FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

High

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la High » 20 feb 2016, 02:24

Ko bude dirao Krampara, imat će sa mnom posla.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 20 feb 2016, 02:27

Ovo je sve dobro opet AKO Ješić zaista ima neku viziju i ideju pa fura svoj fazon i ide nekim svojim putem za koji će se na kraju pokazati je li bio uspješan.
Međutim,mene brine,AKO je u pitanju neki drugi scenario. Zapitajmo se jesmo li mi baš tako finansijski dobro stojeći klub kako se želi da se predstavi? Pa mi ne možemo dovesti igrača ako za njega treba platiti obeštećenje od nekih 50k km! A onda nam 'propale' kone koje,kako naš 'sposobni' direktor kaže nemaju za vode,šuknu sa ponudom od 400k km za našeg najboljeg igrača!!! :facepalm: Probili buđet,Tan šalje svog čovjeka u kontrolu finansija...Što li!? Dovode se i dalje sumnjiva pojačanja,igrači koji ni u Mladosti ne bi bili dočekani kao pojačanja. Rješavamo se najplaćenijih igrača u timu (još samo Benku da otjeraju),kao rastjeruje se klan,a možda je istina ta da jednostavno NEMA VIŠE PARA,a mi maštamo o nekim mega-giga pojačanjima. Ovo izgleda ovi što su (još) na pozicijama gledaju da što više ulove u mutnom dok još imaju prilike. Vidjeli ste u Tursku je išao i kunto i panto na račun kluba :puke:
Spustimo se u realnost ma kako ona bolna bila,a jeste.
Zadnja izmjena: zagorski, dana/u 20 feb 2016, 02:30, ukupno mijenjano 1 put.

Memara
Kontakt:

Post Postao/la Memara » 20 feb 2016, 02:29

Dobro je moj kur.ac je dobro. Dobro je samo što se ne puca.

Prokockaju li tana i ovo što nas lik svega oslobodi i naprave li minus marku usta im se poserem da ne pričam o tom kako trebaju plus praviti i dovoditi igrača kojeg požele a koji se kasnije nađe kod drugih u ekipi.

Bilo je finih igrača slobodnih, mi doveli bauštelca iz Slovenije i veliku nadu Partizana, te krilo koje nije odigralo dvije tekme zadnjih po godine i dva Brazilca sumnjiva da Bog kaže da nisu. Samo Ješić upoznat s kvalitetima. Ma mrš više.
Zadnja izmjena: Memara, dana/u 20 feb 2016, 02:31, ukupno mijenjano 1 put.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 20 feb 2016, 02:31

zagorski je napisao/la:Ovo je sve dobro opet AKO Ješić zaista ima neku viziju i ideju pa fura svoj fazon i ide nekim svojim putem za koji će se na kraju pokazati je li bio uspješan.
Međutim,mene brine,AKO je u pitanju neki drugi scenario. Zapitajmo se jesmo li mi baš tako finansijski dobro stojeći klub kako se želi da se predstavi? Pa mi ne možemo dovesti igrača ako za njega treba platiti obeštećenje od nekih 50k km! A onda nam 'propale' kone koje,kako naš 'sposobni' direktor kaže nemaju za vode,šuknu sa ponudom od 400k km za našeg najboljeg igrača!!! :facepalm: Probili buđet,Tan šalje svog čovjeka u kontrolu finansija...Što li!? Dovode se i dalje sumnjiva pojačanja,igrači koji ni u Mladosti ne bi bili dočekani kao pojačanja. Rješavamo se najplaćenijih igrača u timu (još samo Benku da otjeraju),kao rastjeruje se klan,a možda je istina ta da jednostavno NEMA VIŠE PARA,a mi maštamo o nekim mega-giga pojačanjima.
Jedna od stvari zbog kojih cekam utakmicu sutra je da vidim da li ce Benko opet biti na klupi... ;)
Bahati, bahati Željkan!
1946

ShofaII
Kontakt:

Post Postao/la ShofaII » 20 feb 2016, 02:37

1. Ibrakovic je jos uvijek uposlenik kluba koliko ja znam.
2. Koga je to ibrakovic doveo a da vrijedi, ovi sto ga hvale neka odgovore.
3. Ibrakovic je doveo Jesica.

