Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

A_d_0
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la A_d_0 » 03 jun 2010, 18:54

:o :o :o :o :o :o

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 03 jun 2010, 18:55

Joj jeste dobro kada znaš da ti je ADSL 8 GB. :lol:
FK Pjetlovi

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 03 jun 2010, 18:58

Da, taj klip, upratio sam ja to davno, frend mi poslao , odnosno pričao je o tome prije Eurovizije, ali poslao mi kasnije. :mrgreen:

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 03 jun 2010, 19:29

Ma preslatka je.
Mene glasom podsjeca na Lily Alen, Duffy, Amy Winehouse...ima od svake po nesto.
100% sportski i krajnje opušten potpis

Lily
Kontakt:

Post Postao/la Lily » 03 jun 2010, 19:36

RiNo je napisao/la:Ma preslatka je.
Mene glasom podsjeca na Lily Alen, Duffy, Amy Winehouse...ima od svake po nesto.
Cura je ok. al gdje ces reci da te podsjeca na Duffy, Lily ili Amy.. :mrgreen:
Ona ovo da otpjeva?? nema sanse..naravno moze svako pjevati ovu pjesmu al na sta bi to licilo :? jedino Amy .. i Duffy..
[youtube][/youtube]

U Satellite je pokazala da je simpatica i stvarno slatka cura al' ipak pjesma nam je svima "upala" u uho samo zbog Leninog cudnog naglaska i dobre muzike.

Ne poricem njen talenat.. al' mislim da se ne moze poredit s tim pjevackim "divama" ;)
..Money not love, is your drive. But tell us... can you count to FIVE?? 77' 78' 81' 84' 05'

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 03 jun 2010, 19:41

Nema Lena cudan naglasak vec pjeva i govori sa britanskim akcentom
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 03 jun 2010, 19:41

Amy je gadura, fuj. ;)

Naglasak u Lene je Ruski haha, kao da to namjerno radi. Mislim kao glumica neka, ustvari i jeste glumica.

Ako je Amy diva, onda je Seka Aleksić dama.
Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 03 jun 2010, 19:47, ukupno mijenjano 1 put.

Lily
Kontakt:

Post Postao/la Lily » 03 jun 2010, 19:44

Meni ono ne lici na britanski naglasag :lol:
Jeste da je pokusaj britanskog naglaska al' meni je ono cudno tj. simpaticno :mrgreen:

Ni meni se Amy ne svidja ko' osoba.. al' ima mocan i poseban vokal :)
..Money not love, is your drive. But tell us... can you count to FIVE?? 77' 78' 81' 84' 05'

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 03 jun 2010, 19:47

@Lily
meni tako zvuci, jer kad sam prvi put cuo pjesmu Satellite odmah sam se sjetio ovih pjevacica...A od njih znam samo par pjesama hehe.

Amy je propala k'o Citrus, ali ima mocan glas.
100% sportski i krajnje opušten potpis

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 03 jun 2010, 20:18

dubrava je napisao/la:
VanBasten je napisao/la:
dubrava je napisao/la:van basten, nisam te razumio...???!

Šta nisu razumio?

Ubleha je da je konflikt između muslimana i židova višestoljetan, to je ubleha. Lijepo ti taj rabin gore objašnjava. Svo zlo je počelo 1948 godine, ili ako hoćeš, osnivanjem Cionističkog pokreta nekoliko desetljeća prije.

Šta te još zanima?
To sve stoji i sve je točno, tu nema dileme. Nego, samo sam htio reći da problem židovskog pitanja počinje onog trenutka kad su po posljednji put bili protjerani u ropstvo, tj. prije dvije tisuće godina. Jer kao što sad ti isti Izraelci ograničavaju slobode Palestincima i tjeraju ih sa svoje zemlje, tako su isti ti Izraeelci protjerani sa svoje zemlje.
A onda kad je odlučeno gdje će biti država Izrael počinju i problemi Palestinaca.

Pa vidiš i to je još jedna ubleha s primjesama istine (u promilima).
Cionizam tvrdi da će historija i Bog posvjedočiti izraelsku dominaciju nad palestinskom zemljom kao isključivom domovinom za Jevreje. Cionistički projekat se potrudio i da arheologiju upregne za svoje ciljeve....

