Eh, nekad dok još u Jugi nije bilo stranih časopisa jedina veza je bio Bundesliga-konferenz na ARD-u na srednjem valu. Ja sam imao nekog rođaka koji mi je iz švabije donosio Kickere, bilo mi je ful čudno što je to izlazilo dvaput tjedno a kod nas sportske svaki dan.anton 1983 je napisao/la:
Nekad je to bilo zanimljivije, al nogomet se opčenito promijenio, pa se malo i izgubila strast.
Nekada davno si moro vijesti čitati na teletextu SAT 1, DSF , RTL i dobivo si ih na kapaljku, te si samo moro zmišljat kaj se događa. Danas mi je zlo kad moram otvoriti nogometni portal! Joj kad se sječam kad sam na hrvatskom kiosku znao naletit na Kicker ili Bild - to je bio dan za slavlje...![]()
Bundesliga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: Bundesliga
+ Max Meyer, Geis ...Pale_Companion je napisao/la:Weigel, Kimmich, Dahoud, Sule, Selke, Goretzka, Brandt, Sane, Weiser, Stendera, Baumgartl ...
Imala je Deutschland uvijek talenata, jedino stvarno loše razdoblje je bilo negdje krajem 70-tih pod legendarnim Schönom kad je jedini bolji igrač bio Heinz Floe, s tim što ni on nije bio neka klasa (dobro, bio je tu i naš Kaltz, ali mislim prema naprijed stvarno nikog).
-
KayserSose
- Kontakt:
Kako nikog? Tada je Kalle igrao.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze
Istina, igrao je i Kalle ali tada to još nije bio onaj Kalle koji je žario i palio 80-tih. Igrali su Flohe, Beer, Bonhof, Zimmermann, Abramczik i Mülleri (Hansi i Dieter). Hölzenbein i Vogts su bili pri kraju karijere, bilo je to dosta sušno razdoblje. Na svjetsko 78-me su ispraćeni sa vrlo skromnim očekivanjima.
Par godina kasnije su došli Hrubesch, Breitner, Littbarski, Försteri .... bila je to neka drugačija priča.
Par godina kasnije su došli Hrubesch, Breitner, Littbarski, Försteri .... bila je to neka drugačija priča.
- akisarajevo92
- Kontakt:
posto RB Leipzig ulazi u Bundes 99%, sta je za ocekivati od njih na transfer pijaci ovog ljeta? 
Don't believe the hype.
ja njih doživljavam da će postupit kao QPR prije par godina u Engleskoj kad su kupili nekih iskusnih imena i nekih igrača što se nisu mogli dokazat u top timovima(Remy, Granero, Samba, Mbia, Ji-Sung Park, Kranjčar, Sandro itd.) s tim da mislim da će to pametnije radit od njih i da će Lajpcig ostat u ligi, a i imaju golem stadion preko 40 hiljada mjesta štoo je dobro za gledanost lige, iako sumnjam da će bit pun stalno.
-
KayserSose
- Kontakt:
@Ledar Breitnera si očito pobrkao s nekim.
Krajem 70-ih je se pojavio i Bernd Schuster, a Kalle je već bio etablirani igrač. Ali u pravu si da to nije bilo baš po njemačkim standardima. Po meni je najsušnije razdoblje bilo od kraja 90-ih godina prošlog stoljeća do stasanja ove nove generacije. Kad se sjetim raznih Marschalla, Freiera, Rehmera, Rinka, Boehmea... 
-
KayserSose
- Kontakt:
U BL trenutno igra 256 stranih nogometaša, što predstavlja 49,7% svih registriranih igrača.
Najbrojniji su:
21 - Aut
20 - Sui
19 - Bra
11 - Tur, Ser
10 - Jpn
9 - Usa, Ned
8 - Den, Fra, Pol
7 - Swe, Spa
6 - Bos, Cro, Ita, Nor, Cze
5 - Arg, Kor
Zanimljivo da su Gladbach dvaput, te Wob i Augsburg po jednom imali čak 9 stranaca startera na terenu. Najnjemačkija momčad lige u tom pogledu je Darmstadt.
