Prijateljske utakmice Svedska-BiH/Njemacka-BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

HuX
Kontakt:

Re: Prijateljske utakmice Svedska-BiH/Njemacka-BiH

Post Postao/la HuX » 04 jun 2010, 02:06

Haj da i ja napisem nesto, dok su se malo smirile strasti :)

Kao prvo mislim da se papetu ne moze puno toga prigovorit, mozda jedino izmjene.
nije pape kriv sto igraci nemaju snage za svih 90 minuta, a ne mozemo veliki dio krivice prebacit ni na igrace zbog toga, jer im je sezona odavno zavrsila, tako da su ljudi vec mislima na odmoru.
Jedino me je smetalo ta nonsalantnost i bezvoljnost nasih igraca, pa brate trci, koraj, radi dok mozes, kad ne mozes zatrazi izmjenu i to je to, nije nikakav sramota trazit izmjenu ako ne mozes.
Bitna stvar je da smo igrali protiv njemacke kojoj je ovo GENERALNA proba pred SP, i ljudi su grizli teren i u punoj su fizickoj spremi, svi se zele dokazat i pokazat d azasluzuju mjesto medju 11.

O tome sto neko priziva Ciro kao spasioca mislim da je suvisno trosit rijeci na to, s njim smo gubili od rijeke, irana, bugarske..., a ovdje ziajnimo od svedske i njemacke, igramo protiv puno jacih protivnika, to nam samo moze pomoci a ne naskodit ;)

za spahicev samar, samo mogu rec da mu ono nije trebalo, onako se jedan sportista ne ponasa, milion provokacija vbude u jednoj utakmici, prema tome nema potrebe da sam sebi unistava reputaciju takvim stvarima ;)
Dok nam je predsjednik bio bravar,sva su nam vrata bila otvorena!
Bayern & Željo & Hajduk

Nasa najveca mana je sto smo muslimani!

MUFC

Post Postao/la MUFC » 04 jun 2010, 02:08

slika

Kome je ovo za zabranit' nek se objesi pistoljem :mrgreen:
I'm An FC Fan !!!

Love United Hate Glazer !Boykot Official United Web Page & Shops !
Join MUST _ The Official Manchester United Supporters Trust

EnZo_85
Kontakt:

Post Postao/la EnZo_85 » 04 jun 2010, 02:12

Mene sad najvise brine sto ce se Miske naljutit sto ga je Pape zamjenio, jer on Boze na to nije navikao cak i kad je ispod prosjeka. Ibisevica je trebao mijenjati odmah na poluvremenu. Jednostavno on nije za prve postave. Dzaba mu onih 18 golovoa u polusezoni kad u repki jos nista nije pokazao. Ne moze se igrat "ime" treba nesto i pokazat na terenu. Po meni su i Muslimovic i Zec u prednosti u odnosu na njega i prvi tim.

Dzaba uzima mjesto ljudima koji su u top formi
Jedan Grad, Jedan Klub F.K.Sarajevo

KONGO
Kontakt:

Post Postao/la KONGO » 04 jun 2010, 02:25

Mi zbog tog Misketa i ispastamo, covijek nece da trci ne trudi se ! Nek se ljuti, mali Pjana moze sam koliko dva Misketa. Ocigledno je da mu ovaj samo tu smeta !

Pjanic je vec sad napravio karijeru o kojoj debeljuca samo moze sanjati. Mozete se ljutiti ali to je realost, Pjana protiv veliki igra kao da mu je 30 godina. Rusi jedan Real, i veceras je upravo on bio najbolji kod nas. A Miske uvijek zakaze u velikim utakmicama, kao Portugal i slicne.

Onda dolazi ona cuvena kao pa oni su cuvali Misketa nije mogao :lol: . Ako igrac vrijedi, i treba da se dokaze kad je najteze.
Izronio je Stari za one što ga vole (Juli 23, 2004)

TNT
Kontakt:

Post Postao/la TNT » 04 jun 2010, 02:53

Kad ovako kolektivno seremo da se pridruzim :lol:
Po mom misljenju Iibisevic treba na klupu odma a dati sansu Muslimovicu ili cak Zecu jer nema od Vede nista vec duugo duugo..
Miske isto ako onako nastavi da hoda i u kvalifikacijama na klupu ima Miralem kojem ovaj prvi nece biti ni do koljena...
Spaha ko i uvijek onako maherski ga klepi al dobro sve je u zivcima ja ovakav bi ga mozda i ganjao po terenu posto je prijateljska ebiga :mrgreen:
Nastavite...

mirza_9
Kontakt:

Post Postao/la mirza_9 » 04 jun 2010, 02:56

Atmosfera u hotelu Westin uoči utakmice sa Njemačkom

Vrijeme je odmora, a naša nogometna reprezentacija je "morala" odraditi utakmicu sa Njemačkom. Sa jednom od najaktraktivnijih reprezentacija u Evropi. I u najgore vrijeme. Naši su na odmoru, a Nijemce ćemo za koji dan gledati na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi. U hotelu "Westin" kao i uvijek bilo je prometno; menadžeri, rodbina, prijatelji igrača, novinari, treneri, razni skauti, sportski radnici... Bh. navijači su od ranog jutra dekorirali hotel šalovima, zastavama, transparentima... Inače, pravu pomutnju u hotelu izazvao je dolazak Fali Ramadanija, predstavnika firme Kentaro, koja tvrdi da ima potpisan ugovor o tv pravima sa bh. reprezentacijom. I žele da se taj ugovor poštuje, što nije slučaj sa našim Savezom, koji ima najmanje još jedan ugovor sa Sport Five -om. I nije to jedina tužba. I HT Eronet želi preko suda zaštiti svoja prava. Dok je Ramadani strpljvo čekao u holu, čelnici Saveza su, poput ilegalaca, kružili oko šanka. Jedino su Bogdan Čeko i Samir Čemalović imali hrabrosti i sjeli za stol sa predstavnikom Kentara.

Kad je riječ o bh. delegaciji, tokom dana pravila se lista za zvanični ručak sa domaćinom iz njemačke federacije. Petorica su se javila, a bilo je više kandidata, pa se u zatvorenim sobama krojio popis za zvanični ručak. Igrači ne vole vidjeti čelnike Saveza u hotelu. Bilo je čarki na relaciji igrači - predsjednik Saveza. Kapiten Emir Spahić, koristi svaku priliku da ukaže na neozbiljnost, ali i da im stavi do znanja da se oni bore zbog navijača i države. Zato Spahić uživa veliki autoritet, kako kod saigrača, tako i navijača.

Dolazak Zlatana Bajramovića

Koliko je čelnike Saveza obradovao dolazak „utjerivača" dugova, toliko je igrače razveselio dolazak Zlatana Bajramovića, koji je sa sinom Lionelom posjetio reprezentativce. Sa Spahićem, Hasagićem, Berberovićem,Muratovićem, Zlatan je godinama igrao. Kasnije je, dok su naši igrači trenirali, novinaru „***" priznao:

- Jedva čekam da završi trening, jer ne mogu gledati svoje prijatelje, a ja grizem nokte od muke - rekao nam je Bajramović, koji se oporavlja od podmukle povrede mišića lijeve noge. Prošao je Zlatan brojne muke, obilazio klinike, opreacijske sale, sve sa željom da se što prije vrati u reprezentaciju, među svoje prijatelje. Saigrači i navijači godinama čekaju Zlatana. I novinari, jer se radi o vrhunskom asu, sportskoj i ljudskoj gromadi.

Nismo navikli na gostoprimstvo na koje smo naišli kod naših ljudi. Kenan Kovačević, Fočak, student i ispred njemačke fudbalske federacije domaćin našoj selekciji, pazi na svaku sitnicu. Svima ugađa, o svima brine, rješava akreditacije, prevoz, telefonske kartice... Osim Kenana, u logističkom timu su Adnan iz Livna, Nino iz Gospića, Hajro Bojadžić, Ismet Camović, Klaus iz njemačke ambasade u Sarajevu i drugi... Nije nas iznenadilo prisustvo Slaviše Vujića, člana Izvršnog odbora NSBiH. Iznenadilo bi nas da nije došao, jer je uz reprezentaciju obišao pola svijeta. Kad govorimo o nogometnim vladarima, ovdje su još: Suljo Čolaković, Bogdan Čeko, Samir Ćemalović, Mirsad Ibrišimbegović, Dino Raščić. Ovdje se priča o skorašnjoj - ako je i bude - skupštini Saveza, te o izboru sa predsjednika NSBiH. Navodno je Rašćić izrazio želju da i on bude predsjednik. Od Bošnjaka takve apetite imaju i Ćemalović, Čolaković, Pušina...

Elmira Pilava, sekretara i Fifa sudiju posjetio je Elvedin Vranešić, bivši mu kolega sudija, koja živi u Njemačkoj. I Nerko Bašić, iz Srebrenika obilazio je prijatelje u reprezentaciji. Inače, kakva je atmosfera među našim igračima, ilustrira primjer nakon vožnje od stadiona do hotela. Svako parkiranje traje po pola sata, pa igrači pljeskom nagrađuju oznojenog vozača.

