Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

KenoRob
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la KenoRob » 17 feb 2016, 04:15

jos jedan vikend bez PLBiH :opaopa:

virtuoz
Kontakt:

Post Postao/la virtuoz » 17 feb 2016, 07:24

Rinuka je napisao/la:dinamo, zvezda, partizan i rijeka..hajduk bi kod nas bio negdje na sredini tabele
Kakva sredina tabele. Svi su oni jaci od klubova Premijer lige BiH,kako igracki tako i financijski.

RNK Split bi se borio za naslov u Premijer ligi BiH. Zvezda,Partizan,Dinamo,Rijeka i Hajduk bi osvojili naslov,neki bi se prosetali do njega,neki bi ga osvojili uz malo problema,ali svi oni bi ga osvojili,u to sam siguran.
Ranking UEFA dovoljno govori o razlici u kvaliteti izmedu liga. Cini se da je mala,ali uopce nije tako.

Cak i Hajduk koji je daleko od svoje stare slave igra dvije sezone zaredom playoff EL,ono sto je BiH klubovima tesko za ostvariti. Da ne govorim da imaju i proracun negdje 2-3 puta veci od Sarajeva,a proracun npr. Dinama necu ni spominjati.

virtuoz
Kontakt:

Post Postao/la virtuoz » 17 feb 2016, 07:42

KenoRob je napisao/la:jos jedan vikend bez PLBiH :opaopa:
Jos malo pa je cekanje gotovo. Prvo kolo nastavka pa odmah 2 derbija. Kako li ce to tek izgledati u Ligi12 (i nadam se nekad u Ligi10). Par derbija svako kolo :bow:

UltrasNotRed
Kontakt:

Post Postao/la UltrasNotRed » 17 feb 2016, 08:06

Ova prica koja je liga bolja se svodi na sve sem vjestine izvedbe. Tu je definitivno i BiH ispred Poljske, Slovacke i da ne nabrajam. Pogledaj u kakvim uvijetima rade Poljaci pa su ku.rac od lige. Vecina utakmica Premijer lige koje su igrane u Sirokom, Zenici, Sarajevu i na dobrim travnjacima su po kvaliteti bile iznad prosjeka nekog srednjeg nivoa. Pogledaj tekmu Celik Olimpic i Cracovia Lubin. Celik Olimpic s emirski brod za to. Sve ove price su u sferi nema driblo, nema dod'o samo ima dobro se prod'o. Iskljucivo radi financijskih (ne)prilika i bez zakona u sportu je BiH dolje, po talentu i vjestini izvedbe igraca mogu reci da je cak i visa srednja euro klasa, al'to je dolje iz razloga sto je politika u ku.rcu i podljudi koji se motaju oko klubova.
Vita est militia

Sto misli djecak iz Bosne kad vidi,
Kako ludi punker po Londonu skace?

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 17 feb 2016, 08:46

pinoglavi je napisao/la:Vi da ga prodate i za 10miliona, ako bude imao statistiku od npr 4 gola i 4 ass, to ne znaci da on vrijedi 10mil nego znaci da odlicno znate prodati igraca.
Pa upravo se o tome i radi...
Yebe se nama ako on vrijedi i 10Eura, ako cemo mi njega prodati za milion.. To je super odradjen posao..
Mi zelimo da klub uzme sto vise para za jednog igraca, vrijedio on tih para il ne to je najmanja briga..

Sta ti mislis da Brozovic vrijedi 8-10 miliona eura kad je prelazio u Inter?
Da su Eduardo i Modric vrijedili u ono vrijemo pšo 20 miliona Eura?
Yesu qurac, Mamic ih je znao prodati.. Na stranu to sto su oni, pogotovo Modric, sada uspjesni...

