Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
6
20%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
9
30%
4) St.Pauli
5
17%
5) Mainz
5
17%
6) Augsburg
4
13%
7) Union Berlin
1
3%

Ukupno glasova: 30

gerdmuller
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la gerdmuller » 12 feb 2016, 03:23

BvB09 je napisao/la:
SlevinKelevra je napisao/la:Novi trener Hoffenheima ima 28 godina
Da hoće ispast :pray:
Ja mislim da hoce.Previse im je vaznih igraca otislo(Firmino,Modeste,Beck...)a zamjene nisu dovedene.Nadam se da se vise nikad nece ni vratit.
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 12 feb 2016, 10:09

Pored odrona tipa Darmstadt, Hannover ili Ingolstadt ne vidim neke prednosti za BL u ispadanju Hoffe.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 12 feb 2016, 22:29

slika

Ovome dvojcu sa slike treba skinuti kapu...
Sa minimalnim uslovima iz sezone u sezonu Mainz odrzavaju u drustvu najboljih i dosad su izbacili dva kvalitetna trenera, a ako se po jutru dan poznaje i treci je na putu.

Koliko god mi bilo drago sto jedan "mali" klub parira velikim klubovima, ipak se nadam da na kraju sezone nece izboriti evropska takmicenja.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 13 feb 2016, 17:01

Je li sada Stuttgart kandidat za Evropu? :mrgreen: Only in Bundesliga :tokralju:

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 13 feb 2016, 17:35

Kakva serija Švaba :bow:

Hertha bez pobjede u ovoj godini
Agieren statt reagieren

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 13 feb 2016, 17:43

Kao sto sam rekao protekle sedmice, VfB se oprostio od borbe za opstanak i sada mogu jedinim okom gledati i ka Evropi, no uvijek sa dozom opreza...
Takodjer mi je drago zbog poraza Herthe (sto se mene tice mogu igrati LE, koju su i zasluzili svojim predstavama u BL i kupu Njemacke) i nadam se da ce na kraju tu cetvrtu poziciju zauzeti Schalke, Gladbach ili Wolfsburg.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 13 feb 2016, 18:50

slika

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 13 feb 2016, 20:26

:urnebes: :urnebes: :rol: :rol: :rol:

Uvijek je najljepši u svom selu u Gabonu bio :mrgreen:
Agieren statt reagieren

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 14 feb 2016, 10:47

Napokon je hertha počela padati. Drugi dio sezone ipak je pokazao da se nemreju sam tak održavati na vrhu. Čim se to počelo događati ja sam mam počeo kalkulirati koga želim u LP i nije mi baš.

Opet radi se o 4 kluba od kojih smijem izabrati dva i kak god da okrenem ne paš mi da bilo koji od njih ne ide u LP.

PS kad sam vidio razliku u vrijednosti ekipe koja je na 6. mjestu (Gladbach) i 7. mjestu (Hoffenheim) po TM DE ostao sam malo zabezeknut (malo sam to zaboravio) - uglavnom 150 -90. Još jedna činjenica da se BUNDESLIGA po to m pitanju isprofirlirala i stabilizirala.

Schalke -

Želim da uđu u Lp radi tradicije, potencijala i mladih igrača u ekipi. A i trebaju im pare ako žele da nešto postanu i od tih talenata naprave igrač i formiraju ekipu. Schalke je mlada ekipa sada i ako malo duže ostanu na kupu, ko zna, možda i nešto bude od njih. Također biti će lakše zadržati talente i što je još bitnije bolje ih prodati ako se ide u LP jer će imati bolju pregovaračku poziciju.

Oni imaju najjači koefficijent od švapskih klubova poslije Bayerna i za čudi Božje kada bi se danas radile skupine LP, Schalke bi bio nositelj :shock:

Ostale su i pare od Draxlera (nadam se) pa se možda sa njima nešto može

S druge oni su užasTno nestabilni. Umjesto da se uvijek ide korak naprijed, nekako posustanu u krucijalnoj sezoni i to me nervira. Ne igraju niti prepoznatljiv niti sexualan nogomet, a i ruku na srce nisu simpatični iz raznoraznih razloga.

Još kad na sve to dodam da će ih Matip za 0kn napustiti na kraju sezone, posude Belhandu na zimskom prelaznom roku i uspješno kupuju poluproizvode prema njihovom kriteriju za velike noFce - Szalai, Di Santo, Belhanda, caicara, dođe mi da se spoblujem!

Leverkusen -

Kod njih mi je najveći problem što ne znam dal da počnem pisati u superlativu ili negativu!

Način na koji oni nisu prošli skupinu LP je nadasve nevjerojatan i to je toliko teško za prihvatiti i nastavit dalje da vam ja to ne mogu opisat!