Planovi Ibiševića i Pjanića

Šener Bajramović se obradovao dolasku Seje Sušića, selektorovog brata, koji je došao sa prijateljima iz Belgije. Bajramović je imao susret sa svojim prezimenjakom Zlatanom, kod kojeg je bh. veznjak i član Frankfurta debitirao još prije deset godina u mladoj reprezentaciji. Šener je ovdašnje njemačke novinare iznenadio prognozom za Svjetsko prvenstvo. Nijemci su očekivali da će Bajramović u favorite svrstati Njemačku.

- Amerika i Engleska bit će hit u Africi - ispalio je Bajramović. Samo da ne bude po onoj „Amerika i Engleska bit će zemlja proleterska"... Dakle, nikad. Vedad Ibišević planira otvaranje svoje privatne fudbalske škole u Kiseljaku kod Tuzle, o kojoj će brinuti njegov prvi trener Nevzet Hasanbašič Lija. Nedavno su Ibišević i Šimunić posjetili Hasanbašića u Tuzli. Miralem Pjanić planira utakmicu dogodine u Kalesiji, gdje bi došli svi bh. reprezentativci... Utakmicu je gledao i Amar Osim, menadžer Želje, koji je došao u društvo „tehnika" Rusmira Cvike. Krajišnik i bivši napadač Rijeke Tahir Jaganjac, bio je u društvu svojih Krajišnika Muslimovića, Ibričića, Nadarevića...

Raz_ba
Kontakt:

Post Postao/la Raz_ba » 04 jun 2010, 04:42

Meni je utakmica bila dobra. Vidjelo se da naš tim može igrati dok ima snage. Njemačka nije bila ništa jača od nas dok su naši igrači imali snage. Ne kužim se puno u taktiku ali znam da Ajnštajn postavi taktiku ona će podrazumijevati trčanje. Nema fudbala bez trčaNja. Naši nisu mogli da trče u drugom poluvremenu. Skoro da nisu mogli ni da hodaju normalno. Nije mi jasno zašto, ako su naši davno završili prvenstvo (a dobar dio ih igra u Njemačkoj) pa i Nijemci su davno završili prvenstvo, istovremeno. Dakle, treba obezbijediti da naši igrači mogu neprekidno trčati 90minuta.

Što se izmjena tiče...................... možda će u nekoj fazi trebati razmisliti o ..................izmjeni ........
................. SELEKTORA!
A đe da znam?!

ZeljoHercegovina
Kontakt:

Post Postao/la ZeljoHercegovina » 04 jun 2010, 06:15

Ja ali Njemci su bili u kampu i spremali se za SP, tako da su oni 100% spremni. Dok su nasi bili na odmoru, i mnogi nisi zato trenirali jedno vrijeme.
FK Zeljeznicar ---- BiH Reprezentacija

senad_flamin
Kontakt:

Post Postao/la senad_flamin » 04 jun 2010, 08:00

Amar Dzeko je napisao/la:jbt sta vas je strucnjaka i kriticara..mora da cete svi biti buduci treneri i selektori ;)

ccc
naravno planirao sam............ ;) :) :) :)
-RIVALDO-

suntu jeu
Kontakt:

Post Postao/la suntu jeu » 04 jun 2010, 08:19

MUFC je napisao/la:slika

Kome je ovo za zabranit' nek se objesi pistoljem :mrgreen:
Ovo se u Evropi koristi još samo na brodovima. Treba neko da ostane bez kose ili nešto slično.
? Ne da treba zabraniti, nego treba derati takve kazne onome ko ih zapali da ne može igrati naednih pet utakmica pred gledateljima.

fizolof
Kontakt:

Post Postao/la fizolof » 04 jun 2010, 08:22

Ma neka mu je zviznuo šamarčinu, pi*ka mu materina iz Bosne, ali ne, oce on da igra u Njemackoj zato sto su jači. Dabogda ispali u grupi, nikad mi niste bili dragi :twisted: :twisted: :twisted: . Jos da kazem da penala za 3 golu nije bilo :roll:
Pazza Inter amala!!

suntu jeu
Kontakt:

Post Postao/la suntu jeu » 04 jun 2010, 08:24

Uz baklje i šamar Spahića sinoć smo opet dokazali da smo zemlja seljaka.

M. Scofield
Kontakt:

Post Postao/la M. Scofield » 04 jun 2010, 08:30

Principatus je napisao/la:Ah da.

