran Eriksson.
FK Pjetlovi

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 05 jun 2010, 12:30

Nedaj Bože . Kako mi je odvratan ovaj Erikson :mrgreen:

HOPLIT

Post Postao/la HOPLIT » 05 jun 2010, 12:38

I meni, pogotovo od kada sam čuo koju lovu je uzeo Obali bjelokosti za tri mjeseca posla, a tamo ljudi umiru od gladi.

Seronja!
YNWA!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 05 jun 2010, 12:53

HOPLIT je napisao/la:I meni, pogotovo od kada sam čuo koju lovu je uzeo Obali bjelokosti za tri mjeseca posla, a tamo ljudi umiru od gladi.

Seronja!
Pa i kod nas umiru ljudi od gladi, pobogu, nije to samo slučaj u Africi. Uostalom, imaju svoju vladu, svoje ljude, sportiste koji mnogo više zarađuju od Ericssona, tako da...

Što se tiče njegovih trenerskih (ne)mogućnosti, on je katastrofa. Vidjelo se to kada je vodio Englesku, zatim je zamalo upropastio reprezentaciju Mexica, ne znam kako će se snaći na klupi Obale Slonovače, nije ništa pokazao u Notts Countyju, dakle, sasvim prosječan trener koji je imao sreće dok je sjedio na klupi Lazia, samo zbog tadašnje maestralne generacije.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 05 jun 2010, 13:10

HOPLIT je napisao/la:I meni, pogotovo od kada sam čuo koju lovu je uzeo Obali bjelokosti za tri mjeseca posla, a tamo ljudi umiru od gladi.

Seronja!
ma pusti to... nije on humanitarac. ali ne bi ja volio ni u kojem slucaju da on nas preuzme uvijek mi je bio odvratan... jos od lazia jer mi je roma poslije liverpoola najdrazi klub.
You are someone else I am still right here

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.