Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

fedeltafrotta
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la fedeltafrotta » 10 feb 2016, 12:14

meni vise bacate na carpi ili frosinone
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 10 feb 2016, 12:15

pade sdp pade i velež
1946

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 10 feb 2016, 12:24

Lupate svi. Ovdje niko nema pojma o situaciji u Zenici, Tuzli, Bihacu i Istocnom Mostaru. Macehinski odnos u svim sferama drustva koji je umrtvio i sport, problemi su dublji od samih rotacija u vrhu kluba.

Zelim Velezu, Celiku i Jedinstvu brz oporavak. A i nama uskoro jer i mi nismo vitalan klub trenutno, tek smo na pola puta.

Inace sto se tice dugova Veleza, prema igracima je dug 360 000 KM.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 10 feb 2016, 12:27

Volio bih da se Velez izvuce,bez obzira na sva prepucavanja,ipak bolje za ligu je Velez,nego klubovi tipa Radnika,Viteza,Mladosti,cast njima ali Velez je Velez..u bilo kakvom stanju da je,ipak je to jedan od nasih najvecih klubova..

Sa srecom da se izvuku,kada smo mogli mi sa 5 puta vecim dugom,zasto ne bih i oni,ali njih zeza politika najvise..zeza svakog,ali njih pogotov !!
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 10 feb 2016, 12:34

tuzlak1987 je napisao/la:Lupate svi. Ovdje niko nema pojma o situaciji u Zenici, Tuzli, Bihacu i Istocnom Mostaru. Macehinski odnos u svim sferama drustva koji je umrtvio i sport, problemi su dublji od samih rotacija u vrhu kluba.

Zelim Velezu, Celiku i Jedinstvu brz oporavak. A i nama uskoro jer i mi nismo vitalan klub trenutno, tek smo na pola puta.

:thumbup:

Samo sto cak ni mi nismo ni na 20% puta predjenog, cak i reprogram nista ne znaci osim trenutnu deblokadu racuna zbog igranja evropskih utakmica. Oni upuceniji znaju o cemu pricam po pitanju deblokade i reprograma.
Mi samo mozemo doviti da Azmir potraje u Slobodi, onog momenta kad nas napusti samoodrzivost ce biti jedna lijepa ideja, tj. nedosanjan san. Samoodrzivost kod nas je naucna fantastika, nesto sto svi zelimo i u sta niko ne vjeruje kao moguce. A za propast te ideje/projekta imamo i vise nego dovoljno sposobnih ljudi.

Iskreno se nadam sto brzem oporavku Veleza, Celika i Jedinstva, daleko ozbiljnije bi zvucala i izgledala nasa liga, a ti gradovi imaju kapacitet, samo je bitna volja mocnika i sposobnih ljudi.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Cocaine
Kontakt:

Post Postao/la Cocaine » 10 feb 2016, 12:36

UltrasNotRed je napisao/la:Veleza je Gabela kupila za porciju kur.aca, tesko ce se ugasiti, al'bilo bi to lijepo.
Bilo bi lijepo da se u tvom selu Mamići ugrade vodovodne cijevi u paketu sa česmama i dovede neki plastični hirurg ali yebiga izgleda sudbina vam da vadite kantom vodu iz čatrnja i plašite narod kad siđete u grad da ovjerite zdravstvenu :urnebes: :urnebes:

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 10 feb 2016, 12:50

Na stranu sva prepucavanja i zayebancije ali ova nasa liga je dno dna, mi se tjesimo da je nesto bolje ali je sve gore.

Yebena politika i zli ljudi koje je vode su unistili svaku mogucu sferu drustva u BiH pa cak i sport ! Samo je pitanje ko je sljedeci nakon Veleza, Borac je jos klimav, Celik visi na koncu ... sta dalje raditi ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 10 feb 2016, 12:58

Što se same lige tiče, gore ne može biti nikako. Naprotiv, stanje je na svim poljima bolje nego li prije recimo samo par godina, da ne idemo dalje na onaj poslijeratni haos. To što se stanje u određenim klubovima pogoršalo, ne znači i da liga nazaduje.
1946

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 10 feb 2016, 13:03

Velez se nece sigurno ugasiti. Potrebno potpaliti fitilj da se nesto pokrene.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

MosaaRajvosa
Kontakt:

Post Postao/la MosaaRajvosa » 10 feb 2016, 13:03

@elegant Ovo je samo odraz stanja cjelokupnog društva u svim sferama. Samo klubovi mogu nešto samo uraditi, tipa pronalaska investitora, ili bilo kakvih drugih izvora finansiranja..i sam znas koliko klubovi u Sarajevu dobivaju od grada, opstine...jednako nuli...al opet mislim da uz dobru organizaciju i prave ljude, moze se dosta toga napraviti..
Dobro, ljudi nisu naglasili da se Grbavica pravi za sezonu 2021/2022..
Ko radi, taj grijesi...
Skupi pare sad za folije da se to sve umota do boga pitaj kad...
Stari cirkusanti!