Chuck Norris ima samo strah od jedne stvari, a to je samar od Spahica.
Za te stvari se dobija direktni crveni a on kao iskusan igrač ne smije sebi to dopustit, da je bila kvalifikacijska utakmica ostavio bi ekipu na cjedilu plus dobio bi kaznu tri utakmice
Audere est Facere

atko
Kontakt:

Post Postao/la atko » 04 jun 2010, 08:41

Da i ja prozborim koju:

Ovima što su očekivali pobjedu, žao mi je što su se razočarali, ali realno je bilo očekivati da ćemo pasti zadnjih pola sata. Mislim da Sušić koristi tekme da vidi nešto novo, za razliku od prethodnih selektora, a kao što neko ranije napisa, na putu je da napravi pravo jaku ekipu. Dok je Ćiro selektorovao mnogi forumaši su insistirali na formaciji 4-4-2, sada je imamo i dobro je funkcionisalo dok se Mravac nije povrijedio, ali dežurni kritičari opet pljuju po selektoru, pa nije Pape kriv što su igrači van forme, što Miske pretrči taman toliko koliko je Vilsonovo šetalište. Da se razumijemo ne branim Papeta, jer sam bio jaaaako skeptičan kada je dolazio na kormilo repke, ali pokazuje da ima viziju. Ako su naši reprezentativci takvi da ih se mora nafurati dječijim folovima (kao što je Ćiro radio) da bi ginuli na terenu, onda je to problem koji treba da riješi psiholog. Sada o igri reprezentativaca:

-Hasagić: Na nivou zadatka.
-Mravac: Malo se gubio u prostoru, izlijetao i ostavljao Švabama prostor po njegovoj strani dva puta, tako da je Nadarević morao spašavati.
-Jahić: Iz utakmice u utakmicu sve bolji, mene je kupio. Penal je posljedica umora.
-Nadarević: po meni uz Pjanića najbolji.
-Spahić: Igrao dok je ima snage na svjetskom nivou, ali karakter nula, da mu je rekao Marin bilo šta, ono nije smjeo uraditi, pa balavac da ga isprovocira...
-Salihović: Dok je bio u sredini dobar, ali na beku ga Miler par puta provozao ko malo dijete.
-Rahimić: Čovjek nezna zakazati na nivou je odigrao i sinoć.
-Pjanić: Po meni najbolji, dečko sa 20 godina preuzima odgovornost, trči, otkriva se, asistira. kako je samo Džeki dobaci kod gola!
-Misimović: Nezainteresovan
-Džeko: Nije imao podršku veznog reda, tako da i nije mogao pružiti koliko može.
-Ibišević: Prvo poluvrijeme dobar, otvarao se na desnoj strani, obzirom da to nije njegova pozicija, nije se moglo više ni očekivati. Drugo poluvrijeme prilično loš, možda je trebao ranije tražiti izmjenu.
-Ibričić: Tanak, jedan prodor za 55 minuta, malo brate. Usput, morao je faulirati Lahma tako da ga zaustavi i nebi smo primili gol.
-Zec: Oni koji su mu trebali "gurati" lopte, "crkli" su tako da nije mogao nešto više i pokazati.
-Muslimović: Malo igrao da bi bilo šta rekao.
-Berberović: isto kao i Muslimović.

I još o navijačima, sve je bilo dobro do bakljade, pa dokle više seljakluka, ono je prevaziđeno prije 10-tak i više godina. Za dobar ambijent su dovoljni, dlanovi, grla, šalovi, zastave...

atko
Kontakt:

Post Postao/la atko » 04 jun 2010, 08:44

suntu jeu je napisao/la:Uz baklje i šamar Spahića sinoć smo opet dokazali da smo zemlja seljaka.
Potpis!

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 04 jun 2010, 08:45

Raz_ba je napisao/la:Meni je utakmica bila dobra. Vidjelo se da naš tim može igrati dok ima snage. Njemačka nije bila ništa jača od nas dok su naši igrači imali snage. Ne kužim se puno u taktiku ali znam da Ajnštajn postavi taktiku ona će podrazumijevati trčanje. Nema fudbala bez trčaNja. Naši nisu mogli da trče u drugom poluvremenu. Skoro da nisu mogli ni da hodaju normalno. Nije mi jasno zašto, ako su naši davno završili prvenstvo (a dobar dio ih igra u Njemačkoj) pa i Nijemci su davno završili prvenstvo, istovremeno. Dakle, treba obezbijediti da naši igrači mogu neprekidno trčati 90minuta.

Što se izmjena tiče...................... možda će u nekoj fazi trebati razmisliti o ..................izmjeni ........
................. SELEKTORA!
nasi su pred odmorom i njima su ovo bile zadnje utakmice sezone... nisu spremni jer nisu trenirali od kraja prvenstva s klubovima do okupljanja s reprezentacijom (osim individualno, a to nije ni nalik organizovanom ekipnom treningu) njemci se poslije prvenstva vec preko 3 sedmice pripremaju za svjetsko prvenstvo prvenstvo. oni su u punoj takmicarskoj formi... to je drasticna razlika.