...ali su se čak i izvjesni izraelski historičari suprotstavili prostom cionističkom pogledu na historiju. Ipak, uprkos ovim činjenicama koje mu kontriraju, cionistički mit nastavlja da dominira zapadnjačkom popularnom predstavom historije.
Glavni stub cionizma jeste tvrdnja da palestinska zemlja pripada Jevrejima zahvaljujući nekadašnjem postojanju slavne izraelitske kraljevine, koja je okončala masovnim nasilnim izgnanstvom. Zeev Hertzog, profesor arheologije i antičkih studija na Tel-avivskom univerzitetu kaže da su decenije intenzivnih istraživanja dovele do njegovog zaključka da Izraeliti nisu boravili u Egiptu i da nisu odselili u pustinju. Ukratko, njegov zaključak je da izraelitska kraljevina nije u potpunosti osvojila zemlju Kenaana u vojnom pohodu a zatim je podijelila među 12 plemena. Oslanjajući se na svoje arheološke nalaze, Hertzog smatra da je čuveno carstvo Davida (Davuda) i Solomona (Sulejmana) u najboljem slučaju bilo "malo plemensko carstvo" (preneseno iz izraelskog Ha'aretza, 29. Oktobar, 1999. citirano u Masalhi, 2000. str. 2).

Jedna ironična činjenica je da velika većina palestinskog stanovništva, protjeranog 1948. bilo da se radi o muslimanima ili kršćanima, potiče od antičkog stanovništva ovog područja (Ibid. 2001, str.20). Starosjedilački narodi, Jevreji ili neki drugi, su konvertirali u Kršćanstvo ili Islam u vremenima kada su različite imperije vladale ovim područjem u različitim vremenskim epohama. Činjenica da je palestinska familija muslimanska ne znači da ona u svojim korijenima nije starosjedilačka ili da je formirana u stranim arapskim ili turskim imperijama, što je uobičajena cionistička tvrdnja.

Palestinska zemlja je uvijek bila naseljena različitim etničkim i kulturnim grupama. Historijske činjenice nisu uspjele da afirmiraju tvrdnje o jednom potpunom protjerivanju čitavog jevrejskog naroda iz Svete zemlje prije 2000 godina. Dok su se pojedine migracije stanovništva odvijale u asirskom, babilonskom i perzijskom periodu, ipak je većina starosjedilačkog stanovništva u zemlji, koja odgovara današnjem Izraelu i Palestini, ostala na istom mjestu (Ibid, 2001. str. 22). Akademska istraživanja sugeriraju postepenu integraciju različitih naroda sve do potpunog ujedinjavanja pod asirskom vladavinom. Naselja iz metalnog doba, izdubljena u centralnom gorju Palestine, iz kojih se kasnije razvila izraelitska kraljevina, ne pokazuju nikakve dokaze dolaska strane osvajačke vojske koja je prognala svo domicilno stanovništvo da bi izgradila svoje vlastito kraljevstvo. Kontinuitet Kenaanitske kulture kroz vrijeme odbacuje etničko razdvajanje na 'Kenaanite' i 'Izraelite' (Ibid, 2001. str. 22).

Nakon što je Jeruzalem (Quds) porušen pod Rimljanima godine 70. a zatim ponovo nakon gušenja revolucije jevrejskog vođe Bar Kochba-a u 135. godini, Jevreji su uistinu bili protjerani iz područja Qudsa. To se, međutim, desilo samo u ovome području, i Jevreji nisu bili protjerani sa kompletnog područja Palestine. Neke jevrejske migracije su također bile dobrovoljne, u sklopu prirodnog procesa demografskih promjena koji se mogao očekivati u bilo kojoj zemlji širom zemaljske kugle.

Fizički povratak: relativno nov cilj

Centralna dogma cionizma jeste da Božji Tekstovi opravdavaju otimanje palestinske arapske zemlje i protjerivanje ne-jevrejskog stanovništva. Cionizam gleda na to kao daleko od obične otimačine, na takav postupak se gleda kao na prava koja su naslijeđena od predaka. Uspješno provedena cionistička propaganda ima za posljedicu ignorisanje činjenice da je želja za fizičkim povratkom vojnim sredstvima zapravo jedna relativno tek odnedavno prihvaćena ideja u jevrejskoj zajednici.

Cionizam dvadesetog stoljeća ima svoje korijene u sekularnom evropskom nacionalizmu. Tradicionalno, zato što je jevrejska zajednica uvijek smatrala Quds (Jeruzalem) i 'Izrael' dijelom 'obećane zemlje' u religijskom smislu, ovo je bio samo duhovni koncept. Niti Jevreji koji su živjeli na historijskom području Palestini, a ni Jevreji iz drugih područja svijeta se nisu ujedinili u velike skupine u pokušaju da osnuju pokret koji bi doveo sve Jevreje zajedno u Palestinu. Dok su se s jedne strane neke jevrejske zajednice, kao i druge manjinske skupine širom svijeta, suočavale sa proganjanjem, s druge strane su mnogi Jevreji živjeli udobno i na cijenjenim položajima kao građani različitih gradova i država širom svijeta, od Aleksandrije do Rima i Babilona. Potraga za mogućnošću osnivanja jevrejske države u Palestini nije bila na dnevnom redu Jevreja.

