Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

DenchiNL
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la DenchiNL » 15 feb 2016, 19:26

Hum94 je napisao/la: Oces li cijeli tekst da ti zaljepim ili da odes do pdf-Zrinjskog pa se bolje upoznaj sa situacijiom...
čim dole preselim sve ćeš mi ispričat na seoskom sastanku :thumbup: :wave: :rol:

sam dokazuješ moju poentu :tokralju: :tralala:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 15 feb 2016, 19:29

tuzlak1987 je napisao/la:Prodati ce njega Sarajevo za dobar novac ali iz razloga jer za uslove lige imaju mehanizam da izvuku vise novca.
A sto se tice njegove igre nisam fan..
U sustini ga i hoce prodati za velike pare, i to je njihova stvar, ali ovoliko uzdizanje nakon sto je bio u dobroj formi kod Jesica i pritisak da mora biti u reprezentaciji mi nije jasan. Da ne kazem da su neki isli toliko daleko da su izbacivali Lulica iz prvih 11 da njega ubace.
Sve u svemu, recenica RADOVAC CE BITI PJANIC2 dokazuje ono sto nas vecina pise, a to je da Duljevic nije ni prvi ni zadnji igrac sa velikim potencijalom, a i nije trenutno jedini u ligi (cak ni u timu, Kadusic je odlican a jos mladji) koji ima taj veliki potencijal, samo se treba sacekati da uhvati konstantu dobrih utakmica i u narednoj polusezoni.
Nazalost neki nisu u mogucnosti da shvate o cemu se pise pa misle da smo ljubomorni na divove, ili pisu recenice poput Ivetic i Mehidic ce oboriti rekord lige i sl.
Nad tobom sunce najljepše sja

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 15 feb 2016, 19:40

pinoglavi je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Prodati ce njega Sarajevo za dobar novac ali iz razloga jer za uslove lige imaju mehanizam da izvuku vise novca.
A sto se tice njegove igre nisam fan..
U sustini ga i hoce prodati za velike pare, i to je njihova stvar, ali ovoliko uzdizanje nakon sto je bio u dobroj formi kod Jesica i pritisak da mora biti u reprezentaciji mi nije jasan. Da ne kazem da su neki isli toliko daleko da su izbacivali Lulica iz prvih 11 da njega ubace.
Sve u svemu, recenica RADOVAC CE BITI PJANIC2 dokazuje ono sto nas vecina pise, a to je da je Duljevic ni prvi ni zadnji igrac sa velikim potencijalom, a i nije trenutno jedini u ligi (cak ni u timu, Kadusic je odlican a jos mladji) koji ima taj veliki potencijal, samo se treba sacekati da uhvati konstantu dobrih utakmica i u narednoj polusezoni.
Nazalost neki nisu u mogucnosti da shvate o cemu se pise pa misle da smo ljubomorni na divove, ili pisu recenice poput Ivetic i Mehidic ce oboriti rekord lige i sl.
pa normalno, i normalno je da treba pritiskati da se ubaci u repku, pogotovo u našu gdje krila nemaš , Lulić je ofalio i to dobro ni naprijed ni nazad ne ide kakav je bio kad je tek došao u repku i sam selektor je rekao da je vrijeme za nove, mlade igrače
jedino Višća ima koji igra konstantno ali nema tu završnicu , niti je ikad imao, dakle odlična prilika , ne samo za njega našoj repki treba remont veliki

iskreno Duljeviću je ovo najbolja igra ikad, ako nastavi ovim tempom strašan igrač, mi već stojimo dobro vani poslije nastupa u evropi i transfera Cimirota, Stojčeva, Dupovca(svi igraju u svojim klubovima) i sada hoćemo da nastavimo tim putem i lagano se cijena diže....to je dobro za svaki BH klub
i najbolje bi bilo da se svi uozbilje i rade na organizaciji svojih klubova da se u dogledno vrijeme organizuje i liga B timova, regionalna liga, i sve što nas može izdići kvalitetom u evropi
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 15 feb 2016, 19:43