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 04 jun 2010, 09:08

objektivnost i malo razumijevanja fudbala se ne moze traziti od navijaca... pobjeda po svaku cijenu... bez obzira kako, zasto i pod kojim uslovima... pa ne ide to tako.

selektor odradjuje svoj posao onako kako zna i umije.... ne postoji niko ko se barem malo razumije u fudbal, da mu previse zamjeri.... sve sto je najaljivao, tako je se i desilo... isprobavao i kombinovao u svedskoj... protiv njemacke smo prvo poluvrijeme odigrali solidno... sve do izmjene mravca i rokada u formaciji se vidjelo da to sve ima smisla.... ostatak utakmice su njemci pritisnuli (onakav pritisak puno jace repke ne mogu izdrzat)... nasi igraci nisu spremni fizicki, a ni uigrani u poredjenju s protivnikom (njemacka je u top formi pred SP, a fizicki su jedna od najjacih repki na svijetu, ako ne i najjaca)

pape nije elokventan i ne pali mase svojim bombama kako je to ciro radio....a to i ne mora i ne treba... kome to treba neka ide u cirkus.... sto se tice taktike i nacina igre, u prvom poluvremenu smo igrali najbolje sto mozemo... ne igramo mi cesto s protivnicima tipa njemacke... u posljednjim kvalifikacijama je jedino spanija na tom nivou... ni turska, a ni portugal to nisu, jer njemacka u kakvomgod sastavu igra redovno dere i jedne i druge. njemacka, htjeli mi to priznati ili ne, spada medju 5,6 najjacih reprezentacija na svijetu...

to sto mi imamo dzeku i mozda pjanica i salihovica koji su realno bolji ili jednaki svakom njemackom reprezentativcu (na odgovarajucoj poziciji), ne daje nam za pravo da ocekujemo cuda.. ostatak nasih ruku na srce ne bi mogli ni na njemacku klupu... i mi se nadjemo i ocekujemo da nasi trebaju razvaliti (devastirati-cirina bomba) njemacku na njihovom terenu uprkos svim navedenim cinjenicama.... pa to ne moze ni u crtanom filmu..

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 04 jun 2010, 09:15

Nisam bio u mogućnosti prije doći na net, ali sad pročitah neke komentare i mogu reći da nisam dosta toga propustio. Ipak je bilo previše pljuvanja po Sušiću, Sudiji :o , Spahićevom šamaru itd.

Od samog početka utakmice se dalo naslutiti da ćemo igrati bolje negoli protiv Švedske. Vidio sam rastrčane momke, a to je najbitnije za ispunjavanje trenerovih zahtjeva. Ok, dali smo gol (više sretno nego spretno), ali on je rezultat odlične akcije Salihović - Pjanić - Džeko. Poslije toga su nas napali iz svog mogućeg oružja; nekoliko prilika za izjednačenje, no nisu uspjeli. Povreda Mravca nas je unazadila samo iz razloga što je Salihović otišao na beka, a bio je više nego dobar u vezi sa Rahimićem. U prvom poluvremenu smo fizički odlično parirali Nijemcima, čak je i Mravac imao nekoliko odličnih intervencija, ali i 2-3 kiksa te je Podolski sam mogao zabiti i asistirati jednom upravo zbog njega. Na našu sreću, nije uspio.

U drugom poluvremenu raspad sistema. Ibričić gleda u Salihovića, kao hoćeš-nećeš, pobježe mu Lahm i zavali golčinu. Keno, a ni bilo koji drugi golman, ondje ne može ništa. Tad smo prestali postojati na terenu. Dok Joachim Low pravi izmjene i osvježava vezni i navalni red, Sušić ne čini ništa iako je postalo vidljivo da ne možemo parirari Nijemcima kada je trka u pitanju. Penali su čisti kao suza, tako da se Rizzoliju nema šta prigovoriti na dosuđivanju istih. Rezultat od 3-1 nije toliko strašan kada se pogleda izvještaj i vidi da smo primili 2 gola iz penala, no istina je drukčija. Mogli smo primiti još barem 2-3 gola da nismo imali sreće, te raspoložene Hasagića i Spahića.

Sušić je mogao i morao prije mijenjati Ibiševića. Momak ne može ništa u napadu protiv Badsturbera, iako je imao puno prostora. Ono što mi se svidilo kod Vedada je vraćanje u odbranu, a sam je presjekao nekoliko Njemačkih napada, no u napadu je bio neprimijetan. Nadam se da će se dići njegova forma kako se kvalifikacione utakmice budu bližile. Ibričić je krivac za prvi gol, to niko ne može osporiti. Ako je iko mogao i morao trčati za Lahmom, onda je to Senijad jer je faktički ušao u 2. poluvremenu(ne brojim one 3 minute prvog dijela). Nakon toga previše pukotine po toj strani: Muller, Lahm, Ozil kada pređe desno, zadavali su previše muka, a Salihović, pa kasnije BErberović to nisu sami mogli riješiti.