Tek kasne 1880. kada se počeo razvijati sekularni politički cionizam u Evropi, Američki Reformistički Jevreji (koji čine većinu jevrejske zajednice u SAD-u) su razmotrili koncept nezavisne jevrejske države kao pariranje ciljevima jevrejske svjetske misije. Prvi molitvenik Američkih Reformista je izbacio sadržaje koji govore o Jevrejima kao onima koji žive u egzilu, konkretne nade o vraćanju u domovinu i ponovnoj izgradnji hrama u Qudsu.

Kroz čitavu historiju judaizma, pa čak i u ranim godinama izraelske države, Jevreji su vjerovali da će se tek dolaskom Mesije, pred kraj svijeta, Jevreji okupiti zajedno u Qudsu. Svaki politički jevrejski pokret koji bi pokušao da ubrza ovaj momenat kroz ljudsko djelovanje, vojno ili na neki drugi način, bio bio smatran bogohulnim. I danas još uvijek postoje jevrejske religijske skupine, kao što je npr. Naturei Karta, koje kategorično odbacuju cionizam i kreiranje jevrejske države kao Bogom datog prava. Tek od 1967. i izraelske okupacije Starog Jerusalima (u tek jednoj mrvici historije Jevrejstva) su religijske skupine prihvatile i počele promovirati cionizam tako revnosno.
Izvod iz knjige: Palestina: od Sulejmana, a.s., do Intifade

Također, u obaeznu literaturu spada i knjiga Iana Poppa, Etničko čišćenje Palestine... Knjiga zbog koje je proglašen državnim neprijateljem, izgan iz zemlje.

Kad to apsolviraš vrati se da diskutujemo.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

reds_forever
Kontakt:

Post Postao/la reds_forever » 03 jun 2010, 21:06

reds je napisao/la:Joj jeste dobro kada znaš da ti je ADSL 8 GB. :lol:
jes vala,samo sto cim se poveca limit,povecaju se i "apetiti"...meni se tako cini iz iskustva
After all,there was no 'miracle' in Istanbul,there was just a man inspiring other men to victory,a man with whom..' You'll never walk alone '

"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 04 jun 2010, 00:33

Kakvih samo komentara čovjek neće pročitati poslje utakmica naše repke. :roll:

I ne čudi ono istraživanje po kojem smo na samom dnu po intelegenciji. Primitivizam na visokom nivou.

LFC_LAVOV
Kontakt:

Post Postao/la LFC_LAVOV » 04 jun 2010, 00:36

Reci nesta novo :mrgreen:
TM '87
Zeljeznicar za zivot cijeli

Prika
Kontakt:

Post Postao/la Prika » 04 jun 2010, 01:00

reds_forever je napisao/la:
reds je napisao/la:Joj jeste dobro kada znaš da ti je ADSL 8 GB. :lol:
jes vala,samo sto cim se poveca limit,povecaju se i "apetiti"...meni se tako cini iz iskustva
Ja presao na 20 giga,tak da moze biti valjada do kraja mjeseca :mrgreen:

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 04 jun 2010, 01:09

sjecam se prije nesto manje od godinu kad su nam povecali sa 5 na 10 giga, ja sav hepi. kontam, 10 mi je i puno, nema sanse da to predjem. sad kad su povecali na 30, i to mi malo.

jbt kad bi mi limit bio 150 giga, ja bi ga preso.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 04 jun 2010, 01:12

Nemoj gledati crtane filmove :lol:

Pastuh
Kontakt:

Post Postao/la Pastuh » 04 jun 2010, 01:48

[youtube][/youtube]
Don't spend time with someone who doesn't care spending it with you.

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 04 jun 2010, 01:49

Neutral je napisao/la:Nemoj gledati crtane filmove :lol:
eno sad, to je ipak previse :)

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 04 jun 2010, 01:50

Ne znam ja, ne troše se oni tek tako. :mrgreen:

Gazija<
Kontakt:

Post Postao/la Gazija< » 04 jun 2010, 01:53

Slabo ko spominje francusku pjesmu, meni najbolja pjesma na ovogodisnjem eurosongu. Leni svaka cast, pjesma je beton, al sad prema mom ukusu Jessy je trebo pobjediti!

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Marsal, napoleon72 i 18 gostiju.