UltrasNotRed
Kontakt:

Post Postao/la UltrasNotRed » 17 feb 2016, 09:01

Zip je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:Vi da ga prodate i za 10miliona, ako bude imao statistiku od npr 4 gola i 4 ass, to ne znaci da on vrijedi 10mil nego znaci da odlicno znate prodati igraca.
Pa upravo se o tome i radi...
Yebe se nama ako on vrijedi i 10Eura, ako cemo mi njega prodati za milion.. To je super odradjen posao..
Mi zelimo da klub uzme sto vise para za jednog igraca, vrijedio on tih para il ne to je najmanja briga..

Sta ti mislis da Brozovic vrijedi 8-10 miliona eura kad je prelazio u Inter?
Da su Eduardo i Modric vrijedili u ono vrijemo pšo 20 miliona Eura?
Yesu qurac, Mamic ih je znao prodati.. Na stranu to sto su oni, pogotovo Modric, sada uspjesni...
Brozovic u kakvim okolnostima zivi je najbolji igrac na svijetu. Mafija trguje njegovim kockarskim dugovima. Jedan mrtav.
Vita est militia

Sto misli djecak iz Bosne kad vidi,
Kako ludi punker po Londonu skace?

FaustinoAsprilla
Kontakt:

Post Postao/la FaustinoAsprilla » 17 feb 2016, 10:28

Sto se tice kvalitete nogometa, mislim da smo daleko iza i srbije i hrvatske. medjutim mi imamo zanimljivije natjecanje i to neusporedivo. prednost je sto , kako jedan kolega dobro rece imamo vise centara moci u drzavi.

u hrvatskoj je sve koncentrirano u zagrebu, u srbiji u beogradu. kod nas je regionalno /politicki (sto je **** vrlo bitno) jaka i Banja luka i mostar pa i tuzla kao sjediste najmnogoljudnije zupanije. siroki kao najbogatiji grad (vjerojatno) u bih.

hrvatska ima zagreb,srbija beograd. tu i tamo neko moze iskocit, ali vrlo rijetko.

da se danas kladim i da mi netko ponudi da napisem imena 2 tima od kojih ce jedan bit prvak u svojoj ligi iduce sezone, prije bih se kladio na bilo koju ligu u europi nego na bih.

odabrao bih zrinjski i sarajevo, ali hajde reci da dogodine nece biti prvi siroki a drugi zeljo, ili prva sloboda a drugi siroki itd..

zao mi je sto ljudi to vise ne cijene nego uvijek iznose negativnosti (tereni losi, namjesta se (a u hr se ne namjesta kao :lolno: ))

