Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

FrancescoTotti
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la FrancescoTotti » 19 feb 2016, 00:11

anonimni je napisao/la:Mene je iskreno prednja kamera na Z5 odusevila, zadnju nisam koristio pa ne znam, no ne sumnjam da govoris istinu, ipak je Sony odranije poznat po najgorim algoritmima za svoje senzore :mrgreen: Ne ostaje ti nista sem nade da ce to popraviti Marshmallowom...

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kad smo kod marshmallowa, jesi citao igdje kad bi trebao biit?
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

roceda22
Kontakt:

Re: RE: Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la roceda22 » 19 feb 2016, 00:19

FrancescoTotti je napisao/la:Ljudi upravo sam otkrio cari Haloo mobilnog interneta :mrgreen:
Na z3 od sad koristim haloo, a u drugom dzepu ce bit nokia 3310 sa mojim bhtelecom brojem.
Dosta sam ja tim lopovima placao svaki bit koji sam trosio :nene:
Koje su pogodnosti ?

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 19 feb 2016, 00:24

FrancescoTotti je napisao/la:
anonimni je napisao/la:Mene je iskreno prednja kamera na Z5 odusevila, zadnju nisam koristio pa ne znam, no ne sumnjam da govoris istinu, ipak je Sony odranije poznat po najgorim algoritmima za svoje senzore :mrgreen: Ne ostaje ti nista sem nade da ce to popraviti Marshmallowom...

Kad smo kod marshmallowa, jesi citao igdje kad bi trebao biit?
7. Mart prema SonyUK

Sent from my E6653 using Tapatalk

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 19 feb 2016, 10:23

Ako neko iam da hoce da kupit alcatel idol 3 4.7 neka se javi :D

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 19 feb 2016, 15:59

Huawei sila. Rade marshmallow za većinu mobitela. :tokralju:
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 19 feb 2016, 16:00

Može li neko da objasni kako funkcioniraju ovi mobitel kod m:tela što su jedna marka?
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 19 feb 2016, 16:43

Pa valjda si na pretplati od recimo 50km mjesecno na 2 godine a zauzvrat telefon za 1km.
Nisam siguran ide li pretplata na 1 ili 2 godine.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 19 feb 2016, 17:48

Otelo je napisao/la:Može li neko da objasni kako funkcioniraju ovi mobitel kod m:tela što su jedna marka?
Telefon k'o telefon :mrgreen: Inače, ako kontaš šta uzeti, M4 Aqua im ide k'o halva, marka na 2 godine na 30 KM pretplati, a telefon fabrički otključan na sve mreže, ako već znaš šta ćeš, onda nema potrebe da te savjetujem :)
NYKnicks Fan je napisao/la:Ako neko iam da hoce da kupit alcatel idol 3 4.7 neka se javi :D
Legla V10?
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 19 feb 2016, 19:45

madridist je napisao/la:Pa valjda si na pretplati od recimo 50km mjesecno na 2 godine a zauzvrat telefon za 1km.
Nisam siguran ide li pretplata na 1 ili 2 godine.
Skupo :lol:

@anonimni stari mi ima M4, nije loš, ali mi ekran djeluje nekako čudno na dodir, kao da je hrapav...
Ja imam LG F60, ali njegovo polako dolazi kraj. Spor, bez memorije i brzo zakoči. Treba mi neki koji će moći Pokemon Go pokretati :P
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 19 feb 2016, 22:43

Ma te probleme rijesis folijom, vrlo jednostavno :mrgreen: a vjerujem da ce Pokemon ici kako treba, dosta dobra je konfiguracija M4, a bolji telefon za marku na manjoj pretplati tesko da ces naci bilo gdje...

Kapiten Blue Traina

SiouxLukavac
Kontakt:

Post Postao/la SiouxLukavac » 19 feb 2016, 23:21

Uzeo sam prije par dana Samsung s3, polovan.
Primjetio sam da "u pozadini" ekrana se skroz malo primjeti u donjem dijelu tastatura (slova) a u gornjem dijelu FB, kao da sam ušao na FB pa to ostavio i ušao na nešto drugo pa se ispod tog novog moze uočiti FB (samo ikonica novosti, prijatelji, chat..). Primjeti se malo kada npr. udjem na neku sliku koja je bijela, a kada je u boji, teško je primjetiti ako se baš ne zabuljiš. Ne znam kako da drugačije opišem.. Vratio sam ga na fabričke postavke, al isto sve.
Do čega bi moglo biti, nije ništa oko postavki zaslona, osjevtljenja, i tome slično. Možda do sistema (android 4.3)? Ili je pak fabrička greška?
Ne smeta mi to al me zanima jel me čovjek zayebo ili... :D

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 21 feb 2016, 21:15

SiouxLukavac je napisao/la:Uzeo sam prije par dana Samsung s3, polovan.
Primjetio sam da "u pozadini" ekrana se skroz malo primjeti u donjem dijelu tastatura (slova) a u gornjem dijelu FB, kao da sam ušao na FB pa to ostavio i ušao na nešto drugo pa se ispod tog novog moze uočiti FB (samo ikonica novosti, prijatelji, chat..). Primjeti se malo kada npr. udjem na neku sliku koja je bijela, a kada je u boji, teško je primjetiti ako se baš ne zabuljiš. Ne znam kako da drugačije opišem.. Vratio sam ga na fabričke postavke, al isto sve.
Do čega bi moglo biti, nije ništa oko postavki zaslona, osjevtljenja, i tome slično. Možda do sistema (android 4.3)? Ili je pak fabrička greška?
Poznati problem kod AMOLED ekrana, tj BURN-IN, vremenom se ikonica, statusbar i slične stvari 'uprže' u ekran ako dovoljno dugo stoje na istome mjestu, jbg nema tome pomoći ni rješenja (osim naravno zamjena ekrana ali to naravno nije ni isplativo ni praktično) , zato ubuduće se informiši kada kupuješ nešto polovno, na šta konkretno obratiti pažnju. ;)

http://www.phonearena.com/news/AMOLED-B ... es_id64344

Navodno da je taj app pomogao 30-ak ljudi, mada je to više ublažavanje problema... ali te ne košta probati.