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 10 feb 2016, 13:05

tuzlak1987 je napisao/la:Lupate svi. Ovdje niko nema pojma o situaciji u Zenici, Tuzli, Bihacu i Istocnom Mostaru. Macehinski odnos u svim sferama drustva koji je umrtvio i sport, problemi su dublji od samih rotacija u vrhu kluba.

Zato vi svi znate kako je u Sarajevu. Jbg, izborite se i vi da vam kanton uplati po 5 milki kao Sarajevo i Zeljo, ne znamo vise sta cemo s lovom koliko nas guraju. MUP nece ni da nam naplati osiguranje, pitaju cak sto nema vise tekmi, dosadno im, a kazu tonbe izgovor za pobjeci iz kuce.
Ne kukajte vise zivi bili, ako niste sposobni uzeti stvari u svoje ruke, gasite se ko vam je kriv.

Ovoga gore necu ni citirati, osvojite haveru pa se sepuri, makar kup. Do tad, psst.
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 10 feb 2016, 13:08

On o nekom maćehinskom odnosu, prema kome?!
Kao što ti forumaš @pasica reče, jedino kod nas MUP naplaćuje osiguranje a ni dugove vam neće klub otplaćivati, kao što to mi radimo ;)
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

UltrasNotRed
Kontakt:

Post Postao/la UltrasNotRed » 10 feb 2016, 13:09

Cocaine je napisao/la:
UltrasNotRed je napisao/la:Veleza je Gabela kupila za porciju kur.aca, tesko ce se ugasiti, al'bilo bi to lijepo.
Bilo bi lijepo da se u tvom selu Mamići ugrade vodovodne cijevi u paketu sa česmama i dovede neki plastični hirurg ali yebiga izgleda sudbina vam da vadite kantom vodu iz čatrnja i plašite narod kad siđete u grad da ovjerite zdravstvenu :urnebes: :urnebes:
Bilo bi, a bilo bi gore. Ne kaze ti tko je pokrao glavice? Hamletovski, el'zilavo ili nije?
Vita est militia

Sto misli djecak iz Bosne kad vidi,
Kako ludi punker po Londonu skace?

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 10 feb 2016, 13:39

pasica je napisao/la:
Zato vi svi znate kako je u Sarajevu. Jbg, izborite se i vi da vam kanton uplati po 5 milki kao Sarajevo i Zeljo, ne znamo vise sta cemo s lovom koliko nas guraju. MUP nece ni da nam naplati osiguranje, pitaju cak sto nema vise tekmi, dosadno im, a kazu tonbe izgovor za pobjeci iz kuce.
Ne kukajte vise zivi bili, ako niste sposobni uzeti stvari u svoje ruke, gasite se ko vam je kriv.

Ovoga gore necu ni citirati, osvojite haveru pa se sepuri, makar kup. Do tad, psst.
Nije ti ovo lijepo sto pises, vidi se da slabo izlazis iz svojih okvira. Postoje mjesta u drzavi gdje je politika omogucila da se ove stvari ukorijene gdje im nije mjesto, dopustalo je se sve i svasta, a mehanizma da, se gone ti ljudi nema.

Samo cu reci iz naseg iskustva da je veoma tesko u sredini koja nije privlacna za investitore tj nije vitalna ekonomski privuci nekog. Mali ljudi se u ovim gradovima uvijek bore za ekipe ali je drzava takva da skupina malih ljudi sa normalnim poslovima ne moze politicarima nista, a kada dodju teska vremena ostane samo 2-3 hiljade bolesnika za klubom.
Ovdje nije samo oko sporta rijec, mi smo grohnuli u svakom smislu. I Bihac i Tuzla i Zenica i I. Mostar ali ne zbog obicnih ljudi..

Ovu dozu neizvjesnosti za buducnost koja te kida po zivcima godinama ne bih pozelio navijacu neke ekipe svakako jer u manjim gradovima neke osobe nemaju u cilju da imaju nekog uspjesnijeg u gradu, a to koriste jer im se moze.