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 17 feb 2016, 11:00

AnelZ je napisao/la: Ali u svakome slucaju u trenutnoj konstelaciji snaga Poljska i Skotska liga jesu iznad Superlige barem jedan rang (pusti prvih pet u Srbiji da igra protiv prvih pet u Skotskoj i Poljskoj i 100% siguran da ce Škoti, a pogotovo Poljaci ostvariti bolje rezultate u medjusobnim omjerima), a pogotovo HNL iako HNL je tu gdje jeste prvenstveno zbog konzistentnosti Dinama koji redovno prolazi u grupnu fazu, no i ostali klubovi iz te lige igraju uvijek veoma dobro u kvalifikacijama i sa Rijekom sada imaju jos jedan klub koji bi se mogao izdici no potrebno je jos 2-3 godine da vidimo da li ce biti konzistentni.
S ovim se apsolutno ne slazem, a evo i zasto...Normalno da se kao najvazniji parametar gledaju uspjesi u evro takmicenjima, ali ima tu par stvari koje si ti previdio ili jednostavno nisi upucen! Superligu pratim najvise normalno, ali isto tako nisam bas neupucen ni u HNL...Kada vec pricamo o evropskim uspjesima, moras uzeti u obzir da recimo jedna Vojvodina domace takmicenje skoro pa redovno igra u jednom, dok kvalifikacije za evropu u dosta izmijenjenom i oslabljenom/krnjavom sastavu. Naime, Voša skoro pa svake godine ostane bez par ponajboljih igraca! Samo u protekle 2 godine su prodali 6-7 za nase prilike veoma kvalitetnih igraca, koji i sada igraju u renomiranim evropskim timovima. Pretrposle godine su ostali bez Radoje, Milinković-Savića, Škuletića...proslo ljeto bez Gaćinovića, Babića, ove zime bez svog najboljeg igraca Ivanića koji je otisao u BATE, na ljeto ce sigurno prodati i Ožegovića. To su samo neki kvalitetni igraci bez kojih su oni ostali u blizoj proslosti, a naravno da je bilo i odlazaka i nekih prosjeka koji su cinili korektan kolektiv. Vojvodina gotovo pa redovno u prvenstvu ugazi ili nas ili Partizan. One sezone kada su crno-beli bili mozda i najjaci u poslednjih 10 god, 2010 - sa Krstajićem, Cleom, Savićem...igrali LŠ, Voša ih je dobila u prvenstvu i sramotno pokradena od istog Partizana u finalu kupa...Cak i ove sezone su ih dobili i u Ns-u i u Bg-u. S druge srane imas jednu finansijski stabilnu Rijeku, koja je kroz sve ove sezone jacala i nije morala prodavati svoje najbolje igrace. Sta hocu da kazem, Vojvodina je jedan respektabilan tim kroz prvenstvo, ali kada dodje ljeto, oni prodaju svoja 2-3 najbolja igraca i ajmo jovo na novo...Jednostavno, takva je politika kluba, biti uvijek tu negdje 3-4, jer nemaju ambicija da napadnu titulu, mozda jer su svjesni da ce to tesko ici pored vecitih!
Dalje, imas jedan Čukarički koji bi se bez problema mogao nositi i igrati sa ekipama poput Hajduka, Splita, Lokomotive itd...Čukarički je ove sezone ispao od Gabale na cisto neiskustvo u evropi, jer im je to bila tek druga sezona da uopste igraju evropska takmicenja. Dobili su ih kuci 1-0, tamo izgubili 2-0 uz neke naivno primljene golove i par promasenih zicera. Čuka kao i Voša isto ostaje bez najboljih igraca, ali oni to rade puno pametnije i ozbiljnije! Prosle sezone su tek po ispadanju iz LE prodali Stojiljkovića (Braga), Srnića (Zvezda) i Brežančića (AZ), ali su oni iole ozbiljan tim, pa uvijek imaju spremne zamjene...
Samo jos nesto, kada se vec fokusiras na evropu, nije bezvrijedno ni spomenuti da je pretprosle sezone Zvezda izbacena iz iste, a imala je sampionski i respektabilan tim (Mrdja, Ninković, MIlijaš, Dauda...). Ne treba ni spominjati da je ove sezone Zvezda svoj tim oformila tek u Avgustu-Septembru, a ispala je ranije od Kairata u nekom smijesnom sastavu, takoreci sa sadasnjom drugom postavom, jer iz te ekipe samo Katai sada igra u prvih 11!

Sve u svemu, HNL jeste jaca, niko ne spori, ali nikako za 2 ranga, nego vjeruj mi, nijanse su u pitanju... ;) Da igraju zajednicku ligu, u prvih 7-8 ekipa bi se upravo poredale Dinamo, Zvezda, Rijeka, Partizan, Hajduk, Vojvodina, Čukarički, Split...Mozda ne bas ovim redosledom, ali zna se ko bi glavnu ulogu vodio, a ko bi se zadovoljavao 5. ili 6. mjestom!
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 17 feb 2016, 11:35

amazon je napisao/la:Sta je cudno sto se tice ovih transfera kad Hrvatska odavno igra sva velika takmicenja, njihova mlada reprezentacija isto pravi velike rezultate i normalno je da cijena igraca iz HNL puno veca, sto ne znaci da su kvalitetniji od nasih..
Ako igraci iz HNL-a igraju za reprezentaciju, stvaraju velike rezultate i prodaju se za velike cifre, a igraci iz PL ne igraju za reprezentaciju koja ne stvara nikakve rezultate i ne prodaju se za velike cifre, zar onda nije logicno da su ti HNL reprezentativci kvalitetniji od PL nereprezentativaca. Uostalom, pogledaj ta imena, za 70% njih ovdje vecina forumasa ne zna. Nisu nikad zaigrali za mladu, a tek za A selekciju.