4. Ne kuka raja da smo propali nego da je velika fula sto je Zahirovic zavrsio u nasoj ligi ali ne kod nas.

5.ovdje se zaustavljam da mr opet ne bi ste proglasilu pljuvacrm

P.S. Vjerujem u titulu, vjerujem i u duplu krunu i dok ima teoretske sanse ja cu vjerovati. Realno razmisljanje mi kaze da ce to jako tesko biti ostvativo.
Takođe mi je nerealno da ce Jesic docekati kraj sezone, samo se nadam da ce Tan biti pametan pa nece dozvoliti da mi prekinemo ugovor nego da to sam Jesic trazi.
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 20 feb 2016, 02:37

zagorski je napisao/la:Ovo je sve dobro opet AKO Ješić zaista ima neku viziju i ideju pa fura svoj fazon i ide nekim svojim putem za koji će se na kraju pokazati je li bio uspješan.
Međutim,mene brine,AKO je u pitanju neki drugi scenario. Zapitajmo se jesmo li mi baš tako finansijski dobro stojeći klub kako se želi da se predstavi? Pa mi ne možemo dovesti igrača ako za njega treba platiti obeštećenje od nekih 50k km! A onda nam 'propale' kone koje,kako naš 'sposobni' direktor kaže nemaju za vode,šuknu sa ponudom od 400k km za našeg najboljeg igrača!!! :facepalm: Probili buđet,Tan šalje svog čovjeka u kontrolu finansija...Što li!? Dovode se i dalje sumnjiva pojačanja,igrači koji ni u Mladosti ne bi bili dočekani kao pojačanja. Rješavamo se najplaćenijih igrača u timu (još samo Benku da otjeraju),kao rastjeruje se klan,a možda je istina ta da jednostavno NEMA VIŠE PARA,a mi maštamo o nekim mega-giga pojačanjima. Ovo izgleda ovi što su (još) na pozicijama gledaju da što više ulove u mutnom dok još imaju prilike. Vidjeli ste u Tursku je išao i kunto i panto na račun kluba :puke:
Ima istine............
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 20 feb 2016, 02:42

Ješićev učinak na klupi FKS:
Liga 9 utakmica, učinak 6-0-3
Kup 2 utakmice,učinak2-0-0
Transferi:
Out:tatomirovic,puzigaca,stepanov,ikande,alispahic,hebibovic,andusic,puric,velkoski...
In:simeunovic,emerson,cezar,kramar,krajisnik,harba
Pripremne utakmice: 5 utakmica,učinak 1-1-3
Glavni vezni igrač nam Rustemović,najbolji igrač (Benko) nam u drugom planu i grije klupu (uglavnom),drugi najkorisniji igrač ekipe (Krste) doslovno otjeran iz kluba,a igrač sa najviše minuta u pripremnim utakmicama Krampar!!!
Pa neka mi neko objasni na osnovu cega da budemo optimisticni?!?

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 20 feb 2016, 02:49

High je napisao/la:Ko bude dirao Krampara, imat će sa mnom posla.
Selam ljudino, kako ti ovo sve podnosis?

@zagorski, sad si najebao brate, bit ces etiketiran ko pljuvac i mozda te budu ko mene prozivali na 2 druga foruma. Valjda tamo im muda izrastu jer ne mogu replicirati.. :mrgreen:
Zadnja izmjena: joker90, dana/u 20 feb 2016, 02:54, ukupno mijenjano 1 put.
Bahati, bahati Željkan!
1946

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 20 feb 2016, 02:53

Bosniacum Lilium je napisao/la:
Sta je sad problem, ne smije nista reci protiv onih koji jesu napravili neke greske ?! Halo ba, bez kritike nema progresa, previse su se oputili ;)
Klasicno nase, ne talasaj. Ne pravim se sad neki ku.rac, nisam ni zelio 99% stvari ovdje pisati, ali zapitajte se malo prije nego sto potrcite da neke forumase nazovete pljuvacima i dusmanima...

