Hamburger Sport-Verein

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Thioune će:

1. ostati do oktobra
0
Nema glasova.
2. ostati do kraja sezone 20/21
3
13%
3. se proslaviti u HSV-u
3
13%
4. Thioune who?
18
75%

Ukupno glasova: 24

bistrikboy
Kontakt:

Re: Hamburger Sport-Verein

Post Postao/la bistrikboy » 02 jun 2010, 22:39

Jerome Boateng potvdio da odlazi u Man City,kaze najveci razlog odlaska su podjele unutar ekipe,odnosno da su se formirale grupice unutar ekipe,odsteta je 12,5 miliona eura.Steta sto odlazi mislim da je strasno koristan jer pokriva sve moguce pozicije u odbrani.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 02 jun 2010, 23:10

U Hsv-u se spremaju velika promjene:
Priprema se dolazak:

Gregory van der Wiela 10 mil.
Gojka Kacara 5mil.
Ibrahima Afellaya 9 mil.
Royston Drenthea 5-6 mil.
Heiko Westerman ili Benedikt Howedesa 10 mil eura (vjerovatno obojica ili dolazi Khalid Boulahrouz)
i vraća se supertalentovani Eric Maxim Choupo-Moting sa posudbe.

Iz ekipe idu:
Demel 6-7 mil eura
Boateng 12,5
Ze Roberto (?)
Bastian Reinhardt završio karijeru
David Rozehnal (?)
i Petrić ili Berg jer je gužva u napadu. (?)

U slučaju da se Afellay predomisli došao bi Mbarak Boussoufa za istu cifru.Elia izrazio želju za ostankom.Ne postoji interes Juventusa!
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 03 jun 2010, 00:09

@ FRANK RIBERY

ne vjerujem da ce biti toliko pojacanja. Afellay se poceo razmisljati, HSV ce cekati do Ponedeljka ukoliko ne potpise povlaci ponudu i okrece se drugim rjesenjima. Za poziciju desnog beka najozbiljniji je kandidat van der Wiel, i mislim da ce njegova cjena biti oko 8 miliona eura, zatim na stoperskoj poziciji treba doci Douglas iz Twente-a koji moze klub napustiti isto za 8 miliona eura, ja bih volio da vidim Spahica ili Friedricha u ekipi jer ce opet biti povreda, a takodjer bih se rjesio Rozehnala. Kada bih za Spahu ponudili 4 miliona eura mislim da bi svi bili zadovoljni. Znaci ovako bih trebalo izgledati

van der Wiel - 8 miliona eura
Douglas - 8 miliona eura
Spahic - 4 miliona eura
Afellay ili neko drugo rjesenje - 9 miliona eura

Znaci potrosili bih isto kao i prosle godine tj. 29 miliona eura

Odlasci

Demel - 7 miliona eura
Rozehnal - 3 miliona eura
Boateng - 10 miliona eura
Sam - 2,5 miliona eura
Tavares - 0,5 miliona eura
Ben - Hatira - 0,5 miliona eura
Choupo-Moting - 1,5 miliona eura

Takodjer bih se rjesili igraca, koji kavlitetom ne zasluzuju da igraju u HSV-u, i samo bih potrosili 4 miliona eura na kvalitetna pojacanja. Ukoliko Ze Reborto bude htio napustiti klub, onda ce doci Gojko Kacar, ukoliko to ne bude slucaj bit ce velika konkurencija na toj poziciji, i to neodgovara nikome.
Eh samo je problem sto je kloc na klupi koji nece znati to ukomponovati. Da imamo Magatha bili bih ozbiljna konkurencija Bayernu, no ovako cemo se boriti za poziciju broj pet. Drago mi je zbog izjave Elie, takodjer je njemu drago sto ga je podsjetio i Reinhardt, koji ce i to obavljati, a Siegenthaler ce dovoditi pojacanja. Bas me interesuje sta ce reci sto je zhatjevao Veh-a na klupi HSV-a.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 03 jun 2010, 00:16

Jerome Boateng odlazi iz HSV u Manchester City,ugovor ce potpisat prije pocetka SP.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 03 jun 2010, 00:17

amerosm je napisao/la: Da imamo Magatha bili bih ozbiljna konkurencija Bayernu, no ovako cemo se boriti za poziciju broj pet.
Opet ti porasli apetiti? :D
Ostao ZeRo ili ne, kupovinom Kacara bi mnogo dobili. Mislim i da je vrijeme da se pocne traziti novi golman.
Vom Jäger zum Gejagten

