Stvarno prvi puta sam ovde i mislim da samo trazite razloge za svadju i lupetate neke gluposti...Mislim da je najbolje da imamo ta dva golmana koja ce biti adekvatna zamjena jedan drugom, a sto je sad ovaj a drugi nije prvi golman to zna najbolje trener i koji vidi kako ko na treninzima daje, a i ako ne daje onda ima svoje razloge...
Zasto bi Keno bio prvi golman u odsnosu na Begovica:
1.Keno je u repki duzi period i odbrana je navikla na njega i sigurniji su kada njega imaju iza ledja,
2.Jos svi ne poznaju Begovica i kako ce u kojim trenutcima reagovati, a tesko koji trener ce takvog golmana uvrstiti u pocetni sastav dok se ne adaptira,
3.Keno je sa vise iskustva, a mali je tek poceo stajati medju stative i to mu je najveci problem iako je dobar,
4.Keno dobro prati razvoj utakmice i istrcava na vrijeme, dok za Begovica jos nisam vidio i jednom da je istrcao na nekoga bilo da je kontra ili neki slobodnjak, pak korner,
5.Keno je tehnicki dosta bolji i ne nabija loptu van terena nego malo zabavi jos i publiku svojim driblinzima iako samo cekam kad ce pogrijesit.... (pogledajte samo protiv svedske kako izbija begovic u tim trenutcima, iako obojica imaju dobar nos za uposlit napadace, a mozda je cak i bolji u tome od kene)
Ma ima tu nijansi dosta izmedju ostalog, a onaj gore sto kaze sto Keno gdje ne brani u vecem klubu je sigurno jer su ga povrede odvukle dosta i sto je napravio mozda gresku odlaskom u tursku, a imao je prije povreda par poziva od nekih boljih klubova jos dok je mislim bio u Zelji...
Ipak svaka cast obojici golmana i ako ovako nastavi sa povredama Keno bi mogo izgubiti to mjesto prvog golmana iako i sada mislim da mali daje dosta potencijala i pokazuje se na terenu te da moze zacas postati prvi samo da stekne malo jos iskustva i eto odlicnog golmana....Mozda sam valjno i par gluposti al eto to je moje misljenje na brzaka sto mi je bilo na umu...