I nije jos nista gotovo. Ekipa je tu i dalje, s pripremnim tekmama sam relativno zadovoljan, naprijed izgledamo fino. Malo skripi na zadnjem veznom i golmanu, ali kako nam je tako nam je. Bice zanimljivo do kraja sezone, vrag je odnio salu.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

High

Post Postao/la High » 20 feb 2016, 02:59

joker90 je napisao/la:

@zagorski, sad si najebao brate, bit ces etiketiran ko pljuvac i mozda te budu ko mene prozivali na 2 druga foruma. Valjda tamo im muda izrastu jer ne mogu replicirati.. :mrgreen:
Mećava stoljeća. :kafa: Nema veze jer nastavljamo juriš na 4. mjesto. :kafa:
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 20 feb 2016, 03:05

joker90 je napisao/la:

A iskreno boli me k...c kako će me 'nojevi' etiketirati,šta treba da budem slijep pored zdravih očiju!
Ko hoće da bude 'noj' neka bude niko mu ne brani,ali neke stvari su tako očite da zaista i pored želje da se mnogo toga prešuti i sakrije pod tepih to nije moguće. Postali smo ba predmet šprdnje i klasičan primjer kako da se veliki potencijal i prednost upropasti!
A ovi 'nojevi' podsjećaju na onaj slučaj kada je žena zatekla muža da je vara i on joj odgovorio kritičkim riječima:'pa je li ti više vjeruješ meni ili vlastitim očima!' :D
P.S.: Ja bi najsretniji bio da ne budem ni u čemu u pravu i da ispadnem budala sa ovom pričom. Ali mi sve ovo ne miriše na dobro,ali baš nikako.

HaRakIRi46
Kontakt:

Post Postao/la HaRakIRi46 » 20 feb 2016, 03:41

E ovako braco ...Rijetko se pojavljujem na ovom forumu jer nemam neke potrbe za tim ,do veceras je nisam imao .Odmah da se izvinem zbog dugog posta .
Evo u cemu je poenta ....
Kao prvo pred kraj polusezone gdin M.Jesic je najavljivao "cistku" ekipe i neko "novo" Sarajevo. Ocito nezadovoljan nekim igracima i rezultatima kao i mi navijaci jer ipak 5 mjesto poslije 60 % odigranih utakmica je mizeran ucinak,a ni raspored nije nam naklonjen.Otjerani su igraci koji su bili nepotrebni i ocekivalo se to "novo" Sarajevo.Dovedeni su dva brazilska igraca iz bivseg kluba g. M.J. kao velika pojacanja,i vecina nas je naslucivala da ce se tim pojacati sa puno jacim igracima koji ce biti pa cak i iznad prosjeka nase lige (kao sto su bili tipa Jajalo,Delac,Benko itd).
Nakon toga dolazi Simeunovic igrac koji je iz nepoznatog razloga bio visak u ekipi koja je zavrila 2 mjeta ispod nas prosle sezone.OK moze se nazvati pojacanjem.Nakon toga po medijima se pocelo spekulisati o eventualnom povratku V.Muharemovica i vec tada je bilo jasno da neke stvari nisu kako treba.Svaka cast igracini Muharemovicu ,ali zar ekipa koja ima za generalnog sponzora TA I VM i na to sve bogatog vlasnika iz Malezije ne moze platiti i dovesti igraca za bar 200.000 i reci "evo kupili smo tog i tog" i pravimo tim za "evropsko Sarajevo".
Igraci su dovedeni cisto onako da radi reda,bez ikakve vizije i potrebe.Mi jednog Harbu koji u Olimpicu nije bio neki igrac ne mozemo kupit nego ga pozajmljujemo.Pa kako mozemo biti optimisticni kada smo prosle sezone u ovo isto vrijeme bili jaci nego sad ,a stalno govorimo kako idemo naprijed.
Kako god ali meni ovi Stevanovic i Zahirovic u zelji,Tomic i raspali Bilbija u zrinjskom su veca pojacanja nego neki KRAMAR,KRAJSNIK I TAMO NEKI BRAZILCI KOJI SU DALI 100 GOLOVA U MIANMARSKOJ LIGI .PA LJUDI MOJI JA DA ODEM TAMO IMAM OSJECAJ DA BI DAO BAR POLA OD TOGA.PA TE LIGE NEMA SKORO NI NA INTERNETU :oops: A KAMOLI DA PRICAMO O KVALITETI ISTIH.
NIJE PROBLEM STO NEMA POJACANJA PROBLEM JE STO MI IDEMO UNAZAD A CIJELO VRIJEME NAM SE POKUSAVA NAMETNUTI DA NAPREDUJEMO.
IMAM OSJECAJ DA MI OD OVIH SPONZORA IMAMO SAMO IME I NISTA VISE OD TOGA.
MOZDA SE TO MENI SAMO CINI ILI SAM NEZREO DA SHVATIM TO,VOLIO BIH DA JE TAKO,ALI NESTO JE OVDE TRUHLO DA GA hEBE$.
Ugodnu noc braco ,i izvinite zbog dugog posta ,jednostavno sam moro izbaciti to iz sebe :)
FKS !!!!!
HURTICU ODLAZI !!!!