DenchiNL je napisao/la: jedino Višća ima koji igra konstantno ali nema tu završnicu , niti je ikad imao
Dalje nisam citao, sve mi je jasno. Pozdrav.
Nad tobom sunce najljepše sja

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 15 feb 2016, 19:46

pinoglavi je napisao/la:
DenchiNL je napisao/la: jedino Višća ima koji igra konstantno ali nema tu završnicu , niti je ikad imao
Dalje nisam citao, sve mi je jasno. Pozdrav.
u čemu je problem :D :lol: pa u repci govorim hahahah 22-2 šta???
boli me za statistiku u turskoj i bh ligi....

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 15 feb 2016, 20:22

DenchiNL je napisao/la:
JoseMourinho je napisao/la:Opet on mjesa pojmove :facepalm: da ti ko djetetu objasnim ako ti daš 5km na sladoled npr. Snjeguljicu ne znaci da lizes bolji sladoled od Kinga niti da on sad vrijedi 5km
Valjda ti je malo jasnije jer si se a kroz izgubio ;)

Isto tako ne vrijedi James r. 80 niti Bale 100m jer po tebi je takva logika, niti vrijedi cr milijardu ako real traži tu cijenu ;)

pa kako ti znaš da je King King a Snjeguljica nije bolja od Kinga? možda se tebi jede Snjeguljica? možda imaš 2 Kinga?
o ukusima se ne raspravlja :D
ili ako imaš 67 miliona u džepu pa kažeš daj mi 5 snjeguljica, 6 Kingova i uzmi jednu Snjeguljicu sebi :D
pa možda od tih 11 jedan bude Magnum :D :lol: koji prodaš za 20KM

za mene vrijedi i Messi i Ronaldo i ti neki vrh igrači puno više nego 100 milki , jer samim urnebesom koji naprave sve zarade nazad uz to su i fenomenalni igrači, koji nose tim, jer da ne kažu ni real ni barca da toliko vrijede onda bi im Espanyol se javljao preko novina sa ponudama od 4 miliona za Ronalda itd. :thumbup: :wave: :kafa:
oj majko moja djabe se ja trudim, nista odustajem neces ti skontat ovo nema sanse, uzivaj :wave: :wave:

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 15 feb 2016, 20:24

Jel ovo počela implementacija Aneksa 7 Dejtonskog sporazuma?

RedEvil
Kontakt:

Post Postao/la RedEvil » 15 feb 2016, 21:07

Vratile se rode ponovo :lol: :lol: :thumbup:
grb sto kuca,umjesto srca
Jasno mi je da je Bog stvorio Varesanovice,
Al mi nije jasno sto ih sastavi u nasoj svetinji

Suljo20002
Kontakt:

Post Postao/la Suljo20002 » 15 feb 2016, 21:30

Yebo vas Dulja nikad on nece nesto napravit...Veseli je na svaku tekmu po 1 igraca napravio smijesnim naspram sebe.Ali eto Duljevic je velemajstor fudbala radi utakmice protiv Travnika...Svaka cast :tokralju:

RedEvil
Kontakt:

Post Postao/la RedEvil » 15 feb 2016, 21:42

A jest to je onaj sto je odbio silne ponude sad tokom prelaznog roka :lol: :thumbup:

MosaaRajvosa
Kontakt:

Post Postao/la MosaaRajvosa » 15 feb 2016, 21:45

Suljo20002 je napisao/la:Yebo vas Dulja nikad on nece nesto napravit...Veseli je na svaku tekmu po 1 igraca napravio smijesnim naspram sebe.Ali eto Duljevic je velemajstor fudbala radi utakmice protiv Travnika...Svaka cast :tokralju:
:rol: :rol:

E svakakvih delegata u ovoj tz
Dobro, ljudi nisu naglasili da se Grbavica pravi za sezonu 2021/2022..
Ko radi, taj grijesi...
Skupi pare sad za folije da se to sve umota do boga pitaj kad...
Stari cirkusanti!

