Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

YNWA
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la YNWA » 10 feb 2016, 12:04

Hendo je napisao/la:

Tobe jarabbi. Glavni krivac.
Ako nista nalazi se u prilikama, a morati ce nekad i pogoditi :mrgreen:

slika
Ovo je ono sto mene najvise nervira kod njega, sjecam se Origia sa prijateljskih i njegovih kretnji u napadu, koliko je to bilo lose, ali ovo od Bentekea je jedan poseban level, ne mogu vjerovati da jedan klasicni napadac, koji nije vise toliko mlad, ima toliko lose kretanje. I ne znam sta mi je gore, ovo na slici ili kad neko nase krilo probija po strani, a on ceka povratni pas na 16 metara, pa odmah bi ga izveo iz igre, kad vidim ono. A i nikako nisam zadovoljan njegovom duel igrom i skokom, mnogo je losiji nego sto sma ocekivao da ce biti, e sad jel to do loseg perioda jer bio je na pocetku sezone daleko bolji ili je ono na pocetku sezone bilo samo vece zalaganje zbog novog kluba :?
Znam samo da ako ovako nastavi on je na ljeto bivsi, jer ne vidim zasto bi Klopp zadrzao igraca koji mu ne odgovara a moze se dobro prodati, a lova nam je potrebna za pojacanja. A on neka ide u New Castle i sl, gdje ce biti glavni i oko njega se graditi igra.
Zadnja izmjena: YNWA, dana/u 10 feb 2016, 12:05, ukupno mijenjano 1 put.
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 10 feb 2016, 12:05

Kad se vec Balotelli spominje-izasla je vijest da se vraca nama na kraju sezone.
Mozda ga Klopp odluci i ostaviti.
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 10 feb 2016, 12:49

Mislim da je ovo nesto najgore sto se moglo desiti. Igras 120 minuta i primis gol u zadnjim sekundama. Ja ne znam kako smo ovako loši u ovim prekidima, i tako je godinama unazad.
Šta reći za Bentekea i njegovu nemogućnost sa savlada golmana 1 na 1.
Ibe se izgubio totalno.

.................Mignolet...............
Clyne..Skrtel...Sakho...Smith
......Milner....Can......Hendo....
...Firminho....Stu....Coutinho...

Nadam se uskoro :D

ackeey
Kontakt:

Post Postao/la ackeey » 10 feb 2016, 15:07

Vjerovali ili ne, drago mi je da smo ispali iz FA kupa. Za ovakav kvalitet ekipe, sa ovoliko povreda, i borba na tri fronta je previse. Ustvari, i od lige treba dici ruke (ako vec nismo), jer smo van svih kombinacija za top 4.
Znaci, sve snage orijentisati na Ligu Evrope i finale Carling kupa.

Iako je ruzno primiti gol u zadnjim sekundama utakmice, pogotovo na onaj nacin, poslije "Lucas trade mark" faula.
Ono sto me sinoc obradovalo jeste povratak Coutinha i Sturridgea.

Iako sam i ja bio na strani "onih koji sumnjaju" u njegov povratak, sada odgovorno tvrdim da tog momka vrijedi cekati i tri godine. Koliko je sinoc klase pokazao za malo vremena - nevjerovatno. Ukratko, nadajmo se da ce biti zdrav i da ce ove "pripreme" koje je odradio donijeti rezultat, tj. da se nece vise stalno povrijeđivati.
Coutinho JESTE mađionicar, i definitivno je jedan od najboljih "čitača" igre u EPL. Jednostavno osjeti sta je to sto bi protivnik mogao uraditi i prije toga krene da presiječe loptu i organizuje kontru. Nažalost, sinoć ubode samo jednom, drugi put mu je stativa "smetala".