U BiH reprezentaciju cine igraci uvezeni sa strane dok za Hrvatsku uvijek imas neko ime iz domace lige, a velika vecina je debitirala za reprezentaciju dok su jos nosili dres nekog domaceg kluba.

Jel mi moze netko izbaciti statistiku koliko je to igraca iz PL zaigralo za reprezentaciju bilo koje drzave dok su jos igrali PL? Ne mora u povijesti, eto zadnjih pet ili deset godina, mjerodavnije je.

Memara
Kontakt:

Post Postao/la Memara » 17 feb 2016, 11:54

Samo nastavit momci, fino se ovdje pise ;)

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 17 feb 2016, 13:10

Rinuka je napisao/la:dinamo, zvezda, partizan i rijeka..hajduk bi kod nas bio negdje na sredini tabele
:rol: :rol: :rol: :tokralju:
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 17 feb 2016, 13:40

Signore je napisao/la:
amazon je napisao/la:Sta je cudno sto se tice ovih transfera kad Hrvatska odavno igra sva velika takmicenja, njihova mlada reprezentacija isto pravi velike rezultate i normalno je da cijena igraca iz HNL puno veca, sto ne znaci da su kvalitetniji od nasih..
Ako igraci iz HNL-a igraju za reprezentaciju, stvaraju velike rezultate i prodaju se za velike cifre, a igraci iz PL ne igraju za reprezentaciju koja ne stvara nikakve rezultate i ne prodaju se za velike cifre, zar onda nije logicno da su ti HNL reprezentativci kvalitetniji od PL nereprezentativaca. Uostalom, pogledaj ta imena, za 70% njih ovdje vecina forumasa ne zna. Nisu nikad zaigrali za mladu, a tek za A selekciju.

U BiH reprezentaciju cine igraci uvezeni sa strane dok za Hrvatsku uvijek imas neko ime iz domace lige, a velika vecina je debitirala za reprezentaciju dok su jos nosili dres nekog domaceg kluba.

Jel mi moze netko izbaciti statistiku koliko je to igraca iz PL zaigralo za reprezentaciju bilo koje drzave dok su jos igrali PL? Ne mora u povijesti, eto zadnjih pet ili deset godina, mjerodavnije je.
Vidi, ja sam htio reci da cijena igraca nije jednaka kvalitetu tog igraca. Ako je prodat neki napadac iz Dinama za 3 miliona, a Bajic je otisao samo za 500k to ne znaci nuzno da je taj napadac iz Dinama kvalitetniji.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 17 feb 2016, 13:47

Bolanos je napisao/la:
Hajduk onakav kakav je, ovu bi nasu ligu prekucao :)
Bukvalno bi se pisao na "sirotinju" :D

DoeTz
Kontakt:

Post Postao/la DoeTz » 17 feb 2016, 13:55

Zip je napisao/la:
Bolanos je napisao/la:
Hajduk onakav kakav je, ovu bi nasu ligu prekucao :)
Bukvalno bi se pisao na "sirotinju" :D
Racunajte da bi svi ti nabrojani bili isti krc ko i mi da igraju ovu ligu :lol:
Znam te glumce jer mi smo kaskaderi.

Sloboda Tuzla !

⚒ WHU ! COYI !

AFCA !

