Kosarkaska liga BiH

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Re: Kosarkaska liga BiH

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 07 feb 2016, 23:10

Što je ovako mrtav ovaj pdf o našoj košarci? Zar je baš naš narod ovoliko izgubio interes za ovom magičnom igrom pod obručima? :)

Da probamo malo ovo ovo oživjeti :thumbup:

Evo tabele poslije 19 odigranih kola:
slika
1946

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 07 feb 2016, 23:12

Agamemnon je napisao/la:Eto sad ce i prvak BiH igrati kvalifikacije evrolige super
Biće zanimljivo vidjeti kako će sve to izgledati naredne sezone. Postojanje dva nasuprotna takmičenja bi za kvalitet evropske košarke moglo biti štetno, no s obzirom da smo mi svakako sa kvalitetom na Vi, tu bi i mogli vidjeti nekog hajra. :)
1946

KLIS
Kontakt:

Post Postao/la KLIS » 07 feb 2016, 23:21

Ako se pitamo zašto je slab interes za bh. košarku, osim nekvaliteta, odgovor nam nudi pogled na gornji dio tabele. Uz dužno poštovanje ekipama koje se nalaze pri vrhu, moram reći da to nisu neka velika imena. Nekada uspješni timovi kao što su Bosna i Sloboda su ugašeni, čini mi se da je i Borac ugašen, a njihovi nasljednici su daleko od vrha tabele. Široki se drži nekako, mada je daleko od nekadašnjeg nivoa. Većina nas je odrasla uz KK Bosna i naravno da će interes opasti bez nje.

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 07 feb 2016, 23:35

Ma sve znam, mada sam ja možda i više mislio na ovaj pdf. nego na stvarni interes za košarkom, s obzirom da u tim dvoranama ipak ima ljudi, pa koliko toliko. Za uslove u kojima smo sada, znaju se skupiti fine brojke, pogotovo klubovima koji su sada u vrhu, npr. u Kaknju, u Mrkonjić Gradu, standardno u Mejdanu... Nisu to sad posjete za pokazati ikome, ali ybga, zna to fino izgledati.

Ali ovde što je mrtvilo na forumu to su priče, kao da baš nikoga ne zanima. :D Naprimjer, u tom Kaknju se zna skupiti fino naroda u dvorani, ali ovde nikog živog nema, ma ni slovo da ostavi. Kad se uporedi sa fudbalskim pdf-om...

Mislim, meni je zaista neshvatljivo da je tema nekakvog Real Madrida, bilo fudbalska ili košarkaška, aktivnija od recimo teme Sparsa ili bilo kojeg drugog kluba, pa šta ti bolan imaš sa Realom, ebo te on. :crazy:
1946

Agamemnon
Kontakt:

Post Postao/la Agamemnon » 07 feb 2016, 23:48

BitiSrcemVezan je napisao/la:
Agamemnon je napisao/la:Eto sad ce i prvak BiH igrati kvalifikacije evrolige super
Biće zanimljivo vidjeti kako će sve to izgledati naredne sezone. Postojanje dva nasuprotna takmičenja bi za kvalitet evropske košarke moglo biti štetno, no s obzirom da smo mi svakako sa kvalitetom na Vi, tu bi i mogli vidjeti nekog hajra. :)
dosadilo mi je druze vise da nas prvak moze samo u ABA nabijem i nju vise....ovako barem ko god bio prvak neka barem pokusa u kvalifikacijama :)
ZIVJELA DRZAVA TUZLA

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 07 feb 2016, 23:55

Agamemnon je napisao/la:
dosadilo mi je druze vise da nas prvak moze samo u ABA nabijem i nju vise....ovako barem ko god bio prvak neka barem pokusa u kvalifikacijama :)
Ma Igokea solinaš, vjerovatno još lakše nego prošle godine... Fakat je usrana situacija tu, Igokea ne može ispasti iz ABA lige da bi se nekom drugom otvorilo mjesto od naših, očekivati da će opet imati neku furioznu sezonu pa da obezbjede i drugog predstavnika je smiješno, a u BiH su bez premca, izgleda kao da protiv rekreativaca igraju... Najgora opcija. :roll:
1946

Agamemnon
Kontakt:

Post Postao/la Agamemnon » 08 feb 2016, 00:08

Ima tu perspektive Spars na ovu ekipu jedno dva zvucna igraca da doda moze se nositi sa njima.
Ova OKK Sloboda ima publiku sve sponzore dzaba kada ima hibrida za predsjednika koji nezna.
Moze se Igokea skinuti sa vrha mada mislim da ce oni jos par godina vladati nasom kosarkom.
A i njima je oduzeta euroliga znamo kako skoro.
Kada se sjetim nekada lige covjece Borac,Dita,Bosna i Siroki.....
Ovo sada je smijurija.
ZIVJELA DRZAVA TUZLA

