Coraco je napisao/la:GoodisonPark je napisao/la:TzXHc je napisao/la:Zar ekipa koja nije imala prevelike promijene i ima jako dobru harmonije među igračima ne bi trebala igrati bolje?
Svaka čast željezničaru na pojačanjima, ali mislim da će im dugo trebat za uigravanje

Nisi objektivan jbg, vi ste u zimu 2014 radili totalni remont ekipe i u proljeće 2015 ste bili među prve 3 po broju osvojenih bodova, taj trend ste nastavili i u jesen 2015. Znači naši se neće uigrati a vaši su se preko zime uigrali
Moje mišljenje je da je vaša ekipa dostigla limit jesenas, sad slijede najveća iskušenja i borba na dva fronta, tu klupa igra odlučujuću ulogu a ja koliko vidim da ste vi od prvih 5-6 ekipa nekako najslabiji što se toga tiče. Ovo ti govorim iz iskustva, jer ritam srijeda-subota je ubitačan.
Nije tačno da smo uradili totalni remont ekipe na zimu 2014. Na zimu 2014 smo doveli 8 igrača , a na ljeto 2015 ekipa je dopunjena sa još 5. Dok je kod vas već sad došlo 14 a otišlo 13.
Ahmetović je npr. presjedio polusezonu i tek od ove proradio, mada će se većina sigurno složiti da veliku zasluga za dobre igre Slobode pripada šefu Husrefu Musemiću.
Mislim da bi kod vas taj segment ekipe mogao podbaciti, jer Sablja i nije baš neki stručnjak (za sada) koliki je motivator.
ps. eto ovih 5 koji su došli ljetos su svi odmah uletili u prvi tim, dok iz zime 2014. cetvorica

Da, ali to ide u prilog mojoj tezi da ste ipak mnogo mijenjali u roku od pola godine, ali ste imali rezultate i u proljeće i u jesen 2015.
Ne razumijem zašto se toliko potencira ta promjena igrača? Evo sada imam vremena da nacrtam i da se ne vraćamo više na to. Vi ste imali katastrofa ekipu u jesen 2014 godine, da niste doveli tih 8 igrača na zimu, vi bi do zadnjeg kola strepili za opstanak. Poenta nije u samoj zamjeni igrača, poenta je u zamjeni loših igrača. Znači tih 8 koje ste vi doveli, 4 su upala u prvi tim i sigurno su 3 puta kvalitetniji od onih što su vam igrali i bez obzira na to kako će se oni uigrati, oni će zbog svog kvaliteta automatski biti bolji i podići kvalitet za razliku od nekih taraba koji nisu ni za federalne lige.
Druga je stvar kada imaš kvalitetnu i uigranu ekipu kao vi sada, u tom slučaju mijenjati veliki broj igrača je loš posao ali kada mijenjaš loše igrače sa boljim ( a igrači koje smo mi doveli su većinom dokazana imena naše lige) tu nema potrebe brinuti o uigranosti jer ovi koji su nam igrali nisu bili uigrani ni tokom cijele polusezone.
Da rezimiramo, mi nismo imali dobru ekipu koja gazi premier ligom već ekipu koja je osvojila 28 bodova iz 18 kola, od mogućih 54 (malo više od 50%) ovi igrači koji su sada došli su bolji duplo taman da utakmice nisu odigrali zajedno, a nećemo zaboraviti da imaju 2 mjeseca da se spreme.
Znači cijelo vrijeme se provlači teza da smo mi razjebali ekipu, jesmo ali lošu ekipu, koja da igra zajedno još 5 godina ne bi uspjela dobaciti do evrope. Koliko će se nova ekipa uigrati, kako će se neki igrači uklopiti, kako će izgledati naša nova ekipa na proljeće to niko ne može znati.
Što se tiče Mulalića to sam već jednom govorio, Amar Osim je iz juniora preuzeo prvi tim kao totalni anonimus što se tiče trenerskog posla u PL ali je već u prvoj sezoni pokazao da će biti trener za najveće domete. Mulalić je vrijedan čovjek, veliki borac na terenu a tako i van njega, tek sada je ekipa napravljena prema njegovim željama, ima moju podršku i tek na kraju sezone mogu dati svoju ocjenu za njegov rad.