SamoTravnik
Kontakt:

Post Postao/la SamoTravnik » 15 feb 2016, 22:04

Sta Mamic uradi od Dinama, firmu pravu napravi, svaki igrac koji dodje u Dinamu vrijedi minimum 5x vise nego koliko ga on plati.

"Prosječna vrijednost igrača u Prvoj HNL je 4 milijuna kuna, pri čemu najveću prosječnu vrijednost imaju igrači Dinama (10.1 milijuna kuna), a najmanju igrači Intera Zaprešića (0.96 milijuna kuna). Prosječna vrijednost igrača druge lige je oko 500.000 kuna."

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 15 feb 2016, 22:06

Oprosti im Fadile
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

MMM
Kontakt:

Post Postao/la MMM » 15 feb 2016, 22:16

MosaaRajvosa je napisao/la:
Suljo20002 je napisao/la:Yebo vas Dulja nikad on nece nesto napravit...Veseli je na svaku tekmu po 1 igraca napravio smijesnim naspram sebe.Ali eto Duljevic je velemajstor fudbala radi utakmice protiv Travnika...Svaka cast :tokralju:
:rol: :rol:

E svakakvih delegata u ovoj tz
Jel to u Sarajevu fali delegata?
Nigdje glasnijih 2,5 % antifašista ko u Bosni!

RedEvil
Kontakt:

Post Postao/la RedEvil » 15 feb 2016, 22:18

Ma Fadil samo Slobodi oprasta :lol: :lol: :lol: :thumbup:

PiromanBL
Kontakt:

Post Postao/la PiromanBL » 15 feb 2016, 23:30

Ljudi... Lige u Evropi i Aziji (u koje odlaze ugl nasi igraci) mogu se podijeliti na 3 ranga: najvisi - lige petice; drugi, srednji - Portugal, Irska, Belgija, Austrija, Rusija, itd. i najnizi rang gdje smo i mi uz ostale Ex Yu drzave (cak Hr i Srbija mozda su i iznad, mada tesko), ostatak Balkana, kao i neki Azijski klubovi. Mi, sa ovakvom ligom kakva jest', sa klubovima koji prodju max pokoje pretkolo evropskih takmicenja sigurno nismo interesantni stranim klubovima, pogotovo ligama petice. Isto smo im kao premijer ligi podrucna liga Gradiska, e takvi. Oni idu po ostatku Evrope da vide koje igrace mogu da uzmu, koji su kvalitetni i da za njih odrijese kesu, kod nas pak dolaze neki iz tog drugog ranga, i to sa stavom da za najboljeg igraca lige daju pola mil-mil u vrh glave, i to ako im je takav igrac prijeko potreban, ili je i takva liga losa dau nekim boljim ne idu da traze jer vjerovatno njihovi igraci ne bi htjeli da se spustaju nivoom u tu neku losiju ligu. Shvatite, mi smo im kao kineska roba, mozda ima nesto dobro, ali prije svega JEFTINO.

Citam, pominju se neke cijene od 4-5 cak i 10 mil €. :tokralju: Pa cim cuju za takve cijene kod nas, nema teorije da ce tu biti transfera, pa toliko kostaju sasvim ok igraci cak i u ligama petice, a da nasi klubovi zacijene toliko nekog... Ma nema govora. Najvisi transfer nam je Cimirot, ostali su svi u hiljadama, a igraci nam ugl odlaze slobodni. Kakvih bolan 10 mil, prodajte nekog za oko milion i popijte citavu zalihu pica za tu noc, ispalite svu municiju od srece. Do takvog neceg velikog cete se nacekati, i do tad skupiti i cuge i municije.