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 03 jun 2010, 00:30

geronimo je napisao/la:
amerosm je napisao/la: Da imamo Magatha bili bih ozbiljna konkurencija Bayernu, no ovako cemo se boriti za poziciju broj pet.
Opet ti porasli apetiti? :D
Ostao ZeRo ili ne, kupovinom Kacara bi mnogo dobili. Mislim i da je vrijeme da se pocne traziti novi golman.
Pa eto drug budi realan, sta bih Magath uradio s ovakvom ekipom koji HSV posjeduje nego bio konkurencija Bayernu. Mislim da je po jacini odmah iza Bayerna. Prioritet je Afellay, no ukoliko on kaze ne, onda ce se okrenuti Kacaru, i ja licno mislim da je Afellay kvalitetniji igrac od kacara i logicno je da cekaju njegovu odluku. Sto se tice golmana ja bih se Franku odmah zahvalio i doveo Tobiasa Sippela iz Kaiserslauterna i ukazao mu povjerenje. Sto se tice mojih apetita, oni ce tek porasti kada se glavni tvorac uspjeha HSV-a pored happela, vrati u klub koji mu je pri srcu, no do tad cu morati gledati kloceve na klupi i biti zadovoljan petim ili cetrvtim mjestom.

Ich <3 HsV
Kontakt:

Post Postao/la Ich <3 HsV » 03 jun 2010, 00:37

amerosm je napisao/la:
Ich <3 HsV je napisao/la:@ amerosm

sorry sto ovako ulijecem, al nikad mi nije bilo jasno zasto su nasi navijaci (navijaci hsv-a) onako podjeljeni...ima cini mi se Pop Town, CFHH...nezz ima li jos :? :?: ne ide mi u glavu zasto su podjeljeni, jel bila neka svadja i sl :S

pozz
Moglo bih se o tome dugo pricati, ali cu ti samo reci ukratko. Pop Town su Ultrasi i cesto znaju bojkotovati ekipu kada ne ide sve po planu, dok su ovi drugi vjerni i u dobrom i u zlu. Zvanicno su i jedni i drugi izjavili da nisu posvadjani no medjutim to izlgeda totlano durgacije u navijackoj sceni. Ja ti iskreno ne zalazim u te podijele navijaca, za mene postoji HSV kao klub, a sto neki "kreteni" preko ledja kluba zele prosipati svoju politiku to me ne zanima.
Aha..dobro da znam bar nesh :))....zanima me sve sto je u vezi HSV a, a posebno sam klub...zivim bukvalno a vidim nisam jedini :D pozz druze

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 03 jun 2010, 00:47

Ma realan sam ja bolan, samo se malo zezam. ;) Znam da si do neki dan govorio da ce se HSV na celu sa Vehagom boriti za opstanak i da ce im Club biti velika konkurencija :lol:
Dobro, to je ocito bila izjava u stanju ocaja i razocarenja. Ja sam jos prije dvije sezone na ovom forumu tvrdio da Hamburg ima najjaci igracki kadar poslije Bayerna i da im od sveg srca zelim povratak u sam vrh Bundeslige. Sa jacom konkurencijom i sam Bayern je jaci i to je ono sto bi trebalo BL.
amerosm je napisao/la:Ukoliko Ze Reborto bude htio napustiti klub, onda ce doci Gojko Kacar
Ze vjerovatno ostaje, ali neovisno o tome Gojko bi vam dobro dosao.
amerosm je napisao/la: Prioritet je Afellay, no ukoliko on kaze ne, onda ce se okrenuti Kacaru, i ja licno mislim da je Afellay kvalitetniji igrac od kacara i logicno je da cekaju njegovu odluku.
Ko god dodje od ove dvojice bice veliko pojacanje za Hamburg. Mada nece biti tijesno ni za obojicu, s obzirom na univerzalnost nekih od igraca.
Vom Jäger zum Gejagten

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 03 jun 2010, 01:02

@ Ich <3 HsV

nadam se da ces ubuduce biti malo aktivniji na ovoj temi. Ja ti za HSV navijam od 1995.godine, i prozivio sam vise tuznihe nego sretnih trenutka no i tome ce nekad doci kraj. Koji je slucaj u tebe?