SiouxLukavac
Kontakt:

Post Postao/la SiouxLukavac » 21 feb 2016, 21:49

BordoArmy88 je napisao/la:
SiouxLukavac je napisao/la:Uzeo sam prije par dana Samsung s3, polovan.
Poznati problem kod AMOLED ekrana, tj BURN-IN, vremenom se ikonica, statusbar i slične stvari 'uprže' u ekran ako dovoljno dugo stoje na istome mjestu, jbg nema tome pomoći ni rješenja (osim naravno zamjena ekrana ali to naravno nije ni isplativo ni praktično) , zato ubuduće se informiši kada kupuješ nešto polovno, na šta konkretno obratiti pažnju. ;)

http://www.phonearena.com/news/AMOLED-B ... es_id64344

Navodno da je taj app pomogao 30-ak ljudi, mada je to više ublažavanje problema... ali te ne košta probati.
Hvala druže,

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 21 feb 2016, 23:11

Ako neko ima kakvu konstruktivnu ideju nek pomaže...

Prije par dana sam uzeo polovnu G2-icu LG LTE koja je korištena oko godinu dana (ako je vjerovati prijašnjem vlasniku), ali baterija je baš loša. Sve postavke su optimalne, ali zaslon mi baš dere bateriju iako je na 30% osvjetljenje . Mislio sam možda probati odraditi hard reset (jer mi to jedino pada na pamet) da vidim hoće li to šta pomoći. Neko prijedlog neki?
FK Pjetlovi

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 22 feb 2016, 14:05

reds je napisao/la:Ako neko ima kakvu konstruktivnu ideju nek pomaže...

Prije par dana sam uzeo polovnu G2-icu LG LTE koja je korištena oko godinu dana (ako je vjerovati prijašnjem vlasniku), ali baterija je baš loša. Sve postavke su optimalne, ali zaslon mi baš dere bateriju iako je na 30% osvjetljenje . Mislio sam možda probati odraditi hard reset (jer mi to jedino pada na pamet) da vidim hoće li to šta pomoći. Neko prijedlog neki?
Digni drugi room

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 22 feb 2016, 18:30

anonimni je napisao/la:
Otelo je napisao/la:Može li neko da objasni kako funkcioniraju ovi mobitel kod m:tela što su jedna marka?
Telefon k'o telefon :mrgreen: Inače, ako kontaš šta uzeti, M4 Aqua im ide k'o halva, marka na 2 godine na 30 KM pretplati, a telefon fabrički otključan na sve mreže, ako već znaš šta ćeš, onda nema potrebe da te savjetujem :)
NYKnicks Fan je napisao/la:Ako neko iam da hoce da kupit alcatel idol 3 4.7 neka se javi :D
Legla V10?
Trebalo bi u srijedu aBd ako sve bude kako treba. :thumbup:

Bujrum ko hoće telefon, Idol 3, 275 KM.
http://www.olx.ba/artikal/20798868/alcatel-idol-3/ :pray:

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 22 feb 2016, 19:27

Ovaj moj telefon nema na piku, vjerovatno nema ni po radnjama, da li bi neko znao otprilike kolika bi mu mogla biti cijena ?

http://www.lg.com/us/cell-phones/lg-MS631-g-stylo
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 22 feb 2016, 20:01

NYKnicks Fan je napisao/la:Trebalo bi u srijedu aBd ako sve bude kako treba. :thumbup:
Javi utiske kad dođe :mrgreen:
Puma je napisao/la:Ovaj moj telefon nema na piku, vjerovatno nema ni po radnjama, da li bi neko znao otprilike kolika bi mu mogla biti cijena ?

Ako je nov možda 400-450 KM, previdio sam da ima 2 GB RAM-a prvobitno...

Kapiten Blue Traina

Rikardo
Kontakt:

Post Postao/la Rikardo » 22 feb 2016, 20:07

anonimni je napisao/la:
Puma je napisao/la:Ovaj moj telefon nema na piku, vjerovatno nema ni po radnjama, da li bi neko znao otprilike kolika bi mu mogla biti cijena ?

Ako je nov možda 400-450 KM, previdio sam da ima 2 GB RAM-a prvobitno...
http://www.gsmarena.com/lg_g_stylo_(cdma)-7245.php

Nov u radnjama mozda 400 KM, preko toga ne vrijedi. Moje misljenje da se za 400 KM moze naci mnogo bolji telefon drugih proizvođaca.

P.S. 1 GB RAM.

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 22 feb 2016, 20:12

Na linku koji je postavio stoji da ima 2 GB RAM-a, nisam gledao gsmarenu.. Kako god, slažem se s tobom da ima boljih telefona za te pare, al' pošto je njegov vjerovatno bi i on da ga se riješi :mrgreen:

Kapiten Blue Traina

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: leo1946, TheTruth34 i 9 gostiju.