Tema nam je postala zestoko sra.nje, toplo - hladno. Zavisno kako momci odigraju. Cinjenica je da nismo odigrali dobre tekme od povrede Coutinha, cini mi se protiv Sotona. A sinoc smo dobro igrali. Mozda u top tri tekmi ove sezone. Neki ce se smijati ovakvom "bodovanju" sinoćnje tekme, ali...
Ljudi, sinoc smo "dobili" malog Stewarta, Chiri...nekako, je odigrao na veoma visokom nivou. Ilori je bio sasvim pristojan, rekao bih cak da je klasa za Tourea, a i prije Mamadoua bih ga prije u ekipu stavljao. Najiskrenije.

Za Smitha vec znamo da je u nekim segmentima igre jaci, i to podosta, od frizurice. Nema doduse njegovu tehniku, ali ni Morenu, a mi Liverpoolu, ta tehnika ne donosi velike koristi.

Flano? Za njega nemam rijeci. Fighter. Beskompromisan igrac, koji svaku tekmu igra sa 110% mogucnosti, sto bi rekli "sa srcem" i tako vraca ono cekanje Liverpoola na njega.

Sto se tice Ibe-a i Benteke-a, nemam rijeci. Covjek (ovaj drugi) postaje Edin Dzeko, i treba hitno kod hodze u Visoko... Mozda bi i Rizo mogao sta pomoci.
Ibe-a su, bar ja mislim, "pojela" previsoka i nerealna ocekivanja. Ne mozes traziti od djeteta od 19 godina da u vrijeme najvece krize i najvise povreda, ON bude taj koji "vadi" ekipu koja zeli u top 4. Iskreno, ni Ronaldo sa 19 godina nije bio nosioc i spasioc ekipe.
Otpisati ga vec sada je prerano i pretjerano. Osim toga, imamo i Markovica koji ce se, sada sam siguran u to, vratiti.

Vratit ce se i Mario, i iako je vecina protiv toga, moje je misljenje da ako iko na svijetu moze vratiti tog momka na pravi put, to je Klopp.
Sa povratkom Sturridgea, Origia, uz spomenutog Maria i Ingsa kad se oporavi, jedan covjek je visak (Benteke), i treba ga prodati. Mozda se Kinezi zalete, pa i neki dio love izvucemo od njega.

Ocito da smo svi nezadovoljni dosadasnjim tokom sezone, ali realno je to da ste svi rekli da ne ocekujete nista od ove sezone, pa bi bilo u redu da se tako i ponasate i ne je.bete mamu igracima nakom lose tekme. Ili ih ne dizete u zvijezde kada odigraju solidnu tekmu. One dobre smo jos davno prestali igrati.

Dobra stvar u silnim povredama je to sto smo napokon "dobili" pravog Firmina.
Ne mogu docekati tekme u kojima ce igrati on, Daniel, Coutinho, Henderson zajedno.
Sada jedva cekam utakmice sa Augsburgom, pa cemo vidjeti dokle mozemo.
Ono sinoc nije bilo lose, jos da se momci malo uigraju, trebao bi to biti dobar zavrsetak sezone.
I naprijed, i naprijed, i naprijed....

keno94
Kontakt:

Post Postao/la keno94 » 10 feb 2016, 15:24

Stvarno steta zbog ispadanja iz kupa. Ne zbog prilike za osvajanje kupa vec igranja mladih igraca. Sinoc su opet mladi igraci bili bolji od ovih iskusnih, a trebalo bi biti obrnuto. Posebno mi se svidjelo kako igraju Stewart, Chirivella i Smith. Ni Illori nije bio los, oscilirao je od odlicnih postupaka do glupih gresaka. S obzirom na minutazu ove sezone nije to nimalo lose. Smith moze hladno zamijeniti Morena. Nije nimalo losiji od Spanca, a ima dosta bolji ubacaj i sut. U odbrani su otprilike isti. Stewart definitivno treba dobiti priliku i u ligi. Nas najbolji zadnji vezni. Can i Hendo to nisu, a Lucas nema snage ni brzine za 90 minuta. Bolji je bio na stoperu nego u veznom redu gdje njegova brzina nije toliki problem.
Chirivella je sinoc bio najmladji, a igrao je sjajno. Za njega je jos rano da igra u ligi, ali za par sezona bi trebao biti standardan igrac ako ovako nastavi s razvojom.
Ibe je pod prevelikim pritiskom i u prelosoj formi. Treba ga odmoriti neko vrijeme jer e ovako samo unistiti karijeru. On je mlad igrac i ne smije biti toliko bitan za igru tima. Iskusni igraci bi trebali vuci tin naprijed, a mladi igrati bez velikog pritiska i ocekivanja. Svaki njihov dobar potez bi trebao biti bonus, a ne obaveza. Zasad je najbitniji razvoj.
Tu dolazim do Bentekea. Njegov najveci problem je cijena i neodgovarajuci stil igre. Ovo sto sad radi je zapravo isto ono sto je uvijek i radio. Samo sad vise trci u odnosu na raniji period. Uvijek je bio igrac forme. Prosle sezone je prvi dio sezone bio dosta los, a u drugom je eksplodirao i zabio 10-11 golova u isto toliko utakmica. Druga stvar, njegovo kretanje. Sjetitr se njegovog gola prosle sezone u polufinalu FA kupa. Zabio je nakon povratne lopte Delpha, cini mi se, sa ivice kaznenog. To je njegovo prirodno kretanje. Tako se godina kretao i to je tesko promijeniti. Stvarno je u losoj formi, fula previse prilika i to je svaki dan sve veci problem. Svaki put kad fuli, pritisak je jos veci. Ista je situacija i sa golovima. Svaki put kad zabije, sljedeci put je lakse. Svijetla strana je to sto, iako se ne uklapa u stil igre, opet dolazi u priliku za pogodak. Ne treba ga bas otjerati iz kluba, ali nije preveliki problem ako ostane. Povratkom Sturridgea i Origija, pritisak bi trebao biti manji i nadam se da ce mu pomoci da se dovede u red. Drugi problem je kontra napad. Precesto je bas on taj koji vuce kontru i na kraju zavrsi negdje na krilu. Tu je problem sto nema igraca u kaznenom, ili nema igraca koji bi mogli napraviti ono sto on moze u kaznenom. Kontre trebaju vuci drugi igraci, a njegovo je utrcavanje bez lopte i pospremanje ubacaja/povratnih lopti u go. Tu je najbolji i to se treba iskoristiti
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”

Hendo
Kontakt:

Post Postao/la Hendo » 10 feb 2016, 16:30

Ackey, ja mislim da je to Klop već skontao i provodi u djelo. Orijentisao se na ta dva trofeja a protiv West Ham je izveo takav sastav koji pokazuje da nije uopšte zainteresovan za taj trofej, osim ako bude bude. Bili smo bliže pobjedi sinoć, ali Benteke...
Kocka je bačena

keno94
Kontakt:

Post Postao/la keno94 » 10 feb 2016, 21:07

slika

A number of major revisions have been made to the ticketing structure for 2016-17 and will remain in place for the 2017-18 season #LFC

Game categorisation will be removed - fans will pay the same price for matchday tickets regardless of the opposition #LFC

Ticket prices will be readjusted to result in zero revenue growth from general admission ticketing on a like-for-like basis
#LFC

The highest-priced general admission ticket and highest-priced season ticket will be frozen at the 2015-16 level #LFC

The lowest-priced season ticket will reduce a further £25 from the 2015-16 level, with all other tiers being frozen or reduced #LFC

£9 general admission seats will be offered for every league match - an allocation of more than 10,000 tickets across the season #LFC

http://www.liverpoolfc.com/news/announc ... supporters
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 12 feb 2016, 09:06

Mislim da bi Liverpool mogao u pregovore oko Yaye Tourea. Iako ima 32 i dalje je koristan igrač i bio bi fino pojačanje.
Dolaskom Pepa na klupu Citya Toure će vjerovatno napustiti klub. :problem:

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 12 feb 2016, 11:57

Sumnjam da bi bio fino pojacanje za 200k+ platu, da ne pricamo o nekom napretku u igri, jer ga evidentno nema vec 2 godine. Kratkorocno da mi napadamo titulu sledece sezone, mozda, a posto smo tek na pocetku nekog rebuldinga nakon Suarez mini ere, trebaju nam dugorocni planovi, a on u iste ne spada, pogotovo ne za te pare. Pravac Kina, MLS ili Qatar.

