Vjerovali ili ne, drago mi je da smo ispali iz FA kupa. Za ovakav kvalitet ekipe, sa ovoliko povreda, i borba na tri fronta je previse. Ustvari, i od lige treba dici ruke (ako vec nismo), jer smo van svih kombinacija za top 4.
Znaci, sve snage orijentisati na Ligu Evrope i finale Carling kupa.
Iako je ruzno primiti gol u zadnjim sekundama utakmice, pogotovo na onaj nacin, poslije "Lucas trade mark" faula.
Ono sto me sinoc obradovalo jeste povratak Coutinha i Sturridgea.
Iako sam i ja bio na strani "onih koji sumnjaju" u njegov povratak, sada odgovorno tvrdim da tog momka vrijedi cekati i tri godine. Koliko je sinoc klase pokazao za malo vremena - nevjerovatno. Ukratko, nadajmo se da ce biti zdrav i da ce ove "pripreme" koje je odradio donijeti rezultat, tj. da se nece vise stalno povrijeđivati.
Coutinho JESTE mađionicar, i definitivno je jedan od najboljih "čitača" igre u EPL. Jednostavno osjeti sta je to sto bi protivnik mogao uraditi i prije toga krene da presiječe loptu i organizuje kontru. Nažalost, sinoć ubode samo jednom, drugi put mu je stativa "smetala".
Tema nam je postala zestoko sra.nje, toplo - hladno. Zavisno kako momci odigraju. Cinjenica je da nismo odigrali dobre tekme od povrede Coutinha, cini mi se protiv Sotona. A sinoc smo dobro igrali. Mozda u top tri tekmi ove sezone. Neki ce se smijati ovakvom "bodovanju" sinoćnje tekme, ali...
Ljudi, sinoc smo "dobili" malog Stewarta, Chiri...nekako, je odigrao na veoma visokom nivou. Ilori je bio sasvim pristojan, rekao bih cak da je klasa za Tourea, a i prije Mamadoua bih ga prije u ekipu stavljao. Najiskrenije.
Za Smitha vec znamo da je u nekim segmentima igre jaci, i to podosta, od frizurice. Nema doduse njegovu tehniku, ali ni Morenu, a mi Liverpoolu, ta tehnika ne donosi velike koristi.
Flano? Za njega nemam rijeci. Fighter. Beskompromisan igrac, koji svaku tekmu igra sa 110% mogucnosti, sto bi rekli "sa srcem" i tako vraca ono cekanje Liverpoola na njega.
Sto se tice Ibe-a i Benteke-a, nemam rijeci. Covjek (ovaj drugi) postaje Edin Dzeko, i treba hitno kod hodze u Visoko... Mozda bi i Rizo mogao sta pomoci.
Ibe-a su, bar ja mislim, "pojela" previsoka i nerealna ocekivanja. Ne mozes traziti od djeteta od 19 godina da u vrijeme najvece krize i najvise povreda, ON bude taj koji "vadi" ekipu koja zeli u top 4. Iskreno, ni Ronaldo sa 19 godina nije bio nosioc i spasioc ekipe.
Otpisati ga vec sada je prerano i pretjerano. Osim toga, imamo i Markovica koji ce se, sada sam siguran u to, vratiti.
Vratit ce se i Mario, i iako je vecina protiv toga, moje je misljenje da ako iko na svijetu moze vratiti tog momka na pravi put, to je Klopp.
Sa povratkom Sturridgea, Origia, uz spomenutog Maria i Ingsa kad se oporavi, jedan covjek je visak (Benteke), i treba ga prodati. Mozda se Kinezi zalete, pa i neki dio love izvucemo od njega.
Ocito da smo svi nezadovoljni dosadasnjim tokom sezone, ali realno je to da ste svi rekli da ne ocekujete nista od ove sezone, pa bi bilo u redu da se tako i ponasate i ne je.bete mamu igracima nakom lose tekme. Ili ih ne dizete u zvijezde kada odigraju solidnu tekmu. One dobre smo jos davno prestali igrati.
Dobra stvar u silnim povredama je to sto smo napokon "dobili" pravog Firmina.
Ne mogu docekati tekme u kojima ce igrati on, Daniel, Coutinho, Henderson zajedno.
Sada jedva cekam utakmice sa Augsburgom, pa cemo vidjeti dokle mozemo.
Ono sinoc nije bilo lose, jos da se momci malo uigraju, trebao bi to biti dobar zavrsetak sezone.
I naprijed, i naprijed, i naprijed....