FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- VanCipelic
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
@aleksandar_veliki
Daj nam eksluzivu, trenira li Harba sa ekipom ?
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Cekaj dok pita DinuVanCipelic je napisao/la:@aleksandar_veliki

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Ja sam recimo tip kojem nije previse bitno ime igraca koji nastupa za nas. Naravno daleko od toga da ne volim vidjeti kvalitetnog igraca na Kosevu, ali od kako pratim futbal volim ekipe koje prije svega postuju timsku igru i mantru "svi za jednog", gdje se forma jednog igraca u utakmici ne osjeti previse. A to Sarajevo u potpunoj mjeri odavno nije imalo. Imali smo neke nalete timske igre u najduzim trajanjima od mozda jedne do dvije polusezone, nekolicina igraca ili bi otisla ili bi mjenjali trenera i sva filozofija uvijek ide iz pocetka. Kazem ovo je filozofija koju ja licno volim, a sada svako preferira neki drugi oblik funkcionisanja klubova. Neko cak preferira i klubove koji se ne zovu FK Sarajevo, ali to ostaje misterija na koju knjige i strucni spisi nude vrlo malo odgovora.
Kako smo mi jos uvijek tim i klub u izgradnji u mnogome (bez obzira sto nas vecina, realno neobjektivno, vidi jedan veliki europski klub), volio bi napokon vidjeti zadrzavanje jedne i stalne filozofije na nasem terenu i poslovanju, jer definitivno jos nije kasno da se udare temelji necega sto moze trajati iducih 50 godina. Gledajuci na okolinu uopste nismo u nekoj nezavidnoj poziciji i mislim da nama kao navijacima trenutna forma treba biti na zadnjem mjestu, a da jos uvijek ne trebamo prestati gledati unaprijed, prema iducih 50 godina. Imam osjecaj da je period od protekle dvije-tri godine kada se mnogo toga uradilo svima, i nama navijacima i ljudima iz kluba i medijima i kompletnom okruzenju, unio pomalo pogresan uticaj da smo mi svoje zavrsili. Moje misljenje je da smo mi tek poceli udarati temelje i period koji je tek pred nama treba da donese izgradnju tog Sarajeva kakvog svi zamisljamo.
Evo jedan konkretan primjer koji cete se mozda sloziti, mozda necete. Ono sto ja mislim da mora prestati, a to vjerovatno u nasoj drzavi nije ni najmanje lako, jeste transfer politika putem "telefona" (valjda cete shvatiti kako sam mislio). Ovakva politika transfera traje od poslije rata i nista se ne mijenja. Struka dovodi igrace za koje oni vjeruju da je su odgovarajuci (tacnu metodu odredjivanja odgovarajucih nisam nikada saznao, ali skauting kluba ne bih rekao da ima previse zasluga u tome), dobijamo igrace na preporuku raznih menadzera i vanjsih skauta i sve je to nekako na ho-ruk. Ubode se pokoji dobar igrac, ali pokoji igrac ne cini tim od 11, niti se na pokojem igracu moze graditi dugorocna filozofija.
I za kraj ovog trla-baba-lan posta jedna mastovanka. Kao rjesenje vidim davanje Jesicu jedne skupe i profesionalne klupske skauting-transfer sluzbe, koja nije jedna osoba nego pravo odjeljenje koje svoju polusezonu provodi putujuci Europom i gledajuci utakmice na koje ih Jesic posalje. Samo na taj nacin moguce je pronaci dovoljno jeftine, a kvalitetne igrace za nas, jer bas ti jeftini su skriveni dijamanti i bas eto u sadasnjem vremenu i u Liecesteru imamo priliku da vidimo savrsen primjer. Eto to bi bilo lijepo, tralala. peace
Kako smo mi jos uvijek tim i klub u izgradnji u mnogome (bez obzira sto nas vecina, realno neobjektivno, vidi jedan veliki europski klub), volio bi napokon vidjeti zadrzavanje jedne i stalne filozofije na nasem terenu i poslovanju, jer definitivno jos nije kasno da se udare temelji necega sto moze trajati iducih 50 godina. Gledajuci na okolinu uopste nismo u nekoj nezavidnoj poziciji i mislim da nama kao navijacima trenutna forma treba biti na zadnjem mjestu, a da jos uvijek ne trebamo prestati gledati unaprijed, prema iducih 50 godina. Imam osjecaj da je period od protekle dvije-tri godine kada se mnogo toga uradilo svima, i nama navijacima i ljudima iz kluba i medijima i kompletnom okruzenju, unio pomalo pogresan uticaj da smo mi svoje zavrsili. Moje misljenje je da smo mi tek poceli udarati temelje i period koji je tek pred nama treba da donese izgradnju tog Sarajeva kakvog svi zamisljamo.
Evo jedan konkretan primjer koji cete se mozda sloziti, mozda necete. Ono sto ja mislim da mora prestati, a to vjerovatno u nasoj drzavi nije ni najmanje lako, jeste transfer politika putem "telefona" (valjda cete shvatiti kako sam mislio). Ovakva politika transfera traje od poslije rata i nista se ne mijenja. Struka dovodi igrace za koje oni vjeruju da je su odgovarajuci (tacnu metodu odredjivanja odgovarajucih nisam nikada saznao, ali skauting kluba ne bih rekao da ima previse zasluga u tome), dobijamo igrace na preporuku raznih menadzera i vanjsih skauta i sve je to nekako na ho-ruk. Ubode se pokoji dobar igrac, ali pokoji igrac ne cini tim od 11, niti se na pokojem igracu moze graditi dugorocna filozofija.
I za kraj ovog trla-baba-lan posta jedna mastovanka. Kao rjesenje vidim davanje Jesicu jedne skupe i profesionalne klupske skauting-transfer sluzbe, koja nije jedna osoba nego pravo odjeljenje koje svoju polusezonu provodi putujuci Europom i gledajuci utakmice na koje ih Jesic posalje. Samo na taj nacin moguce je pronaci dovoljno jeftine, a kvalitetne igrace za nas, jer bas ti jeftini su skriveni dijamanti i bas eto u sadasnjem vremenu i u Liecesteru imamo priliku da vidimo savrsen primjer. Eto to bi bilo lijepo, tralala. peace
Ne.VanCipelic je napisao/la:@aleksandar_veliki
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?
-
- Kontakt:
Imamo mi i sada kvalitetnu ekipu tj. prvih jedanaest od koje se može očekivati dosta toga pozitivnog.
Što se tiče klupe tu i tamo.
Treba nam još jedan kvalitetan štoper koji će biti prevaga u odbrani kao neki od igrača u napadu, i sigurno još jedan golman.
Što se tiče klupe tu i tamo.
Treba nam još jedan kvalitetan štoper koji će biti prevaga u odbrani kao neki od igrača u napadu, i sigurno još jedan golman.
Znaci nista od Harbe, steta.
Rustem-paša čestita rođendan @joker90.

Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
- VanCipelic
- Kontakt:
nagadjas ili znas nesto ?Lakoste je napisao/la:Znaci nista od Harbe, steta.
- muhamedhulk
- Kontakt:
Koji je problem ako Uprava predlozi nekog igraca? Na Jesi je da ga primi ili ne, ali valjda i Uprava moze dati prijedlog??? Ili samo trener moze dovoditi igrace?
Bayern ne da Pepu potpunu slobodu u dovodjenju igraca, a da je dobije Jesic? Malo morgen
Bayern ne da Pepu potpunu slobodu u dovodjenju igraca, a da je dobije Jesic? Malo morgen

NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
High je napisao/la:

@High, jel to navlacis jokera da kaze koju o Rustem pasi?

Najveci si provokator, laganini iz pozadine

Nego primjetili ko da nam se i duska povukao sa komsijama na drugi forum

Numquam Desistemus!
Emigracija na druge forume je u toku...
Pa cim nije trenrao ni jutros ni veceras a receno da ce trenirati ocito je da negdje skripi.VanCipelic je napisao/la:nagadjas ili znas nesto ?Lakoste je napisao/la:Znaci nista od Harbe, steta.
- VanCipelic
- Kontakt:
Bila bi steta da ne potpise, treba nam jedan takav igrac ako nista za narednu sezonu jer Dulja ide na ljeto najvjerovatnije..
Pa receno je na portalu da ce se u toku ove hefte pojavit na treninzima
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
Harba je u Antaliji bio sa FC Atyrau.
Zabio je 2 gola i jedan asistir'o.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Zelena 14-ka.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Zelena 14-ka.
Ja te postujem, a ti Rustema po instagramu pratis?High je napisao/la:

Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
Ovde izgleda spica igra a nama treba na krilu umjesto Dulje-.Lakoste je napisao/la:Harba je u Antaliji bio sa FC Atyrau.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Zelena 14-ka.
ŠTA SE OVO DEŠAVA
FK Sarajevo najbolji i najorganizovaniji klub u regionu.
Najjaci i najbolji igracki kadar u BiH
U MENI GORI ZELJA SVAAAAAA
JEDAN JE CILJ JEDAN JE PUT SAMO JE JEDAN ŠAMPION
SVI U NAPAD JEDAN JE HASE
FK Sarajevo najbolji i najorganizovaniji klub u regionu.
Najjaci i najbolji igracki kadar u BiH
U MENI GORI ZELJA SVAAAAAA
JEDAN JE CILJ JEDAN JE PUT SAMO JE JEDAN ŠAMPION
SVI U NAPAD JEDAN JE HASE

Institucija.

Pogled serijskog ubiceLakoste je napisao/la:
Institucija.![]()
![]()

Svi u napad jedan je Hase!!
de vam je budet, yeboti obitelj
de vam je budet, yeboti obitelj
- moj uzor-S.G
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.