@ Geronimo

Ukoliko se s ovom ekipom ne bude se bar borio za poziciju broj pet onda mu zakonom treba zabraniti da se dalje bavim trenerskim poslo.
Veh je rekao da Ze ostaje i da je tu sva prica zavrsena, a licno mislim da ne bih bilo tjesno, ali eto Urs misli durgacije, jer Rincon moze isto igrati kao sestica, pa tu je i Tesche, a sigurno ce on iz naftalina izvuci nekog talenta za tu poziciju. Gdje lik izvlaci te igrace, i koje je sve otkrio, odnono od ljudi koje je on skolovao svaka mu cast, i o tome bih se moglo danima pricati, no nece mi biti jasno sto je on zahtjevao Veh-a kao trenera, jedva cekam njegov odgovor na to pitanje.

Ich <3 HsV
Kontakt:

Post Postao/la Ich <3 HsV » 03 jun 2010, 01:08

[quote="amerosm"]@ Ich <3 HsV

nadam se da ces ubuduce biti malo aktivniji na ovoj temi. Ja ti za HSV navijam od 1995.godine, i prozivio sam vise tuznihe nego sretnih trenutka no i tome ce nekad doci kraj. Koji je slucaj u tebe?

zivio sam u njemackoj...i ono uobicajeno je bilo da svi navijaju za Bayern, Dortmund itd...ja sam odlucio za Hsv navijati.Negdje od 1999 godine :).A biti cu aktivniji naravno.Iskreno se nadam druze, dolaze bolji dani za naseg diva!!

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 03 jun 2010, 01:36

Kačar ne igra istu poziciju kao Afellay.Radi se o defanzivcu koji bi zauzeo mjesto Jarolima koji je već u godinama.
-------Nistelrooy---Petrić

Jansen----------Afellay------Elia
---------Kacar---------------

Što se Douglasa tiče mislim da od njega neće biti ništa jer će on vjerovatno put Wolfsburga u paketu sa Ruizom.Na Choupo-Motinga se mora ozbiljnije računati jer je ogroman potencijal.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 03 jun 2010, 10:43

FRANK RIBERY je napisao/la:Kačar ne igra istu poziciju kao Afellay.Radi se o defanzivcu koji bi zauzeo mjesto Jarolima koji je već u godinama.

Što se Douglasa tiče mislim da od njega neće biti ništa jer će on vjerovatno put Wolfsburga u paketu sa Ruizom.Na Choupo-Motinga se mora ozbiljnije računati jer je ogroman potencijal.
S ovom formacijom ni "napuseni" Daum ne bih igrao. I volio bih vidjeti odbranu koja bih ovo mogla zaustaviti, s ovim veznim redom i napadom, i Terry i Ferdinand bih djelovali kao losi stoperi. HSV ce igrati formaciju 4-4-2 s dva zadnja vezna koji bih trebali biti Ze Roberto i Jaorlim, a nekad ce tu igrati i Afellay (ukoliko potpise), a nekad na desnoj strani. Mislim da ce Jansen igrati kao lijevi bek, a ispred njega ce Afellay i Elia mjenjati pozicije, nesto slicno kao Robben i Ribery u Bayernu, to je zamisao Siegenthalera. Kacar bih mogao doci ukoliko bih Trochowski napustio klub, ali bih na pocetku bio samo zamjena, a isto tako sto HSV se razmislja je cinjenica da je skoln povredama, od kojih se tesko oporavlja. Veh je u Sportbildu izjavio da HSV poslao ponudu za Douglasa i ceka se dogovor, ali da ima jos drugih kandidata, no tu se moze uvijek naci kvalitetan igrac, mislim da je trenutno prioritet dovodjenje Afellaya i van der Wiela, jer ti su igraci potrebni u sklapanju ekipe po ukusima Siegenthalera.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 03 jun 2010, 12:49

amerosm je napisao/la:
FRANK RIBERY je napisao/la:Kačar ne igra istu poziciju kao Afellay.Radi se o defanzivcu koji bi zauzeo mjesto Jarolima koji je već u godinama.