Spahić je pokazao da je klasa. Nekoliko odličnih intervencija, 2-3 puta je i prenio loptu, odigrao na svom nivou kao i cijelu sezonu u Montpellieru. Kapa dolje za meč protiv Njemačke, ni penal mu se ne može prigovoriti, možda malo onaj šamar, ali sjetite se i Barbareza; upravo se tako pokazuje drugim igračima da se trebaju podići, a ne spuštati glavu nakon kojekakvih provokacija.

Nadarević solidan, daleko je više pokazao negoli protiv Švedske. Ipak su mnogi pogriješili kada su ga tek tako otpisali iz našeg sastava.

Jahić i Mravac nisu prodorni bekovi, čak im to nije ni prirodna pozicija. Mravac je, vidjelo se to, ipak u defanzivi previše ulazio u sredinu(ne znam da li mu je tako Sušić rekao), te je stvarao puno prostora za Podolskog i Badsturbera(tada se samo ponekad Ibišević vraćao da pomogne). Jahić je u prvom poluvremenu odlično zaustavio sve Lahmove prodore, mada u napadu nije ništa napravio, ali to se i ne traži od njega, ipak imamo tu osobe koje su zadužene za to.

Rahimić - ovaj čovjek zlata vrijedi. Koliko je samo bolji od Muratovića, o Medunjaninu na toj poziciji da i ne govorim. Čovjek se bori, presijeca napade, jedino što ne zna je dati onaj pravi pas, ali i za to imamo rješenje u vidu Misketa i Pjane, tako da to Rahimić i ne mora raditi. Ovi što su govorili da je neprimijetan ili šta već, moraju vidjeti da je u prvom poluvremenu imao sjajnu pomoć od Salihovića, ali u drugom je sam morao igrati u defanzivi, jer Ibričića nije bilo na terenu.

Salihović - sjajan na poziciji veznog, na beku je igrom slučaja, a tako najviše pati reprezentacija. Borio se, imao nekoliko izborenih kornera, volio bih da vidim koliko je pretrčao, imam osjećaj da je opet bio na svom nivou.

Misimović - bolji, više u dodiru s loptom, kretao se više u odnosu na meč protiv Švedske. Ipak, on nas je "razmazio" sjajnim igrama, pa ja logično da želimo mnogo više. Može igrati sa Pjanom, a to je nama najbitnije. Nadam se da će, poput Ibiševića, dići formu kada počnu kvalifikacijske utakmice.

Pjanić - momak zna znanje. Nekoliko odličnih pasova(uključujući asistenciju za Džeku), odlična kontrola lopte, sjajni driblinzi, trčanje, vraćanje u defanzivu. Jednostavno, odradio je dobro svoj dio posla. Imao je nekoliko pogrešnih pasova, ali to je bilo u trenucima kada je svježina bila nepoznat pojam za naše igrače, pa mu se to može progledati kroz prste.

Ibišević - Uh. Razočarao me što ne može proći Badsturbera 1 na 1. Pa prodoran si, imaš sjajan prvi korak, u čemu je problem? Imao je najviše prostora od svih naših igrača, a nije to iskoristio. Malo je sprao ljagu sa imena vraćanjem u odbranu i presijecanjem te oduzimanjem par lopti, ali može on i mora mnogo više u ofanzivi.

Džeko - strijelac gola, ali uvijek sa 2-3 igrača na leđima. Jednom je pobjegao i pokazao da je to siguran gol, poslije je bio odlično čuvan, tako da nije ni mogao ništa više. Malo upotrebljivih lopti, a ono što je u 2. poluvremenu imao, solirao je, no ne možemo mu to uzeti za zlo, vidjelo se da nema neku pomoć u Ibiševiću, tako da...

Hasagić je bio sjajan. Nijedan gol ne snosi njegovu krivicu(eurogol i 2 penala), odlične intervencije kod udaraca Ozila i Sweinsteigera, nekoliko istrčavanja, odlična reakcija sa Spahom kada je Ozil istrčao ispred njega, a poslije i Cacau. Sve u svemu, golmani nam nisu problem, imamo 2 golmana u koja se uvijek možemo pouzdati.

Zec, Muslimović i Berberović su bili kratko na terenu da bi bili ocijenjeni.