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 20 feb 2016, 05:38

Razocaran jesam, razumijem forumase i one koji nisu i koji jesu zadovoljni i koji su na vagi.

Krenimo redom.

Tri glavne stvari su zastopale. Akademija:pa mi nismo ustanju da pokupimo djecu od 14 godina (koja nemaju ugovore), ja sam ocekivo da vecinu junijora koji imalo obecavaju i sve kadete u bih uzmemo. Mi tu nismo jos ni jednog kadeta a kamoli juniora doveli. (Osim hadzica), i dalje sam siguran da 98%ljudi koji treniraju nasu djecu nebi mogli trenirat ni u zrinjskom sb ni u skretnici njihovu djecu.

Drugo, doveli se igraci koje smo placali debelo plus i raskid ugovora debelo platili. Slabo u evropi igrali,slabo u prvenstvu NIKO NIJE UZO ODGOVORNOST dao neopozivu ostavku.

Ovde se konstantno prica da imamo para ko vode. Odakle pare. Jel mislite da ce tan u pompavat svoje pare svako 6 mjeseci po 1m km da bi se mi borili za prvaka a da pritom zaraduje 0 km. Tan je reko, ja cu napravit kamp,ja cu platit dug,obezbjedit kostur jakog tima, i prvu godinu plate a za uzvrat dacetemi tim, i prodajom svakog igraca ja uzimam pare sebi. TO JE SAM reko posle osvajanje, titule da ce prodat igraca i da je vrijeme da njegove investicije pocnu da vracaju.

Treca stvar mi nemamo puno igraca vani da imamo neke procente od njihovi preprodaja, jedini inkam je TA i ostali sponzori, dok recimo sb i zrinjski samo od grada dobiju vise para nego mi o svih sponzora i kantona i grada. Zeljkan ima dzeka skup igrac imaju u prosjeku 400k € godisnje plus imaju viscu,zukanovica,armina dosta igraca koji donesu 50k € godisnje. Ovo je samo dokaz da smo mi bili duboko u blatu sad smo sa tanom izronili na povrsinu pa cemo vidjet jel tonemo ponovo ili imamo neki plan i program.

Plan i program ocito nemamo: ekipa koja ima plan i program nikad nece otjerat toliko igraca i dovest 7 novi, moze se desit jedan dva odu 2 do 3 dodu i to je to. Pa real madrid neradi tako sto.

Dine i edisa sad nema ni na mapi, kad je bilo para svako 5 minuta il hayat il face il ovo il ono sad nista, meni ovo smrdi da su oni izradili Tana i sad ukraj zguzicom nismo mi krivi za nista, a za sve dobro sto se desilo to je radi nas. Reakcija edisa i dine na duljinu ponudu je bila cudna platite vodu haj vi pkatite 2 m km penzijono djecije rasprave i pokazatelj da nesto nestima.

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 20 feb 2016, 07:14

Sastav koji ocekujem:
Pavlovic
Kallasi Kovacevic Barbaric Al Bekic

Rustemovic Radovac
Reis
Benko Okic
Ne svidja mi se 4-42
Stipu zahirovica,danas igra Sarajevo :D :beba:

fico
Kontakt:

Post Postao/la fico » 20 feb 2016, 08:34

Sarajlijica1946 je napisao/la:Sastav koji ocekujem:
Pavlovic
Kallasi Kovacevic Barbaric Al Bekic

Rustemovic Radovac
Reis
Benko Okic
Ne svidja mi se 4-42
Stipu zahirovica,danas igra Sarajevo :D :beba:
Najvise sto mi smeta kod Jesica je upravo sto frajer ni jednom nije probao 4-5-1. I ne ocekujem ni danas da ce izvesti takvu taktitku. Pa j.ebemu jel problem bar jednu tekmu probat nesto novo. Smatram da necemo izguiti u Mostaru, ali je pitanje koliko mozemo napredovati sa 1 bodom. A pitanje je i danas koliko ce puta lopta prolaziti pored Rustemovica u toj famoznoj 4-4-2.
SARAJEVO

keli1946

Post Postao/la keli1946 » 20 feb 2016, 08:43

Meni nije krivo bez jako zelje nema ni jakog Sarajeva :lol:
Meni taj zahirovic nikad nije bio nesto a za reprezebtaciju kod nas ne igraju uvjek najbolji eh da je dzakmic svojevremeno dobio sansu poslije poljske kad je odigrao briljantno napravio bi duplo bolju karijeru od ovog.
Mislim meni nije neka steta niti mi je on nesto posebno ali jeste malkice bolji od naseg trenutnog igraca na toj poziciji, nemojte me sad napadati to je samo moje misljenje koje zelim podjeliti bez na ga nekom namecem.
Zao mi prijatelja jokera taman se bio podobrio :kralj:
"Mene treba dobrinja, trebaju me djeca..."