Rinuka
Kontakt:

Post Postao/la Rinuka » 17 feb 2016, 15:02

Evo jedan savjet; Ako zelite u necemu napredovati ili biti dobri i bolji od drugih, prvo sto morate nauciti je da cijenite sebe i svoje i da se ne omalovazavate..A sto se tice ovih klubova iz komsiluka, hajduk se nikad nebi prosetao ovom ligom, ovi ostali bi bili dominantni 2-3 godine i nakon toga bi ih ova liga pojela i bili bi isti kao Sarajevo, Zeljo, Zrinjski i Siroki..Znaci bili bi u vrhu ali nebi bili dominantni kao sto su sada u Hr ili Sr..
Ne mogu brate ja igrati za novac i slusati kako trebam igrati..Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme..
Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu!!! A.F. HASE

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 17 feb 2016, 15:35

Rinuka je napisao/la:Evo jedan savjet; Ako zelite u necemu napredovati ili biti dobri i bolji od drugih, prvo sto morate nauciti je da cijenite sebe i svoje i da se ne omalovazavate..A sto se tice ovih klubova iz komsiluka, hajduk se nikad nebi prosetao ovom ligom, ovi ostali bi bili dominantni 2-3 godine i nakon toga bi ih ova liga pojela i bili bi isti kao Sarajevo, Zeljo, Zrinjski i Siroki..Znaci bili bi u vrhu ali nebi bili dominantni kao sto su sada u Hr ili Sr..
Ajde covjece ne blamiraj se vise svega ti. Razumijem to treba cijenti svoje naravno, al treba i biti realan kad su neke stvari u pitanju, a ti nisi...
NK Široki Brijeg

Agamemnon
Kontakt:

Post Postao/la Agamemnon » 17 feb 2016, 15:42

Vojvodina,Hajduk,Split,Lokomotiva,Cukaricki,Domzale,da ne nabrajam ove jace poput Dinama i td...borili bi se za titulu ex yu lige da se oformi,a ne pregazili smijesnu BiH ligu....i bili u vrhu iste.
daleko smo mi od navedenih,infrastrukturom,organizacijom klubova,kvalitetom lige...
jedino u cemu smo barem na istom levelu,je taj potencijal igracki,i neosporan veliki broj talenata.
njihovi talenti se bolje prodaju zbog mnogih drugih popratnih stvari koje jedan klub mora da ima,i da ulaze u tu djecu,nikako zbog toga sto su puno kvalitetniji od nasih mladih talenata...
ZIVJELA DRZAVA TUZLA

Rinuka
Kontakt:

Post Postao/la Rinuka » 17 feb 2016, 15:43

Evolve je napisao/la:
Rinuka je napisao/la:Evo jedan savjet; Ako zelite u necemu napredovati ili biti dobri i bolji od drugih, prvo sto morate nauciti je da cijenite sebe i svoje i da se ne omalovazavate..A sto se tice ovih klubova iz komsiluka, hajduk se nikad nebi prosetao ovom ligom, ovi ostali bi bili dominantni 2-3 godine i nakon toga bi ih ova liga pojela i bili bi isti kao Sarajevo, Zeljo, Zrinjski i Siroki..Znaci bili bi u vrhu ali nebi bili dominantni kao sto su sada u Hr ili Sr..
Ajde covjece ne blamiraj se vise svega ti. Razumijem to treba cijenti svoje naravno, al treba i biti realan kad su neke stvari u pitanju, a ti nisi...
Nakon jedne utakmice na ovakvom terenu
slika
Ove princezice iz dinama bi bile u istoj poziciji kao Travnik...Znaci otprilike ovako:
slika

:guz: :guz:
Ne mogu brate ja igrati za novac i slusati kako trebam igrati..Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme..

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 17 feb 2016, 15:51

Tusanj je jedan od boljih terena, tako da ovo sto si postavio mozes svirat qurcu ;)
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

Rinuka
Kontakt:

Post Postao/la Rinuka » 17 feb 2016, 15:54

fukara87 je napisao/la:Tusanj je jedan od boljih terena, tako da ovo sto si postavio mozes svirat qurcu ;)
Ma to sam stavio samo kao primjer..

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.