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 08 feb 2016, 00:20

Agamemnon je napisao/la:Ima tu perspektive Spars na ovu ekipu jedno dva zvucna igraca da doda moze se nositi sa njima.
Ova OKK Sloboda ima publiku sve sponzore dzaba kada ima hibrida za predsjednika koji nezna.
Moze se Igokea skinuti sa vrha mada mislim da ce oni jos par godina vladati nasom kosarkom.
Ovo sada je smijurija.
Ma Spars je smiješan, što pokazuju cijelu sezonu. I klub i ekipa. Sa ovim radom, neće oni prismrditi Igokeii još dugo, dugo.

Ja za Slobodu fakat navijam u Ligi 12, valjda što neki dio Bosne vidim u njoj, zbog publike koja voli košarku, ne znam, ali jednostavno ne ide. Očekivao sam nakon prošle sezone određeni iskorak i kod Sparsa i kod njih, sa kojim bi postajali konkurentni Igokeii za prvaka i ABA ligu, ali ništa. Nije džaba Mulaomerović otišao.

Eh, nekad bilo pa se pričalo... Kažem, mi smo na Koševo išli da bi ubili vrijeme dok naveče ne počne Bosna, u Goodyear, u našoj ligi, onda i u ULEB kupu... :tokralju:

Meni puno srce kad sam prošle sezone vidio pun Mejdan na Sloboda - Bosna, čak mi je i ono skandiranje gazi pitare bilo simpatično. :mrgreen: Jednostavno, ovde nema većih od ta 2 kluba, čak i u ovim "formatima". Jedino mi je idiotsko bilo skandiranje o Želji i Sarajevu, ali hajde, svakakvih nas ima. :crazy:
1946

Agamemnon
Kontakt:

Post Postao/la Agamemnon » 08 feb 2016, 00:44

Agamemnon je napisao/la:Ima tu perspektive Spars na ovu ekipu jedno dva zvucna igraca da doda moze se nositi sa njima.
Ovo sada je smijurija.
Ma Spars je smiješan, što pokazuju cijelu sezonu. I klub i ekipa. Sa ovim radom, neće oni prismrditi Igokeii još dugo, dugo.

Ja za Slobodu fakat navijam u Ligi 12, valjda što neki dio Bosne vidim u njoj, zbog publike koja voli košarku, ne znam, ali jednostavno ne ide. Očekivao sam nakon prošle sezone određeni iskorak i kod Sparsa i kod njih, sa kojim bi postajali konkurentni Igokeii za prvaka i ABA ligu, ali ništa. Nije džaba Mulaomerović otišao.

Eh, nekad bilo pa se pričalo... Kažem, mi smo na Koševo išli da bi ubili vrijeme dok naveče ne počne Bosna, u Goodyear, u našoj ligi, onda i u ULEB kupu... :tokralju:

Meni puno srce kad sam prošle sezone vidio pun Mejdan na Sloboda - Bosna, čak mi je i ono skandiranje gazi pitare bilo simpatično. :mrgreen: Jednostavno, ovde nema većih od ta 2 kluba, čak i u ovim "formatima". Jedino mi je idiotsko bilo skandiranje o Želji i Sarajevu, ali hajde, svakakvih nas ima. :crazy:
Kod mene nema emocija za ovaj klub ali ove sezone izgubili su kod mene sve simpatije.
Ugasili su nam klub za nista,mogli su vako gubiti i boriti se za opstanak i sa Ditom,imaju strasan potencijal finansijski i podrsku i grada i publike nama Kakanj drzi kosarkaske lekcije,pa u mejdanu su padali evropski velikani ovakve je Dita busila po 40 razlike na sta smo spali tugo moja... :oops:
ZIVJELA DRZAVA TUZLA

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 08 feb 2016, 00:56

Agamemnon je napisao/la: Kod mene nema emocija za ovaj klub ali ove sezone izgubili su kod mene sve simpatije.
Ugasili su nam klub za nista,mogli su vako gubiti i boriti se za opstanak i sa Ditom,imaju strasan potencijal finansijski i podrsku i grada i publike nama Kakanj drzi kosarkaske lekcije,pa u mejdanu su padali evropski velikani ovakve je Dita busila po 40 razlike na sta smo spali tugo moja... :oops:
A jbga, valjda Berbić od iduće sezone počne ponovo ozbiljno raditi, ili što bi kod vas @staragarda rekao, po pVojektu :lol: Do sad je projekat OKK dobro funkcionisao, tačnije do ove sezone, a ove je doživljen sunovrat.