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 10 feb 2016, 14:06

Neda mi se ulaziti u dublju raspravu, nedavno je bila neka polemika oko ovoga, ubjedljivo najgori odnos vlasti prema klubovima je u Sarajevu. Znaci ne da ih boli neka stvar, nego jos i odmazu, pa samo mup za tekmu trazi 40 milja, a zakonom moraju biti tu da bi se igrala tekma, reketiranje klasicno. Uz to moras jos placati ove game i pm, za apsolutno nista. Kanton nam godisnje da jedan veliki tuki. Sve sami finansiramo, i opet sami vracamo dugove koje su napravili ljudi istog kalibra kao i kod vas. Pa vidis li nekog od nas da kuka? Prihvati se posla i radi, suplja je da se ne moze, tu pricu ne mozes nikom prodati. Azmir ti je dokaz, ne bi on ulagao da ne vidi neki profit na pomolu, ljubav jedno posao drugo.
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 10 feb 2016, 14:09

pasica je napisao/la:Neda mi se ulaziti u dublju raspravu, nedavno je bila neka polemika oko ovoga, ubjedljivo najgori odnos vlasti prema klubovima je u Sarajevu. Znaci ne da ih boli neka stvar, nego jos i odmazu, pa samo mup za tekmu trazi 40 milja, a zakonom moraju biti tu da bi se igrala tekma, reketiranje klasicno. Uz to moras jos placati ove game i pm, za apsolutno nista. Kanton nam godisnje da jedan veliki tuki. Sve sami finansiramo, i opet sami vracamo dugove koje su napravili ljudi istog kalibra kao i kod vas. Pa vidis li nekog od nas da kuka? Prihvati se posla i radi, suplja je da se ne moze, tu pricu ne mozes nikom prodati. Azmir ti je dokaz, ne bi on ulagao da ne vidi neki profit na pomolu, ljubav jedno posao drugo.
Pa ni tu krivci nisu MUP, ni kanton, vec politika koja je od rata pa do ovamo ista. Svi nesto seru a kad dodu izbori ti isti dobiju najvise glasova.Isto tako Koldzo obeca kule i gradove gdje ne ispuni nista, dodu izbori on ima bruku glasova. To je cinjenicno stanje a sve dok je tako bolje se ne moze ocekivati..
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

PiromanBL
Kontakt:

Post Postao/la PiromanBL » 10 feb 2016, 14:56

MortemHz je napisao/la:
High je napisao/la:Ima li neka lista o dugovima naših klubova?
Nema zvanicna ali mozes nesto blizu skontati kao npr.

Velez 500.000 +
Sloboda 4.000.000 +
Celik 9.000.000 +
Borac 11.000.000 +
Zeljeznicar 4.000.000 +

Otprilike tako nesto..
Ma kakac bolan, 15 milki ako ne i vise, rekli ljudi iz uprave, a moguce da su i umanjili cifru da ne bi narod dobio srcku jer jos nije tacno utvrdjeno. A za Velez mi tacno ne ide u glavu, pa oni su u debelom plusu, cuj pola miliona. 30 puta manje od nas, a mi se jos radujemo pojacanjima, euforija, pricamo o opstanku, sljedece godine se najavljuje borba za titulu a ove ciljamo na kup :crazy:
У ' $ " " " $!

?'87 - Ф'89 & $ ?!

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 10 feb 2016, 15:10

Ma vi ispadate iz lige ko fisek, kakav crni kup..
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

PiromanBL
Kontakt:

Post Postao/la PiromanBL » 10 feb 2016, 15:29

club21 je napisao/la:Kakav borac nadam se da ce se ugasiti. A zalosno je za celik i velez da su u ovakvom stanju. A mozda je to i jedini nacin gasenje ili ispadanje iz lige da se krene iz pocetka. I sloboda je u ovakvoj situaciji bila prije par godina a sad je sve ok. Nadat se ovakvoj situaciji i u zenici i mostaru.
Ajzea je napisao/la:Za razliku od Veleza i Čelika, OVAJ Borac uopšte ne zalim i tačno mi je sve svejedno da li će ili neće doći do njihovog gašenja. Kako god, zapakujte Radinovića i Jovića i šaljite u Zvorničku 27, bićemo zahvalni.
Nece se Borac ugasiti, nema potrebe da spremate neku festu, sto bi se reklo, “kao brod koji odbija da potone, je bace vac jos dugo VELIKAN IZ PLATONOVE!“
Znam da vas boli jos uvijek proljece 2010. i 2011. a boljece vas i neka nova proljeca, jbg, ali tako je...

Mozete vi sanjati o ugasenom Borcu, ali otvori oci i pogldaj stvarnost. Klub se stabilizuje, borimo se, opstanak nam ne gine, a u kupu smo dogurali do cetvrtfinala, pazite se ako nas izvucete.
У ' $ " " " $!

?'87 - Ф'89 & $ ?!

PiromanBL
Kontakt:

Post Postao/la PiromanBL » 10 feb 2016, 15:31

@amazon, ja pricam sta ljudi najavljuju, a kad smo vec u cetvrtfinalu, sto da ne nastavimo? Kao i ovoj dvojici strumpfeta, porucicu ti da slobodno nastavis da sanjas, ali da imas na umu da je stvarnost drugacija.
У ' $ " " " $!

?'87 - Ф'89 & $ ?!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.