Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

theboss_RD07
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la theboss_RD07 » 06 feb 2016, 12:59

anonimni je napisao/la:@Derdiyok
Koliko znam, u Teslu fkt ne može, a u Tab 3 kažem ti ide, ali zavisi od verzije jer ima samo WiFi i WiFi/3G verzija koliko ja znam...

@theboss
Spirit korektan telefon, za osnovne stvari sasvim normala...
Hvala. Ali recimo imam Lumiu 630, pa koji ima vece mogucnosti sto se tice aplikacija, pristupacnosti itd? (ako se izuzme sistem)

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 06 feb 2016, 15:37

Jaran mi ima 630, tako da svakodnevno radim na njoj i znam da telefon radi odlično za svoj rang, iskreno radije bih ostao na 630 jer iako Spirit radi bez većih problema, Lumia je nešto brža za neke osnovne stvari (makar iz mog iskustva i s Lumiom i sa Spiritom), jedina prednost Spirita je uz Android prednja kamera i blic na zadnjoj...
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 06 feb 2016, 15:39

sistem mi i jest jedini razlog zasto bi mijenjao telefon. Mislim stvarno mi je zao ovog telefona, sta je sve prozivio sa mnom i opet je ko nov :D Ali izhebase me ove WP aplikacije, nista kako treba ne radi, od instagrama preko facebooka do messengera i vibera. Sve maksimalno ubagovano.

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 06 feb 2016, 15:45

To znam i to je razlog što mene WP niti je vidio niti će ikad vjerovatno vidjeti kao primarni telefon uz ružan UI (makar meni, ljepota je u oku posmatrača), a Spirit te osnovne stvari radi solidno, Lumia je brža, ali eto ne ide te sa njom.. Vidim na piku je 630 polovna oko stoje, dodaj još malo i uzmi 4S, za te pare bolji telefon nećeš naći sigurno, što zbog aplikacija što zbog same fluidnosti...

Kapiten Blue Traina

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 06 feb 2016, 16:03

Ganjam preko BHTelecoma da uzmem na rate. Ni Spirit-a nema na stanju trenutno al vjerovatno ce bit uskoro. Uglavnom cu dobro razmislit prije nego sto ista uradim. Hvala u svakom slucaju :thumbup:

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 06 feb 2016, 16:13

Možeš li se ikako više pružiti? Ako možeš, imaš i Xperiu M2 koja još bolje radi ili M4 Aqua, ako već nećeš za keš ništa ovo su ti još bolje solucije...

Kapiten Blue Traina

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 06 feb 2016, 16:15

Tek sad ugledah da nude iPhone u bhtelecomu. Moze li mi neko objasnit koja je cijena jer su tamo toliki genijalci da su tako fino objasnili??
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 06 feb 2016, 16:47

Neisplativa (sem ako si na 50+ paketima), 6S 16 GB 1350 na MojMidi 30 na 2 godine

Kapiten Blue Traina

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 06 feb 2016, 16:57

anonimni je napisao/la:Neisplativa (sem ako si na 50+ paketima), 6S 16 GB 1350 na MojMidi 30 na 2 godine
Sony Z5 za 250KM jeftiniji od 6s na istome paketu a zvjer samo takva! :salut:

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 06 feb 2016, 19:36

E haj sad ovi što imaju ove Tesline tablete, ima li se gdje naručiti futrola/maska za njega?
FK Pjetlovi

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 07 feb 2016, 12:19

theboss_RD07 je napisao/la:sistem mi i jest jedini razlog zasto bi mijenjao telefon. Mislim stvarno mi je zao ovog telefona, sta je sve prozivio sa mnom i opet je ko nov :D Ali izhebase me ove WP aplikacije, nista kako treba ne radi, od instagrama preko facebooka do messengera i vibera. Sve maksimalno ubagovano.
e vidiš, ja sad uzeo XPeriu Z5, Instagram aplikacija goli qrac, naspram Instagram odnosno 6tag Aplikacije na Windows phoneu, a da ne pričam o Youtubeu, gdje sam na windows phone mogao, pustiti sebi pjesmu da svira, takodjer mogao si pustiti sebi pjesmu čak u pozadini, ili video isto, onda si mogao sebi i spremiti pjesme, videoe, i kasnije gledati bez internet konekcije, takodjer, UI mnogo bolji na MyTube nego na standardnom Youtubeu.
Fali mi glance sa lumije 1020, ovako kad gledam xperiu, dodje neka obavijest, vidim samo svijetli ona tačka, nemam pojma šta je, telefon kao da je ugašen, a prije bih imao sve na displayu prikazano.