Stranci s najvećim brojem utakmica (250+) u BL kroz povijest su:
399 - Pizarro
351 - Kobiashvili
336 - Ze Roberto
330 - Barbarez
323 - Bjornmose
322 - Dede
321 - Brazzo
318 - Jarolim
310 - Thiam, Hal. Altintop
308 - Bum-Kun Cha
302 - Cherundolo
301 - Soldo
296 - Bordon
288 - Naldo
286 - Dardai
271 - Šimunić, Stević
265 - Sforza, Hellstrom
264 - A. Herzog
260 - Elber, Barnetta
258 - Rafinha
256 - J. Nemec, Noveski
255 - Mahdavikia, Stranzl, Pezzey
254 - Salou, Cerny
251 - Sverrisson
Najbrojniji su:
21 - Aut
20 - Sui
19 - Bra
11 - Tur, Ser
10 - Jpn
9 - Usa, Ned
8 - Den, Fra, Pol
7 - Swe, Spa
6 - Bos, Cro, Ita, Nor, Cze
5 - Arg, Kor
Zanimljivo da su Gladbach dvaput, te Wob i Augsburg po jednom imali čak 9 stranaca startera na terenu. Najnjemačkija momčad lige u tom pogledu je Darmstadt.
Stranci s najvećim brojem utakmica (250+) u BL kroz povijest su:
399 - Pizarro
351 - Kobiashvili
336 - Ze Roberto
330 - Barbarez
323 - Bjornmose
322 - Dede
321 - Brazzo
318 - Jarolim
310 - Thiam, Hal. Altintop
308 - Bum-Kun Cha
302 - Cherundolo
301 - Soldo
296 - Bordon
288 - Naldo
286 - Dardai
271 - Šimunić, Stević
265 - Sforza, Hellstrom
264 - A. Herzog
260 - Elber, Barnetta
258 - Rafinha
256 - J. Nemec, Noveski
255 - Mahdavikia, Stranzl, Pezzey
254 - Salou, Cerny
251 - Sverrisson
@Kayser
Pisao sam po sjećanju, ali evo sad sam pogledo na webu - Breitner je igro 82-ge, Schuster od 80-te, nije ih bilo na Mundialu 78-me u Argentini. Kalleu je to bilo prvo veliko natjecanje, nije to još bila ona zvijer koja je 80-tih trpala po 20+ golova u bundesu i 10-tak u Kupu prvaka. Ali dobro, ipak sam zaboravio na Klausa Fischera, meni jako dragog igrača
Krajem 90-tih i početkom stoljeća je došlo vrlo skromno razdoblje, nikad nisam shvatio zašto su gurali onog Ziegea koji je bio vrlo limitiran i jalov igrač, slično i Jancker, pa Hamann, Bode, Linke...
Pisao sam po sjećanju, ali evo sad sam pogledo na webu - Breitner je igro 82-ge, Schuster od 80-te, nije ih bilo na Mundialu 78-me u Argentini. Kalleu je to bilo prvo veliko natjecanje, nije to još bila ona zvijer koja je 80-tih trpala po 20+ golova u bundesu i 10-tak u Kupu prvaka. Ali dobro, ipak sam zaboravio na Klausa Fischera, meni jako dragog igrača
Krajem 90-tih i početkom stoljeća je došlo vrlo skromno razdoblje, nikad nisam shvatio zašto su gurali onog Ziegea koji je bio vrlo limitiran i jalov igrač, slično i Jancker, pa Hamann, Bode, Linke...
-
Pale_Companion
- Kontakt:
Fischera zaboravio...ccc. 
Je, strašan igrač, legenda
- anton 1983
- Kontakt:
naravo da se ima talenata, no ovi danas nekako mi ne dižu dovoljno prašine.ledar je napisao/la:+ Max Meyer, Geis ...Pale_Companion je napisao/la:Weigel, Kimmich, Dahoud, Sule, Selke, Goretzka, Brandt, Sane, Weiser, Stendera, Baumgartl ...
Imala je Deutschland uvijek talenata, jedino stvarno loše razdoblje je bilo negdje krajem 70-tih pod legendarnim Schönom kad je jedini bolji igrač bio Heinz Floe, s tim što ni on nije bio neka klasa (dobro, bio je tu i naš Kaltz, ali mislim prema naprijed stvarno nikog).
Al da se već nije mogao istaknuti neki lijevi il desni bek, nemrem vjerovat! A di je neka sexualna špica?