Po meni oni imaju 3. najjači kadar u BUNDESLIGI i dodao bi da je SEXUALAN sa dosta kvalitetnih igrača koji su na cijeni. oš uz to brojačano je super popunjen. Njima se ipak treba reći da iz perspektive slaganja kadra, prodaje i kupnje igrača, uvijek rade fenomenalan posao. Svaki dio ekipe im je na mjestu i zato ne kužim kako nisu prošli LP i kako nemaju više bodova u BUNDESLIGI i na koju šemu su oni iz kupa ispali od trulog Bumena!?!??!

I onda me pogodi; ONI BOLUJU OD SINDROMA ZVAN LEVERKUSEN! :neee:

Jednostavno oni nikada neće moči zbog toga što jesu i svoje tradcije, veličine i povjesti, napraviti taj iskorak i uvijek će biti tu di jesu.

Oni su klub koji niti neće lakše zadržati igrača jer su LP niti ga skuplje prodati jer su u LP. Kod njih je to svejedno. No ponavljam zbog jačine kadra mislim da bi trebali u LP. Kada bi me na ljeto razveselili sa nekim mega transferom u njihovim okvirima, ne bi sumnjao niti sekunde.

E da, mali truli stadion me muči do bola! :mrgreen:

Wolfsburg

Oni me možda i najviše jebu.

Ove sezone bi realno trebali dogurati do 1/4 finala LP i to je nešto za reč - BMK zašto, ždrijeb, ovo ono. Bitno da je ta kuglica tamo.

Kod njih sam točno ziher zašto ih oću a zašto ne i razlozi zašto ih hoću su **** jako.

Pod jedan, kolko god se sere uvijek se može dogoditi da VW ipak malo dublje posegne u džep i Wolfsburg odriješi kasu i naravno to mi je najveća nada kod njih, makar je samo jedna rečenica. Imaju dosta dobrih igrača i siguran sam da će Rodruigez napustiti klub čim ne uđu u Lp i to mi je problem. S druge strane kako god on će kad tad napustiti klub, samo je pitanje kada i za kolko..Izuzev njega oni i nemaju nekog igrača za kojeg bi mi bilo žao da otiđe. S tim da ne treba zaboraviti da najvejrojatnije je ostalo još malo para od transfer ovog ljeta i zime...

Loša strana je taj **** koeficijent, koji će se sad malo popraviti ali opet nedovoljno, što su netradicinalni klub Wolfsburg i što imali stadionček niti sada nije popunjen.

Muči me njihov kadar koji mi nekako nije sjeo. Iako su se počeli švabizirati, kolko god to nama bilo teško za priznati to je greška, jer niti Draxler, a Schurrle još više nisu niti približno ispunili svoja oćekivanja a brijem da stvar i neće brzo biti bolja s tim da su oba plačena ko suvo zlato.

Mučime također truleš njihovog oronulog i starog štoperskog para koji se treba pod hitno i kvalitetno zamijeniti. Da ne govorim o špici...

Možda će zvučati da njih najviše od ovih ne želi u LP, ali zato ću ponoviti da oved obre strane su mi morti i najjači magnet baš da oni ponovo uđu u LP!

MUNČENGLADBACH

Da se razumijemo, kod njih mi najjači adut najSXULANIJE ime u švapskom klupskom nogometu - niko im nije do jaja! 8-)

Uz to od svih tih klubića, oni mi igraju najfacinantniji nogomet i možda od revolucije BvB-a, MunčenGladbah je prvi koji me zbog svog stila igranja fascinirao - jebote pa nas napucavaju ko mlade majmune.

Imaju PK mladosti i **** irača i svako malo izbace nekog **** igrača.

Al onda kad se sjetim koeficijenta, pa neimaštine i činjenice da ih njihova najveća zvijezda XKAHAK jedva ćeka da ih napusti...Al bar kad ih napusti bit će para. No toga se ovdje i bojim. Pa sječate se kako su se sjebali kad su dobili pare od Reusa. Odma sranje jer ne znaju kak kvalitetno ukucat pare.

Zasad oba puta kad su došli do mjesta za LP nisu se proslavili, (makar ovaj put im baš ne možemo zamjeriti), nisu napravili nikakav europski iskorak. Ruku na srce oni i jesu najslabiji i možda bi oni trebali biti to koji ne idu u Lp, al opet taj SEXUALAN nogomet sa imenom MUNČENGLADBAH...Ne znam ne znam. Od vih ovih oni u europi zasada nisu pokazali ništa i to bi mi trebao biti najveći argument zakaj da ih ne pustim, ali Bucmasti stadion, tradicija, i non stop AUSVERKAUFT me ****...

