KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

neno#4
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la neno#4 » 02 jun 2010, 11:38

Radić, Vranješ i Krušlin moguća pojačanja u timu Bosne

Zanimaju nas perspektivni igrači iz BiH i okruženja, kaže Sejo Bukva

Krušlin: Igrao za Cibonu

Iako je na prvi pogled sve mirno, u Bosni ASA BH Telecomu mnogo se toga dešava. Kako kaže menadžer tima Sejo Bukva, klub se otvara, mnogo novih ljudi spremno je ući u Upravni odbor na predstojećoj sjednici Skupštine i stvoriti pretpostavke da se "Studenti", nakon krizne sezone, vrate tamo gdje im je, prema tradiciji, i mjesto.

U pogonu su i košarkaši - pored onih pod ugovorom, stručni štab testira moguća pojačanja, među kojima su plej Marko Radić iz Dubrovnika, bek Nemanja Vranješ iz bilećkog Hercegovca te krilo Filip Krušlin, bivši član Cibone.

- Zanimaju nas perspektivni igrači iz BiH i okruženja, a vidjet ćemo hoće li ova trojica mladića odgovoriti našim kriterijima. U opciji je i jedan centar, porijeklom iz Hercegovine, koji upravo završava koledž u Americi i veoma je zanimljiv NBA skautima. Ako tamo ne prođe, mogao bi završiti kod nas. Ime još ne bih otkrio - ističe Bukva.

Kao osoba koja je direktno zadužena za struku, Bukva će nastojati da sačuva većinu mlađih igrača koji su podnijeli zahtjev za raskid ugovora zbog dugovanja te ponavlja da bi, ako to bude moguće, u dresu Bosne volio vidjeti trojicu bivših članova "Studenata" Edina Bavčića, Gorana Ikonića i Ivana Ivanovića.

Prvi Široki, druga Bosna

Bukva kaže da su u Bosni dobili informaciju da je Košarkaški savez BiH u NLB ligu uputio rang-listu klubova na osnovu koje će rukovodstvo regionalnog takmičenja izabrati dva bh. predstavnika (Široki je, kao prvak, siguran učesnik).

- Na osnovu kriterija Košarkaškog saveza BiH, odnosno sistema bodovanja, prvi na listi je Široki sa devet bodova, druga je Bosna sa sedam, treća Igokea sa šest... Na NLB-u je konačna odluka, ali sa rezultatskog i svakog drugog aspekta, pozivnica bi trebala pripasti Bosni - kaže Bukva.

Nije mi jasno zasto u startu da se pregovara sa Edom i Ivanom, zar nije bolje prvo potpisati jednog, pa sacekati i uzeti na drugoj poziciji igrace, opet se ponavlja greska kao i sa Ikonom onda kada je doveden Burell, a ostali na centarskim pozicijama Suljagic i Zima..Bojim se da opet necemo imati klasicnog centra, ako nas ne spasi ovaj "tajanstveni" decko sa koledza ili se mozda ceka da cijene na trzistu padnu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Zadnja izmjena: neno#4, dana/u 02 jun 2010, 13:28, ukupno mijenjano 1 put.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 02 jun 2010, 12:33

zar im nije laske bilo reci zanimaju nas igraci koji su ovu sezonu igrali u Dubrovniku :D :D :D
i nije ni meni jasno sve bekove dovode a centri nam ne trebaju...."to uopste nije vazna pozicija" :roll: :roll:
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 02 jun 2010, 18:22

kruslin se vec ranije pominjao u bosni, ali od toga nije nista bilo, vidjet cemo sta ce sada biti
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 02 jun 2010, 19:23

Kruslin moze biti eventualno 7-8 igrac rotacije, nesto slicno kao Milekovic u Sirokom..Uostalom zajedno su igrali za U-20 repku zajedno sa Bilanom, Sarlijom...Za nesto vise nema kvalitet, dok ova druga dvojica barem kako cujem su dosta losiji.....Tog Vranjesa sam pratio cini mi se da je on '88 godiste, ali mislim da nije nista posebno, bolje je onda Camdzicu dati te minute....

Ostalo je samo ime.....

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 02 jun 2010, 19:31

neno#4 je napisao/la:Kruslin moze biti eventualno 7-8 igrac rotacije, nesto slicno kao Milekovic u Sirokom..Uostalom zajedno su igrali za U-20 repku zajedno sa Bilanom, Sarlijom...Za nesto vise nema kvalitet, dok ova druga dvojica barem kako cujem su dosta losiji.....Tog Vranjesa sam pratio cini mi se da je on '88 godiste, ali mislim da nije nista posebno, bolje je onda Camdzicu dati te minute....
Milekovic je klasa za Krušlina 8-)
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 02 jun 2010, 19:44

Kevin je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:Kruslin moze biti eventualno 7-8 igrac rotacije, nesto slicno kao Milekovic u Sirokom..Uostalom zajedno su igrali za U-20 repku zajedno sa Bilanom, Sarlijom...Za nesto vise nema kvalitet, dok ova druga dvojica barem kako cujem su dosta losiji.....Tog Vranjesa sam pratio cini mi se da je on '88 godiste, ali mislim da nije nista posebno, bolje je onda Camdzicu dati te minute....
Cini mi se da ne citas dobro Kevine 8-) 8-) 8-) 8-) ..Ja sam samo rekao da moze da bude 7-8 igrac rotacije...A i Milekovic nije nista posebno....Koliko je imao ove godine 3-4 poena u prosjeku, ipak je i on samo tu bio ispomoc....

Ostalo je samo ime.....