S tim da mi pola ovih talenata, ako ne i više, trenutačno nisu materijal za Bayern...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"
Talentima treba vremena i prostora za napredak, pa i pravo na greške i naravno da to u nijednom od ovih top-top klubova neće dobit jer se ganja rezultat odmah i pod svaku cijenu. Izuzetak je bila jedino barca sa veličanstvenom trojkom koja se više neće ponovit u idućih sto godina.
Za krilne braniče stoji i bilo je već puno puta rečeno da su deficitarna roba. Postoje neke taktičke varijante (ala 352) u kojima se taj deficit pokušava nadomjestiti, samo nije to baš tako jednostavno ali da ne ulazimo sad u detalje.
Za krilne braniče stoji i bilo je već puno puta rečeno da su deficitarna roba. Postoje neke taktičke varijante (ala 352) u kojima se taj deficit pokušava nadomjestiti, samo nije to baš tako jednostavno ali da ne ulazimo sad u detalje.
-
KayserSose
- Kontakt:
Kakva golčina Augsburga.
Hanoffa bi morao u Cvajtu. Ni igre ni kvalitete nemaju. Kad se uzdaš u hasbeeniće Almeidu i Szalaija ni ne zaslužuješ bolje.
Vidim peškirić Hitzlsperger komentira za Amere soccer, zajedno sa bivšim BL-prolaznicima Wynaldom i Kirovskim.
Hanoffa bi morao u Cvajtu. Ni igre ni kvalitete nemaju. Kad se uzdaš u hasbeeniće Almeidu i Szalaija ni ne zaslužuješ bolje.
Vidim peškirić Hitzlsperger komentira za Amere soccer, zajedno sa bivšim BL-prolaznicima Wynaldom i Kirovskim.
Stuttgart se ovom pobjedom oprostio od borbe za opstanak, dok je Augsburg ostecen od strane sudija...
Bice zanimljiva borba za opstanak do kraja sezone, i ostaje nam da vidimo ko ce na kraju ispasti u cvajtu.
Bice zanimljiva borba za opstanak do kraja sezone, i ostaje nam da vidimo ko ce na kraju ispasti u cvajtu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
- L'Avvocato
- Kontakt:

Auf geht's Mainzer kämpfen und siegen
★★★
"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)
"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)
-
Pale_Companion
- Kontakt:
Hannover katastrofa, al nije bilo drugo ni za očekivati kad se uzdaju u Schaafa i kojekakve istrošene poluigrače. Kandidat br 1 za ispadanje i veliko čudo će im trebati da se izvade.
Ingolstadt dobio poklon-penal i zahvaljujući tome uzeo sva tri boda, inače utakmica je bila klasični X ...
Švabe u naletu, 4 uzastopna pobjeda, i potvrđuju tezu manjine ovdje koji su govorili da ekipa ima određen kvalitet koji bi trebao biti dostatan za (barem) opstanak u ligi .
''Derbi'' u Berlinu za zaborav.
Vukovi užasni, i to već duže vrijeme dosta toga ne štima... Stvarno je zabrinjavajuće i ponižavajuće kad dozvoliš da te Schalke ovako razmontira.
Slijedi derbi kola između Bayera i Bayerna. Očekivanja su da bi tekma mogla pružiti zanimljiv i dobar fudbal, no vidjet ćemo hoće li uistinu tako i biti.
Ingolstadt dobio poklon-penal i zahvaljujući tome uzeo sva tri boda, inače utakmica je bila klasični X ...
Švabe u naletu, 4 uzastopna pobjeda, i potvrđuju tezu manjine ovdje koji su govorili da ekipa ima određen kvalitet koji bi trebao biti dostatan za (barem) opstanak u ligi .
''Derbi'' u Berlinu za zaborav.
Vukovi užasni, i to već duže vrijeme dosta toga ne štima... Stvarno je zabrinjavajuće i ponižavajuće kad dozvoliš da te Schalke ovako razmontira.
Slijedi derbi kola između Bayera i Bayerna. Očekivanja su da bi tekma mogla pružiti zanimljiv i dobar fudbal, no vidjet ćemo hoće li uistinu tako i biti.