Sušić - prije je trebao izvesti Ibiševića, i da je Berberovića uveo umjesto Mravca(pa da Salih ostane u vezi), možda bismo igrali bolje u 2. poluvremenu. No ni to ne mora značiti.

Sve u svemu, bolja postavka u odnosu na meč protiv Švedske, iako smo izgubili nismo se osramotili.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 04 jun 2010, 09:32

da i ja napisem svoje misjenje:
utakmica sa dva poluvremena, sa prvim sam relativno zadovoljan, bilo je propuha u odbrani, ali se igralo na sredini terena, mozda su se i neke akcije mogle puno bolje odigrati! salihovic u onoj ulozi po sredini terena je veliki dobitak za reprezentaciju, (steta sto cemo bez njega biti cetiri utakmice), i na susicevoj postavci u prvom poluvremenu nemam nikakvih primjedbi! Ali onda nastaje problem kad se ozljedio mravac, salihovic ponovo na beka, i ulazi ibricic koji je zadnju godinu u hajduku igrao napadaca, i sva nasa igra se raspala, mislim da je bilo puno bolje da je, recimo, berberovic usao odmah na mjesto mravca (kakav je da je, bocni je igrac), a ibricic da udje umjesto ibisevica, ipak smo vodili 0:1 i nije bilo potreba da budemo toliko ofanzivni, sto znaci da je susic ponovio istu gresku kao i protiv svedske, da igramo sa 5 ofanzivnih igraca, ali se iskreno nadam i da je ensto naucio, i da je ponovo vidio sta nam neki igraci (ne)mogu igrati!
sve u svemu, nije toliko strasno da budemo razocarani, dolaskom mujdze, i daj Boze, papca, sasvim sigurno da cemo dobiti i an cvrstini i na sirini!
Volim te Bosno!!!

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 04 jun 2010, 09:32

Monolog je napisao/la:Nisam bio u mogućnosti prije doći na net, ali sad pročitah neke komentare i mogu reći da nisam dosta toga propustio. Ipak je bilo previše pljuvanja po Sušiću, Sudiji :o , Spahićevom šamaru itd.

Od samog početka utakmice se dalo naslutiti da ćemo igrati bolje negoli protiv Švedske. Vidio sam rastrčane momke, a to je najbitnije za ispunjavanje trenerovih zahtjeva. Ok, dali smo gol (više sretno nego spretno), ali on je rezultat odlične akcije Salihović - Pjanić - Džeko. Poslije toga su nas napali iz svog mogućeg oružja; nekoliko prilika za izjednačenje, no nisu uspjeli. Povreda Mravca nas je unazadila samo iz razloga što je Salihović otišao na beka, a bio je više nego dobar u vezi sa Rahimićem. U prvom poluvremenu smo fizički odlično parirali Nijemcima, čak je i Mravac imao nekoliko odličnih intervencija, ali i 2-3 kiksa te je Podolski sam mogao zabiti i asistirati jednom upravo zbog njega. Na našu sreću, nije uspio.

U drugom poluvremenu raspad sistema. Ibričić gleda u Salihovića, kao hoćeš-nećeš, pobježe mu Lahm i zavali golčinu. Keno, a ni bilo koji drugi golman, ondje ne može ništa. Tad smo prestali postojati na terenu. Dok Joachim Low pravi izmjene i osvježava vezni i navalni red, Sušić ne čini ništa iako je postalo vidljivo da ne možemo parirari Nijemcima kada je trka u pitanju. Penali su čisti kao suza, tako da se Rizzoliju nema šta prigovoriti na dosuđivanju istih. Rezultat od 3-1 nije toliko strašan kada se pogleda izvještaj i vidi da smo primili 2 gola iz penala, no istina je drukčija. Mogli smo primiti još barem 2-3 gola da nismo imali sreće, te raspoložene Hasagića i Spahića.

Sušić je mogao i morao prije mijenjati Ibiševića. Momak ne može ništa u napadu protiv Badsturbera, iako je imao puno prostora. Ono što mi se svidilo kod Vedada je vraćanje u odbranu, a sam je presjekao nekoliko Njemačkih napada, no u napadu je bio neprimijetan. Nadam se da će se dići njegova forma kako se kvalifikacione utakmice budu bližile. Ibričić je krivac za prvi gol, to niko ne može osporiti. Ako je iko mogao i morao trčati za Lahmom, onda je to Senijad jer je faktički ušao u 2. poluvremenu(ne brojim one 3 minute prvog dijela). Nakon toga previše pukotine po toj strani: Muller, Lahm, Ozil kada pređe desno, zadavali su previše muka, a Salihović, pa kasnije BErberović to nisu sami mogli riješiti.