Nema veze sto je Sarajevo. Isti je to sve ku.rac za strance, jedino to sto je neko iz Sarajeva moze da povisi cijenu za 10, eventualno 20% u odnosu na nekog ko je iz Slavije, recimo. A u odnosu na Borac, selju, i takve nece ni da kosta vise, to su klubovi manje vise istog ranga i za nas, a kamoli za strance.

Opusteno, neka vam u klubu stave cijenu za top igrace 800k - 1m, i ako prodje, pucajte se nogom.
У ' $ " " " $!

?'87 - Ф'89 & $ ?!

MosaaRajvosa
Kontakt:

Post Postao/la MosaaRajvosa » 15 feb 2016, 23:40

Nije niko rekao u ozbiljnoj diskusiji 10 mil.
Realno je da Sarajevo za koju godinu, pogotovo ako udje u grupnu fazu nekog takmicenja, može prodati igrača za 2-3 mil eura. Uzimajuci u obzir Cimirota, da mu je isticao ugovor, i da nismo u Evropi nista napravili, mislim da je realno da se ta cifra poveca bar na 2 mil. eura plus procenat, za recimo Duljevica uz neki uspjeh u Evropi.. Što bi za naše uslove bile dobre pare..
Dobro, ljudi nisu naglasili da se Grbavica pravi za sezonu 2021/2022..
Ko radi, taj grijesi...
Skupi pare sad za folije da se to sve umota do boga pitaj kad...
Stari cirkusanti!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 15 feb 2016, 23:42

Piromane, nije niko mislio ozbiljno za te cijene.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 16 feb 2016, 06:07

PiromanBL je napisao/la:Ljudi... Lige u Evropi i Aziji (u koje odlaze ugl nasi igraci) mogu se podijeliti na 3 ranga: najvisi - lige petice; drugi, srednji - Portugal, Irska, Belgija, Austrija, Rusija, itd. i najnizi rang gdje smo i mi uz ostale Ex Yu drzave (cak Hr i Srbija mozda su i iznad, mada tesko), ostatak Balkana, kao i neki Azijski klubovi.
Ostatak posta je generalno OK, ali odakle ti Irska u srednjem rangu... Ti si malo simplificirao kategorisanje sto je OK, ali evo moje misljenje prema stanju iz proteklih 5 godina:

Top rank: Španija, Engleska, Njemačka, Italija
Sub-top rank: Francuska (nije dovoljan samo jedan PSG da Francusku ligu uvrstim u top rank), Portugal, Rusija
Medium rank: Nizozemska (do prije tri godine bi nju hladno uvrstio u sub-top rank no mnogo je liga oslabila u posljednje cetiri godine iako ima najbolju filozofiju od svih liga u ovom medium rank i samo je pitanje vremena kada ce se vratiti u sub-top), Ukrajina, Belgija, Turska, Švicarska
Sub-medium rank: Grčka, Češka (zajedno sa Grčkom ligom ima najbolje predispozicije da bude u medium rank), Rumunija, Austrija, Hrvatska, Poljska, Škotska
High-low rank: Bjelorusija, Švedska, Norveška, Danska, Kipar, Izrael
Low rank: Azerbejdžan, Kazahstan, Srbija, Bugarska, Slovenija
Sitna buranija: svi ostali (24 lige gdje vidim Mađarsku, Slovačku i nas kao najvece potencijale da napredujemo)

PiromanBL
Kontakt:

Post Postao/la PiromanBL » 16 feb 2016, 07:30

Pa nije i ne treba ozbiljno da se razmatra 10 miliona, ali govorim o planovima o cijenama za ljeto... Tesko da ce iko ponuditi nekome nasem vise od 1,5 mil. Da koju sezonu kasnije ako se napravj neki iskorak u Evropi, ali sad na ljeto... Plafon 1 - 1,5 mil, pa ni toliko, mada moguce je da bude, ali preko nema sanse.
У ' $ " " " $!

?'87 - Ф'89 & $ ?!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.