alamunja
Kontakt:

Post Postao/la alamunja » 20 feb 2016, 08:48

keli1946 je napisao/la:Meni nije krivo bez jako zelje nema ni jakog Sarajeva :lol:
Meni taj zahirovic nikad nije bio nesto a za reprezebtaciju kod nas ne igraju uvjek najbolji eh da je dzakmic svojevremeno dobio sansu poslije poljske kad je odigrao briljantno napravio bi duplo bolju karijeru od ovog.
Mislim meni nije neka steta niti mi je on nesto posebno ali jeste malkice bolji od naseg trenutnog igraca na toj poziciji, nemojte me sad napadati to je samo moje misljenje koje zelim podjeliti bez na ga nekom namecem.
Zao mi prijatelja jokera taman se bio podobrio :kralj:
Da je dobar bio nebi presao u Zelju :-)

DrustveniParazit
Kontakt:

Post Postao/la DrustveniParazit » 20 feb 2016, 08:59

Yebem ja nase komsije. Jest ono bilo mangupski ali samo zato sto smo mi umislili da smo pregovarali sa zahom, nek' mi neko da neki cvrst dokaz da smo stvarno pregovarali ja cu otici na njihovu temu i cestitat im. Pljuvaci smirite malo, imamo istu ekipu ko i jucer u koju je vjerovala vecina nas zato opusteno. Jedino me malo brine jesiceva tvrdoglavost ali i to ce na dobro ako Bog da.
Saraj'vo za tebe živimo neka znaju svi da bit ćemo ti mi do smrti odani!

Sarajevo iznad lokal patriotizma.

Matej Delač

MosaaRajvosa
Kontakt:

Post Postao/la MosaaRajvosa » 20 feb 2016, 09:37

Mogu shvatiti nervozu, sve bi bilo super da nije otisao u Zelju.. Sto se mene tice neka je, samo laganini, mi smo dovodili imena do sada pa se nismo proveli. Po meni je ovo samo vizija Jesica o ekipi i sta mu treba, para ima vjerujte, znaci to je suplja prica. Ako jr Zahirovicu plata bila preko 10k i nek ga nismo doveli, kao sto sam prije pisao, dobar igrac sigurno, al samo u defanzivi i tesko da moze donositi prevagu.. Po meni ne vrijedi velike plate!
Mislim da ce na ljeto biti kvalitetnijih pojacanja, jednostavno ovaj prelazni rok se tesko moze naci dobar igrac.. Ja ne sumnjam u jednog veznog al da zna lopte ne kao Zahirovic.. Izgurace rustem do ljeta, sam me popljujte da sam iz uprave :)
Dobro, ljudi nisu naglasili da se Grbavica pravi za sezonu 2021/2022..
Ko radi, taj grijesi...
Skupi pare sad za folije da se to sve umota do boga pitaj kad...
Stari cirkusanti!

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 20 feb 2016, 09:46

Molio bih one upucenije za objasnjenje. Cime su kone uradili "mangupski" potez. Adnan je odlican igrac. Nama bi jako valjao. Po svemu sudeci Jesic nije htio da sada plati previse jer mu onda ostaje manje na raspolaganju na ljeto (ako isto doceka). Posto smo mi imali granicu za platu, komsije ponudili vise i Adnan otisao kod njih. Gdje je tu fakinluk ? Mozda Jesic ima u vidu nekog mladjeg a da igra bolje u oba pravca za njegove sheme.

Svi smo trazili trenera koji je odgovoran za svoje postupke a sada kada ga imamo, sada ne valja jer mu se ideje ne poklapaju sa nasim. Licno sam navijao za Adnana ali do kraja sezone vjerovacu Jesicu.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, JavierBosnia, Lecler, Napapijri, riki46, Venom i 17 gostiju.