što se tiče, iphone 4s, to nemoj da bi ko uzimao, jedino ako ga držiš na ios7 ili ios8 eventualno, ali ios9 je unazadio telefon 10 godina, a jednom kad ga apdejtujes na ios9 nema povratka

ako već ganjaš sa androidom, onda pogledaj lg nexus 4, samo ne očekuj spektakularno nešto od tog telefona, a viđao sam na piku da ima i novih Nexus četvorki oko 200km

ako se predomisliš i hoćeš ostati na WP, tebi je Lumia 640 ili 640 xl way to go

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 07 feb 2016, 13:46

Joj @quaresma koje tebi stvari smetaju :damn:
Nastimaj sebi da ti se sve obavjesti prikazuju na zakljucanom ekranu.
Imao sam dosta mobitela, medju njima i windows uredjaje koji su super da se razumijemo, ali dosadni i monotoni.
Evo ja na z3 od kako je imam nikad ni na sekundu nije zastekao a imam mali milion stvari uvijek pokrenutih u pozadini, isto sam imao i sa 5s, i to je ono sto je bitno, po meni bar, a ne to sto mi telefon ne prikazuje obavjesti. A mozes to nastimat sebi jer ima ta opcija i kod mene.
Nemoj mi na Z. Najjaci fonteli na dunjaluku :)
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 07 feb 2016, 15:19

:wave:
Već sam ovdje pisala o hlađenju prema Viberu i koliko me "ne sluša" već duži period. Vremenom sam prešla na Whatsapp, ali i dalje se služim Viberom, jer eto, nemaju svi isti belaj a "whatsapp je nepoznanica ". :D
Uglavnom, prije koji dan izbrisaše mi se svi razgovori kao da sam tek instalirala app. Težina date je uvijek ista, lista poziva je ostala. U ovih par dana nakupi se par novih razgovara, da bi juče opet isto: nijedan razgovor. Sad mi stoji i nepotpuna lista kontakata (a do neki dan me nervirali dupli kontakti :D ), a lista razgovora se vremenom puni, do kad će, ne znam. :D
Je li imao ko sličan slučaj, i znate li šta se zapravo desi? Hoće li opet? :D
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 07 feb 2016, 15:28

Prodaje mi rodjak polovan Samsung Note 3, pojeftino, imal ko kakva iskustva sa njima?
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 07 feb 2016, 16:01

QUARESMA 18<<< je napisao/la:
theboss_RD07 je napisao/la:sistem mi i jest jedini razlog zasto bi mijenjao telefon. Mislim stvarno mi je zao ovog telefona, sta je sve prozivio sa mnom i opet je ko nov :D Ali izhebase me ove WP aplikacije, nista kako treba ne radi, od instagrama preko facebooka do messengera i vibera. Sve maksimalno ubagovano.
e vidiš, ja sad uzeo XPeriu Z5, Instagram aplikacija goli qrac, naspram Instagram odnosno 6tag Aplikacije na Windows phoneu, a da ne pričam o Youtubeu, gdje sam na windows phone mogao, pustiti sebi pjesmu da svira, takodjer mogao si pustiti sebi pjesmu čak u pozadini, ili video isto, onda si mogao sebi i spremiti pjesme, videoe, i kasnije gledati bez internet konekcije, takodjer, UI mnogo bolji na MyTube nego na standardnom Youtubeu.
Fali mi glance sa lumije 1020, ovako kad gledam xperiu, dodje neka obavijest, vidim samo svijetli ona tačka, nemam pojma šta je, telefon kao da je ugašen, a prije bih imao sve na displayu prikazano.

