To je već domen ŠBBKBB.calcio je napisao/la:Upravo to je moja poenta. Da je Peleu danas 25-30 godina zvao bi se Robinho. Da je Robinho igrao 1958 zvao bi se Pele i danas bi ga smatrali jednim od najboljih igraca. I ovo ne tvrdim tek tako vec sam gledao snimke njegovih utakmica i pokusao objektivno ocjeniti njegov realni kvalitet. Naravno da je bio ispred svog vremena i to ga je napravilo legendom. Opet kazem, svaka mu cast na tome. Ali ne mislim da je imao neki natprirodni i nevidjeni talenat kakav niko poslije njega nije imao... Ja vam predlazem da nadjete snimak finala SP 1958, kada je Pele preko noci postao superstar i pogledate utakmicu.Rajaz je napisao/la:Kakvi poeni, na komecalcio je napisao/la:Fakat sam znao da ce doci neko sa gif-om i pokusati uloviti jeftin poen. Uvijek tako bude kada neko napise nesto kontroverzno. Umjesto gifova, bolje bi bilo da napises koje si Peleove utakmice gledao i kako bi generalno opisao kvalitet fudbala i protivnika u njegovo vrijeme, te sa kojim bi ga danasnjim igracem uporedio. Ja sam vec napisao da je od danasnjih igraca po mom misljenju najslicniji Robinhu, stilom igre ali i kvalitetom.![]()
Ne znam da li si svjestan, ali upravo si uporedio vječitog talenta Robinha sa jednim od najboljih svih vremena, štaviše ni to te nije zadržalo nego si otišao dalje i stavio ih u isti koš
Zar stvarno misliš da ovdje treba neko objašnjenje ?
Ja mislim da bi Robinho 50-tih bio isti onaj luzer kakav je i danas, s ponekim bljeskom, upravo zbog luzerskog mentaliteta. Nemoj mislit da u Peleovo vrijeme nije bilo žonglera i igrača koji su znali sve s loptom, a opet mu nisu bili ni do koljena. Takav je i Robinho.
Samim tim što je bio ispred svog vremena govori o kakvom vanserijskom igraču je riječ. Ne sjećam se da je Robinho bio takav, ili jeste

Bilo bi ispravnije da si ga poredio s Messijem jer se najbolji porede s najboljima, a ne nekakvim vječitim talentima.
Ovdje se možemo složit.calcio je napisao/la:Ali ne mislim da je imao neki natprirodni i nevidjeni talenat kakav niko poslije njega nije imao
Eo šta kažu stariji:
Johan Cruyff: "Pele was the only footballer who surpassed the boundaries of logic."
-Marcello Lippi: "Pelé had no imperfections!"
-Nevio Scala: "Pelé was the player that impressed me the most. He will always be number 1 for me"
-Ferenc Puskas: "The greatest player in history was Di Stefano. I refuse to classify Pele as a player. He was above that."
-Sir Alex Ferguson: "Question: Best player you ever saw? -AF: Pelé, di Stefano, Maradona, Cruyff. -Q:In that order? -AF: Yes, I think so."
-Romario: "Messi has all the conditions to be the best, but first he has to beat Maradona, Romario and then eventually Pele."
-Michel Platini: "There's Pele the man, and then Pele the player. And to play like Pele is to play like God."
-Alfredo Di Stefano: "The best player ever? Pele. Messi and Cristiano Ronaldo are both great players with specific qualities, but Pele was better."
-Sir Bobby Charlton: "I sometimes feel as though football was invented for this magical player."