S ovom formacijom ni "napuseni" Daum ne bih igrao. I volio bih vidjeti odbranu koja bih ovo mogla zaustaviti, s ovim veznim redom i napadom, i Terry i Ferdinand bih djelovali kao losi stoperi. HSV ce igrati formaciju 4-4-2 s dva zadnja vezna koji bih trebali biti Ze Roberto i Jaorlim, a nekad ce tu igrati i Afellay (ukoliko potpise), a nekad na desnoj strani. Mislim da ce Jansen igrati kao lijevi bek, a ispred njega ce Afellay i Elia mjenjati pozicije, nesto slicno kao Robben i Ribery u Bayernu, to je zamisao Siegenthalera. Kacar bih mogao doci ukoliko bih Trochowski napustio klub, ali bih na pocetku bio samo zamjena, a isto tako sto HSV se razmislja je cinjenica da je skoln povredama, od kojih se tesko oporavlja. Veh je u Sportbildu izjavio da HSV poslao ponudu za Douglasa i ceka se dogovor, ali da ima jos drugih kandidata, no tu se moze uvijek naci kvalitetan igrac, mislim da je trenutno prioritet dovodjenje Afellaya i van der Wiela, jer ti su igraci potrebni u sklapanju ekipe po ukusima Siegenthalera.
Izvini ali izgleda da ti ove godine očigledno nisi pratio Hsv. :?

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 03 jun 2010, 14:08

@ FRANK RIBERY

ne znam na sta tacno ciljas, ako mozes da mi pojasnis na sta konkretno mislis. Ja licno mislim da je ovo preofenzivna formacija, i da ne bih uspjelo.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 03 jun 2010, 14:21

amerosm je napisao/la:@ FRANK RIBERY

ne znam na sta tacno ciljas, ako mozes da mi pojasnis na sta konkretno mislis. Ja licno mislim da je ovo preofenzivna formacija, i da ne bih uspjelo.
Affelay nije ništa ofanzivniji od Ze Roberta dok Jarolim igra istu poziciju kao Kacar.
Evo kako je HSv igrao zadnju tekmu protiv Werdera 1-1

-----------------------------------Frank Rost
Dennis Aogo----Jérôme Boateng---Joris Mathijsen-----Guy Demel

Piotr Trochowski --- Zé Roberto------David Jarolím-----Jonathan Pitroipa

---------------------Mladen Petric--------Ruud van Nistelrooy

Ako pogledaš Pitroipa je isti profil kao Elia(dribler-Ofazivno krilo),a Trochowski je puno ofanzivniji od Jansena koji ima zadatke i u odbrani
Sad uporedi:

------------------------Frank Rost-------------------

Aogo--------Mathijesn-------Howedes--------Wiel

Jansen----------Affelay-----------Kacar--------Elia

--------------Petrić------------Nistelrooy

U čemu se razlikuje prva postava od druge?

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 03 jun 2010, 14:31

@ FRANK RIBERY

uredu je ova formacija, ali ja sam teboi odgovorio za onu gore formaciju koju si postavio. Samo s Kacarom kao zadnju vezni, a ispred Elia, Jansen i Afellay. Ova formacija moze proci, to je isto kao prosle godine, i ovo je 4-4-2, a ono gore na sta sam ja tebi odgovorio je 4-1-3-2 gdje ima razlike.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 03 jun 2010, 14:33

amerosm je napisao/la:@ FRANK RIBERY

uredu je ova formacija, ali ja sam teboi odgovorio za onu gore formaciju koju si postavio. Samo s Kacarom kao zadnju vezni, a ispred Elia, Jansen i Afellay. Ova formacija moze proci, to je isto kao prosle godine, i ovo je 4-4-2, a ono gore na sta sam ja tebi odgovorio je 4-1-3-2 gdje ima razlike.
Moja greška.I ja sam mislio na 4-4-2, ali sam drugačije nacrtao.

MUFC

Post Postao/la MUFC » 03 jun 2010, 14:43

Dzaba vam sve pare svijeta , kad je dusa u Sankt Paulie-ja ;) Jedva cekam derbi da vas oderemo :P :D
I'm An FC Fan !!!

Love United Hate Glazer !Boykot Official United Web Page & Shops !
Join MUST _ The Official Manchester United Supporters Trust

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 04 jun 2010, 00:05

MUFC je napisao/la:Dzaba vam sve pare svijeta , kad je dusa u Sankt Paulie-ja ;) Jedva cekam derbi da vas oderemo :P :D
Uzivajte jednu sezonu, i onda cete se vrati tamo gdje vam je mjesto. Inace ja volim kada je St.Pippi u Budesligi, nego neka druga ekipa, jer tu se vec uanprijed upise sest bodova.

MUFC

Post Postao/la MUFC » 04 jun 2010, 01:09

hahhaa...vidjecemo!Bice 4:0za Pauli.... 2 pobjede na terenu i 2 na tribinama ;)
I'm An FC Fan !!!

Love United Hate Glazer !Boykot Official United Web Page & Shops !
Join MUST _ The Official Manchester United Supporters Trust

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.