Nek im ova sezona u EL bude sud...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 14 feb 2016, 14:38

@anton: Otprilike si sve dobro naveo i slično razmišljamo.
Schalkea bi i ja volio svakako u LP, zbog tog koeficijenta, jer opet smo uvjereni da oni neće pasti na prvoj stepenici, da će bar dogurati do osmine finala (ona im je zapravo u 95% slučajeva sigurna), a eto znalo im se omaći da doguraju do polufinala, pa nekada možda im se tako nešto opet posreći. Lud su oni klub, ali generalno sa svojim nastupima u Evropi zanimljivi, jer znaju priredit prijatna iznenađenja. :)

Wolfsburg bi uz Schalke najviše volio, jer oni su od tako malo nastupa u LP, nekako najviše napravili. Znamo da se neke ekipe znaju kilavit da opšte bilo šta u grupi naprave. Isto tako, opet tu ima nekih para, ekipa su koja je već pokazala da zna osvojiti trofeje (i prvenstvo i kup), pa nekako tu ima argumenata da su više pobjednički klub, nego luzerski (to čim su titule osvajali i ne mogu biti :) ). A opet ti kontraargumenti su taj što stadion nije uvijek ispunjen skroz, što nema tamo vatre toliko , kao kod nekih drugih klubova.

A opet ono dosta mi stvari opet više ide korist Wolfsburga, nego Leverkusena. U Leverkusenu opet i nema nešto više "vatre" nego u Wolfsburgu i opet nekako sveukupno gledajući njima uvijek za značajnije uspjehe treba duže vremena nego Vukovima.

Kod Gladbacha je ta velika tradicija plus, imaju sjajnu uspješnu historiju i svi u svijetu znaju za njih da su veliki klub. Ti veliki uspjesi su ipak sada malo podaleko u prošlosti, ali oni rastu lagano. Možda bi prije njih još sada volio vidjeti u EL, pa onda u CL. Da je njima uhvatit neku veliku ribu od igrača, možda i nekog starkelju, ali da je zvijezda, da ih nešto digne. Ko Raul što je digao Schalke u određenim segmentima i izazvao tada veliku euforiju.

Samo sam htio dodati, da se ne slažem po pitanju baš tih pohvala Leverkusenove transfer politike. U jednu ruku oni ovako iznenade dobrim transferima poput Chicharita ili ranije Hypiaa npr, ali oni koju god zvijezdu kupe, kao debili je izlože u izlog i onda još za tog igrača uzmu male pare. Time stalno tapkaju u mjestu. Po meni je Leverkusen po pitanju zadržavanja i same prodaje igrača, najgori od ovih top timova. Pa kod njih nikad nemaš top igrača koji nikako nije na prodaju. Npr. Schalke zna prodati bitne igrače, ali na primjerima Howedesa, pa i ranije Farfana , može se reći i Huntelaara, se vidi da oni godinama top igrače znaju zadržat u svojim redovima. Oni odole velikom broju ponuda...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 14 feb 2016, 16:12

Kakav preokret HSV-a :D :tokralju:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Konigsblau
Kontakt:

Post Postao/la Konigsblau » 14 feb 2016, 23:47

Schalke - Lud su oni klub
Najbolji opis Schalkea.
Wir leben dich Schalke 04!

TammoHarder
Kontakt:

Post Postao/la TammoHarder » 15 feb 2016, 16:23

Lista budžeta za plaće:

slika
FC Buy€rn - najveće zlo njemačkog nogometa - karcinom kojeg treba odstraniti.

Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas nogometa.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 15 feb 2016, 16:50

TammoHarder je napisao/la:Lista budžeta za plaće:

slika
i šta misliš ti sad da nema Bayerna koji na plaće izdvaja duplo više nego drugoplasirana Borussija da bi liga bila kvalitetnija? :eh:

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 15 feb 2016, 20:48

Na koji k troše ovi mutavi Scheisse i Wob skoro kao mi. :facepalm:
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 15 feb 2016, 23:01

http://www.bild.de/sport/fussball/felix ... .bild.html

Felix "baca" revolucionarne ideje. :mrgreen:
Mada, bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi uticalo na fudbal i kako bi se "manji" postavljali u ovakvoj situaciji.
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 17 feb 2016, 21:31

Wolfsburg je za klasu bolja ekipa. Malo bolja zavrsnica i ovaj mec bi vec bio rijesen u prvom poluvremenu. Odlican potez Draxlera kod gola.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Klare

Post Postao/la Klare » 17 feb 2016, 21:40

Ovi izgledaju kao amateri pored Obrvareve mašine koja polagano počinje da vergla.
Izgleda da se kod njih stvarno vide znakovi napretka i bolje igraju. Od Ingolstadta je mirisalo da se desio preokret, a potvrda može da bude subota, mislim ovo već ovdje upisujem pobjedu jer ovi ništa ne umiju.
Draxler je i dosad bio vođa navale, ali otkako je počeo drugi di prvenstva izgleda da to posebno dobiva na snazi.
Ono što mi se posebno kod njega sviđa jeste najobičniji pas, ta lopta je brza a laka za iskontrolisati igračima, zavije on nju fino unutrašnjom, mislim da rijetko ko ima tako jednostavan potez na tom višem Draxlerovom nivou.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 17 feb 2016, 21:59

:tokralju:

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 17 feb 2016, 22:44

Neozbiljna igra nakon treceg gola, nije im ovo trebalo.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.