Santo je napisao/la:Da li je lejt gejm kada svi imamo full buildove? Ako je tako onda bismo igrali gejm vise od sata i branili turrete dok protivnicki team uzima sve moguce buffove, samo da bi se vladimir nafarmao
Da, i onda uzimate gejm jer outskejlate protivnika. Ti kao support napraviš dobar engage i ostalo ide po svom, jer ipak za jednog plat support maina to je najmanji problem u silver gejmu jel tako? Takodje vidim da podcjenjuješ vrijednost dobrog warda, jer par dobrih wardova može spriječiti dosta "sigurnih" objektiva.
Ja kao support u low elu najmanje mogu da budem playmaker s obzirom koliko (ne)postovanje vlada generalno prema toj roli.
Ček, mainaš Alistara i Nautilusa i kažeš da ne možeš bit playmaker? Počinjem da sumnjam u tvoju priču kako si zapravo plat igrač. I da, nepoštovanje nema nikakvih dodirnih tačaka sa engagom, disengagom, map kontrolom, pickovima i roam/gankom koji su fundamenti plejmejkinga u LoLu. Tvoje je da napišeš/usmjeriš suigrača na odluku koju ti smatraš ispravnom, sada da li će on poslušati zavisi od 101 faktora. Uzimaš li u obzir da taj igrač zna nešto što ti ne znaš, da li je taj igrač tiltan i isfrustriran, da li je troll (u ovom slučaju ide /mute fioramaster69, i riješen slučaj). Ali u većini slučajeva ako si pristojan i ako pokazuješ znakove želje za pobjedom - poslušat ćete u većini slučajeva.
Santo je napisao/la:Opet dolazimo do istog, nemoguce je preokrenuti ako imas dvojcu igraca koji ne znaju osnovnu mehaniku igre, i koji su dali preveliki lead da bi isti mogao da bude minimiziran.
Već sam ti rekao, možeš i provjeriti ako mi ne vjeruješ. 8/10 low elo gejmova se LAGANO može 1v9 kerijat. Kod tebe je izgleda problem tiltanje tj. frustriranje zbog sitnica. Kao support moraš bit 24/7 pribran i racionalno razmišljat, a taj prijatelj koji ti je rekao da je support mehanički najlakša rola, nema pojma o igri.
Santo je napisao/la:ili sto je jos gore, par puta mi se desilo da mi napisu go the fuck away from my lane noob uz mnostvo pingova i zutih usklicnika.
Zato i postoji divna stvar zvana /mute kuronjaMainsZed. Ali i ovo opet zavisi od toga šta ti zapravo radiš njemu u lejnu, moraš bit malo konkretniji.
Santo je napisao/la:Sto se gejma tice 4v5, dva puta sam invejdao dianu, jednom je uspjela da se flesa i pobjegne.
Nauči tajmere u džungli i moći ćeš uvijek otprilike znati gdje je protivnički jungler, kupi pink ward i deep wardaj. Taj flash traje 4 minute i za te 4 minute ti trebaš da što više maximiziraš svoju prednost.
Santo je napisao/la:A gdje je se nafidovala? Na topu. Covjek koji umjesto da freeza lejn uzeo je turret u petoj minuti i pushao bez ijednog warda. I da se razumijemo, moj mid je bio u leadu, ne njihov. Dakle, imas top koji je sam, mid koji je 5 killova u leadu i bot koji gubi. Da, sigurno sam vise paznje trebao da posvetim topu i midu.
SoloQ ti nije ko će napraviti više Faker/Apdo playsa, već ko se bolje prilagodjava ekipi. Ako top lejner odbija da warda i konstantno pusha onda se kreći na strani na kojoj se nalazi top i deep wardaj umjesto njega. Ali ti umjesto toga konstanto ideš bot jer uzimaš sve za garantirano i to ti se odbija o glavu, i umjesto da pogledaš reprizu tog gejma i sam to uvidiš ti dodješ tu i plačeš o elo hellu koji nije i nikada neće postojati. Bronza je u bronzi jer zaslužuje da bude tu, silver je u silveru jer zaslužuje da bude tu, challenger je challenger jer je one trick pony ili pro igrač. Ti ako posjeduješ kvalitete plat igrača, nemaš se šta da brineš. Vratit ćeš se tu jer tu pripadaš, jel tako?
Santo je napisao/la:ali poenta je na tome da se u low elu ne isplati igrati supporta osim ako nisi premade s nekim za koga garantujes da zna da igra.
Vrijedi. Napisao sam par postova iznad koju vrstu supporta treba igrati i čak naveo par da masterate vi što ste sjebani u plejsmentima.
Za sve ostale preporučujem da malo detaljnije (naravno kad imate vremena, jer su klipovi malo duži) pogledate ovaj YT kanal
https://www.youtube.com/user/lastshadow9
i low i high elo igrači mogu dosta naučiti od LSa.