Svaka cast navijacima, neverovatno koliko je walkout sa stadiona uticao, a mozda su pogledali onog Irca koji je bas fino objasnio situaciju. :lol:

Aston Villa, nekako moguca prilika da vidimo neki novi trio u napadu, ali nesto pocinjem da sumnjam da ce i Danny i Cou poceti meceve.

Hendo
Kontakt:

Post Postao/la Hendo » 12 feb 2016, 22:31

Ignacio Camacho u Liverpoolu iz Malage.
Kocka je bačena

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 12 feb 2016, 23:05

Hendo je napisao/la:Ignacio Camacho u Liverpoolu iz Malage.
Malaga midfielder Ignacio Camacho reportedly visited Liverpool’s Melwood training ground this week, sparking speculation about a potential move to Anfield.
Reports in Spain linked Camacho, 25, with a move to Liverpool back in 2014, but a move never materialised.
But now Read Liverpool claim the Spanish midfielder flew to Liverpool from Malaga on Thursday, and visited the club’s Melwood training ground with his agent.
While the reason behind the visit isn’t disclosed, the player could well have been on Merseyside for reasons of business rather than pleasure.
Jurgen Klopp is likely to make some squad alterations come the end of the season, and would have seen Camacho up close during Borussia Dortmund’s thrilling Champions League tie with Malaga back in 2013.
A defensive midfielder by trade, Camacho has represented Spain from the U17s to the senior squad, and is contracted to Malaga until the summer of 2019.
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

KevinDurant35
Kontakt:

Post Postao/la KevinDurant35 » 13 feb 2016, 02:29

Gledam na sky sportsu review 2012/13 sezone. Kakva igracina je Suarez jbt.

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 13 feb 2016, 09:36

Sinoć gledam Benficu i Porto, i strašno dobrih igrača u oba tima. Recimo da bi nam odlično legao Renato Sanchez iz Benfice i Brahimi iz Porta. Pogotovo me fascinira ovaj prvi koji igra sa takvom lahkoćom a ima tek 18. Za oba igrača bi Liverpool morao podoboro da odriješi kesu. Onaj transfer Teixeire, doduše propali, i nije baš dobar znak da bi Liverpool mogao u utrku za neke od ovih igrača koji se 'danas' masno plaćaju.

artemis77
Kontakt:

Post Postao/la artemis77 » 14 feb 2016, 08:00

Simon Mignolet 7 clean sheeteva u 24 utakmice.
Fraser Forster 6 od 6.
Walk on, with hope in your hearts.

mcmanaman
Kontakt:

Post Postao/la mcmanaman » 14 feb 2016, 14:56

Stu u prvih XI :tokralju:
Coutinho :tokralju:
Nema Leive :tokralju:

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 14 feb 2016, 15:21

Koliko su nam samo falila ova dva majstora :)
ZZ

Carragher23
Kontakt:

Post Postao/la Carragher23 » 14 feb 2016, 15:22

Dva doktora :bow:
LIVERPOOL FC

YNWA
Kontakt:

Post Postao/la YNWA » 14 feb 2016, 15:22

Lagano :grin:
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96

kumkalesic
Kontakt:

Post Postao/la kumkalesic » 14 feb 2016, 15:22

Kako to jednostavno izgleda kada to rade majstori :shifty:
Joint_fc

kumkalesic
Kontakt:

Post Postao/la kumkalesic » 14 feb 2016, 15:25

Nivo inteligencije današnjeg štoperskog para je........bolje da ne dovršavam ovu rečenicu :shifty:
Joint_fc

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.