Agieren statt reagieren
Dočekao si trenutak da opleteš po Schaafu...Pale_Companion je napisao/la:Hannover katastrofa, al nije bilo drugo ni za očekivati kad se uzdaju u Schaafa i kojekakve istrošene poluigrače. Kandidat br 1 za ispadanje i veliko čudo će im trebati da se izvade.
Ma trener tu izvlači maksimum iz ekpe i fino ih je unaprijedio i podigao. Više je tu lopata u ekipi, nego kvaliteta, ali po neki igrač i ima neki kvalitet...Pale_Companion je napisao/la: Švabe u naletu, 4 uzastopna pobjeda, i potvrđuju tezu manjine ovdje koji su govorili da ekipa ima određen kvalitet koji bi trebao biti dostatan za (barem) opstanak u ligi .
Hertha može biti i zadovoljna rezultatom i sjajno su defanzivno odigrali. Ta taktička disciplina pozada je Meisterleistung Dardaija.Pale_Companion je napisao/la: ''Derbi'' u Berlinu za zaborav.
Čudo se nešto amerosm ovaj put ne smije Herthinom rezultatu.....
Ovu utakmicu i Hertha-Dortmund sam danas najviše pratio i posebno se sada već postavlja pitanje: Da li su igrači Wolfsburga okrenuli leđa Heckingu? Da li je on i pored postignutih uspjeha sada možda i blizu izlaznih vrata? Problem je što Wolfsburg više ne igra kao ekipa, svaki igrač trči par metara manje nego ranije. A niti jedan igrač čak nije ni u formi.Pale_Companion je napisao/la: Vukovi užasni, i to već duže vrijeme dosta toga ne štima... Stvarno je zabrinjavajuće i ponižavajuće kad dozvoliš da te Schalke ovako razmontira.
Samo što sada malo si omalovažio Schalke, za koji znamo da ima kvalitet, s tim da su kod njih s obzirom na mladost oscilacije sasvim normalne. Ali utakmica Schalke - Wolfsburg bi trebala biti negdje u egalu, a ovako danas je sve brzo bilo jasno i uvjerljivo od strane domaćina.
Uzbudljiv je ovo duel, a pogotovo u Leverkusenu uvijek bude uzbudljivo. A pobjeda Bayernu donosi ogroman korak prema tituli, a Leverkusen bi svojom pobjedom mogao držati još nešto uzbuđenja.Pale_Companion je napisao/la: Slijedi derbi kola između Bayera i Bayerna. Očekivanja su da bi tekma mogla pružiti zanimljiv i dobar fudbal, no vidjet ćemo hoće li uistinu tako i biti.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
-
Pale_Companion
- Kontakt:
effe_sa je napisao/la: Dočekao si trenutak da opleteš po Schaafu...![]()
Realno stanje stvari je da je angažman u Frankfurtu završio otkazom Schaafa nakon nepune sezone, a sa Hanofom u tri utakmice isto toliko poraza
Ima i toga ali nije sad da je ovaj Kramny neki velemajstorski taktički mag koji je do sada nepravedno zapostavljeneffe_sa je napisao/la:Ma trener tu izvlači maksimum iz ekpe i fino ih je unaprijedio i podigao.
Sa prvim se u potpunosti slažem, ovo drugo ne kontam ili nisam upratio o čemu se radi.effe_sa je napisao/la: Ta taktička disciplina pozada je Meisterleistung Dardaija.![]()
Čudo se nešto amerosm ovaj put ne smije Herthinom rezultatu.....![]()
![]()
![]()
Dardai mi kao trener dosta baca i na Favrea, zajedno su i radili neko vrijeme, tj. mađar je igrao u Herthi dok ih je Favre vodio.
Ma nisam tako mislio, već upravo ovo što si u nastavku i napisao, očekivati je bilo da utakmica bude koliko-toliko u egalu, a plavci ih razbiju u svakom segmentu igre ... Ja sam svakako danas zategao keca na Schalke i igrao više kartonaeffe_sa je napisao/la:Samo što sada malo si omalovažio Schalke, za koji znamo da ima kvalitet
Ako Bayo bude u elementu, uzbuđenje će izostatieffe_sa je napisao/la:Uzbudljiv je ovo duel, a pogotovo u Leverkusenu uvijek bude uzbudljivo.
Agieren statt reagieren
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.