Šta tek ja da kažem, od bivšeg prvaka evrope do poluugašenog stanja u kojem nas Vogošća gleda sa visine u ligi koja se igra na 25% teritorije BiH :urnebes:

A ne znam, ja i "ovu" Bosnu u A1 volim, doživljavam kao svoju, kao taj isti klub, jer ja drugog nemam... Znao sam otići kao ljubitelj košarke i na utakmice Sparsa, ali nema teorije da se tu rode bilo kakve emocije. Jednostavno, imam svoj klub, kakav je god. I ovakva Bosna, a čini mi se i Sloboda, su mi draži od nekakvih Sparsa, Igokea i Širokih skupa...

Izlaza, bar u onom formatu postojanja KK Bosna, jednostavno nije bilo. Da li će se kad, i šta, promjeniti, vidjećemo... Ko zna, eno primjera Crvene zvezde.
1946

Android
Kontakt:

Post Postao/la Android » 20 feb 2016, 19:36

Igokea ce se neokrznuto prosetati ovom ligom, mislim da ce ovo biti jedno od najuvjerljivih naslova nekog tima
...da Široki vječno ostane ponos naše Hercegovine...

HRHB

sb1996
Kontakt:

Post Postao/la sb1996 » 25 feb 2016, 18:49

A price kruze da ce se raditi sve i svasta kako bi nas se izbacilo iz Lige6 tocnije poslalo u ligu za opstanak

sb1996
Kontakt:

Post Postao/la sb1996 » 07 mar 2016, 13:39

Prvo kolo Lige6:
Igo-Šir
Kak-Spa
Mla-Leo

Ima li igdje kompletan raspored?

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 07 mar 2016, 22:59

sb1996 je napisao/la:Prvo kolo Lige6:
Igo-Šir
Kak-Spa
Mla-Leo

Ima li igdje kompletan raspored?
1.kolo 12.03.2016: Igokea-Široki, Mladost-Leotar, Kaknj-Spars.

2. kolo 16.03.2016:Široki-Spars,Leotar-Kakanj, Igokea-Mladost.

3.kolo 19.03.2016: Mladost-Široki, Kakanj-Igokea, Spars-Leotar.

4.kolo 23.03.2016: Široki-Leotar, Igokea-Spars, Mladost-Kakanj.

5.kolo 26.03.2016: Kakanj-Široki, Spars-Mladost, Leotar-Igokea.

6.kolo 30.03.2016: Široki-Igokea, Leotar-Mladost, Spars-Kakanj.

7.kolo 02.04.2016:Spars-Široki,Kakanj-Leotar, Mladost-Igokea.

8.kolo 06.04.2016:Široki-Mladost, Igokea-Kakanj, Leotar-Spars.

9.kolo 09.04.2016:Leotar-Široki, Spars-Igokea, Kakanj-Mladost.

10.kolo 13.04.2016: Široki-Kakanj, Mladost-Spars, Igokea-Leotar.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

sb1996
Kontakt:

Post Postao/la sb1996 » 10 mar 2016, 23:19

Hvala, Albijanic u Igokei, play iz Varde u Studentu.. Jel još itko išta mijenjao?

sb1996
Kontakt:

Post Postao/la sb1996 » 16 jun 2016, 13:43

Nekoliko klubova iz BiH(među njima i novi/stari prvoligaš KK Bosna) je preko saveza dobilo poziv za nastup u balkanskoj ligi (BIBL)....Vidjet ćemo kako će se to rasplest i koji su uvjeti za upast i tko ima želju...

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 22 jun 2016, 16:40

sb1996 je napisao/la:Nekoliko klubova iz BiH(među njima i novi/stari prvoligaš KK Bosna) je preko saveza dobilo poziv za nastup u balkanskoj ligi (BIBL)....Vidjet ćemo kako će se to rasplest i koji su uvjeti za upast i tko ima želju...
Kakva sad Balkanska liga???

sb1996
Kontakt:

Post Postao/la sb1996 » 22 jun 2016, 19:54

FoSte95 je napisao/la:
sb1996 je napisao/la:Nekoliko klubova iz BiH(među njima i novi/stari prvoligaš KK Bosna) je preko saveza dobilo poziv za nastup u balkanskoj ligi (BIBL)....Vidjet ćemo kako će se to rasplest i koji su uvjeti za upast i tko ima želju...
Ona sa balkana ;)

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 22 jun 2016, 19:57

sb1996 je napisao/la:
FoSte95 je napisao/la:
Ona sa balkana ;)
Haha logicno, nego nesto slicno kao ABA ali slabiji timovi igraju?

sb1996
Kontakt:

Post Postao/la sb1996 » 22 jun 2016, 23:10

FoSte95 je napisao/la: Haha logicno, nego nesto slicno kao ABA ali slabiji timovi igraju?

http://www.balkanleague.net/en/index.php a klubovi sa istoka balkana

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.