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 03 jun 2010, 13:10

a ko je ovaj centar iz hercegovine sa koleđa. od igraca iz hercegovine meni je poznat samo ćalasan on je iz trebinja cini mi se ali on nije centar....
You are someone else I am still right here

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 03 jun 2010, 14:19

neno#4 je napisao/la:
Kevin je napisao/la:
Cini mi se da ne citas dobro Kevine 8-) 8-) 8-) 8-) ..Ja sam samo rekao da moze da bude 7-8 igrac rotacije...A i Milekovic nije nista posebno....Koliko je imao ove godine 3-4 poena u prosjeku, ipak je i on samo tu bio ispomoc....
neno, zajebancija, neno... :lol: :lol:
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

kksiroki
Kontakt:

Post Postao/la kksiroki » 03 jun 2010, 15:31

Vidiš sredinom sezone sam od jednog trenera čuo da je ovaj mali izvrstan i tada mi je rekao da svojom kvalitetom može odmah igrati NLB , e sad jeli tako ne znam nisam ga imao priliku gledati .
104-77 , da je malo nije malo , da je puno pa puno je , da je previše pa i nije previše .

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 03 jun 2010, 18:52

neno, zajebancija, neno... :lol: :lol:
pa ja, najlakse je mene "maltretirat" :D :D :D :D

Ostalo je samo ime.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 03 jun 2010, 18:55

kksiroki je napisao/la:
Vidiš sredinom sezone sam od jednog trenera čuo da je ovaj mali izvrstan i tada mi je rekao da svojom kvalitetom može odmah igrati NLB , e sad jeli tako ne znam nisam ga imao priliku gledati .
meni kako su rekli da je ovaj kruslin, sasvim ok....ovaj vranjes, ja sam ga prizeljkivao u bosni, ali znajuci kvalitet ove nase lige ne znam sta da ti kazem, ali decko je mlad, cuo sam da hoce da radi, sad da li je istina vidjet cemo....ustvari vidjet cemo sta ce da bude sad kad dobijemo pozivnicu ;) ;) ;)

Ostalo je samo ime.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 03 jun 2010, 19:24

Partizan tradicionalno organizuje turnir kadeta

Deseti memorijal "Haris Brkić" ovog vikenda

Deseti Memorijalni turnir "Haris Brkić" u organizaciji Partizana će biti održan 5. i 6. juna u sportskoj hali Vizura na Novom Beogradu.

Memorijal "Haris Brkić" jedan je od najkvalitetnijih turnira mlađih kategorija, a u znak sećanja na tragično preminulog asa Harisa Brkića.
Do sada je održan devet puta u konkureciji pionira i kadeta. Prva četiri turnira održana su na otvorenim terenima Partizana na Malom Kalemegdanu.

Od 2004. godine turnir ima internecionalni karakter, a učesnici su klubovi u kojima je Haris Brkić igrao tokom karijere, Bosna, Borac, Partizan i Budućnost. Prošle godine turnir su osvojili kadeti KK Partizan.

I ove godine nastupaće kadeti, dečaci rođeni 1995. godine, KK Bosna (Sarajevo), KK Budućnost (Podgorica), KK Borac (Čačak), KK Partizan.
Vrlo ce biti interesantno vidjeti sta moze ova generacija kadeta......

Ostalo je samo ime.....

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 03 jun 2010, 20:46

sto camcu kad je vranes centar... bar tako pisu ovi sa ss.ba

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 03 jun 2010, 22:56

fera je napisao/la:
gdje si to nasao svega ti :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ...ja koliko znam vranjes je bek, a sad...mozda grijesim ili sam ga zamijenio sa nekim drugim....

Ostalo je samo ime.....

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 04 jun 2010, 10:55

neno#4 je napisao/la:
fera je napisao/la:
gdje si to nasao svega ti :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ...ja koliko znam vranjes je bek, a sad...mozda grijesim ili sam ga zamijenio sa nekim drugim....
ma do mene je ali iskreno nemam pojma sta :D zakleo bi se da je juce pisalo crnogorski centar hahahaha

CP3
Kontakt:

Post Postao/la CP3 » 04 jun 2010, 18:46

Po pojacanjima se izgleda spremaju za nasu ligu, ali volio bi da nije tako ....
Kada zasjeda UPRAVA NLB lige ??????

koš.
Kontakt:

Post Postao/la koš. » 05 jun 2010, 13:38

Pa naravno da se spremaju za domaću ligu,samo se hvatate šuplje priče i bodovanja sto nema veze ni smisla jer iole ko se razumije zna da od toga nema ništa.Zasjedanje nlb će biti kad se završe sve lige iz okruženja.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 05 jun 2010, 14:31

koš. je napisao/la:Pa naravno da se spremaju za domaću ligu,samo se hvatate šuplje priče i bodovanja sto nema veze ni smisla jer iole ko se razumije zna da od toga nema ništa.Zasjedanje nlb će biti kad se završe sve lige iz okruženja.
meni je potpuno svjedno da li cemo igrati NLB jer nismo je zasluzili ni najmanje i ne bi bilo posteno da je igramo... a i ako je budemo igrali nece se nista promijeniti samo ce nastaviti da nam mazu oci glupostima....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 07 jun 2010, 15:13

Nesudjeni Bosnin centar potpisao za Rytas, Zula ga doveo gore...Kad se sjetim "bombe" naseg vrlog Presidenta :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: .....

Ostalo je samo ime.....

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 07 jun 2010, 17:28

neno#4 je napisao/la:Nesudjeni Bosnin centar potpisao za Rytas, Zula ga doveo gore...Kad se sjetim "bombe" naseg vrlog Presidenta :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: .....
o kojem se igracu radi ?

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.