Spahić je pokazao da je klasa. Nekoliko odličnih intervencija, 2-3 puta je i prenio loptu, odigrao na svom nivou kao i cijelu sezonu u Montpellieru. Kapa dolje za meč protiv Njemačke, ni penal mu se ne može prigovoriti, možda malo onaj šamar, ali sjetite se i Barbareza; upravo se tako pokazuje drugim igračima da se trebaju podići, a ne spuštati glavu nakon kojekakvih provokacija.

Nadarević solidan, daleko je više pokazao negoli protiv Švedske. Ipak su mnogi pogriješili kada su ga tek tako otpisali iz našeg sastava.

Jahić i Mravac nisu prodorni bekovi, čak im to nije ni prirodna pozicija. Mravac je, vidjelo se to, ipak u defanzivi previše ulazio u sredinu(ne znam da li mu je tako Sušić rekao), te je stvarao puno prostora za Podolskog i Badsturbera(tada se samo ponekad Ibišević vraćao da pomogne). Jahić je u prvom poluvremenu odlično zaustavio sve Lahmove prodore, mada u napadu nije ništa napravio, ali to se i ne traži od njega, ipak imamo tu osobe koje su zadužene za to.

Rahimić - ovaj čovjek zlata vrijedi. Koliko je samo bolji od Muratovića, o Medunjaninu na toj poziciji da i ne govorim. Čovjek se bori, presijeca napade, jedino što ne zna je dati onaj pravi pas, ali i za to imamo rješenje u vidu Misketa i Pjane, tako da to Rahimić i ne mora raditi. Ovi što su govorili da je neprimijetan ili šta već, moraju vidjeti da je u prvom poluvremenu imao sjajnu pomoć od Salihovića, ali u drugom je sam morao igrati u defanzivi, jer Ibričića nije bilo na terenu.

Salihović - sjajan na poziciji veznog, na beku je igrom slučaja, a tako najviše pati reprezentacija. Borio se, imao nekoliko izborenih kornera, volio bih da vidim koliko je pretrčao, imam osjećaj da je opet bio na svom nivou.

Misimović - bolji, više u dodiru s loptom, kretao se više u odnosu na meč protiv Švedske. Ipak, on nas je "razmazio" sjajnim igrama, pa ja logično da želimo mnogo više. Može igrati sa Pjanom, a to je nama najbitnije. Nadam se da će, poput Ibiševića, dići formu kada počnu kvalifikacijske utakmice.

Pjanić - momak zna znanje. Nekoliko odličnih pasova(uključujući asistenciju za Džeku), odlična kontrola lopte, sjajni driblinzi, trčanje, vraćanje u defanzivu. Jednostavno, odradio je dobro svoj dio posla. Imao je nekoliko pogrešnih pasova, ali to je bilo u trenucima kada je svježina bila nepoznat pojam za naše igrače, pa mu se to može progledati kroz prste.

Ibišević - Uh. Razočarao me što ne može proći Badsturbera 1 na 1. Pa prodoran si, imaš sjajan prvi korak, u čemu je problem? Imao je najviše prostora od svih naših igrača, a nije to iskoristio. Malo je sprao ljagu sa imena vraćanjem u odbranu i presijecanjem te oduzimanjem par lopti, ali može on i mora mnogo više u ofanzivi.

Džeko - strijelac gola, ali uvijek sa 2-3 igrača na leđima. Jednom je pobjegao i pokazao da je to siguran gol, poslije je bio odlično čuvan, tako da nije ni mogao ništa više. Malo upotrebljivih lopti, a ono što je u 2. poluvremenu imao, solirao je, no ne možemo mu to uzeti za zlo, vidjelo se da nema neku pomoć u Ibiševiću, tako da...

Hasagić je bio sjajan. Nijedan gol ne snosi njegovu krivicu(eurogol i 2 penala), odlične intervencije kod udaraca Ozila i Sweinsteigera, nekoliko istrčavanja, odlična reakcija sa Spahom kada je Ozil istrčao ispred njega, a poslije i Cacau. Sve u svemu, golmani nam nisu problem, imamo 2 golmana u koja se uvijek možemo pouzdati.

Zec, Muslimović i Berberović su bili kratko na terenu da bi bili ocijenjeni.

Sušić - prije je trebao izvesti Ibiševića, i da je Berberovića uveo umjesto Mravca(pa da Salih ostane u vezi), možda bismo igrali bolje u 2. poluvremenu. No ni to ne mora značiti.

Sve u svemu, bolja postavka u odnosu na meč protiv Švedske, iako smo izgubili nismo se osramotili.

jedna od boljih analiza (objektivno i s razumjevanjem)... svaka cast!!!!!!!!!!!!!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.