što se tiče, iphone 4s, to nemoj da bi ko uzimao, jedino ako ga držiš na ios7 ili ios8 eventualno, ali ios9 je unazadio telefon 10 godina, a jednom kad ga apdejtujes na ios9 nema povratka

ako već ganjaš sa androidom, onda pogledaj lg nexus 4, samo ne očekuj spektakularno nešto od tog telefona, a viđao sam na piku da ima i novih Nexus četvorki oko 200km

Ma eto nisam koristio taj 6tag vec Instagrqm Beta aplikaciju al nebitno, instagram je najmanji problem. Istina, ova youtube aplikacija ce mi najvise nedostajat ali mogu zivit bez nje. za razliku od vibera koji je totalno usran na ovim wp uredjajima. milion support ticketa otvorio, molio da se popravi ovaj problme sa obavijestima koji bi neko rijesio za 10 minuta, oni mi odgovaraju da to microsoft treba rijesit xD
sad sam se malo zagrijao za ovaj M4 Aqua kako neko spomenu gore, fin telefon, uzeo sam ga u ozbiljno razmatranje

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 07 feb 2016, 17:29

FrancescoTotti je napisao/la:Joj @quaresma koje tebi stvari smetaju :damn:
Nastimaj sebi da ti se sve obavjesti prikazuju na zakljucanom ekranu.
Imao sam dosta mobitela, medju njima i windows uredjaje koji su super da se razumijemo, ali dosadni i monotoni.
Evo ja na z3 od kako je imam nikad ni na sekundu nije zastekao a imam mali milion stvari uvijek pokrenutih u pozadini, isto sam imao i sa 5s, i to je ono sto je bitno, po meni bar, a ne to sto mi telefon ne prikazuje obavjesti. A mozes to nastimat sebi jer ima ta opcija i kod mene.
Nemoj mi na Z. Najjaci fonteli na dunjaluku :)
jarane moj, pa upravo je stvar u sitnicama, jer zasto ljudi kukaju ako to nisu sitnice, recimo meni je viber sitnica, iako je meni radio dobro, obavijesti nisu kasnile, ali opet sam ga izbrisao, sad na xperiji i nemam viber niti razmisljam da ga instaliram.
nije isto kad imas obavijesti na lock screenu i kad imaš glance kao kod nokije, razlika je, ovog moram otkljucati dok drugog dovoljno da bacim pogled na telefon.

slika
jaran poredio svoj 6s sa mojom z5, mogu slobodno reći da je xperia mnogo više djeluje premium i ozbiljnije

btw, slikano sa nokiom lumiom 830, jos se ja nisam odrekao windowsa :)
slika

:angel:

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 07 feb 2016, 17:45

Ja ne znam zasto neko poredi Windows phone, Android ili IOS, kad se ne moze porediti.

Pogotovo kad su u pitanju Xperiza Z modeli, vrhunski telefoni, Z2 - Z3 u pet deka ali oba vrhunski, Z5 je prica za sebe.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 07 feb 2016, 18:41

QUARESMA 18<<< je napisao/la:

I pored tih stvari kako ti se Z5 čini? Mene je oduševila, barem kamere, nisam je puno koristio pa ne mogu suditi nešto aman-zaman.. Inače ne znam kakav je taj 6tag, ali mi je Instagram na Androidu dobar pravo, što se muzike tiče istina da je to bolje sređeno, nema više PVSTARa, al jbg..

Za 4S ti ja mogu garantovati da radi fluidno i na 9, makar je kod mene na 9.2.1 to slučaj, a znam i da je na 8.1 radio odlično, vjerujem da je to kako koga zapadne, ali je činjenica da se ja i poslije Notea i one perfekcije opet ne žalim na fluidnost 9-ke...

Kapiten Blue Traina

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 07 feb 2016, 18:54

z5 mi je u rukama od petka, za par dana cu napisati utiske a i postaviću neke slike, zasad je ok, ali definitivno je mana ove kamere što nema ručne postavke kao lumia 1020 pa i lg g4, još tu fali dng format.

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 07 feb 2016, 19:01

sta instalirat da sklonim reklame dok surfam
i koju antivirus aplikaciju

iphone 5

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 4 gosta.